Şimdi Ara

anime indirmek için site önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
3
Favori
6.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • var mı bildiğiniz? ben 1 tane bulabildim ama o sitede de çok anime yok yabancı dizi sitesi

    fansub olursa çok güzel olur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eutropius Irmengard -- 6 Eylül 2020; 17:40:56 >



  • animekayo ve animekaizoku sitelerinden İngilizce altyazılı olarak indirebilirsin tüm seriyi.
    Türkçe olarak ise ben iyi bir site bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 11 Ocak 2020; 20:11:32 >
  • animetosho.org'dan torrent ile indirip planetdp'den de altyazısını indirebilirsin onun dışında da turkanime, anizm gibi yerlerden idm ile indirebilirsin veya turkanimeden izlemek istediğin animeyi hangi fansub çevirmiş diye bakıp onların sitesine girerek indirebilirsin
  • Animekayo'ya geçen girdim, epey ölü link var, alternatif aramaya başladım. nyaa.si var ama torrent websitesi, ben torrentsiz arıyorum. Önerisi olan varsa yeşillendirirse sevinirim.
  • flean kullanıcısına yanıt
    Aynen ölü link oluyor, animekayo.com animekaizoku.com anidl.org üçünü birden kullanıyorum, birinde bulamazsam diğerinde oluyor genelde.
    Torrent kullanmak en iyisi ama kullanmamız yasak yurtta maalesef.
  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt
    altyazı videoya dahil şekilde dizipub diye bir site buldum hocam, teşekkür ederim yinede
  • Lustiel L kullanıcısına yanıt
    şu an mobildeyim bilgisayarımı açınca bakacağım, teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eutropius Irmengard -- 12 Ocak 2020; 13:6:14 >
  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt
    torrent kullanmanız neden yasak hocam? gelip bakıyorlar mı bilgisayarınıza?
  • Nedenini bilmiyorum ama Üniversiteler kullanımını yasaklıyor , nasıl farkedebildiklerini bilemiyorum.
  • idm+turkanime kullanıyorum artık.
  • Aynı ben
  • Nyaa.si
    AdonisFansub
    PuzzleFansub

    Özellikle Adonis'te pekcok animenin blu ray versiyonu bulunuyor. Bunlar hem sansürsüz hemde versiyonlara göre daha yüksek kaliteli oluyor.

    Nyaa.si ise zaten bu işin nirvanasidir : )
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Hocm adonisin kendi sitesinde ya megaya ya da google drive a atıyorlar. İkisinde de çözünürlük seçemiyorsunuz ve megada sınır var.

    Ben turkanime'ye girip adonisfansub'ı seçip idm ile istediğim çözünürlükte indiriyorum. cihazımda yerim varsa 1080 yoksa 720p çok rahat oluyor kullanması bence.
  • Konuyu toparlayayım.

    Fansubların websitelerinden indirmenizi tavsiye etmem. Birçoğu linki görebilmek için üyelik istiyor ve çözünürlük seçenekleri yok. Monogatari'den sonra özellikle Adonis'ten soğuduğumu da belirteyim. Elbette bluray seçeneği bir artıı, ancak bu .mp4 formatında 700 MB'ı bulan bölümleri indirmeniz gerektiği anlamına geliyor.

    Kısacası;

    1) Benim kotam bol, altyazıyla senkronizasyonla falan uğraşmak istemiyorum.
    Fansub sitelerini tercih edebilirsiniz. Altyazılar ve sesler videoya gömülü olur, kafanıza göre çıkartamazsınız. Bir çırpıda izleyip bitirmek ve silmek için ideal.

    2) Benim kotam az, fakat kaliteli anime izlemek istiyorum, altyazıyla falan da uğraşmak istemiyorum.
    Size güzel bir site tavsiye edeceğim. Bu sitenin sahibi arkadaş fansub sitelerinden bölümleri indirip encode ediyor, filigran ekliyor, gereksiz yerleri çıkarıyor (opening-ending vs.) ve upload ediyor. Bu sayede bölüm başına 70-100 MB arası boyutta animeleri kaliteden feragat etmeden izleyebiliyoruz. Altyazı ses ekleme çıkarma seçeneği yine yok. Bu mantıkla çalışan bir kaç site daha var ancak tecrübe ettiklerim arasında en iyisi buydu. Sahibine teşekkür ederim. Site linki hemen aşağıda.

    Anime Deposu

    Buraya kadar anlattıklarım altyazı eklemeden türkçe anime izlemek isteyenler içindi.

    3) Benim kotam az, altyazı eklemekle uğraşabilirim.
    Bu tür animeleri K-Lite ve VLC gibi programlarla izleyebilirsiniz. Altyazı kayma problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Animekalesi bu mantıkla çalışıyor fakat kütüphaneleri biraz dar. Yakın zamana kadar animekayo bizim için bulunmaz nimetti fakat son zamanlarda çok fazla ölülink var, bu nedenle tavsiye etmiyorum. Altyazıları planet.dp gibi sitelerden indirebilirsiniz.

    Bir sonraki için ayrı bir entry açacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flean -- 18 Ocak 2020; 4:6:27 >




  • 4) Ben arşiv yapmak istiyorum. (Mükemmelliyetçiler için)
    Zurnanın zırt dediği yer. Öncelikle arşiv yapmak için minimum alana maksimum kalitede maksimum animeyi sığdırmalısınız. IDM ile, türkanime'den veya fansub sitelerinden yaptığınız arşivler verimli olmayacaktır. Bu noktada birkaç belirleyici unsur var:

    Kalite: 1080p kırmızı çizginiz olmalı. Gerekmedikçe 720p'ye inmeyin. Üstünü bulursanız ne âlâ.
    (Edit: Elbette bu söylediğim 2010 ve sonrasında çıkan seriler için geçerli.)

    Boyut: Fansub siteleri ve IDM ile yapacağınız indirmeler .mp4 formatında olacak ve boyutu bir hayli yüksek olacaktır. H.264 biçiminde sıkıştırılmış .mkv formatında dosyalar boyut bakımından büyük kolaylık sağlar. Bunun en uç noktası ise H.265/HEVC ile sıkıştırılmış arşivlerdir. Bulunmaları güncelliğinden dolayı nadirdir, bu nedenle bulursanız yapışın derim. Bu sayede 30 dakikalık 1080p bir anime bölümünü 70 MB'a sığdırabilirsiniz. Bu tür animelerin K-Lite ve VLC ile izlenebildiğini de belirtelim. Mobil için MX Player işinizi görür.
    (Not: Eğer gerekli ekipmanlara ve programlara sahipseniz kendi başınıza videoları sıkıştırabilirsiniz, fakat bu işin epey yüksek bir sistem gereksinimi istediğini belirteyim. Konu hakkında fazla bilgi sahibi değilim, üzgünüm.)

    Görüntü: Filigran olup olmaması birçoğunuz için pek bir anlam ifade etmez, ancak özellikle içerik üretecek arkadaşlar için filigran olmaması iyidir.

    Kaynak: Elbette torrent sitelerinden fazla pek bir alternatif yok. Dediğim gibi AnimeKayo ölülinkleri, AnimeTosho ve türevlerinin ise siteyi reklama boğması, AnimeOut'un ise filigran koyması bizi torrent sitelerine mahkûm ediyor. Torrent siteleri bulunmaz bir nimet, özellikle nyaa.si'nin kütüphane genişliği ve düzenliliği sizi mest edecektir. Torrent sitelerinin dezavantajı okul internetlerinin, işyerlerinin veya kamu ağlarının torrenti yasaklaması. Bu nedenle kendi ev internetinize mahkûmsunuz.

    Altyazı ve Dublaj: Bu tür sitelerden indireceğiniz animeler aksi belirtilmedikçe Japonca dublajlı ve İngilizce altyazılıdır. Altyazılar gömülü değildir, (fansubuna göre değişmekle beraber dublaj bile gömülü olmayabilir) dilediğinizce ekleyip kaldırabilirsiniz. Türkçe altyazı için planet.dp'nin müdavimi olacaksınız. Senkronizasyon problemleri var ise altyazı sayfasında çözümüyle birlikte belirtilir, belirtilmemişse manuel ayarlama yapmak zorundasınız.

    Fansub: Fansubların tek görevi çeviri yapmak değildir. Japonya'daki anlık dijital yayından animeyi kaydetmekten tut, animeyi encode etmeye, altyazısını oluşturmaya, timingine ve birleştirmeye kadar olan bütün işlemleri fansublar üstlenir. Ülkemizdeki fansublarda durum böyle işlemese de dünya genelinde bu şekilde yürüyor. Nyaa.si vb. bir platformda indirmek istediğiniz animeyi aradığınızda pek çok farklı fansub ile karşılaşacaksınız. Örneğin HorribleSubs bunların içinde en tanıdık olanlarından birisi. Bunlar arasında bir kıyaslama yapmak zor, zira her fansub her animeyi sunmaz. Bu nedenle bu noktada deneme yanılma yoluyla ilerlemeniz gerekebilir. Çok büyük bir sorun olacağını sanmam.

    Aklıma geldikçe editlerim. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flean -- 18 Ocak 2020; 14:14:29 >




  • flean kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir yazı olmuş. Bende birkaç şey eklemek isterim.

    İlk olarak Türkçe fansub siteleri üzerinden kaliteli videolara ulaşmak mümkün ama bunlar hem nadir bulunuyor hemde çok az fansub grubunda var. Örnek vermem gerekirse;

    Adonis Fansub
    Puzzle Fansub
    Bfs Fansub gibi grupların bazı blu ray kaynaklı çevirileri var. Hatta bazı videolarında Flac sese bile yer vermişler ki Türkiye içinde fansub olarak bulunabilecek en iyi seriler bunlar.(Bu grupların bütün çalışmaları değil sadece çalışmalarının küçük bir bölümü bu şekilde)

    ikinci olarak 720p - 1080p konusunda gelirsek. Burada orjinal kaynak büyük önem taşıyor. Eğer orjinal kaynak 1080p ise dediğiniz tamamen doğru ama indirdiğiniz anime 2010 yılından daha eski ise büyük olasılıkla animenin orjinali dvd kaynaklı ve 1080p olmuyor. Böyle durumlarda nette dolaşan veya piyasada satılan sürümler sadece düşük çözünürlüğün yüksek çözünürlüğe upscale edilmesi oluyor ki bu kalite farkını boyut farkına kıyasla çok az etkileyen birşey.

    Yani 2010 yılından daha eski animelerde kaliteli bir 720p, 1080p'yi aratmayacaktır.

    Burada asıl dikkat edilmesi gereken konu en az 1080p olması kadar indireceğiniz videoların ses formatının Flac olmasına dikkat etmenizdir. Flac kayıpsız bir ses formatıdır ve animenin orjinal Blu-Ray versiyonundaki ses hiç bozulmadan eklenmiş anlamına gelir. Eğer iyi bir kulaklık veya güzel bir ses sisteminiz varsa Flac normal kayıplı ses formatlarına göre daha berrak ve keskin bir ses sunar.

    Nyaa.si sitesine girdik ve video indireceğiz. Karşımıza onlarca farklı grup çıktı ve biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Öncelikle dikkat etmemiz gereken bazı ifadeler var. Örneğin

    Beatrice - Raws
    Ank - Raws

    Bu grupların adlarının sonunda geçen raw ifadesi encode ettikleri sürümlere dokunmadıkları anlamına gelir. Yani animeye herhangi bir ses dosyası eklemezler, altyazı eklemezler, videoyu kesip biçmezler. Orjinal kaynağı alır ve belli bir boyuta kadar küçültüp her grup kendi beğendiği şekilde videoyu cilalayarak size sunar. Yani sizin elinizde orjinal sürümün boyutu daha insancıl hale gelmiş şekli olur.

    Fansub grupları ise büyük oranda yukarda saydığım raw gruplarının videolarını alarak bu videolara altyazı veya 2. ses dosyası eklerler. Örneğin raw grubu animeyi japon Blu Ray kaynağından düzenlemiş olsun ve sürümde ingilizce ses olmasın. Bu durumda bir grup bu videoyu alıp üzerine birde ingilizce ses ekleyebilir. Veya bu videoyu alıp videoda bulunan Flac ses dosyasını boyutu düşürmek için Aac'ye düşürebilir veya açılış ve kapanış kısımlarını kesip öyle bir sürümünü oluşturaiblir.

    Ayrıca raws grupları genelde tüm blu ray içerikleri anime ile sunarlar. Yani Animenin orjinal blu-Ray'inin içinden çıkan kitapçığın her bir sayfası taranarak resimler 1 resim 40 mb'a kadar olacak şekilde konur ve orjinal soundtrack, blu ray arayüzü, röportajlar, yapım süreci gibi tüm etsralar genelde eklenir. Meraklısı için bu gerçekten çok hoş bir ayrıntıdır.

    Mp4 x264, x265 konusunda gelirsek. Şu an en yaygın format x264tür. Benim okuduklarım kadarıyla x265 bir videonun x264 bir video ile aynı kalitede görüntü vermesi için onun 3'te 2si kadar olması yeterli. 3te 2nin altına düştüğünde x265'in görüntü kalitesi kayba uğruyor demektir. Bunun dışında nyaa2si ve grupları takip ettiğim kadarıyla bazı encoderler x265'in görüntü kalitesinde kayba neden olduğu ve bu nedenle sıcak bakmadıklarını yazıyorlar.

    Şimdi gelelim bunca grup var hangisini indirelim ?

    öncelikle Horriblesubs blu ray kaynaklı değildir. Ama arşivleri inanılmaz derecede büyük video boyutları görece küçük ve seed kaynakları çoktur. Sorunsuz olarak tüm animeleri ingilizce altyazı ile bu gruptan bulabilirsiniz. Peki kaybınız ne olacak ?

    -Sansür
    -Eksik sahneler
    -Video ve ses kalitesi

    Bizim ilgilendiğimiz gruplar arasında bu nedenlerden ötürü Horriblesubs bulunmuyor.

    Benim tavsiyem en başta raws gruplarına bakmanız.

    Beatrice-Raws'ın görüntü kalitesi gerçekten güzel. Ayrıca tüm animelerin blu ray ekstralarını tam olarak eksiksiz bir biçimde sunmaları yönünden kalbimi kazandıklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Tek kötü yanı içeriklerinin ezici bir çocuğunluğu x264, video boyutları oldukça yüksek ve yeterince seed bulmakta zorlanıyorsunuz.

    Birde Ank Raws var. Bu grup daha çok x265 yapsa da sanırım artık bu işleri ufak ufak bırakıyorlar çünkü torrentlerinin çoğu ölmüş durumda ve artık ulaşamıyorsunuz. genelde x265li düşük boyutlarda full blu ray ekstraları içeren dağıtımlar yapıyorlardı. Boyutları düşük olmasına karşın görüntü kalitesi Vcb Studio'dan iyidir.

    x265 olarak video indirmek istiyorsanız. Benim bildiğim en kolay ulaşılabilir içeriği blu ray ekstraları ile birlik Vcb Studio sağlıyor. Videolarının boyutları genel olarak düşük 800 mb - 1 gb arası, çoğunluklar x265 kullanıyorlar ve eksiksiz paket olarak sunuluyor herşey. Yalnız Beatrice veya Ank Raws'a göre kaliteleri bir tık aşağıda gibi geldi bana.

    Bunun dışında Moozzi düşük boyutlu ama oldukça güzel encode edilmiş animelere sahip. Moozzi'nin arşivi kesinlikle devasa ama pekçok torrenti mlsf ya ölmüş yada can çekişiyor. Arada çok istek gelen animelerini ressed yapıyorlar. Eğer yeterince ssed yapılmış bir torrentlerini bulursanız gönül rahatlığı ile indirin gayet güzel.

    Başka başka...

    SCY gayet iyidir.
    Uncuss iyidir.
    Weiss (hayvan gibi boyutu vardır) - Sadece en iyisini isteyenler bizi indirsin yazmışlar. 1 Anime 100 gbyi bulabiliyor. Üstelik ekstralar bile yok.
    Gsk - Bu arkadaşlar başkalarının sürümlerini alıp onların altyazı olsa bile bu altyazı kusurlu biz daha iyisini yapıyoruz diyerek kusurlarını temizleyip final sürümlerini yayınlıyorlar. Seçtikleri video kaynağı çok iyi.
    Anime4life - Bu arkadaş blu ray adı altında sanki upscale edilmiş Dvd sürümü yayınlıyor gibi geldi bana. Dikkatli olun.
    kuchikirukia - Flac ile Aac arasında hiçbir kalite farkı olmadığını sadece video boyutunun şiştiğini iddia ediyor. Bu açıdan başkalarının videolarını alıp Flac dosyalarını Aac'ye çevirip birde opening ending kısımlarını silerek tekrar yüklüyor. Diğer gruplarla sürekli kavga halinde.
    Yousei-raws - Kalitesi güzel ama seed yok yani bulup indirmesi imkansıza yakın...
    Erai - Raws - Blu ray değil uzak durun.

    Judas - Cleo - Animerg - Bu arkadaşlar animelerin blu Ray versiyonlarını alıyor ve tam anlamıyla boyutu kuş ediyorlar. Resim kalitesi oldukça güzel ama bitrate çok düşük. Fairy Tail , Naruto gibi 300 500 bölümlük animeleri topluca indirmek istiyorsanız bu arkadaşlara bakabilirsiniz.

    Judas'ın Nanatsu no Taizai sürümünde ( Tüm sezonlar var) Türkçe dublaj seçeneği'de var ilgilenenler için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Ocak 2020; 14:14:10 >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımın üzerine epey birşeyler eklemişsiniz ve oldukça detaylı bir yazı olmuş. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

    Ayrıca ufak bir sorum var. Son zamanlarda Judas ve Cleo'dan sıkça geçiniyorum. Video boyutlarının az olması inanılmaz ve video kalitesini de açıkçası tatminkâr buluyorum. Tam olarak bitrate değeri sonuçta ne ifade ediyor? Kaliteli bir Raw fansubdan yeterli monitör ve ekipmanla aynı animeyi izlediğimde gözle görülür bir fark oluyor mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.