Şimdi Ara

Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorumun cevabını uygulamalı olrk'ta aldım : Netspeed üzerinden yaptığım başvuru üzerine, bağlantı için gelen Turktelekom ekipleri, ankastreden daireme, fiber kabloyu sorunsuz ve ücretsiz olrk çekip, kurulumu yaptılar.Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 


    Öncelikle Herkese Merhabalar.


    Mevcut vdsl 100mbit internetim'in yanına, yedek ork apartmanım'a gelen ve tüm iss ler'in altyapıları'nda görülen Fiber internet için başvuru yapacağım.


    Ancak fiber kutu'dan daireme kablo fln çekili değil ve bu konuda net 1 bilgi'ye 1 türlü ulaşamıyorum.


    Çünkü nette bulabildiğim cevaplar'da kimisi, sen veya elektrikçiye çektireceksin diyor, kimisi gelen ekip çekiyor ancak metre başı para alır diyor, kimisi ise, ekip gelir'de kablo göremez ise hiç 1 yapmadan basar gider diyor v.s.


    Bu konuda net 1 bilgiye nasıl erişebilirim veya bu durum ile karşılaşanlar vars ise tecrübeleri neler, bunu merak ediyorum, cevaplayabilen'ler olursa sevinirim.


    Düzenleme: Bilmiyorum anlatan oldumu, ancak yine'de başvuru ve sonrası ile ilgili aşamaları aşağıda anlatmak istedim.

    Gerçi burada'ki esas konu; ankastre ve daire arasında bulunmayan fiber kablonun akibeti.



    Ay'ın 15'i : Gece'nin ilk saatlerinde, bu konuyu açtıktan 1 kaç saat sonra başvuru yaptım.


    Ay'ın 15'i : Öğleden hemen sonra arandım, paket bilgileri ve kod ile başvuru yaptığım doğrulandı, fatura tarihi seçebiliyormuyum diye sordum, seçilebiliyormuş, seçtim ve mail adresime sözleşme ve abonaelik başvuru form'u yollandı.


    Ayın 16'sı : Forum ve sözleşme çıktısını alıp, forum ve sözleşmenin tüm sayfalarını istendiği üzre imzalayıp, saat 11 de mng kargo ile ücretsiz yolladım, ardından netspeed sitesi üzerinden, kayıtlı telefonuma gelen şifre ile login oldum ve orada benden istenilen alana kimlik fotokopimi yükledim.



    Ay'ın 17'si : Öğlen sonra 3 gibi aradım, evraklarımın ulaştığı bilgisi verildi ve yine paket & fiyat bilgileri tekrarlandı, sesli onay istendi, verdim.

    Turktelekom ekiplerinn arayıp gelecekleri, bana zimmetli 1 modem getirerek bağlamtımı yapacakları ve iptal durumunda bu modemi netspeed'e iade etmem gerektiği bilgisi verildi, şu an'a kadar hızlı ilerliyoruz, belki'de yarın'da gelip bağlayabilirler, bakalım.


    Şimdi'lik, konuda'da ve ttnet ekiplerinden öğrendiğime göre: Kablo işi turktelekom tarafından halledilecek gibi görünüyor.

    Bağlantı yapıldığı'nda onu:'da yine buradan beyan edecem.


    Ay'ın 18'i : Bu gün'de yine öğlen sonrası, 3 gibi arandım, hâli hazırda kablo bağlantımın olup olmadığı soruldu, değil dedim, kablo ekibinn bana yönlendirileceği bilgisi verildi.


    Ay'ın 18'i Saat 17:00'de kurulum için bir arkadaş geldi, kabloyu çekip modem ve gpon getirdi bağlantı otomatik gerçekleşti modem arayüzüne kullanıcı adı şifre bile telefonuma o anda bilgi mesajı olrk gelmesine karşın modem arayüzüne girmem gerekmedi.


    0'dan Fiber Kurulum'u toplam 3 gün içinde gerçekleşti. Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 


    Yaptığım ilk dakika hız testi, test pc'de 5ghz'de, tplink-t4u usb üzerinden yapıldı, mesafe 1 duvar ardından 4,5mt.


    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.


    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.
    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.
    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.
    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.



    Tt çalışanı Modem ve gpon'u önce ilk resimlediğim 2'li olrk, yani her 2 cihazı'da 0 olrk verdi, gpon nokia olrk gelmişti, ancak nokia gpon, santralinize uymuyor diyerek, kutusuz, kullanılmış 1 gpon ile değiştirdi v.s. görünüş olrk aynı'lar, nokia yerine verilen gpon: ERICSSON T61G. Modem : ZTE ZXHN H298A


    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.
    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.
    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 23 Şubat 2022; 17:30:38 >







  • Bugün 1 az önce bağlandı, kablo ve ekipmanlar turktelekom tarafından sağlandı,  5ghz üzerinden yaptığım, ilk bağlantı anı'nda ki ilk test.



    Ve modem yerini düzenleyip yaptığım diğer test'ler.



    Modem ve gpon 0 geldi ancak resimlediğim 0 kutu'lu nokia gpon'u, bu gpon santralinizee uymuyormuş denilerek, kutusuz kullanılmış başka 1 gpon getirdiler v.s. oda görünüş olrk 1e1 aynıydı, yerine verilen Gpon ise ERICSSON T61G, zte router bu gpon'a fulldublex & gigabit hızla bağlı görünüyor.





  • Eğer dairenizde fiber kabin varsa onu internet sağlayıcınız yapar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bekleyerek. Maalesef her yerde uygulama farklı. :(


    Şuan binada başka FTTH kullanan var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 15 Şubat 2022; 22:3:26 >
  • Muzafferrccelik M kullanıcısına yanıt

    Dairemde fiber kabim yok. Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.  Apartman'da siyah kutu var, bu internet aslında sokakta, yan binanın duvarından apartmanlara dağıtılıyor, apartmana 3'lü beyaz kablo giriyor ve küçük siyah kutu'da sonlanıyor, o kutuya 1 daire sarı kabloyu kendisi çekmiş, kutu bağlantısı yapılmamış ucu açıkta (kutunun dışında) duruyor.


    Bende'mi bu şekilde kablo çekmeliyim, yoxa gelen ekip'mi kablo çekecek bunu merak ediyorum.


    Kısaca fiber için ilk kurulum olacak.

  • gulnare G kullanıcısına yanıt

    Yok, ben ilk olucam kısmet olursa ve başka 1 daire, kutuya sarı kablo çekmiş, henüz onn'da bağlantısı yapılmamış, belkide o ilk olacak. Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 15 Şubat 2022; 22:11:14 >
  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt
    Fiberi kim getiriyorsa dairene de o kuruyor herkes kendi fiberinden sorumlu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muzafferrccelik M kullanıcısına yanıt

    Fiber turktelekom tarafından geliyor, keza siyah kutuda ismi var ancak hizmeti netspeed'ten aldım.

  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt
    Evine TT fiber ekibi gelip kurulum yapıyor kabloyuda onlar çekiyor h.o.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muzafferrccelik M kullanıcısına yanıt

    O zaman süpermiş. Bilgi için Teşekkürler. Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 

  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt

    Muhabbetiniz varsa kablo çekilen daireye sorun. Heryerde uygulama farklı. Hatta günlük değişiyor fikirleri. Yoğunsalar size bırakabiliyorlar bazen.

  • gulnare G kullanıcısına yanıt

    Yarın sorabilirim, bakalım onlar hangi firmadan net alıyor onu'da öğrenmiş olurum.


    Aslında kablonun çekilmesi çok kolay (küçük 1 çocuk bile yapabilir, 5 dakika bile sürmez,) çünkü kutu hemen apartman kapamınn karşısında duruyor (karşı dairenin kapısnn olduğu yerde,) ve üstten giden doğalgaz borularına bantlanıp yada dolanıp daireme zırt diye girebilir, daire içine girmesi için deliği'de hazır ve daireye girer girmez iş bitecek, çünkü modemde kapı girişinde duruyor, kısaca; sadece kablo gerekecek o'kadar, toplam 5mt mesafeyi bulmuyor, fazlalıkla 5mt kablo yetiyor.



    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 15 Şubat 2022; 22:32:8 >




  • Bugün sokağımda ttnet ekip aracına denk geldim, durdurup sordum, kabloyu biz çekiyoruz, müşteri memnuniyeti adına daire içindeki modemin konumunun istendiği odaya kadar da çekiyoruz, oda müsait değilse veya modem yeri, zaman içinde değişebilir, denirse (istenirse diyelim) ev içine kabloyu fazladan 10 metre uzunluğa kadar da bırakıyorz, bu extra kablo için de herhangi 1 ücret talep etmiyoruz dediler, her 1 cümlenin sonunda, üzerine basa, basa da, herşey müşteri memnuniyeti için deyip durdular.


    Öyle uzun, uzun ve güzel anlattılar ki: Ayaküstü az kalsın bana internet satıyorlardı.Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 


    Ben sorup gidiyim, zaten aracı yolun ortasında durdurdum bunlar fazla durmazlar, vakitleri de yoktur diye düşünürken, 10 dakika boyunca baya, baya pazarlamaya girişti adamlar.

    Şöyle yapıyoruz, böyle yapıyoruz, harika yapıyoruz, biz süperiz fln gibi.


    Finalde ; iyi hade gelip bağlayın ozm diycektim.Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 


    Üst kat komşum, kabloyu kendi duyumları üzerine çekmiş ve ttnet başvurusu yapmışlar, hâliyle boşuna çekmiş görünüyorlar.Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 16 Şubat 2022; 15:6:21 >




  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt

    Kablo çekip çekmemek gelen ekibini insafına kalmış 1 sene önce ben de Türk telekom'da bağladığımda binanın altında kutudan çıkarıyor bakır kablosunu tamam bu senin kabloyu kendin çek bağla diyor normal müstakil apartmanlarda uğraşmıyor lar zaten site tarzı yerlerde merkezi sistem bağladığı anda eve gidiyor uğraşmıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Altyapı sorgulama sayfalarında adresiniz için fiber gözüküyor mu?

  • Bay Muhalefet kullanıcısına yanıt

    Fiber'de konuda ve bulunduğum bölge'de telekom ekiplerinden de öğrendiğim, kabloyu daire içine kadar telekom çekiyormuş.


    Ben'de, hâlihazır da turknet vdsl 100'de mevcut, netspeed'ten de fiber 100 aldım, bu bağlantıyı beklerken, fiber kablo bağlantısı durumu hakkında bilgi almak istemiştim, yani bu konu adsl/vdsl'den farklı 1 konu, bu bağlantıların yapıldığı sabit telefon koblosu ve ankastre kutusu aynı değil.


    Dediğim gibi bende vdsl'de mevcut, telekom ekibi, bulunduğum bölge'de de dediğin gibi, kutu bağlantısı yapıp gitmişti, diremden kutuya inen kablo kanalı da mevcut olduğundan, kendim kolayca cat6 kabloyu salıp bağlantısını'da kendim yapmıştım.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Tüm iss'ler de sorguladığımda fiber 100 olrk görülüyor, eskiden vdsl olrk görülürdü.


    Netspeed soruguda fiber 100 çıktı ve üyelik başlattığımda da tekrar sorgu yapıp bana ultrafast fiber100 seçtirt'ti.


    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.

    Tbtnet'ten sorgulattığımda ise gigabit görünüyor.


    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 16 Şubat 2022; 16:15:10 >




  • Aboneliği başlattıysanız kabloyu işletmeci çekecektir hocam.


    Yalnız çok ilginç, bende şu şekilde gösterdi hocam.


    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.
    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.


    Fiberde santral mesafesi nasıl oluyor? Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.  Site hatalı bilgi gösterdi sanırım. Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 


    @Ö1f1





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen hatalı'dır.


    Çünkü fiberoptik kablo'da bildiğim kadarıyla mesafe kaybı yaşanmıyor, yani mesafe 0 olmalı diye biliyorum.

  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt

    Şöyle açıklayayım arsa üzerine kendi evinizi yaptırdıysanız bu müstakil olur ve Türk Telekom ekipleri merkezi sistem Yok diyerek reddediyorlar evin içine kablo çekmeyi ama site tarzında bir apartmanda oturursanız zaten apartman inşa edilirken merkezi olarak bütün sistemler evlere bağlanıyor bu nedenle gelen ekibin uğraşmasına gerek kalmıyor zaten kablosu hazır oluyor prize takar gibi takıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.