Şimdi Ara

Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam.

  • Sizin durumda da endişeniz olmasın kabloyu işletmeci çekecek. Çekmemesi durumunda da neden çekilemeyeceği bilgisi paylasılır hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Şubat 2022; 16:34:28 >
  • Bay Muhalefet kullanıcısına yanıt

    Bulunduğum bölge'de sitelere uzağız, hâliyle saha dolaplarından telefon kablosu ile (adsl/vdsl) bağlantı yapıyorduk, daha sonra saha dolapları güncellenerek, caddelerden sokaklara'da konularak artmaya başladı, ardından bu yenilenen ve artan saha dolaplarına gelen fiber'ler, sokak'ta apartman duvarların'da ki küçük kutulara (resimde ki kutu ve resimdeki kutuda görülen kimi zaman siyah, bazen de beyaz renkli 3 damarlı'lı kablolar, apartmanlara gidiyor) nakledilmeye ve o kutulardan'da apartmanlara dağıtılmaya başladı.


    Bu 3 damar'lı kablonun 2 damarı boş, 1 damarı ise çelik tel'den oluşuyor (çelik tel, kablonun geri çekilmesini engellemek için apartman içine konulan kutuya sabitleniyor,) boş olan 2 damarın arasından ise 1 kıl çıkıyor, kablo apartmanıma ilk geldiğinde, ucundan 1 parça kesip incelemiştim.


    Kısaca: Bulunduğum bölgedeki tüm sokaklar'a geçtiğimiz sene sonunda bu duvardaki kutular konulmuş ve bu kutulardan apartmanlara 3'li kablo yollanmış oldu, apartmaniçi sonlandırma kutusu'da, siyah küçük basit 1 kutu, yukarıda 1 mesajım'da onn resmini'de vermiştim, yinede aşağıya apartmanımdakini ekliyorum.


    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.
    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.

    Bulunduğum bölgede işler çok yavaş ilerliyor, ist/esenyurt.


    Bu tip 1 kutudan apartmanıma kablo çekildi, apartmaniçi siyah sonlandırma kutusu yaklaşık 3,5-4 ay sonra geldi, apartmaniçi sonlandırma yapıldı, kutuyu bağlayan eleman, altyapı'da görülmesi 1 hafta fln sürer dedi, ancak o'da 3 ay sürdü. Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 16 Şubat 2022; 16:58:51 >




  • Bay Muhalefet kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz sistemi müstakil binaya da yapabilirsiniz bir engel yok o hususta.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Tabi, bağlantı yapıldığında oluşan tüm durumları/detayları burada paylaşırım. Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 

  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt

    Tamamdır. :)

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam müstakil eve kutu bağlamıyorlar. Defalarca konuştum olmuyor. Tek kullanıcı olunca fiber de çekmiyorlar. 20 mt ötede altyapı var tüm binalara çektiler bize çekmediler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adanavalısi kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Müstakil evlere de fiber bağlanabilir hocam, konusunu da açtık hatta bağlandığını gösteren fotoğraflar da paylaştık. Ancak burada şu oluyor, takılan kutuyu sadece siz değil o sokaktaki herkes kullanıyor, yani bir nevi ortak kullanım oluyor. Eğer dediğiniz gibi 20m ötenizdeki binada fiber var ve kapasite de yeterli ise siz de ondan faydalanmak için talepte bulunabilirsiniz.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Talepte bulunduk hocam ama hep aynı cevabı veriyorlar. Müstakil eve tek kullanıcı için bağlantı yapamıyorlarmış. Direkt bölge müdürlüğüne de gittik ama sonuç aynı. Daha az önce düşük hız arızası için görevli geldi bana hızını düşür hat kaldırmaz bu kadar hızı diyor . Dalga geçer gibi hizmet veriyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adanavalısi kullanıcısına yanıt

    Anladım sizi hocam.


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/151936409


    Bakın bu mesajdaki beyaz kutudan bir binaya koyuyorlar, sonra diğer bütün binalara bu kutudan bağlantı verebiliyorlar.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Ay'ın 15'i gece'nin ilk saatlerinde, bu konuyu açtıktan 1 kaç saat sonra başvuru yaptım.


    Ay'ın 15'i öğleden hemen sonra arandım, paket bilgileri ve kod ile başvuru yaptığım doğrulandı, fatura tarihi seçebiliyormuyum diye sordum, seçilebiliyormuş, seçtim ve mail adresime sözleşme ve abonaelik başvuru form'u yollandı.


    Ayın 16'sı Forum ve sözleşme çıktısını alıp, forum ve sözleşmenin tüm sayfalarını istendiği üzre imzalayıp, saat 11 de mng kargo ile ücretsiz yolladım, ardından netspeed sitesi üzerinden, kayıtlı telefonuma gelen şifre ile login oldum ve orada benden istenilen alana kimlik fotokopimi yükledim.


    Kargomu Mng kargo sitesinden takip ettiğimde, erken ulaşsın diyerek öğleden önce verdiğim sözleşme için tahmini 5 gün sorayı gösteren 1 ibareye karşın, hemen ertesi gün ulaşmış olmasına biraz şaşırdım, sonuçta bu tarih tahmini olduğundan, en erken yarın ulaşabilir diye düşünüyordum, bugün ulaşmış.

    Bakınca hâlen yolda yazıyor. Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 


    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.




    Ay'ın 17'si (bugün,) öğlen sonra 3 gibi aradım, evraklarımın ulaştığı bilgisi verildi ve yine paket & fiyat bilgileri tekrarlandı, sesli onay istendi, verdim.

    Turktelekom ekiplerinn arayıp gelecekleri, bana zimmetli 1 modem getirerek bağlamtımı yapacakları ve iptal durumunda bu modemi netspeed'e iade etmem gerektiği bilgisi verildi, şu an'a kadar hızlı ilerliyoruz, belki'de yarın'da gelip bağlayabilirler, bakalım.


    Şimdi'lik, konuda'da ve ttnet ekiplerinden öğrendiğime göre: Kablo işi turktelekom tarafından halledilecek gibi görünüyor.

    Bağlantı yapıldığı'nda onu:'da yine buradan beyan edecem.


    Aşama olrk netspeed sitesinde ise şu an için böyle görünüyor:


    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 17 Şubat 2022; 18:4:29 >




  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar. Hayırlı olsun. Modem geldiğinde fotoğrafları bekleriz :)

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, sağolun.


    Modem ve gpon resimleri'ni, hâttâ bağlantı yapıldıktan sonra, aldığım hız bilgisini'de, resimli yada duruma göre video'lu olrk bile ekleyebilirim.Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bugün 1 az önce bağlandı, kablo ve ekipmanlar turktelekom tarafından sağlandı,  5ghz üzerinden yaptığım, ilk bağlantı anı'nda ki ilk test.


    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.


    Ve modem yerini düzenleyip yaptığım diğer test'ler.

    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.
    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.
    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.
    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.



    Modem ve gpon 0 geldi ancak resimlediğim 0 kutu'lu nokia gpon'u, bu gpon santralinizee uymuyormuş denilerek, kutusuz kullanılmış başka 1 gpon getirdiler v.s. oda görünüş olrk 1e1 aynıydı, yerine verilen Gpon ise ERICSSON T61G, zte router bu gpon'a fulldublex & gigabit hızla bağlı görünüyor.

    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.




    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.


    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.
    Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 18 Şubat 2022; 23:3:16 >




  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Hayırlı uğurlu olsun :) İyi günlerde kullanmanız dileğiyle :)

  • Valla ben 30 daireli binamıza türk telekom fiber getirtmeye çalışıyorum ama planlama birimi bana şöyle dedi:

    "Biz bina girişinde senin istediğin yere kutuyu koyarız fakat kutudan dairelere kadar olan kabloları siz bina sakinleri makul bir fiyattan bir elektrikçi ile siz çektirin"

    Ben şimdi diyelimki kutu geldi ve herşey hazır olunca bir tek ben vdsl'den abobeliğimi fibere taşıtmak için başvurduğumda o kutudan daireme kadar kabloyu Türk telekom ücretsiz falan çekecek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    Bu durum bölgelerin telekomuna göre değişiyor deniliyor ancak telekom ekiplerini yolda çevirdim/sordum, yukarıda 1 mesajıda'da belirtmiştim, adamlar müşteri memnuniyeti adına odaya kadar bile biz çekiyoruz dediler, bu müşteri memnuniyeti telekomun genel anlamda bir bir yaklaşımı olmalı, hâliyle bu durumun bölgelere göre değişkenliği'de olmaz diye düşündürüyor.


    Ben netspeed üzerinden fiber aldım, telekom geldi, kablomu çekti, üzerinde turktelekom yazan modem ve gpon'u getirdi, bağlantımı'da yaptı, internet çıkışım için modeme girmem gereken netspeed k.a & parolamı bile yazmadan, otomatik olrk modeme girili vaziyete gelmiş durumdaydı, bu nasıl oldu onu bile çözemedim çünkü 0 modem, herneyse adam dairemden çıkmadan internet çalışmaya başladı v.s.


    Üst kat komşum ise turktelekomdan internet almak için ttnet'e başvuru yapıp, sağdan, soldan kendi duyumlarına göre davranarak, fiber kabloyu kendileri çektirtmiş, ekip onlara bağlantı için geldiklerinde tesadüfen araçtan inerlerken gördüğümde birinn elinde fiber kablo'da vardı, yani çekeceklerdi o kabloyu ama kablo hazır olunca, hazır kabloya hemen uç yaptı taktı kutuya, sevinmiştir. Ankastreden daireye Fiber kablo bağlantısı. 


    Zaten fibere dönüşüm olsun, olmasın, fiber kablo için sizden ücret talep edilmiyor, eğer ücreti varsa, internet aldığın firma bunu belirtip istiyor ve firma ücret talep ediyosa'da, etmiyorsa'da gelenlere elden para fln ödemiyorsunuz, eğer internet aldığın firma ücret talep ediyorsa, o fiyatı sana beyan ederek snn faturana direk yada isteğine göre taxit'le fln yansıtıyor.


    Kısaca: Dönüşüm olsun, olmasın, işlem aynı olduğundan kabloyu gelen ekip çekiyor, tüm apartmana kablo çektirtmek snn işin değil, varsa yöneticinn işi, kutu gelince sen bireysel başvurunu yaparsın, ekip gelir, kablonu çeker, sadece snn dairene çeker ve dediğim gibi, senden elden herhangi 1 ücret fln'da talep etmeden çekerler v.s.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 22 Şubat 2022; 18:52:34 >




  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt

    Hocam iyi güzelde binamızda sol fiber olduğu için dairemize kadar sol fiber hattı var delinmiş falan bina içinde fakat türk telekom bu sol'ün hattından geçirmesi konusunda il telekom müdürlüğünde çalışan planlama birimi mezitli sorumlusu arkadaş bana sol'ün geçirdiği yerden biz geçiremeyiz demişti ya bu gelen kablolama ekibi de aynısını söylerse ne olacak :D En azından elektrikçiye nedersem onu yapacak 😄




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 22 Şubat 2022; 19:30:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    Apartmanda sol varsa ne olur bilemem, mesajın'da bundan bahsetmemiş'tin, ben telekom kutu koyar'da, kabloyu biz mi çekeriz'e yanıt verdim.

    Ve kutu konduysa, ille'de hazır yol kullanmak şart değil'dir, sonuçta gelen'de elektrikçi gibi delip geçebiliyor ama dediğin gibi 1 risk varsa dilersen elektrikçi çağırıp dairene kabloyu çektirrsin, yada kutuyu koydurtabiliyorsun madem, kutuyu koyanı yakalayabilirsen ona, dairene gidecek bu kablonun akibetini sorar ona göre hareket edebilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 22 Şubat 2022; 21:7:19 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.