Şimdi Ara

Anti Memento,Fight Club,Reservoir Dogs Vs Fan Club (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mementoyu anlayamayan insanların bu tarz klüpler kurması normal.Sinema bilinciniz tam oturmamış.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RONSPY


    quote:

    Orjinalden alıntı: helloween

    lynch filmlerini her kafa anlıyamaz. reservoir dogs fight club u da lynch filmlerini anlıyamayan kafa hiç anlıyamaz. yeşilçam izleyin anca onu anlarsınız








  • quote:

    Orjinalden alıntı: vata

    tarantino filmine laf eden beni karşısında bulur. arkadaşım herkesin bir tarzı var. her filmi seveceksin diye bişey yok. biz de böyle filmlerin hastasıyız. ortada konu olmayacak ama onu en eğlenceli biçimde anlatacak. ya da karmaşık olacak çözmek için kafa patlatacaksın. david lynch filmleri başta gelir bunda. sonra kubrick filmleri.her yönetmenin kendine has bi tarzı var sonuçta. sana en yakın olanını bul izle.

    memento beyin ister mesela biraz herkes anlayamaz. dolayısı ile herkes de sevmez. kubrick filmleri anlaşılmazdır ya da çok marjinal gelir izleyenlere. tarantino geyik adamıdır. geyik yapar filmlerinde bol bol. tarzlar bunlar. senin tarzına uymazsa izlemiyceksin o kadar.

    +1905




  • herşeye tamam da Fight Club bence harika bir film. 3 defa izledim. Orjinal dvd'sini aldım. Bence kült bir film olmayı sonuna kadar hakediyor. Zaten filmin güzel olmasının sebebi, romandan uyarlanmış olması. Uyduruk bir holywood senaristinin eseri değil sonuçta. chuck palahniuk yazarın ismi bu arada.

    Memento'yu çok övmüşlerdi. Bir kez izledim, gayet de güzel anladım ama sevmedim filmi. Hayal kırıklığı oldu benim için.

    Reservuar köpekleri hakkında yorum yok. Uzun zaman önce izledim ve pek hatırlamıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mastenc


    quote:

    Orjinalden alıntı: muhacir

    Mulholland dr yi izledim bir b.k anlamadım.
    Sonra film hakkında birkaç spoiler izledim ve fil hakkında biraz düşündüm.
    Helal olsun yönetmene dedim. Ne güzel film çekmiş.
    David linç gözümde 10 numara yönetmen oluverdi.

    Ama gel gör ki yumurtayı izledim, bu filme portakal veren juri, bence yanlış filmi izlemiş.


    Benim bugüne kadar izleyip üstelik inadına ardarda 4 defa izlediğim çünkü bir filmi izleyip anlamama gibi bir durumu beynime yakıştıramam ama malesef yinede Mulholland Dr.'dan hiçbirşey anlamadım doğrusu ve bügüne kadar anlamadığım tek film olarak kalmıştır zaten sinirlenip dvd'sinide kırmıştım ve birdaha David Lynch filmi izlemiyicem dedim ve asla izlemedim ama bu filmi anlamamı sağlayacak birşeyler söylersen netten indirip izlerim tekrar

    Konudaki filmlere gelirsek hepsini tek izlemede kavradım ve en beğendiğim film Fight Club'tır gerçi bu filmde anlaşılmayacak bi durumda yok ve bu filmi izleyip beğenmeyecek biri kişi bile olduğunuda zannetmiyordum taki bugüne kadar ama saygı duymak lazım olur böyle durumlar






    aşırı derecede spoiler

    ipucunu vereyim o zaman film de sarışın kızın uyanma sahnesinden önce yaşananların hepsi kızın rüyası ve olmak istediği hayat. Rüyasından uyandıktan sonra ise gerçek dünya ile karşılaşıyoruz. Hep olmak istediği kişiyi , aşık olduğu kadını, başkasına kaptırırıken görüyoruz. Öteki karakterleri ise rüyasından önce ve rüyasından sonra olarak sen çöz bakalım. Aşık olduğu ve örnek aldığı kişiyi rüyasında kendi olarak görüyor

    Filmi izleyelide bayağı oldu. tam detayları hatırlamıyorum ama acayip fazla detay var bu gözle bakınca.

    Not: filmi 16 yaşından küçük çocuklar izlemesin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: niko_jr

    herşeye tamam da Fight Club bence harika bir film. 3 defa izledim. Orjinal dvd'sini aldım. Bence kült bir film olmayı sonuna kadar hakediyor. Zaten filmin güzel olmasının sebebi, romandan uyarlanmış olması. Uyduruk bir holywood senaristinin eseri değil sonuçta. chuck palahniuk yazarın ismi bu arada.

    Memento'yu çok övmüşlerdi. Bir kez izledim, gayet de güzel anladım ama sevmedim filmi. Hayal kırıklığı oldu benim için.

    Reservuar köpekleri hakkında yorum yok. Uzun zaman önce izledim ve pek hatırlamıyorum.



    Hocam abartmıyorum 85 90 ı bulmuştur FİGHT CLUB ı izlemem her saniyesini kare kare anlatabilirm
  • Amerika'da kriz çıktı.
    Satılamayan evler elde kaldı.
    Mortgage patladı.
    Yunanistan Avrupa Birliği ekonomisini tehlikeye atıyor.
    Türkiye'de benzine yapılan vergiler % bilmem kaçlara geldi.
    Araba fiyatları, hayvani vergilerden dolayı el yakıyor.
    Doğal gaza % bir trilyon zam yapılacak.
    Et fiyatları neden Türkiye'de artıyor??????????

    Ne diyor lan bu eleman? Şişşt koçum yanlış konudasın başka yere çek arabanı. Burası Anti Memento,Fight Club,Reservoir Dogs Vs Fan Club hadi yaylan!!

    Evet yukarda söylediklerimin %100'ü Fight Club'ı anlayanlar için çok sıradan ve normal şeyler. Çünkü inat etmeden izleyip anlamaya çalışan filmden şu sonuca varıyor: Üretmediği halde tüketmenin dibine vuranlar sonunda dibi boylarlar. Özellikle Türk insanı deli gibi anlaması lazım bu filmi ve sevmesi lazım. Çünkü bizdeki gibi hormonlu ekonomi zor bulunur başka ülkelerde. Vergilerin fazla olması en basitinden son günlerdeki et pahalılığı sorunu üretmeden tüketmeye çalışmaktan kaynaklanıyor. İşte Fight Club 1999 yılında izleyicilerine bu duruma düşmemek için ders vermişti!!


    Fight Club izlenip sevilmeyecek film değildir. Önce izlersiniz eğer anlamazsanız sevmezsiniz. Anlarda sevmiyorum derseniz politik zekanız yoktur yada aynı filmde bahsedilen gibi İkea çocuğu olduğunuz için bilinçaltınız kabullenmenizi engelliyordur. (İkea çocuğu olmak ibaresi küfür niyetine değil haa, sadece benimde hoşnut olmadığım bir durum)

    Bu film için "zevkler ve renkler tartışılmaz" gibi bir durum yok. Eğer filmde verilen öğüt sizi etkilemiyorsa zaten filmden zevk almamanız doğal. Ki bu forumda her gün süt banyosu yapıp "çalışın köpekler" diyecek kadar ultra rahatlıkta olan çok insan olmayacağını düşünüyorum.

    Bilimsel test yapılsa Fight Club'ı sevmiyorum diyenlerin nedenlerinin temel olarak bunlar olduğu çıkar herhalde.

    Filmi iki kere izledim ve ilk seferde göremediğim ne kadar şey varsa gördüm. Ama garip olan ilk seferde bile anladıklarım bana yetmişti ve film benden 10 üzerinden 9.8 puanı almıştı. İkinci izleyişimde ise puanı 10 a çıktı. Bir daha izlersem 10 üzerinden parande attırmak zorunda kalabilirim puanlara.

    Bundan sonrasında senaryo ile ilgili ayrıntılı bilgi var!!


    Kendinize şunları sorun:
    Filmi sıradan bir aksiyon filmi gibi mi izlediniz?
    Bu film resmen çift başlı. Eğer öylesine bir aksiyon-psikoloji filmi izler gibi izlediyseniz siz Dövüş Kulübünü izlememişsiniz demektir. Fakat filmin birçok yerinde, aslında filmin sonlarında anlaşılacak mevzunun çıtlatılmaya çalışıldığını farkettiyseniz siz Dövüş Kulübün izlemişsiniz demektir. Filmin çift başlılığı Tyler Durden'ın aslında ne halt olduğunun anlaşılması ile son buluyor. Ondan sonraki sahnelerde çok çaba sarfetmenize gerek kalmıyor zaten, filmde anlatılan şey ortaya çıkmış oluyor.

    Filmde mesaj veriliyor mu veriliyorsa ne?
    Bu filmde en babalarından mesajlar veriliyor. Ders çıkarmak için önce size çözülmesi gereken porblemler anlatılıyor. Ortasında problemleri çözmek için yapılanlar. Filmin sonunda ise problemin çözümü mevcut, artık mesajı aldınız almadınız o size kalmış. (Problemin filmdeki çözümü uçuk ama oda filmin güzelliği zaten)

    Filmi izlediniz mi yoksa izlerken aynı zamanda dinlediniz mi?
    Bazı filmlerde görüntü ön plana çıkabilir. Yada ara sahnelerde eski sahneleri düşünüyor olabilirsiniz. Ama dinlerseniz veya altyazıyı adam gibi okursanız göreceksinizki filmin başında aslında her şey apaçık anlatılıyor. Ama izleyici nasıl bir film izleyeceğini önceden bilmediği için hazırlık aşamasındaki bilgilerin hepsini kaçırıyor, özümseyemiyor.

    Filmdeki dikkat çekici görüntüleri farkettiniz mi?

    Filmde 4-5 sahnede araya saniyeden daha kısa süre kalacak şekilde görüntüler yerleştirilmiş. Birşeyler olduğunu anlamanız lazım ama gözleriniz ve beyniniz deli gibi çalışıyorsa ve o görüntüdeki şeyi net olarak gördüyseniz zaten filmi o sahnede kaparsınız. Ama o görüntülerin hızlı olmasından dolayı anlaşılması zor. Fakat Tyler'ın ne işle uğraştığı anlatılırken aslında izlediğiniz filmde de aynı tekniğin kullanıldığını size anlatmak istiyorlar. Ki en son saniyedeki görüntüyle küçük kızları ağlatıyorlar

    Neyse sanki anlamak için çok zeki olmak gerekir gibi bir imaj veriyorsam geçelim o zaman. Filmi sevmek için çıkarılması gereken dersi biraz olsun anlamanız da yeterli. Tüketici toplumun ne hale geldiğini, aslında "sahip olduğunuzu sandığınız eşyaların size sahip olduğunu" anlamanız gerekiyor. Ki buda filmi diğer etkenleri anlamasanız bile sevmenizi sağlıyor. Ayrıca başrol oyuncularının jest-mimikleri oyunculuğun ne derece iyi olduğunu gösteriyor. Buda iyi bir filmde olan özelliklerden zaten.

    Eğer inatla sevmiyorum diyen varsa hala açsın filmin çözümlerini okusunlar. Sinema sitelerinden, ekşi tatlı sözlüklerden filmin şifrelerini okusunlar. Sonra filmi bir daha izleyip "harbidenn laan" diyerek sevindirik oldunlar

    NOT: Memento ve Rezarvuar Köpekleri bu film kadar ders verici ve sonuca giden bir yapıda değil. Mementoda film içindekilerin sırasıyla ilgili espiri var. Rezervuar köpekleri'nin tarzı ise çok daha başka. Zaten onda anlaşılmayacak bir durum yok. Tarantino'nun garip tarzının bir ürünü sadece. Ama Fight Club'ı izleyip anlamak için diğerlerini izlemek için gereken bilgi ve kültür seviyesinin çok daha üstünde olmalısınız.

    NOT2: Filmi beğenip, beğenmeyenlerle dalga geçmek veya dışlamak tarzı davranışlar peşinde değilim. Herkesin filmi yeteri kadar anlarsa seveceğini düşündüğüm için yazıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.