Şimdi Ara

AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
11
Favori
15.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy



    Tanımı Ve Gelişimi


    AOR'ın açılımı "Adult Oriented Rock" tır .Amerikan radyoları tarz için bu tanımlamayı uygun görmüştür çünki AOR yetişkin duygulara hitap eder ve Rock ın bir olgunluk halini yansıttır , tabi bunun yanında Rock müziğin sanatsal açıdan yükseldiği Melodic Rock eserler için kullanılan bir tanımlamada olmuştur, bu yüzden AOR, Melodic Rock la birlikte anılır hep. Türün müzikal açıdan en belirgin özellikleri vokallerin yüksek perdeli ve mükemmel notasyonda olması , gitarlarında orta serlikte, heycan verici ve virtüöz yapıda olmasıdır , ayrıca klavye kullanımıda önemli bir nokttadadır. AOR bazı yerlerde "Album-Oriented Rock" olarakta geçmektedir , ilk zamanlarda bu tür müzik yapan grupların stüdyo grubu olması nedeniyle böyle söylendiği vurgulanır ancak tarzın oturmaya başlaması ile "Adult Oriented Rock" tanımı uygun görülmüştür. AOR 70 lerde ve özellikle 80 lerin başında kendini göstermeye başlamıştır ancak bu tür çok daha önceden serbest form da yayın yapan radyolarca tanımlanmıştır. Bütünlüğünü sonradan sağlamasına karşın kapsam olarakta incelendiğinde Rock müziğin ana dallarında biri oluduğu görülecektir. Gelişim döneminde Classic , Prograssive ve Hard Rock arasında da çok güzel bir bağlantı yakaladığını söyleyebilirz.

    Burdaki ayrıma bakdığımızda daha çok Hard Rock a yakın eserlerin Melodic Rock olarak adlandırıldığı görülür ama bu çok ince bir ayrım çizgisi değildir kesinlikle. AOR ı Classic ve Prograssive gibi türlerden ayıran temel özellikler ise melodilerin daha coşkulu ve duygulu , ritimlerin daha akıcı olmasıdır, bu nedenle tür genel olarak Hard Rock a yakındır. "Gaz" diye tanımlanan müzik tarzıda tamamen AOR için biçilmiş kaftandır, özellikle 80 lerdeki film soundtrack larını oluşturan parçaların hemene hepsi AOR türündedir. Bu gaza getiren sound ın esas özelliği , gitarların yüksek gürültüde olmadan , gereken sürükleyiciliğin bass , melodik yapı ve özellikle vokal ile kazandırılmasıdır . ( Survivor - "Burning Heart" dersek şimdilik yeterli olur herhalde ) Bunlar haricinde AOR ı diğer Rock türlerinden ayıran belirgin bir özellikte genellikle lirik lerin daha şiirsel olmasıdır . Verilen duygularda tamamen insan ruhunu okşamaya yöneliktir.

    AOR Ve Duygu Yükü

    Duygulara gelmişken bu tarzın dinleyici kitlesi kimlerden oluşur veya kimler bu tazı sever ? Konusunda değinmek lazım sanırım. ( Okurken , Survivor - "Oceans" ve Journey - "Message of Love" dinlenirse çok daha iyi olur ) AOR/Melodic Rock tutkunlarının genel mizacına baktığımızda söyleyebiliriz ki bu müzik tam doğa ve aşk insanlarının tarzıdır. Harika bir doğa manzarasına defalarca bakmaktan sıkılmayan , yolculuklardan hoşlanan, yollarda çoşkulu olmayı seven , hırs ı sadece zorlukları aşmak için kullananlardansanız AOR dinlemek tam size göre diyebilirm. Tabi bunlarla beraber türün çoşkulu ritimleri arasında saklı hüzünleride atlamamak gerekir, işte AOR ın en önemli noktalarından biride budur sizi hüzünlendirirken aynı anda çoşturabilir. Kısacası hüzünleri ile yıkılmayı, içe kapanmayı değilde onlarla yaşamayı ve öğrenmeyi bilen insanların da hoşlanacağı bir müzik türüdür.

    Örneğin "Rocky IV" filminden Robert Tepper in "No Easy Way Out" parçası çok güzel bir örnek olmuştur bunun için , parça her nekadar kanı kaynatan ve tüyleri diken diken eden cinsten olsada çoşkunun yanında verdiği hüzünü, iç burukluğunu Rocky nin arabaya atladığında tüm hayatını film şeridi gibi gözlerininin önünden geçirmesi ile rahatlıkla anllayabilirz. Robert Tepper in o ağlamaklı , çatallı vokali de işin içine girer tabi. En güzelide bu karmaşık duygular içinden tekrar çoşku ve hırs içinde çıkılmasıdır. Bu özellik AOR Ballad larda da sıkça görülür , aslında çoğu yerde "Power Ballad" olarak geçerler, tabi bunun nedenide anlattığımız heyecan verici yapılarıdır , birde bu Balladların Hair Metal/Glam grupları ile bir gelişim geçirmiş olduklarını unutmamak gerekir tabi ama özünde Melodic Rock olduktan sonra birbirlerinde ayrılmalarıda pek gerekli değil zaten.

    AOR/Hard'n Heavy Ballad

    Bunların içinde klasik sound lı AOR Ballad ları göz önüne alırsak , REO Speedwagon - "Keep On loving You" / "Can't Fight This Feeling" parçaları en iyi örnekler olacaktır. Toto , Chicago , Spin Gallery gibi grublarda bu tarzın çok güzel örneklerini vermişlerdir ilerde değiniriz. Bad English" - "Price Of Love" , Loverboy - "Heaven In Your Eyes" , Damn Yankees - "High Enough" ise 80 lere birazdaha uygun olan AOR Ballad örnekleridir . Yine tarza uygun ama tam olarak Ballad diyemiyeceğimiz bir çok parçada mevcuttur AOR içinde , özellikle Asia ( "Only Time Will Tell" , "The Hunter" ) ve Foreigner ( "Hand On My Heart" , "I Want To Know What Love Is") in bir çok parçasından söz edilebilir. Ayrıca benim favorilerimden "Steve Perry" - "Captured By The Moment" parçasınıda örnek gösterebilirz , işin içine "Steve Perry" vokali girince gerçekten muhteşem bir eser çıkması kaçınılmaz oluyor ve tabiki 80 lerin büyük hitlerinden Cutting Crew - (I Just) Died In Your Arms Tonight , anlatılmaz dinlenir yani öyle parçalardır bunlar. Biraz daha Harden Heavy olan örneklere gelirsek... Kiss - "Forever" , Winger - "Miles Away" , Firehouse - "When in Look İnto Your Eyes" , Europe - "Open Your Hearts /Prisoners In Paradise/Carrie" , Whitesnake - "Is This Love" , House Of Lords - "What's Forever For"... yenilerden ise Firenote - "My Love Will Never Die" en güzel örnek olacaktır sanırım.

    Not : Müzikteki "Ballad" terimi basit bir hikayenin anlatımı ve melodik yapı ile yavaş şarkılara uyarlanması sonucu ortaya çıkmıştır ancak çok geniş bir alana yayıldığı için genelde müzikal kısıma bakarak değerlendiriliyor ve o şekilde ayrıştırılıyor.

    Hard'n Heavy

    Harden Heavy ye neden değindiğimizide anlatalım , bu tanımlama genelde 80 lerde hard ve heavy ögeleri harmanlayan gruplar veya akım için kullanıldı. Melodic Rock/Metal ise bunların içinde sıkça yer alarak bir bütünlük oluşturmuştur. Birde bu kapsamda Heavy Rock olarak adlandırma yapılan gruplar vardır ki bu bazen AOR ın yerine kullanılır , bazende çok yakın etkileşimde olan gruplar için. Ayrıca Melodic Hard Rock gruplarıda bu tanımlama içinde yer alır ( bazı 80s Glam Rock gruplarıda zaman zaman bu şekilde adlandırılmıştır, onlarada ayrıca değiniriz ) , haliylen bu tarz çalışmalar Melodic Rock severlerin hoşuna gitmektedir. ( "Bon Jovi" ve "Danger Danger" ın açılış albumleri... Gruplardan "Tyketto" , "Fire House" ,"Treat" ... Bunlara ayrıca değinirim zaten bir çoğu Melodic Rock grubu olarakda anılır ve hit parçalarıda genelde AOR dinleyicisine hitap eder. Parça bazında birazdaha genel olarak ele alırsak , Van Halen - "Dreams/Love Walks In" , Cheap Trick - "Mighty Wings" , Giant - "Innocent Days" , Tyketto - "Wings" , Treat - "Outlaw"/"Ready For The Taking" , Bon Jovi - "Burning For Love"/"Only Lonely" , Scorpions - "Rhythm Of Love" , Black Sabbath - "No Stranger To Love" gibi sevilen birçok Melodic Rock parça bulabiliyoruz. Bu arada "Glen Hughes" ın "Phenomena" çalışmalarınıda unutmamak lazım , özellikle 2. album "Dream Runner" da "John Wetton" da grupda yer alıyor ve AOR adına çok güzel bir çalışma yapıyorlar ( örneğin "Did It All For Love" Asia parçalarını anımsatan mükemmel bir AOR hiti olmuştur ). Durum böyle iken AOR ın değişik tarzlarınıda incelemek lazım ...


    Lite AOR / Westcoast :
    Bu tanımlamalar genel olarak Hard Rock sound ından tamamen uzaklaşan gruplar için kullanılır , Soft Rock ve Pop Rock ağırlıklı AOR diyebilirz yani "Glass Tiger" için sıkça kullanılır bu tanım , "Age of Faith" in "Heart of the Young" albumu benim en sevdiklerimden birdir. "Lava" , "Pages" ve "1927" adlı tarzın sağlam gruplarıda diğer önerilirm olsun ve tabi "The Outfield" ın da bu tarzda kalisk olmuş harika parçaları vardır( örn: "Say It Isn't So"). Ayrıca "Player" grubunun da "Chicago" ile birlikte "Westcoast" müziğin mimarı olduğunu söyleyebilirz , 70 lerden başlayan harkulade albumleri vardır bu gurubun. Mr. Mister - "Broken Wings" da bu kapsamda değerlendirilmiştir çoğu yerde , Mr. Mister ın vokalisti "Richard Page" bu tarzın önde gelen sanatçılarından birdir , bir çok sağlam AOR albumunde rol almıştır. Peter Cetera , Benjamin Orr , John O`Banion ve John Farnham ın solo çalışmaları ile "Little River Band" grubuda bu tarz içinde yer alır. Yalnız John Farnham soundtrack larda çokdaha sıkı AOR parçalar çıkarmıştır onuda belirtelim, ilerde değiniriz.

    Hi-Tech AOR :
    Bu tarz tanımlama elektronik enstruman kullanımı gelişmiş AOR grupları için kullanılır ve aslında çok geniş bir kapsamı vardır çünki 80 lerin Hi-Tech , Synth Pop ve New Wave akımı ile iç içe girmiştir , bu tarzlarda Rock altyapısına sahip bazı gruplara Hi-tech AOR tanımlamasıda getirldiği görülür , ayrımı anlamak için dinlemek şart . Hi-tech AOR da Device in - "22B3" albumu en güzel örneklerdendir , harika parçalar vardır... Albume "Holly Knight" eli değimiştir tabi etkisi görülüyor haliylen, Dominoe "Keep in Touch" da iyi bir örnektir , 80 lerin hiti olmuş bir iki tane parça da vardır bu albumde. Dominoe sonradan Hard Rock a yakın çok güzel Melodic Rock albumler çıkartır onuda belirtelim. Distance - "Under the One Sky" , Frank Ryan - "You You" , Mindwork - "Inside Out" , Echo Park - "Pretty Lies" , başkaca album örnekleridir.

    Not : Bazı yerlerde "Lite AOR" ın kapsamı daha geniş tutulurak "Hi-Tech AOR" ı da içine alır ve diğer Soft Rock grupları içinde "Westcoast AOR" tanımı kullanılmışır.

    Prog/AOR :
    Bu tarz Prograssive Rock ı tam olarak bırakmadan AOR a geçiş yapan grupların önderliğinde oluşmuştur , ( "Kansas" , "Yes" , "City Boy" vb. ) "Asia" ise bu gruplardan bayrağı devralmış ve AOR ile bütüleşmiştir, "Steve Howe" ın "Yes" den sonra "Asia" da çalmaya başlamış olmasıda tarzlarında etkili olmuştur şuphesiz. "Arc Angel" , "Jeff Cannata" nın grubu ve onun diğer çalışmaları, "Styx" in vokalistlerinden "Lawrence Gowan" ın "Gowan" adıyla çıkardığı albumler ve yeni gruplardan "Vox Tempus" da bu tarz içinde gösterilebilcek güzel örneklerdir. Burda "Styx" i de incelemek lazım , zamanın radyolarında "Suite Madam Blue" ve "Lorelei" gibi parçaların yeni AOR format ı olarak değerlendirildiği söylenir. Grubun "Melodic Rock a kaydığı albumlerde olmuştur (örn: 90 çıkışlı "Edge of the Century" ) , grup üyelerinden "Tommy Shaw" da solo çalışmlarında çok güzel AOR albumlere imza atmıştır. Journey in de 70 lerde Prog/AOR yaptığı söylenebilir. Bu grup 70 lerin sonunda o muhteşem AOR sound ına oturmuştur. Yine 80 lerde Steve hackett (Genesis) ve Steve Howe'un (Yes) gibi iki sağlam gitaristin in kurdugu AOR grubu "GTR" yide bu kapsamda değerlendirebilirz.

    Classic Rock ve AOR
    Amerikada özellikle 70 lerin sonunda Classic Rock radyolarının çıkışı ile AOR bir bütünleşme yaşar , bu bir tarz olarak görülmesede bazı Classic Rock/Hard rock gruplarının AOR a geçiç evrelerini ayrı değerlendirmek gerek ... Fleetwood Mac , Jefferson Starship , Reo Speedwagon bunlardan en önemlileridir. J.S ve R.S tam olarak AOR a geçiş yapmayı başarmış gruplardır. Özellikle J.S sadece "Starship" olarak müzik yapmaya başladığında harika AOR hitlere imze atmıştır "Wild Again" ( "Cocktail" Sountrack ın da yer almıştır) , "Tomorrow Doesn't Matter Tonight" , "It´s Not Enough" gibi... ayrıca Pop Rock sound ına bir geçiş olsada "We Built This City" adlı parçayıda untumayalım, zaten bu grup okadar çok evrim geçirmiştirki müziklerini sınırlandırmak gerçekten çok zordur, bazı yerlerde Hi-Tech AOR yaptıklarıda söylenir. J.S zamanından önerilerim ise "Sorry Me, Sorry You" "Save Your Love" , "Mary" , "Jane". Reo Speedwagon ise 70 lerde AOR u en iyi temsil eden ekiplerdendir , hızlı parçaları ile dikkat çeker ( R.E.O. (1976) albumunu özellikle tavsiye ederim ... The Key , Girl With The Heart Of Gold , Stillness Of The Night gibi safkan AOR örnekleri verebilirz bu gruptan ) onun haricinde AOR balladları ile de çok konuşan bir grup olmuştur REO ilerde değineceğiz , "Fleetwood Mac" ise kendi özünü kaybetmeden AOR a geçiş yapan gruplardandır böylece ortaya eşi benzeri olmayan bir sound çıkar. Bunda AOR u çok iyi bilen "Lindsey Buckingham" ın payı büyüktür şüphesiz. Özellikle "Rumors" ve "Tango in The Night" AOR ağırlıklı albumlerdir , 80 ler müziğini az buçuk bilenlerinde mutlaka duymuş olacağı hit parçalar barındırır.

    1970-80 Arası AOR un gelişimine katkı sağlayan "Steely Dan" , "Foreigner" , "Boston" , "Chicago" , "Heart" , "Toto" , "Genesis" , "Pat Benatar" , "Billy Squier" gibi başkaca gruplar , sanatçılarda sayılabilir ki bunlardan Boston ve Chicago AOR/Melodic Rock ın büyük babaları olarakda kabul edilir. Chicago nun Ballad olayının mimarı olduğunuda rahatlıkla söyleyebilirz. "You're The Inspiration" , "I Don't Want To Live Without Your Love" gibi çok harika ballad çalışmaları vardır bu grubun. "Foreigner" ve "Heart" ise zaten 80 lerle beraber AOR tanımlamasına giren gruplardan olmuşlardır. "Toto" nun AOR/Melodic Rock ın en köklü gruplarından biri olduğunuda belirtelim. Şimdi AOR grup ve vokalistlere birazdaha yakından değinip , daha sade bir katagorize yapmaya çalışayım.

    ( Yukarda belirttiğim bazı grupları AOR ı büyük ölçüde müziklerine kattıkları kısımlarla değerlendiriyorum )

    Klasik AOR normlarında müzik yapanlar :
    Journey , Toto , Survivor , Asia , Reo Speedwagon , Chicago , Boston , Starship ,Thrills , The Babys , 707 , Styx , Prism , Cannata , The Outfield , Glass Tiger , Franke & The Knockouts , Russ Ballard , Arc Angel , GTR , Charlie , The Koo , Stingray , I-Ten ...
    90 ve sonrası gruplardan : Hugo , Mastedon , Final Frontier , Terra Nova , Broke N Blue ,101 South , The Storm , Street Talk , Spin Gallery , Shadowman , AOR ...

    Not : "AOR" adlı grup 2000 de kuruldu ve 2009 a kadar 6 albume imza attılar, "Bill Champlin"( Chicago ), "Steve Overland" ( FM ) gibi isimleride bünyesinde barındıran çok geniş, devasa bir kadro ile kurulmuştur. Son albume kadar daha çok Lite AOR / Westcoast tarzı müzik yaptıklarını söyleyebilirm. Ama özellikle son album "Journey To L.A." (2009) , AOR un kökenlerini de incelemek açısından önemlidir. Özellikle Kansas , Chicago , Journey , Toto , FM gibi grupları sevenler kaçırmasın.

    AOR/Melodick Rock normlarında müzik yapanlar :
    FM , Foreigner , Loverboy , Kansas , Magnum , Alien , Heart , Dare , Crown Of Thorns , Harem Scarem , Strangeways , Shooting Star , Romeo's Daughter , Harlan Cage / Fortune , Signal , Unruly Child , Kind Kobra , Honeymoon Suite , Shadow King , Return, Drive She Said , Phenomena , Haywire , Zeno , Bad English , Mark Free , Robert Tepper , John Waite , Stan Bush , Van Stephenson , Gary Hughes , David Glen Eisley ...
    "Pure AOR" ( bu tanımlama "kusursuz" AOR parçalar ve albumler için kullanılır ve genelde az bilinen gruplar için söylenir ) : Atlantic , Boulevard , Reffuge , Casanova , White Sister , Outside Edge , Fate , B.E. Taylor , Beau Geste , Urgent , Venus & Mars , Icebreaker , Fighter , RIO , Agent , Dalton , Joe Lamont , John Warren ... Bu listedeki gruplar yazmakla bitmez tabiki yavaş yavaş değiniriz umarım.
    90 ve sonrası gruplardan : H.E.A.T , Heartland , Ten , From the Fire , Pride of Lions , Alyson Avenue , Change of Heart , Newman , Last Autumn's Dream , Radioactive , 91 Suite , Frontline , Places Of Power , W.E.T , The Promise , Work of Art ...


    Melodic Hard Rock/Harden Heavy normlarında müzik yapanlar :
    Tyketto , Stage Dolls , Fire House , Treat , Night Ranger , Europe , Fair Warning , Talisman , Frotline , Sha-Boom ,Tower City , Saraya , House Of Lords , Craaft , Stryper , Icon , Hardline , Giant , Praying Mantis , Autograph , TNT , Bonfire , Shy , Sunstorm , Joe Lynn Turner , John Norum , Klaus Luley ... Bonjovi , Dokken , Scorpions gibi gruplarıda album ve parça bazında incelemek gerekir ...

    bunlar haricinde birazdaha Metal yönleri öne çıkan Bloodgood , Kane Roberts , Sinner , Pink Cream 69 , Crystal Ball , Cornerstone , Jaded Heart , Brother Firetribe vb. gruplarda Melodic Rock severlere hitap ediyor. Ben bu tarzda özellikle yeni çalışmaları pek takip etmiyorum ama "Brother Firetribe" i severek dinlediğimi söyleyebilirm zaten bazı yerlerde Power AOR gibi yeni tanımlamalar bu grup için , aslında Journey in son albumunude göz önüne alırsak yannış bir tanımlama olmadığı görülecektir , umarım tarzı benimseyen bir çok grup görürüz. Bu arada grup Finlandiya kökenlidir ve şu anda AOR/Melodic Rock ı en güzel temsil edenlerinde İskandinav ülkeleri olduğunu düşünüyorum.

    AOR/Melodic Rock da Başlıca Vokalistler

    Erkek

    Steve Perry
    Jimi Jamison
    Mark Free
    Steve Overland
    John Waite
    Stan Bush
    L.A. Greene
    John Wetton
    John Payne
    Kevin Chalfant
    Robert Tepper
    John Farnham
    Peter Cetera
    Mike Reno
    Terry Brock
    Tommy Shaw
    Lou Gramm
    Jean Beauvoir
    Tim Feehan
    Fergie Frederiksen

    Bayan

    Robin Beck
    Ann Wilson
    Leigh Matty
    Fiona Flanagan
    Tone Norum
    Pat Benatar
    Alannah Myles
    Amy Grant
    Amy Hollad
    Sue Saad



    ayrıca her nekadar blues-rock/classic rock yönüyle öne çıkmış olsada "Stevie Nicks" hem solo çalışmalarında hemde "Fleetwood Mac" ın 80 ler döneminde imza attığı AOR ağırlıklı albumlere ses vermesi nediyle bu katagoride sayılabilir ve özellikle AOR severler tarafından mutlaka dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun la beraber "Cher" inde 80 lerde izma attığı harika AOR albumler olduğunu hatırlatalım o da AOR için biçilmiş kaftan bir vokaldir


    AOR/Melodic Rock da Başlıca Albumler

    Survivor - Vital Sings 1984
     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    1. I Can't Hold Back
    2. High on You
    3. First Night
    4. The Search Is Over
    5. Broken Promises
    6. Popular Girl
    7. Everlasting
    8. It's The Singer, Not The Song
    9. I See You in Everyone

    Survivor için fazla söze gerek yok aslında gelmiş geçmiş en büyük AOR gruplarının başında gelir. 79-2006 arası derlemeler hariç 9 adet album ve 20 küsür de single çıkarmışlardır , ama bu albumun şöyle bir özelliği var , hit olmuş "Eye of the Tiger" albumu yada Soundtrack lara göre hayranlarınca çok daha fazla sevilir . Albumdeki harika parçaların yanı sıra bunun bir nedenide "Jimi Jamison" un gruba giriş yapmış olmasıdır şuphesiz.
    Yeri gelmişken "Eye of the Tiger" hakkında da biraz bilgi verelim , normalde parçayı söyleyen "Dave Bickler" dır ama Jimi gruba girdiğinde o ayrıldığı için parçanın konser kayıtlarının hemen hepsinde Jimi vardır , Jimi her nekadar daha iyi bir vokalist olsada bu parçada Dave in yerini hiç bir zaman tutamamıştır bence . Birde parçanın asıl sample ları Stevie Nicks in şaheseri "Edge Of Seventeen" dan alınmıştır buda pek bilinmez mesela...

    Heart - Bad Animals 1987
     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    1. Who Will You Run to 4:05
    2. Alone 3:38
    3. There's The Girl 3:50
    4. I Want You So Bad 4:21
    5. Wait For an Answer 4:31
    6. Bad Animals 4:54
    7. You Ain't So Tough 4:05
    8. Strangers of the Heart 3:41
    9. Easy Target 3:58
    10. RSVP 3:37

    Heart 76 da kurulmuş çok köklü bir gruptur , Folk Rock/Hard Rock grubu olarak başladılar diyebilirz , bazı yerlerde ilk albumlerininde sıkı bir AOR albumu olduğu söylenir ancak melodik yapı özellikle 80 lerde müziklerine hakim olmaya başlar zaten gereken şiirsellik , duygu yüküde parçalarında mevcuttur ve giderek olgunlaşır, her albumde kendilerini aşarlar. Yakaladıkları bu Melodic Rock sound ile 87 de "Bad Animals" ı çıkarttlar , album için tam bir AOR klasiği denebilir , özellikle "Who Will You Run to" ve "You Ain't So Tough" Survivor parçalarını anımsatır. "Alone" muthiş bir Ballad , "There's The Girl" de albumun hit parçası olmuştur. Heart grubu pek bilinmez ama "Brigade" albumundeki "All I Wanna Do Is Make Love to You" parçası hemen her Rock sever tarafından bilinen bir parçadır , hatta Şebnem Ferah da "Volvox" la beraber bu parçayı canlı okumuştu o yıllarda. Ana kısımda belirttiğimiz Heart ın vokalisti "Ann Wilson" içinde ayrı bir parantez açmak lazım...

    Ann Wilson
    1950 doğumludur ve rock dünyasındaki gelmiş en sağlam bayan vokal lerden biridir , bunu anlamak için bir kaç canlı kaydını dinlemek yeterli olur sanırım , netten studio kayıtlarınada uluşılabiliyor. Ayrıca flüt den tutunda bass gitar a, violin e kadar bir çok enstrumanıda kullanan iyi bir müzisyen , Heart albumlerinden bir çok single çıkardı These Dreams" ve "There's The Girl" AOR adına bunlardan en önemlileridir. Onun dışındada film sountracklarında dinlemişsizdir kendisini. En meşhuru Footloose filmindeki "Almost Paradise" dır, harika bir "Ann Wilson" - "Mike Reno" düetidir bu parça... Bildiğim kadarı ile en son 2006 da tek solo albumu olan Folk Rock ağırlıklı "Hope & Glory"yi çıkarmıştı , obezite problemi ile uğraşmasına karşın halen çatır çatır okuduğu görülebilir o albumde.


    Boulevard ( BLVD ) 1988
     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    1. Dream On 3:40
    2. Far From Over 4:08
    3. Western Skies 3:41
    4. Never Give Up 4:40
    5. In the Twilight 5:00
    6. When the Lights Go Down 4:04
    7. Under the Moonlight 3:33
    8. You and I 3:59
    9. Missing Persons 4:05
    10. You're For Me 4:20

    Into the Street 1990
     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    1. Talk to Me 4:46
    2. Where Is the Love 5:03
    3. Lead Me On 5:06
    4. Eye of the Hurricane 3:47
    5. Light of Day 5:03
    6. Crazy Life 4:16
    7. Rainy Day in London 5:19
    8. Where Are You Now 4:53
    9. Need You Tonight 3:48
    10. Eye to Eye 3:56

    Boulevard Kanada çıkışlı bir gurup AOR/Melodic rock adına en sevdiğim albumlerden ikisine imza atmıştır , soundları gerçekten muhteşem ve çok farklıdır, biraz FM albumlerine benzer ama daha soft ve daha sürükleyici diyebiliz , anlatılcak bir şey değil mutlaka dinleyin. Ayrıca MJ nin Rock parçalarını sevenler varsa özellikle Boulevard ı kaçırmasın derim. 88 ve 90 da bu iki album çıkardılar ve sonra ortadan kayboldular malesef , nasıl kaybolur böyle bir grup halen anlamış değilim.




    Mark Free - Long Way From Home 1993
     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    1. Someday You'll Come Running 4:18
    2. Stranger Among Us 5:18
    3. Coming Back For More 4:38
    4. The Last Time 4:42
    5. Hard Heart to Break 4:20
    6. High Life 4:48
    7. State of Love 3:59
    8. Slow Down the Night 4:35
    9. Look Love in the Eyes 4:47
    10. Never Be a Next Time 4:23
    11. Long Way From Love 5:31

    Disc 2
    12. Someday You'll Come Running live 4:21
    13. State of Love live 4:37
    14. Stranger Among Us live 4:48
    15. The Last Time live 3:55
    16. Coming Back for More live 4:41
    17. Liar live 3:40
    18. Wake Up You Little Fool live 4:06
    19. Only the Strong Will Survive live 4:54
    20. Who Cries Now live 3:37
    21. Iron Eagle (Never Say Die) live 3:51
    22. In It for the Long Run 4:05
    23. What Happened to Love 4:47
    24. Never Could Call It Love 5:00
    25. Smoke and Mirrors 5:17
    26. Dyin' for Your Love 3:52
    27. State of Love duet with Diana Dewitt 3:48

    bir çok AOR sever gibi benimde düşüncem o ki "Mark Free" AOR un gelmiş geçmiş en iyi vokalidir , Signal , King Cobra , Unruly Child başlıca vokalistlik yaptığı gruplar , Soundtrack çalışmalarda da boy göstermiştir "Best of the Best" (Best of the Best 2) , Paradise ( Black Roses ) , Never Say Die( İron Eagle) . Onunla ilgili son derece ilginç bir not ise 93 den sonra cinsiyet değiştirmesi konusudur tabi gerçekten rock dünyasında eşine az rastlanır bir olaydır.

    Album Mark Free nin ilk solo çalışmasıdır , parçaları sonradan birçok AOR grubu tarfıında da cover landı, Hard Rock a birazdaha yakın ve Mark Free nin kendine has vokali ile sonderece harektli ayını zamanda duygusal bir albumdur , gece yolculuklarımın vazgeçilmez albumu diyebilirm , AOR/Melodic Rock ı anlamak için mutlaka dinlemek gerekir.


    Journey - Revelation 2008
     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    Disc 1
    1. Never Walk Away
    2. Like a Sunshower
    3. Change for the Better
    4. Wildest Dream
    5. Faith in the Heartland
    6. After All These Years
    7. Where Did I Lose Your Love
    8. What I Needed
    9. What It Takes to Win
    10. Turn Down the World Tonight
    11. The Journey (Revelation)

    Disc 2
    12. Only the Young
    13. Don't Stop Believin'
    14. Wheel in the Sky
    15. Faithfully
    16. Any Way You Want It
    17. Who's Crying Now
    18. Separate Ways
    19. Lights
    20. Open Arms
    21. Be Good to Yourself
    22. Stone in Love

    Journey in son album çalışması. Özünü kaybetmeden modern soundlarla da harmanlanmış , harkulade AOR parçalara sahip bir album 1. CD de tamemen yeni parçalar var, Journey aradığı yorumcuyuda bulmuş sonunda "Arnel Pineda". Herhalde ses rengi olarak Steve Perry e daha çok benzeyen başka birinidaha bulamazlardı , Arnel bundan önce Filipinlerde bir Journey Tribute grubunda söylüyormuş , Youtube dan keşfedilmiş diye duymuştum. Sonuç olarak yeni parçalarda gayet iyi iş çıkarmış, harektli parçalarda çoşku yüksek , senfonik öğeler hemen her parçada ön planda tam bir Rock senfonisi yaşatıyor album bize "What It Takes To Win" , "Never Walk Away" çoşkusu ile "After All These Year" dinginliği ile alıp götürüyor uzaklara "Where Did I Lose Your Love" ise resmen "Seperate Ways" havası veriyor en sevdiğim parça , vokal de en iyi burda konuşmuş
    2. CD de ise eski parçalardan güzel bir derleme var ve bunlarıda Arnel okumuş , nasıl okumuş derseniz bence hiç fena değil çoğu parça mükemmele yakın olmuş ancak hep söylenen bişey vardı Steve Perry nin bazı eşsiz nameleri vardır, onların taklidi mümkün değil derler, hakkten değilmiş sanırım çünki Arnel de yapamıyorsa bunları kimse yapamaz , 2. CD de keşke hiç denemeseymiş o namaleri daha güzel olurmuş bence ama dediğim gibi genede mukemmele yakın okumuş tüm albumu


    Survivor : ST (1979)
    Kansas : Audio-Visions (1980)
    REO Speedwagon : Hi Infidelity (1980)
    Foreigner : 4 (1981)
    Asia : (1982)
    Toto : IV (1982)
    Kansas : Vinyl Confessions (1982)
    Asia : Alpha (1983)
    Survivor : Caught in the Game (1983)
    Journey : Frontiers (1983)
    I-Ten : Taking a Cold Look (1983)
    Spys : Behind Enemy Lines (1983)
    Foreigner : Agent Provocateur (1984)
    Russ Ballard : (1984)
    Toto - Isolation (1984)
    Van Stephenson : Righteous Anger (1984)
    Van Zant : (1985)
    Magnum : On a Storyteller's Night (1985)
    Fortune : (1985)
    Export - Living In The Fear Of Private Eye (1985)
    Phenomena : (1985)
    Russ Ballard : The Fire Still Burns (1985)
    Magnum : Vigilante (1986)
    FM: Indiscreet (1986)
    Survivor : When Seconds Coun ( 1986 )
    Van Stephenson : Suspicious Heart (1986)
    Kansas : Power (1986)
    Fate : A Matter of Attitude (1986)
    Device : 22B3 (1986)
    Journey - Raised on Radio (1986)
    Outside Edge : Running Hot (1986)
    Outside Edge : More Edge (1987)
    Jimmy Barnes : Freight Train Heart (1987)
    Starship : Love Among the Cannibals (1987)
    Foreigner : Inside Information (1987)
    Phenomena : Dream Runner (1987)
    Heart : Bad Animals (1987)
    Bystander : Not So Innocent (1987)
    Strangeways - Walk In The Fire (1987)
    Fleetwood Mac : Tango in the Night (1987)
    B.E. Taylor Group - Our World (1987)
    Michael Bolton : Everybody's Crazy (1985)
    Survivor : Too Hot to Sleep ( 1988 )
    Toto : The Seventh One ( 1988 )
    China Sky : ( 1988 )
    FM : Tough it Out (1989)
    Bad English : (1989)
    Signal : Loud and Clear (1989)
    Strangeways - Native Sons (1989)
    Chicago : Greatest Hits 1982-1989 (1990)
    Magnum : Goodnight L.A. (1990)
    The Bryan Hughes Group : Break The Rules (1990)
    Chicago - 21 (1991)
    Harem Scarem : (1991)
    Shadow King : (1991)
    From the Fire - Thirty Days and Dirty Nights (1992)
    John Waite : Essential John Waite 1976-1986 (1992)
    Atlantic : Power (1994)
    Heartland : Wide Open (1994)
    Passion Street : Million Miles Away (1994)
    Stevie Nicks : Street Angel (1994)
    Bystander : Stranger Things Have Happened (1995)
    The Storm : Eye of the Storm (1995)
    Journey - Trial By Fire (1996)
    TEN : (1996)
    Balance : Balance/In For the Count (1996)
    Heartland : Bridge of Fools (1997)
    Icebreaker : Eleco (1997)
    Harlan Cage : Forbidden Colors (1999)
    Change of Heart : (1998)
    REO Speedwagon : The Ballads (1999)
    Change of Heart : Continuum (2000)
    Street Talk : Restoration (2002)
    Frotline : Against the World (2002)
    Stage Dolls : Get A Life (2004)
    Pride of Lions : The Destiny Stone (2004)
    Radioactive : Taken (2005)
    Final Frontier : Freelight (2006)
    Street Talk : V (2006)
    Last Autumn's Dream : Winter In Paradise (2006)
    Robin Beck : Livin´ on a Dream (2007)
    Heartland : Mind Your Head (2007)
    Jimi Jamison : Crossroads Moment (2008)
    Work of Art : Artwork (2008)
    H.E.A.T. : (2008)
    AOR : Journey To L.A. (2009)

    edit : bozulan resim linkleri düzeltildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 26 Haziran 2016; 0:16:13 >







  • bu başlığı açalı oldu baya ama detaylı bişeyler yazacak zamanım pek olmamıştı şimdi düzenledim biraz ve parça tavsiyeleri için listeler oluşturdum , netteki örnekleri ile başlayalım

    The Best AOR Albums Of All Time (www.rocklistmusic.co.uk )
    (as per the readers of Kerrang! magazine back on October 29, 1988)

    1. Escape - Journey
    2. Everybodys Crazy - Michael Bolton
    3. Night Of The Crime - Icon
    4. Native Sons - Strangeways
    5. Raised On Radio - Journey
    6. White Sister - White Sister
    7. Heart - Heart
    8. Fashion By Passion - White Sister
    9. Vital Signs - Survivor
    10. Slippery When Wet - Bon Jovi
    11. Michael Bolton - Michael Bolton
    12. In For The Count - Balance
    13. Pride - White Lion
    14. Dawn Patrol - Night Ranger
    =. 4 - Foreigner
    15. The Hunger - Michael Bolton
    16. Reckless - Bryan Adams
    17. Indiscreet - FM
    18. Bad Animals - Heart
    19. Boston - Boston
    20. Frontiers - Journey
    21. Seven Wishes - Night Ranger
    = Bon Jovi - Bon Jovi
    22. Only Child - Only Child
    = Freight Train Heart - Jimmy Barnes
    = A Matter Of Attitude - Fate
    23. Spys - Spys
    24. Heartbreak - Sabu
    25. Crimes In Mind - Streets
    26. Hughes Thrall - Hughes Thrall
    27. The Big Prize - Honeymoon Suite
    = Excess All Areas - Shy
    28. Touch - Touch
    29. Hysteria - Def Leppard
    30. Sinful - Angel
    = Aviator - Aviator
    31. Under Lock And Key - Dokken
    32. Silk+Steel - Giuffria
    = When Seconds Count - Survivor
    33. IV - Toto
    34. The Grand Illusion - Styx
    = A Diamond Is A Hard Rock - Legs Diamond
    = So Fired Up - LeRoux
    = Midnight Madness - Night Ranger
    = Wired Up - Jeff Paris
    35. Dreamboat Annie - Heart
    =. On A Storyteller's Night - Magnum
    36. Fireworks - Bonfire
    = Rumors - Fleetwood Mac
    37. Subject - Aldo Nova
    = Ignition - John Waite
    = Giuffria - Giuffria
    38. Friction - Coney Hatch
    = Pieces Of Eight - Styx
    = Isolation - Toto
    39. The Final Countdown - Europe
    40. Welcome To The Real World - Mr. Mister
    = Alpha - Asia
    = Shaft Of Light - Airraces :-)


    http://www.amazon.co.uk/Top-AOR-albums-you-need/lm/1U3VT57A3QIPR

    http://www.angelfire.com/zine2/strutterzine/CLASSICROCKPAGE.htm
    burdada tek albumluk gruplar var genelde ve bazıları Pure AOR kapsamındadır gerçekten , "Urgent" , "The Koo" , "Beau Coup" , "Bootcamp" , "Higher Power" başlıca önerilerim olur birde "Dougles" : "Mad" var benim en sevdiğim albumlerden biridir, "Klaus Luley" imzalı , Harden Heavy ile Harmanlanmış çok değişik bir sound ı vardır.

    http://www.woodysrockreviews.co.uk/album-reviews-1
    son albumlerin incelemeleri


    Birde "Top 100 AOR Song" listesi var ki nette böyle bir liste bulmak gereçekten çok zordur. AOR ı en iyi inceleyen sitelerin başında geliyor "Angelfire"
    http://www.angelfire.com/ma/strutteraor/TOP100AORSONGS.html
    "Kiss" - "Forever" ın bir numarada bulunması ilginç olmuş tabi , AOR severler de orda bir AOR grubu göremeyince tepki koymuşlar ve editöre baya mesaj atmışlar anlaşılan, o da açıklama gereği duymuş... Parçanın aslında "Michael Bolton" la beraber yazılıp düzenlendiği vurgulanmış , o yıllarda Michael ın AOR müzik yaptığıda biliniyor ve gerçekten AOR ı iyi bilen bir isim , "Kiss" in AOR müzik yapmamasına karşın 80 lerde çoğu Rock grubu gibi AOR ile etkileşime girdiğini söylemiş vs. Bana göre editör haksız sayılmaz "Forever" ın o listede yeri var geçekten tabi bir numarada olmasını bende yadırgadım , orayı hak eden ve AOR un hakkını veren çok daha iyi parçalar var , zaten editörde parçayı bir semi-AOR Ballad olarak nitelendirmiş. Ama dediğim gibi liste mükemmele yakın sadece biraz slow ağırlıklı olmuş diyebilirm.


    bende kendi tavsiyelerime geçeyim ozaman ...

    Melodic Rock AOR Songs 80's Compilation
    http://www.youtube.com/watch?v=5MitFwSAWZk

    günümüz ve geçmişi harmanlayarak bir kaç örnek daha

    New England - Don't Ever Wanna Lose Ya ( 1979 )
    http://www.youtube.com/watch?v=DHRm2cy1cRk

    Pride Of Lions - Gone ( 2007 )
    http://www.youtube.com/watch?v=WqyXLRcIMKc

    Journey - Who's Crying Now (Live 1982)
    http://www.youtube.com/watch?v=mtXFfizk5nE

    H.E.A.T. - I Know What It Takes ( 2010 )
    http://www.youtube.com/watch?v=BwOjJzFhT3Y

    Fate - I Can't Stand Losing You ( 1986 )
    http://www.youtube.com/watch?v=xIkDQojRSRk

    Change Of Heart - Burned (2005)
    http://www.youtube.com/watch?v=R5QT-nkex4k

    Mark Free - Dyin' For Your Love (1993)
    http://www.youtube.com/watch?v=vArEBQjXye8

    Work of art - Lost Without Your Love (2008)
    http://www.youtube.com/watch?v=TWkGFE3B9zo

    Le Mans - Love Lies (1986)
    http://www.youtube.com/watch?v=W1kjIsPBXHQ

    Seventh Key - Always From The Heart ( 2004 )
    http://www.youtube.com/watch?v=F7hzNI-V36M

    Survivor - See You In Everyone (Live 1985)
    http://www.youtube.com/watch?v=dcWWgwHbIOY

    Boulevard - Need You Tonight (1990)
    http://www.youtube.com/watch?v=x4jfeAuwDHc

    Brother Firetribe - One Single Breath ( 2006 )
    http://www.youtube.com/watch?v=16z-3BzHz3k

    Alien - Tears Don't Put Out the Fire (1988)
    http://www.youtube.com/watch?v=KI7Q3iH9AT4

    Joe Lynn Turner - Can't Face Another Night (1999)
    http://www.youtube.com/watch?v=yM8iC1mior4

    Van Zant - She's Out With A Gun (1985)
    http://www.youtube.com/watch?v=MbexleDJPKI

    Blanc Faces - Falling From The Moon ( 2009 )
    http://www.youtube.com/watch?v=qACZAcyq0pI

    Joe Lamont - Victims Of Love (1985)
    http://www.youtube.com/watch?v=iDJiIuzLe2k

    Revolution Renaissance - I Did It My Way ( 2008 )
    http://www.youtube.com/watch?v=u3cfvAWKxzs

    FM - Someday (1989)
    http://www.youtube.com/watch?v=DW57Tvhjnyc




    "Pure AOR" parçalar * AOR/Harden Heavy

    1. Signal - Go
    2. Asia - Go
    3. Kansas - Three Pretenders
    4. Axe - Fantasy Of Love
    5. Atlantic - Power Over Me
    6. Export - Runnin back (for more)
    7. FM - The Dream That Died
    8. John Norum - Love is meant to last forever
    9. Boulevard - Dream on
    10. FM - That Girl
    11. FM - Hot Wire
    12. Alien - Go Easy
    13. Robin Beck - A Heart For You
    14. Casanova - Seal It With A Kiss
    15. The Bryan Hughes Group - Rumours
    16. Boystown - Something In The Way You Touch
    17. Craaft - Wasted Years
    18. John Norum - Back On The Streets
    19. B.E. Taylor - Take Me to Your Heart
    20. Crown Of Thorns - Dying For Love
    21. Signal - Does It Feel Like Love
    22. Device - Who Says
    23. Phenomena - Who's Watching You
    24. Q5 - Livin' On The Borderline
    25. Export - Living in the fear
    26. Drive, She Said - Look at what you got
    27. Frank Ryan - Sensational
    28. From the Fire - Spark and Flame
    29. Jeff Paris - I Can't Let Go
    30. Raw Silk - Street Girl
    31. Arcangel - Sidelines
    32. Mark Free - Stranger Among Us
    33. Robert Tepper - Fighting For You
    34. Icebraker - Face In The Mirror
    35. Dominoe - Let´s talk About Life
    36. Joe Lamont - Secrets you keep
    37. Only Child - I Believe In
    38. Beau Geste - No More Heroes
    39. RIO - I Don't Wanna Be The Fool
    40. Pride of Lions - Let Me You Go
    41. Talisman - I´ll be Waiting
    42. Phenomena : Banzi
    43. Venus & Mars - Leave Well Enough Alone
    44. B E Taylor Group - Girl In The Know
    45. Urgent - Pain Love Is A Victim
    46. Lionheart - Towers of Silver
    47. Dominoe - Here I Am
    48. Van Stephenson - Modern Day Delilah
    49. Outside Edge - Not Made Of Glass
    50. Giuffria - Fools Paradise



    Ballad ağırlıklı AOR/Melodic Rock parçalar

    1. Russ Ballard - The Last Time
    2. Van Zant - You've Got To Believe In Love
    3. Harlan Cage - As You Are
    4. Russ Ballard - I can't hear you no more
    5. Chicago - I Don't Wanna Live Without Your Love
    6. Jimmy Barnes - Waitin' For The Heartache
    7. Mariah - You Should Know By Now
    8. Cutting Crew - (I Just) Died In Your Arms Tonight
    9. Alien - Somewhere out there
    10. Jim - Miss Your Lovin'
    11. Steve Perry - Captured By The Moment
    12. Bystander - Trail of Broken Heart
    13. Loverboy - Heaven In Your Eyes
    14. Heart - Alone
    15. Van Zant - She's Out With A Gun
    16. Loverboy - This Could Be The Night
    17. Shelter - Why
    18. Return - Life Must Go On
    19. Manfred Mann's Earth Band - Runner
    20. Jim Capaldi - Love Used To Be A Friend Of Mine
    21. Joe Lynn Turner - In Your Eyes
    22. Arcangel - King of the Mountain
    23. Mr. Mister - Waiting in My Dreams
    24. Return - Bye Bye Johnny
    25. Foreigner - Hand On My Heart
    26. Bobby Kimball - Paralyzed
    27. The Storm - Give Me Tonight
    28. Mr. Mister - Broken Wings
    29. Douglas - It's Late
    30. Styx - babe
    31. Fahrenheit - Talking bout love
    32. Phenomena II - Did It All for Love
    33. Robin Beck - Hold Back The Night
    34. Robin Beck - Close to you
    35. Journey - Wheel In the Sky
    36. Journey - Don't Stop Believin
    37. Journey - All The Way
    38. Styx- Babe
    39. Boston - Amanda
    40. Heart - Secret
    41. The Storm - Give Me Tonight
    42. Harlan Cage - Stacy
    43. Fortune - Smoke From A Gun
    44. White Snake - is this love
    45. The Storm - What Ya Doing Tonight
    46. Fastway - Show Some Emotion
    47. Harlan Cage - Three Nights Running
    48. Survivor - Ever Since The World Began
    49. Douglas - Sandy
    50. Asia - Hunter



    Classic AOR


    1. Survivor - I Can't Hold Back
    2. Boston - More Than A Feeling
    3. Foreigner - Cold As Ice
    4. Rainbow - Stone Cold
    5. Alien - Go Easy
    6. Survivor - I See You in Everyone
    7. Survivor - Oceans
    8. Russ Ballard - A Woman Like You
    9. Le Roux - Carrie's Gone
    10. Jefferson Starship - Sorry Me, Sorry You
    11. GTR - WHen The Heart Rules The Mind
    12. TOPAS - Hurricane
    13. Toto - Stay Away
    14. 707- I Could Be Good For You
    15. Survivor - The One That Really Matters
    16. Desmond Child & Rouge - Scared To Live
    17. Reo speedwagon - Keep pushing
    18. Yes - Owner of a Lonely Heart
    19. Fleetwood Mac - Seven Wonders
    20. Fleetwood Mac - Isn'T It Midnight
    21. Journey - Be Good to Yourself
    22. Journey - It Could Have Been You
    23. John Waite - Missing You
    24. Starship - No Way Out
    25. Foreigne - Face To Face
    26. Touch - Don't You Know What Love Is
    27. Loverboy - Prime of Your Life
    28. Franke & The Knockouts - You Don't Want Me Like I Want You
    29. Styx - Never Say Never
    30. Player - Baby Come Back
    31. Franke & The Knockouts - Hungry eyes
    32. Boston - Peace of Mind
    33. Styx - Blue Collar Man
    34. City Boy - 5.7.0.5
    35. REO Speedwagon - I Can't Fight This Feeling Anymore
    36. Heart - There's The Girl
    37. Journey - Who's Crying Now
    38. Airrace - Open Your Eyes
    39. Survivor - Poor Man's Son
    40. Toto - Hold The Line
    41. Survivor - As Soon As Love Finds Me
    42. Journey - Any Way You Want It
    43. 707 - Looking Back
    44. Fleetwood Mac - Go Your Own Way
    45. Heart - Cruel Nights
    46. Foreigner - Urgent
    47. Arcangel - Sidelines
    48. Charlie - The Heartaches Begin
    49. The Babys - Midnight Rendezvous
    50. The Babys - Broken Heart


    Melodic Rock / AOR Soundtrack

    1. Ropert Tepper - There's No Easy Way Out ( Rocky 4)
    2. Pat Benetar - Invincible ( The Legend of Billie Jean )
    3. Bill Champlin - Somethin' To Believe In [Sing]
    4. John Farnham - Break The Ice [RAD]
    5. Diana DeWitt - Hard Act To Follow (Night Of The Comet)
    6. Lou Gramm - Lost In The Shadows (The Lost Boys)
    7. Touch - The Sweetest (Rocky 4)
    8. Kenny Loggins - Danger Zone (Top Gun )
    9. Larry Greene - Through The Fire (Topgun)
    10. John Farnham - Justice For One ( Savage Streets )
    11. Mike Reno - Chasing The Angles [Iron Eagle II]
    12. jim capaldi - Tales Of Power ( Best Of The Best )
    13. Stan Bush - Dare (Transformers )
    14. Foreigner - Crash And Burn [White Magic]
    15. kenny loggins - meet me halfway ( Over The Top )
    16. STAN BUSH - Fire In My Heart ( Kickboxer )
    17. eric carmen - hungry eyes ( Dirty Dancing)
    18. Sammy Hagar - Winner Takes it All (Over The Top)
    19. Robert Tepper - Angel Of The City (Cobra )
    20. Fiona Flanagan - Hearts of Fire ( St. )
    21. Dennis Churchill - Crossing Over [Crystal Heart]
    22. John Parr - Restless Heart ( The Running Man )
    23. Marilyn Martin - Sorcerer ( Streets of Fire )
    24. John Waite - Change ( Vision Quest )
    25. Cheap Trick - Mighty Wings (Topgun)
    26. Marietta - Thunder & Lightning [Fire,Ice & Dynamite]
    27. Tim Feehan - Where's The Fire ( the Wraith )
    28. Stan Bush - The Touch (The Transformers )
    29. Jim Capaldi - Something So Strong ( Best of The Best )
    30. Mike Reno - Whenever There's a ( Night Dream a Little Dream )
    31. Stan Bush - Hearts vs. Heads (The Wraith)
    32. Sammy Haggar - Give to Live ( Overt The Top )
    33. Tim Capello - I Still Believe [The Lost Boys]
    34. Tahnee - Burnin'in The Third Degree ( Terminator )
    35. Wild Blue - Fire With Fire ( Fire With Fire )
    36. Meat Loaf - Blind Before I Stop [The Squeeze]
    37. Rick Springfield - Don't Walk Away [Hard To Hold]
    38. David Hallyday - Ohh La La [Baywatch]
    39. 3-Speed - Once Bitten [Once Bitten]
    40. Lion - Never Surrender ( The Wraith )
    41. Fee Waybill - You'd Better Wait [Dream A Little Dream]
    42. James House - Bad Mistake (The Wraith )
    43. Autograph - You Can't Hide From The Beast Inside [Fright Night]
    44. Jean Beauvoir - Feel The Heat (Cobra )
    45. Red Rider - Lunatic Fringe [Vision Quest]
    46. Lou Gramm Band (Shadow King) - One Dream [Highlander II]
    47. Sue Saad - Guilty Pleasures ( Radioactive Dreams )
    48. Glenn Jones - Talk Me Into It [Youngblood]
    49. Delta - This Time [Grandview, USA]
    50. survivor - the search is over ( Rocky )
    51. Mickey Thomas - Stand In The Fire [Youngblood]
    52. survivor - burning heart (Rocky )
    53. Lamont (Joe) - Flesh To Flesh [Return Of The Living Dead Part II]
    54. Rik Emmett - Saved By Love [Problem Child 2]
    55. Alan Jordan - Mind To Mind [Scanners II]
    56. stan bush - fight to survive (Bloodsport)
    57. Danny Wilde - Time Runs Wild ( Dream a Little Dream )
    58. Dwight Tilley - Keep On Working [Heavenly Bodies]
    59. John O'Banion- White Light ( SATOMI HAKKEN-DEN )
    60. Commuter - Young Hearts ( Karate Kid )
    61. John Parr - St Elmos Fire ( ST )
    62. Stan Bush - You're The Best Around ( Karate Kid )
    63. Stan Bush : Never Surrender [Kickboxer]
    64. Mark Free : (To Be) Best Of The Best [Best Of The Best II]
    65. Joe Lynn Turner: Heartless [The Heavenly Kid]
    66. Journey : Only The Young [Vision Quest]
    67. MASTEDON - Wasn't It Love [Caught]
    68. HEART - The Heat [Up The Creek]
    69. TIFFANY - You And Me [Jetsons, The Movie]
    70. John Parr : Westward Ho [Go Trabi Go]



    edit : bozulan linkler düzeltildi , eklemeler yapıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 9 Nisan 2014; 22:36:06 >




  • bir üst mesaja Soundtrack parçalardan oluşan derlemeyide ekledim ...


    şimdi millennium gruplarından tanıtım yapalım biraz ... tanıtacağım gruplar melodic / power / symphonic metal dinleyicilerininde hoşuna gidebilecek gruplardır

    Alyson Avenue

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    Anette Blyckert vocals, background vocals
    Niclas Olsson keyboards, background vocals
    Thomas Loyska bass, acoustic guitar
    Roger Landin drums
    Jarmo Piiroinen guitars

    albümler

    Presence Of Mind (2000)
    Omega (2004)

    isveç in millennium daki aor atağının baş mimarlarından biridir bu grup , modern rock la da harmanlanmış harika bir soundları var gerçekten , 2 albumle kalmaları bana göre büyük kayıp olmuştur ama bunun nedeni Anette Blyckert ( Anette Olzon ) 2007 den sonra Nightwish le çalışmaya başlamasıdır tabiki , bu harika soprano nun aor için biçilmiş kaftan ve vazgeçilmez olduğu gayet ortadaydı zaten Nightwish in onu seçmeside kesinlikle aor müzikte sergilediği bu üstün performansdan dolayıdır , millennium en göze batan bayan aor vokali olduğunu söyleyebilirz . Mesela AOR hakkında bir soruya verdiği cevabı aktaralım

    quote:

    A.O.R. tipli bir müzik sitilinden daha fazla senfonik müzik tipli bir gruba geçtin ( Nightwish ). Bu sana problem yarattı mı?

    Sanırım bu sesimin farklı çeşitliliği ile ilgili.Daha fazla değişken söylemem gerektiğini biliyorum. A.O.R. materyallerini söylerken güçlü bir sese sahip olmam gerekiyordu.Son zamanlarda tekniğimi geliştirmek için bir hoca ile çalışıyorum.Bunun işe yarayacağına eminim.


    "Anette Olzon" dan sonra "Arabella Vitanc" kadroya alındı ama yeni bir album yapmadılar bazı ekstra parçlarda çalışmları oldu ... sonrada grup ismini "Sapphire" olarak değiştirdi ama ticari başarıdan uzak kaldıkları için ilerleyemediler

    Free Like The Wind
    http://www.youtube.com/watch?v=fR3StMu5Z8o

    I Am
    http://www.youtube.com/watch?v=7ke7PKi4NM0


    .....................................................................

    Khymera

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    Steve Walsh vocals
    Daniele Liverani guitars, bass, keyboards
    Dario Ciccioni drums
    Joe Vana backing vocals
    Thom Griffin backing vocals
    Billy Greer backing vocals

    albümleri

    Khymera (2003)
    A New Promise (2005)
    The Greatest Wonder (2008)

    AOR u millennium un hard rock/metal ile çok güzel harmanlayan sıkı bir italyan grupdur , italyanların da millennium da bu tarz a yakın çalışmalarını görmeye başladık fazla öne çıkan grup olmasada Khymera farkı yakalayan lardan bir tanesi diyeilirz ... melodic ögeleride çok iyi kullandıklarını söyleyebilirm ayrıca vokal yönüde öne çıkan bir gurupturki en önemli özelliği şuphesiz efsanevi Kansas vokalistlerinden "Steve Walsh" ın kadroda ilk albumde yer almasıdır sonraki iki albumde ise "Pink Cream 69" un bass cısı "Dennis Ward" nekadar iyi bir vokalist olduğunu gösteriyor ... grubun 2008 çıkışlı son albumunu kesinlikle tavsiye ederim

    Borderline
    http://www.youtube.com/watch?v=dQuWj8L3H-0

    Strike Like Lightning
    http://www.youtube.com/watch?v=WLNKK14OEHU


    Altaria

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    Marco Luponero : Vocals, Bass
    Tony Smedjebacka : Drums
    Juha-Pekka "J-P" Alanen : Guitar
    Petri Aho : Guitar

    albümleri

    Invitation (CD - 2003)
    Divinity (CD - 2004)
    The Fallen Empire (CD - 2006)
    Divine Invitation (Compilation - 2007)
    Unholy (CD - 2009)

    kuruluş olarak baktığımızda power/melodic metal yönü öne çıkan bir başka güzel gurup ... onları album ve parça bazında değerlendirmek daha uygun olur bu bağlamda ilk iki albumlerinde metal karekterin baskın olduğunu söyleyebilirz özellikle ikinci album "Divinity" melodic metal adına mükemmele yakın bir çalışma olmuşdur bence , tabi aor altyapılarda görmezden gelinemez , "Enemy" ve "Will To Live" çok hoşuma giden parçalardır bunları power aor denilen yeni kavram adı altındada değerlendirebiliriz belki ... 3. album "The Fallen Empire" ise "aor heaven" kapsamına girmeyi başarmışdır , kesinlikle tavsiye ederim bu albumu , bir iki parça hariç yakalıdkları aor sound dan ödün vermedikleri görülüyor ... 4. albumde bir derleme yapılmış ve birkaç tanede yeni parçaya yer verilmiştir , son album de ise metal sound un tekrar öne çıktığı görülüyor

    Valley Of Rainbows
    http://www.youtube.com/watch?v=tlwgo_tLOl0

    Frozen Hearts
    http://www.youtube.com/watch?v=hMBFqXQ7e9w


    H.E.A.T.

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    Kenny Leckremo Vocals
    Crash Drums
    Dave Dalone Guitars
    Eric Rivers Guitars
    Jimmy Jay Bass
    Jona Tee Keyboards

    albümleri

    H.E.A.T. (2008)
    Freedom Rock (2010)

    klasik aor/melodic rock grupları arasına girmeye aday bir isveç harikası daha , 2008 de çıkardıkarı aynı adı taşıyan albumleri kesinlikle millennium da dinlediğim en sağlam aor albumu olmuştur 80 lerin melodic sound unu bukadar yerinde yakalayabilen başkaca bir gurup yok bence ... ayrıca grup sükse yapmayıda başarmıştır , albumden sonra özellikle isveç melodi festivali için yaptıkları "1000 Miles" adlı parça ve sergiledikleri canlı per. ile adlarından sıkça söz ettirmeye başladılar ... bu sene ( 2010 ) önce "Beg Beg Beg" single ını çıkartarak güzel bir 80 lere dönüş sergilediler ( single da iki adet de bonus barça var , aor adına çok sıkı çalışmlardır ) son olarakta "Freedom Rock" albumunu çıkarttılar single daki açılşmalar bu albumdede bonus olarak mevcut , ilk albumun mükemmelliğini yakalamk zordu gerçekten ama HEAT ikinci albumlede çok iyi yolda olduğunu göstermiş bence

    Feel it again
    http://www.youtube.com/watch?v=qaZmA279g38

    Bring the stars
    http://www.youtube.com/watch?v=WdSbkWVEZds

    Everybody Wants To Be Someone
    http://www.youtube.com/watch?v=sO5e7TCE8HA

    edit : bozulan linkler düzeltildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 14 Nisan 2011; 18:04:39 >




  • teşekürler...

    harika bir çalışma olmuş keşke daha önceden görseydim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: niyatovic

    teşekürler...

    harika bir çalışma olmuş keşke daha önceden görseydim...


    bişey değil dostum bende mesajını yeni görebildim


    bu arada hemen bir album önerelim

    FM nin son albumu gerçekten iyi olmuş , Steve Overland sesine halen çok hakim ... özellikle "Over You" performnası takdir edilmesi lazım ayrıca parça senenin aor hitlerinden olacak gibi duruyoru

    FM - Metropolis ( 2010 )
     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    1. Wildside
    2. Hollow
    3. Unbreakable
    4. Flamingo Road
    5. Metropolis
    6. Over You
    7. Days Gone By
    8. Bring Back Yesterday
    9. I Ain't the One
    10. I Don't Need Nothing
    11. The Extra Mile
    12. Who'll Stop the Rain
    13. Still the Fight Goes On

    Over You
    http://www.youtube.com/watch?v=XnHq6dX6Wjs


    ---

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    ayrıca geçenlerde "State Cows" diye yepyeni bir gruptan haberdar edildim ve takibe aldım hemen , sitesinden demolara bakabilirsiniz toto ayarını yakalamaya çalışan jazz rock olyınada giren bir grup Westcoast/AOR projesi olarak çıkılmış yola , ilk izlenim çok olumlu oldu bende , 18 haziranda ilk album çıkıyormuş ... isimde pek bir ilginç olmuş bu arada :)

    http://www.statecows.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 30 Eylül 2010; 2:58:55 >




  • Güzel bir çalışma olmuş En kısa sürede discography lerini çekeceğim
  • awsalli @ bu müziği biraz tanıtabildiysek ne hoş ... tavsiye albumler ve favori sanaçılardan giriş yapabilirsin en başta
  • "Rock's Backpages" yaptığı güzel bir top 20 AOR Songs listesi buldum ... parçalar hakkında çok güzel açıklamarda yer alıyor , hem onu paylaşayım hemde uzun süre zarfında oluşturduğum kendi top 20 listemi

    http://new.music.yahoo.com/blogs/rocksbackpages/12518/more-than-a-feeling-the-rbp-20-greatest-aor-tracks-of-all-time-pt-2/
    http://new.music.yahoo.com/blogs/rocksbackpages/12494/more-than-a-feeling-the-rbp-20-greatest-aor-tracks-of-all-time-pt-1/


     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    1: "Don't Stop Believin'"-- Journey
    http://www.youtube.com/watch?v=rfUYuIVbFg0

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    2: "More Than A Feeling"-- Boston
    http://www.youtube.com/watch?v=IcsVPis1iNs

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    3: "Keep On Lovin' You"-- REO Speedwagon
    http://www.youtube.com/watch?v=FgT_mJXbvCQ

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    4: "Waiting For A Girl Like You"-- Foreigner
    http://www.youtube.com/watch?v=MfHKyfrx2zA

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    5: "Owner Of A Lonely Heart"-- Yes
    http://www.youtube.com/watch?v=BWvzZCZF1gw

    6: "Missing You"-- John Waite
    http://www.youtube.com/watch?v=k9e157Ner90
    7: "Hold The Line"-- Toto
    http://www.youtube.com/watch?v=9f-cEM1l7Ks
    8: "These Dreams"-- Heart
    http://www.youtube.com/watch?v=d15kruWc8Hg
    9: "Hard Habit To Break"-- Chicago
    http://www.youtube.com/watch?v=rsDAEWBuiWo
    10: "Oceans"-- Survivor
    http://www.youtube.com/watch?v=8ZBgb1s3ywQ
    11: "Dreams"-- Van Halen
    http://www.youtube.com/watch?v=sZLKtjATZt0
    12: "Broken Wings"-- Mr Mister
    http://www.youtube.com/watch?v=aWyeVfuolT4
    13: "Stone Cold"-- Rainbow
    http://www.youtube.com/watch?v=KPwy9ToKHpo
    14: "I Need You Tonight"-- ZZ Top
    http://www.youtube.com/watch?v=L7GysTulFaA
    15: "Boys Of Summer"-- Don Henley
    http://www.youtube.com/watch?v=qqYBGcv41M8
    16: "Home By The Sea"-- Genesis
    http://www.youtube.com/watch?v=d-F-medRWGA
    17: "Innocent Days"-- Giant
    http://www.youtube.com/watch?v=oFoKIYhFwdo
    18: "Don't Want To Wait Anymore"-- The Tubes
    http://www.youtube.com/watch?v=_DQTi-ASecM
    19: "Only You Can Rock Me"-- UFO
    http://www.youtube.com/watch?v=HZzZUyD00Fg
    20: "Is This Love?"-- Whitesnake
    http://www.youtube.com/watch?v=6G3Exb1WN4U

    liste gerçekten çok güzel olmuş , en önemliside çok detaylı incelenerek hazırlnamış olması. AOR un sıçradığı her rock grubu , sanatçı dikkate alınarak hazırlanmış bir liste , AOR üstüne böyle detaylı incelemelerin , göndermelerin yer aldığı listeleri bulmak zordur gerçekten ... tek eleştirim olabilir oda listede genelde tanınmış gruplara yer verilmesidr tabi bu birazda listenin classic AOR ağırlıklı olmasından kaynaklanıyor olabilir


    gelelim benim top 20 listesine ( edit : Top 100 e tamamlandı )

    Best AOR Melodic Rock songs Top 100

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    1. Boston - More Than A Feeling
    http://www.youtube.com/watch?v=IcsVPis1iNsv

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    2. I-Ten - I Don't Want To Lose You
    http://youtu.be/RKPHyX0Hcv4

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    3. REO Speedwagon - Keep On Lovin' You
    http://www.youtube.com/watch?v=FgT_mJXbvCQ

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    4. Alien - Go Easy
    http://www.youtube.com/watch?v=GYe_fvT6_vs

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    5. Survivor - Oceans
    http://www.youtube.com/watch?v=8ZBgb1s3ywQ

    6. Survivor - I See You in Everyone
    http://www.youtube.com/watch?v=NtPWwTdHhoY
    7. Toto - Hold The Line
    http://www.youtube.com/watch?v=9f-cEM1l7Ks
    8. Van Zant - She's Out With A Gun
    http://www.youtube.com/watch?v=MbexleDJPKI
    9. White Snake - Is This Love
    http://www.youtube.com/watch?v=6G3Exb1WN4U
    10. Loverboy - This Could Be The Night
    http://www.youtube.com/watch?v=Uc1IR9IZJLo
    11. Ropert Tepper - There's No Easy Way Out
    http://www.youtube.com/watch?v=eWEGd7PkZuM
    12. Mark Free - Dyin' For Your Love
    http://www.youtube.com/watch?v=GLFVub70kWs
    13. Harem Scarem - With A Little Love
    http://www.youtube.com/watch?v=-Hv6-bdnabE
    14. Prophet - Sound Of A Breaking Heart
    http://www.youtube.com/watch?v=ceM-RDntk2Y
    15. FM - Love Lies Dying
    http://www.youtube.com/watch?v=vlbyE8zqERo
    16. Boulevard - Need You Tonight
    http://www.youtube.com/watch?v=P2A8Gp2tyXU
    17. Atlantic - Power Over Me
    http://www.youtube.com/watch?v=5o6LVcgnIu0
    18. Drive, She Said - Look at what you got
    http://www.youtube.com/watch?v=lOsCrIE6bLs
    19. Rainbow - Stone Cold
    http://www.youtube.com/watch?v=KPwy9ToKHpo
    20. Kiss - Reason To Live
    http://www.youtube.com/watch?v=HshQidqYxjg

    21. Signal - Arms Of A Stranger
    22. Jeff Paris - Stop Playin' With My Heart
    23. Survivor - It's the Singer Not The Song
    24. Bad English - Straight to Your Heart
    25. Stage Dolls - Love Cries
    26. John Parr - It s Startin All Over Again
    27. FM - I Belong To The Night
    28. Survivor - Burning Heart
    29. Touch - Don't You Know What Love Is
    30. GTR - WHen The Heart Rules The Mind
    31. Journey - Separate Ways
    32. Strangeways - Where Do We Go From Here
    33. Gary Hughes - Only True Love Lasts Forever
    34. Jeff Paris - Cryin'
    35. Robin Beck - Don't Lose Any Sleep
    36. Michael Bolton - You're All That I Need
    37. Journey - Who's Crying Now
    38. Stan Bush - It Don't Get Better Than This
    39. Mark Free - Hard Heart To Break
    40. Signal - Does It Feel Like Love
    41. RIO - I Don't Wanna Be The Fool
    42. Fahrenheit - Talking 'Bout Love
    43. Giant - Innocent Days
    44. John Parr - Somebody Stole My Thunder
    45. John Farnham - Justice For One
    46. Asia - The Heat Goes On
    47. Alias - Say What I Wanna Say
    48. Arcangel - Sidelines
    49. Dakota - Into The Night
    50. 8084 - Too Late For Love
    51. Van Halen - Dreams
    52. Shooting Star - Touch Me Tonight
    53. Survivor - Jackie Don't Go
    54. Foreigner - Head Games
    55. Survivor - Poor Man's Son
    56. Desmond Child & Rouge - Scared To Live
    57. Bad English - Tough Times Don't Last
    58. Le Roux - Carrie's Gone
    59. FM - That Girl
    60. Survivor - Rebel Son
    61. Survivor - I Can't Hold Back
    62. Tim Feehan - Can't let Go
    63. Intruder - Hearts On The Loose
    64. Icebreaker - Never Surrender
    65. Crown Of Thorns - Dying For Love
    66. Casanova - Seal It With A Kiss
    67. Heartland - Castles In The Sand
    68. The Storm - Love Isn't Easy
    69. Heart - These Dreams
    70. Foreigner - Waiting For A Girl Like You
    71. Van Zant - You've Got To Believe In Love
    72. REO Speedwagon - Can't Fight This Feeling
    73. Styx - Babe
    74. Damn Yankees - High Enough
    75. Kiss - Forever
    76. Asia - Only Time Will Tell
    77. Dare - Runaway
    78. Triumph - Don't Love Anybody Else But Me
    79. John Parr - Restless Heart
    80. Drive, She Said - It's Gonna Take A Miracle
    81. Joe Lynn Turner - Endlessly
    82. Eric Carmen - Hungry Eyes
    83. Praying Mantis - This Time Girl
    84. Starship - Tomorrow Doesn't Matter Tonight
    85. Mark Free - Stranger Among Us
    86. John Farnham - Break The Ice
    87. Tim Feehan - Where's The Fire
    88. Tommy Shaw - Outsider
    89. Dakota - Angry Men
    90. Stone Soup - Hard Fall
    91. Magnum - Two Hearts
    92. Dennis DeYoung - Don't Wait for Heroes
    93. Agent - Surrender
    94. Russ Ballard - A Woman Like You
    95. Michael Bolton - Don't Tell Me It's Over
    96. Jefferson Starship - Sorry Me, Sorry You
    97. Survivor - Didn't Know It Was Love
    98. Fiona - Here It Comes Again
    99. White Sister - A Place In The Heart
    100. Alien - Brave New Love



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 3 Mayıs 2012; 17:37:24 >




  • birazda Glam ve Hard Rock cıların değerli AOR/Melodic Rock çalışmalarından örnekler verelim






    Mariah - You Should Know By Now
    John Norum - Back On The Streets
    Shark Island - Somebody's Falling
    Vixen - Love is a killer
    Niagara - Take My Hand
    Le Mans - Never Wanna See You Cry
    Kingdom Come - Get Up My Friend
    Q5 - Livin' On The Borderline
    Glory - Survivor
    Lee Aaron - Powerline



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 28 Aralık 2010; 15:15:40 >




  • Mükemmel çalışma .Teşekkür ederim
  • bişey değil arkadaşlar ... bende zaten tutkunu olduğum ve unutulmaya yüz tutmuş bu türü az buçukta olsa tanıtmak için çeşitli yerlerde paylaşımlar yapıyorm ,burdakide AOR hakkında bulunabilcek en iyi türkçe kaynaklardan biri oldu gerçketen
  • AOR konusunda iki usta isimden bahsedeyim birazda Desmond Child ve Michael Bolton ... bu iki isim AOR un hard rock ve pop rock üzerindeki yayılışını hızlandıran en usta şarkı yazarı ve yorumculardır

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy
     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    Kiss den , Bon Jovi ye ... Cher den Robin Beck e kadar bir çok rock grubun ve sanatçının çıkışını sağlayan, aor ve melodic rock ı sevdiren isimler olmuşlardır ... özellikle Michael Bolton unda 80 lerin başında ki iki harika solo albumu bunu kanıtlar niteliktedir ( Michael Bolton - 1983 , Everybody's Crazy - 1985 ) Desmond Child ın Rouge ile beraber çıkardığı 1979 tarihli klasik aor pop albumu "Desmond Child and Rouge" i de unutmamak gerekir yine bu sanatçının 1991 tarihli "Discipline" albumude harika bir aor albumu olmuştur ... Steve Lukather , Mark Free , Kane Roberts , Joan Jett gibi dev isimleride bünyesinde barındıran bir teşekkur albumu gibidir adeta

    imza attıkları en meşhur parçalara değincek olursak tabiki Desmond Child ın yazdığı Kiss şahaseri aor disko çalışması "I Was Made For Loving You" en başta gelir , yine bu sanatçının Kiss gruna veridği "Reason To Live" i örnek verebilirz , Michael Bolton un Paul Stanley ile beraber yazdığı "Forever" parçası ise gelmiş geçmiş en iyi aor ballad lardan biri olmuştur ... Bon Jovi nin patlama yapmasını sağlayan "Livin' on a Prayer", "You Give Love a Bad Name" parçalarıda Desmond Child eserleridir ... "Poison" uda Alice Cooper la beraber yazan "Desmond Child" den başkası değildir

    album olarak baktığımızda en çok öne çıkanlardan biri Cher in "Heart of Stone" albumudur Desmond Child ve Michael Bolton un hem vokal hemde yazar olarak el attığı bu album tam bir aor-pop rock mucizesidir diyebilirm ... Jimmy Barnes in "Freight Train Heart" adlı albumundede Desmond Child hem pordüktör hem söz yazarlığı yapmış ve ortaya çok sağlam bir aor albumu daha çıkarmıştır

    bu santçıların eseri olan ve emeğinin geçtiği bir iki örnekle tamamlayalım yazıyı






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 5 Aralık 2011; 12:18:43 >




  • hepsi birbirinden güzel parçlar .

    paylaşım ve emeğin için sonsuz teşekürler
  • bişey değil birazda melodic hard rock a girelim ozaman


    Dokken - Dream Warriors ( Dokken 80 lerin en önemli Hair Metal / Hard Rock guruplarından biridir , Melodic Hard Rock adınana harika eserler ortaya çıkarmalarıda kaçınılmazdır tabiki , 3. elms street filminin soundtrack ı olan bu parça aşmış olduğu gibi klibide bir harikadır )
    http://www.youtube.com/watch?v=Ee2YFJKYF8Y

    Treat - Conspiracy ( Treat 80 lerin fırtına Glam/Melodic Hard Rock guruplarından biri , bu isveç mucizesi aor severlerinden en sevdiği rock grublarından biridir ayrıca )
    http://www.youtube.com/watch?v=h4NXZyUlrmw

    Kingdom Come - Stargazer ( yine 80s Har Rock ın önemli temsilcilerinden biri , gurubun Melodic Rock ve AOR la etkileşimleri harika eserler ortaya çkmasına vesile olmuş )
    http://www.youtube.com/watch?v=rh7zF92b2Vo

    Fair Warning - One Step Closer ( 90 larda Melodic Hard Rock dediğimizde şüphesiz akla gelecek ilk isim "Fair Warning" , hatta bu günlerde görülen power aor akımının ilk temsilcileri olduğunuda söyleyebilirm , 92 den buyana 10 küsür albume izma atan bu sıkı alman guruptan iki parça verelim )
    http://www.youtube.com/watch?v=kenoc4i8tko

    Fair Warning Heart on the Run
    http://www.youtube.com/watch?v=H9IExYSjHDs

    Europe - Heart of Stone ( Europe içinde fazla söze gerek yok herhalde )
    http://www.youtube.com/watch?v=v8SlMFiRQ84


    birazda underrated band lardan verelim

    SHARK ISLAND - Paris Calling
    http://www.youtube.com/watch?v=kUNNhcusE1A

    Zinatra - Two Sides Of Love
    http://www.youtube.com/watch?v=oGQc5mWzFHw

    Last Autumn's Dream - Serenity
    http://www.youtube.com/watch?v=wOIVdklLgPc

    Lion - Never Surrender
    http://www.youtube.com/watch?v=ifcL5pPVPGY

    Human Zoo - Raise Your Hands
    http://www.youtube.com/watch?v=hQ5RB3ZDmNg

    Zar - Heart Of The Night
    http://www.youtube.com/watch?v=JGvPM4YWUQE

    Outside Edge - Heartbreaker
    http://www.youtube.com/watch?v=jx259Np8PJ4

    Surgin - Hot nights
    http://www.youtube.com/watch?v=9I9dVLpvW9Q

    Firenote - Firenote
    http://www.youtube.com/watch?v=-PYncr_gKWg

    SUNSTORM - Keep Tonight ( Joe Lynn Turner ın son gurubu 2 adate albumlari var ( 2006 , 0009 ) mutlaka dinleyin )
    http://www.youtube.com/watch?v=tyPHFhYwztI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 25 Ağustos 2010; 22:04:04 >




  • sert parçalardan sonra biraz yumuşatalım ortamı , soft rock ağırlıklı "lite AOR" parçalar, Balladlar











    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 5 Aralık 2011; 12:19:54 >




  • şöyle AOR un kökenlerine inelim , klasik AOR sound ını yansıtmak için harika parçalar, albumler tanıtacağım


    Journey - Be Good To Yourself ( Journey in en sağlam parçalarında birdir , tam bir aor klasiği , 1986 tarihli "Raised On Radio" albumunden , AOR da başı çeken albumlerdendir )
    http://www.youtube.com/watch?v=GI0CIpVhGbM

    Survivor - The one that really matters ( "Eye Of The Tiger" albumunden harika bir AOR klasiği , bu albumde AOR açısından en başarılı eserdir kesinlikle , özellikle koro kısımları bir harikadır... )
    http://www.youtube.com/watch?v=S1xI8hhsclE

    Andy Fraser - Branded By The Fire( Pomp rock ağırlıklı "Fine Fine Line" (1984) albumden çıkan çok güzel bir parça , Andy bu parça ile survivor , journey karışımı bir tarz yakalamıştır )
    http://www.youtube.com/watch?v=svKl6ysikBM

    Harlequin - Take This Heart ( Harlequin e kanada nın Survivor derim ben , gerçekten Survivor a en yakın sound ı bu grupda gördüm , "Greatest Hits" albumu kaçmaz )
    http://www.youtube.com/watch?v=6tC7Zb4BDMQ

    Wrabit - Anyway, Anytime ( Wrabit , Kanadalı harika bir AOR gurubudur , Kanada da AOR u tırmandaıran grupların başında gelir journeye yakın bir soundları vardır , 1981 deki bu ilk albumlerinde nerdeyse boş parça yoktur, ayrıca AOR ile Melodic Metal arasındaki köprüyü görmek açısındanda önemli bir albumdur )
    http://www.youtube.com/watch?v=YOp75v8cfxg

    Spys - Over Her ( 1982 "Behind Enemy Lines" albumunden en sevdiğim parça , bu abum gelmiş geçmiş en iyi AOR albumleri arasında gösterilir , gerçketen katıksız bir AOR albumudur )
    http://www.youtube.com/watch?v=Ty9EhPf8ogM

    BEAU COUP - You Made Me Believe ( BEAU COUP tam bir underrated band dır , yıllar önce harika bir album çıkarıp kaybolmuşlar , 2007 de eski ve yeni parçaları derleyen bir album yaptılar bu parçada remastered omuş en sıkı parçlarından birdir )
    http://www.youtube.com/watch?v=Li7jIOmMI70

    Michael Bolton - Save Our Love ( işte AOR un en sağlam albumlerinde biri daha "Everybody's Crazy" ve Michael Bolton un olağan üstü vokali ile on numara bir açılış parçası )
    http://www.youtube.com/watch?v=oqLBcjWmDO0

    Triumph - Somebody's Out There ( 80 ler klasiği olmuş bir başka parça , Triumph bir hard rock gurubu olmasına karşın en çok ses getiren parçaları AOR parçalar olmuştur )
    http://www.youtube.com/watch?v=Nc4lOz90WXs

    GTR - When The Heart Rules The Mind ( 80 lerin AOR hitlerinden biri daha , "Steve Howe" ( YES/ASIA) , "Steve Hackett" (GENESİS) gibi sağlam gitaristlerin kurduğu GTR grubunun unutulmaz parçası )
    http://www.youtube.com/watch?v=_Y8beoRtUtk

    Survivor - How Much Love
    http://www.youtube.com/watch?v=T-yFhYadlA4

    Dakota - Runaway
    http://www.youtube.com/watch?v=G7ej4OsY5Qc

    David Glen Eisley- Don't Turn Away from Love
    http://www.youtube.com/watch?v=tALT105yEig

    Van Halen - Dreams
    http://www.youtube.com/watch?v=sZLKtjATZt0

    Wrabit - Here I'll Stay
    http://www.youtube.com/watch?v=voUL9uUI0t4

    Journey - Edge of the Blade
    http://www.youtube.com/watch?v=Zpa2ZSgGd6M

    THRILLS - You Don't Remember Me
    http://www.youtube.com/watch?v=x998ykkhRhI

    Foreigner - Heart Turns To Stone
    http://www.youtube.com/watch?v=qgJQ7_G3nQw

    Stan Bush - Total Surrender
    http://www.youtube.com/watch?v=oeUfotDKgZM

    Survivor - Poor Man's Son
    http://www.youtube.com/watch?v=i-8XxUpas-U





    son olarak geçenlerde tekrar yayınlanan ve şu anda en çok satan AOR albumleri arasına yer alan iki albumu tavsiye edeceğim



    Export - Living In The Fear Of Private Eyes (1986 - 2010) ( 80 lerin başında kurulan bir İngiliz hard rock gurubudur Export , 2 adate güzel albume imza attıktan sonra AOR a geçiş yapmak istiyorlar , solist in ses renginin AOR a çok yatkın olmasıda bunda ekili olmuş sanırım ve bu harika albumu çıkarıyorlar ortya , en sevdiğim albuleden biridir )
     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    Export - Tear Me Apart
    http://www.youtube.com/watch?v=1zCClLdx81k

    Export - Living In the Fear Of Private Eyes
    http://www.youtube.com/watch?v=bdn_mrCbwls




    Push - Strange World ( bu album 88 de demo olarak çıkarılmış ve öylece kalmış , çok beğeilmesine rağmen tam olarak piyasaya sürülememiş , 2010 da yeniden kayıt yaparak piysaya sürdüler , çok etkileyici parçalara sahip , tam bir rock senfonisidir bu album , ama kayıt kalitesi halen iyi değil malesef )
     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy


    Push (UK) - Red light
    http://www.youtube.com/watch?v=WZFEIZzZygQ

    Push (UK) - The miracle of love
    http://www.youtube.com/watch?v=Tx1yJEl2KCE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 11 Kasım 2011; 16:05:55 >




  • Hocam inanılmaz güzel bir paylaşım olmuş... Eğer bunları edinebileceğim birkaç siteyi PM ile önerirsen minnettar olurum...
  • Mükemmel bır çalışma olmuş dostum. ellerıne sağlık

    sık kullanılanlara ekledım sayfayı
  • bişey değil arkadaşlar hemen şöyle son yüklemlerimide paylaşayım


    AOR un kökenlerine inmiştik , şimdide 10 parçalık bir tatınım videosu hazırladım , 80 lerin klasik AOR sound ına ait bir derleme

    http://www.youtube.com/watch?v=NQ4Ag3VUE1M


    Burdada 90 lar ve sonrasında çıkan ama türün de unutlmaya başlaması ile gözlerden kaçmış Underrated parçaları derledim , AOR un modern soundlarını göstermek içinde güzel bir derleme oldu

    http://www.youtube.com/watch?v=KDtUQqsK_Wc



    hasangeckaldi @ özelden bakıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 1 Ocak 2011; 0:49:28 >




  • evet bu ay uzun süredir beklenen sağlam albumler geldi onları bir tanıtalım


    Stan Bush - Dream the Dream

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    Tracklist:
    01. Never Hold Back 02. I'm Still Here 03. Don't Give Up On Love 04. Two Hearts 05. In My Life 06. Love Is the Road 07. If This Is All There Is 08. Dream the Dream 09. More Than a Miracle 10. Your Time 11. All That I Am 12. Sam's Theme (The Touch)

    Dream The Dream
    http://www.youtube.com/watch?v=OU74XeuXb_c

    Two Hearts
    http://www.youtube.com/watch?v=PyugGk_KYps

    stan bush aor un en değerli vokallerinden biridir , 80 lerde çoğu filme ve animasyona harika soundtrack lar kazandırmıştır , transformers ve blood sport müzikleri ona aittir mesela , kendisi piyasadan silinmeyen aor müzisyenlerinden biridir ama milenyumda pekde iyi albumler çıkaramamıştı bu albumle turnayı gözünden vurmuş , modern sound ile kendi sound ını çok güzel harmanlamış tam bir aor heaven albumu ortaya çıkarmış ... albume ismini veren parça gerçekten çok iyi ayrıca "Two Hearts" parçası ile 80 ler sound ını yakalamıştır , senenin en iyi aor albumlarinden biri olması kaçınılmaz

    First Signal - First Signal

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    Track list:
    1.This City 2.When You Believe 3.Part of Me 4.Crazy 5.Goodbye To The Old Times 6.First Signal 7.Feels Like Love This Time 8.Into the Night 9.When November Falls 10.Yesterday Rain 11.Naked Desire

    Yesterday's Rain
    http://www.youtube.com/watch?v=JXc7WXxRj2Q

    This City
    http://www.youtube.com/watch?v=eSaNiJjTVRk

    işte bu sene en merak edilen albumlerden biri , "harem scream" ekibinin ( Harry Hess & Dennis Ward ) yeni bir çalışması ve gerçekten sükse yapması bekleniyor , çok hareketli bir album çıkarmışlar , "This city" parçasına klip çekmişler bile sound a gelirsek şuan en çok kullanılan aor sound ı , bu albumu dinleyerek anlayabilirsiniz , yani son yıllarda öne çıkan bir sound , jeff scot soto nun WET albumu ile benzeşen bir album olmuştur , ve tabiki "Khymera" grubu bu işin öncülerinden , zaten ordaki söz yazarları bu albumede el atmışlar , ayrıca "Mark Free" nin eski demolarından yapılan bir cover da mevcut albumde "Naked desire"

    Terry Brock - Diamond Blue

     AOR*Melodic Rock / Melodic Hard Rock & Hard'n Heavy

    Tracklist:
    1. Diamond Blue 2. It's You 3. Jessie's Gone 4. No More Mr Nice Guy 5. The Rain 6. Broken 7. Face in the Crowd 8. Why 9. Too Young 10. Soldier Falls 11. Face the Night

    Diamond Blue
    http://www.youtube.com/watch?v=5QGHS7fOyQc

    Jessie´s Gone
    http://www.youtube.com/watch?v=E7ZVVGjr63o

    ve yaklaşık 10 sene sonra Terry Brock un 2. solo albumu çıktı , Terry Brock Strangeways in solistidir ve birçok başka gurptada yer almıştır oda Stan Bush gibi önde gelen aor vokalleriden birdir , ancak album benim beklediğim kadar iyi çıkmadı malesef , biraz ağır olmuş diyebilirm sürükleyici parçalar yok ... ama albume aynı ismi veren parça gerçekten iyi ve birde "Jessie´s Gone" var oda "Jessie´s Girl" çakması gibi olmuş sanki ama gayet iyi parça


    edit : bozulan linkler düzeltildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 14 Nisan 2011; 17:55:42 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.