Şimdi Ara

Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
122.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Voltun amperin ne olduğunu biliyorum.15 volt yüksek amper demek

    arkadaş bir amper demiş yani 1 amper den fazla mesela 15 volt 2-3 amper demek
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    15 volt 15 w mutlusan trafo denedim açmadı Elektrikçi dene olur olur dedi 0 trafo benim eski trafodan daha dandik çıktı taktığım 0 trafo 5. katlardan bile açmadı :) (eski trafo 6.kattan açmıyor bu arada) eskisini geçici olarak geri taktım kendim çok iyi bu işlerden anlamadığım için bildiğim kadarı ile yapmaya çalışıyorum yardımlarınız için teşekkürler

    http://www.elektrikmarket.com.tr/Nade-01005-15V-30VA-AC-Zil-Transformatoru,PR-44272.html

    sanırım bu işimizi görecek doğrumdur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mursel1985 -- 31 Mayıs 2017; 9:43:34 >
  • Sayın Ghostman teşekkürler. Siz anahtarlık ya da kartın enerjilenmesini sinya almasına bağlamışsınız. Tamam biz de ööle biliyoruz. Ama rf dalgadan enerjilendiğini nasıl anladınız? Rf değil de elektromanyetik dalga olabilir mi acaba? Çünkü demir araya girince çalışmıyor. Acaba rf dalganın da demir tarafından dağıtılıyor olması mı sorun oluyor?Bir de anten dediğiniz cihaz içindeki bobin sarım mıdır? İşte bu bobinin bobin olması da anahtarlığın elektromanyetik etkilendiğini düşündürüyor.

    Sayın SYmbolcu; 15 V yüksek amper demek demek ki. Hem de 2-3 amper demek. O zaman 12Volt düşük amper di mi? Peki 12 Voltluk bir akünün marşa 50-100amper yollamasını nasıl açıklıyacaksınız?

    Sayın Mursel 15Volt !5Watt zaten 1 amper demek. Alıcaksanız alsanıza güçlü bişi? Uzmanları akıl verebilir aslında ama bakın başka apartmanlarınkine en az onlarınki gibi bişi alın? Eğer başka apartmanlara göre kablonuz inceyse sorun yaşayabilirsiniz, hatırlatalım.3 amper 5 amper alın gitsin. Minicik bi led adaptörü var bende 12Volt 3Amper. 10TL fiyatı da... Siz daha güçlüsünü size gereken gerilimde olanını alın. Tabi led adaptörü dc sizin trafo ac hatırlatalım. Fark etmez ama bilin.
    Ama üst katlardan gelen kabloyla sadece röle çektirseniz ve güç kaynağını bu röleden otomata bağlasanız daha kolay çözülür. Röle çektirmek çok kolay. Yani üst kattan gelen zayıflamış elektrik sadece röleyi çektirir, röle de kapıyı açar. Olmaz mı?




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Sizde anlama kıtlığı var.Ben bunu anladım.Ben diyorum 15 volt 2-3 amper

    trafo al.Sen diyorsun 12 volt düşük ampermi,yok 100 200 amperi nasıl verir.Ne alaka şimdi.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    En iyisi söyle açıklayayım.

    Rf radyo frekansi demektir. Rf bir radyasyon çeşididir. Bahsettiğimiz sistem rf, yani radyo frekansinda yayın yapan elektromanyetik bir dalgadir. diger bir değişle iyonlastirma özelliği olmayan bir radyasyondur. Yani burda bahsettiğimiz şey zaten bir elektromanyetik dalga çeşidi oluyor. Kısacası" rfid e güç veren rf mi yoksa elektromanyetik dalga mı?" diye bir soru soramayiz. Şöyle düzeltebiliriz "rfide güç veren şey elektromanyetik bir rf(radyo frekansi) dalgadir. Yani hem rf hem de elektromanyetiktir.



    Şu bobin dediğiniz şey de aslında antenin ta kendisidir. Orda bobin şeklinde olduğuna bakmayın . Yayın kısa mesafede karşıdaki cihazı çalıştıracak kadar yoğun bir enerji oluşturabilsin diye zekice tasarlanmış bir çözümdür.

    Normalde bir yerden başka bir yere bir sinyal göndereceksiniz anten boyu hesabı ile gereken uzunlugu hesaplarsiniz. Anten olabildiğince düz ve dik olmalıdır. Ama bu rfid olayında gönderdiğiniz şey sadece düşük güçlü bir sinyal değil. Bir güç. Aslında siz kablosuz enerji aktarımı yapıyorsunuz. Bu sebeple de böyle bir çözüm bulunmuş.





    Eğer alıp araya metal (daha doğrusu sinyali bozacak bir perde ) koyarsanız ordaki enerji aktarımı etkilenir. Metalden kasıt enerjiyi yansıtacak veya soğuracak bir şey. Mağazalarda çanta içine alüminyum folyo sarıp hırsızlık yapanlar (her ne kadar yaptıkları kötü birşey olsa da) bu işi çözmüş olanlar :))




  • Sayın Ghostman; herşey dalgadır muhabbetine göre doğru. Benim kast etmek istediğim manyetik etki idi. Rf dalganın manyetik etkisi var mı? Yani rf dalga ile demir vb tutulabilir çekilebilir mi? Bu bobin rf sinyal alıcısı olabilir. İtirazım yok. Ama karşı tarafı enerjilendirmesi için elektromanyetik etki yapması gerekmez mi? Yani bu bobinden geçen elektrik akımı elektromanyetik etki ile anahtarlıkta elektrik üretiyordur. Bu durumda hem rf anteni hem de elektromanyetik olarak kullanımı mümkün müdür? Yoksa herşey rf mi? Bu devrede verilen-alınan iki sinyali ayrıştıran filtre mi var?

    Birisi bu bobinin zıt emk algıladığını bobinin bağlı olduğu entegrenin manchester kod çözücü olduğunu söölemişti. İsmi rfid olan bi sistemde emk-zıtemk ile işin bitmeyeceğini tahmin ediyorum.

    Bu rfid kilit 5-10 cm den algılama yapıyor. Eğer anahtarlığın enerji üretmesi için 5-10 cmye kadar yaklaşması gerekiyorsa bu anahtarlığa biz enerji versek daha uzaktan çekmesi gerekmez mi? Yani madem rf, enerjisini biz verirsek uzaktan çekmesi lazım. Mesela birkaç metre? Ama ben bir kilidin bobinine anahtarlığı dayadığımda diğer kilidi yine benzer mesafede çalıştırdı. 12-15cm kadar ancak.

    Rfid basit kart okuyucu sistemin içindeki bobini söküp dışarı aldım. Cihazın kendinden uzaklaştırdığım bobine kartı yaklaştırdığımda rahatlıkla çalışıyor. Yalnız bu bobine çok uzun ince bi kablo bağladığımda çalışmadı, 10-20 cm lik iki kablo ile uzattığımda çalıştı. Yani bu bobin cihazdan iki kablo ile dışarı alınabilir ve cihaz iç kısma bu bobin de dış kısma takılabilir..
    Cihaz toplu iken araya ince bir metal(cdrom metal kabı) soktuğumda çalışmadı. Ama bu metal kapta hafiften gömme yani biraz daha içeri geçmiş olan iki delik olan yere gelince çalıştı alet. Bu deliğin yine gömme ve dikdörtgen olanında da çalıştı. Delikler metal sac düzleminden birkaç mm içeride yani sac içeri doğru basılmış. Gömme olmayan delikler çalıştıramadı.
    Ayrıca L biçimli bu sacı dik kısmı alete yakın olunca arada deliksiz sac olmasına rağmen çalıştı. Yani dik kesitle beraber olan yatay kesit çalışmayı engellemedi.
    Cihazdan bobini sökmeden demir kapının arkasından beri anahtarlıkların ya da kartların çalışabilmesi için, demir kapıda ne yapmak lazım? Demir kapının, aletin bobininin denk geldiği kısım demir olan sacını; krom alüminyum tipi antimanyetik malzeme ile değiştirebiliriz. Yani demir kapıdan küçük bir pencere açıp başka malzeme ile bu pencereyi kapatırız. Krom sacı krom elektrodla kaynatabilir miyiz bu bölüme bilmiyorum. Demir kapıya delik açmamız gerekse ne kadar delik açmalıyız? İlle de gömme mi olmalı delikler?
    Bu cihazın bobini kaçlık telden kaç sarımdır? Sarım ölçüleri ne olmalıdır? Teknik bi izah lazım. Yani nasıl hesap edildiği, bu ölçüleri ne kadar değiştirebildiğimiz felan. Bu hesaptan başka, bu bobin sadece elektromanyetik dalga için mi? Yani anahtarlıkta yeterli elektriği ürettiren her bobin iş görür mü? Elektrik üretildikten sonra rf sinyal her tip bobinden iletilebilir mi? Biz elektromanyetik dalgayı daha güçlü üretsek, başka kaynaktan üretsek bu anahtarlık daha uzaktan da çalışır mı?
    Her detayın ayrıntılı açıklanması faydalı olacaktır. Anahtarlıkta elektriği ürettiren manyetik enerji aktarımı mıdır? Rf denilen radyo dalgası olduğunu zannetmiyorum çünkü her taraf radyo sinyali zaten. Bu bobin anten gibi tek taraflı değil, iki taraflı bağlı. Muhtemelen üzerinden elektrik akımı geçiyor ve bu akımın manyetik etkisi ile anahtarlık çalışıyor.




  • Sayın arkadaşlar otomatsan kapı otomatiğe ara sıra kendi kendine açılıyor. Bazen üst üste 5-6 kez bile aciyormus gibi ses çıkarıyor. Bu neden olabilir. Acaba kabloyu mu yanlış takıyorum. Otomatın içine bir tarafa tek kablo diğer kısma iki kablo birleşik giriyor.
  • Hocam elektronik rfid kilit kullanıyor musunuz?
    Tek başına bir otomadın bunu yapması mümkün değil. Bu arızayı yaptığı zaman otomatın sıcaklığına bakın. Eğer sıcaksa devamlı yapıyordur. Düğmeniz vb bozulmuş olabilir, diafondan yanlış bişiyi bağlamış olabilirler.

    Bir de otomat içini minicik bir devre takılıyor. <herhalde gelen sinyali biriktirip ani vurması için. Ama bu devre de ööle üst üste vuracak bişi değildir sanırsam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Hocam elektronik rfid kilit kullanıyor musunuz?
    Tek başına bir otomadın bunu yapması mümkün değil. Bu arızayı yaptığı zaman otomatın sıcaklığına bakın. Eğer sıcaksa devamlı yapıyordur. Düğmeniz vb bozulmuş olabilir, diafondan yanlış bişiyi bağlamış olabilirler.

    Bir de otomat içini minicik bir devre takılıyor. <herhalde gelen sinyali biriktirip ani vurması için. Ama bu devre de ööle üst üste vuracak bişi değildir sanırsam.



    Binanın kapısının önündeki zil dugmelerinin olduğu kutuda bir sıkıntı olabilir mi. İçinde çok kopuk kablolar var. Birde biz yakın zamanda trafo değiştirdik bu otomatı takınca. Üst daireler de açmıyordu cunku
  • Herşey olabilir. Ama ara ara 4-5 kez basmasının bir sebebi olmalı. Neden? Eğer diafonunun bas konuş tuşu gibi yanlış bir düğme bağlandıysa o da sebep olabilir. Yani diafon hoparlörünün ses çıkışı ve ya bağlantının kendisi tetikleyebilir.
  • Arkadaşlar iyi akşamlar

    Benimde şöyle bir problemim var

    10 daire bir sistemde trafodan kapıya giden kablo kopmuştu yaklaşık bir aydır böyle bu gün köpük yeri buldum ölçüm yaptım 15 volt ac geliyor ama sürekli

    Daireden kapı otomatigine basmadikca voltaj gelmemesi lazım değil mi

    Acaba diyorum dairelerin birinde düğme basilimi kaldı

    Problem nerde olabilir
  • Merhabalar

    Konuyu güncellemek gerekirse aşağıda gördüğünüz ürünü satın aldım.ve birden çok daireye taktık problemler aşağı yukarı aynı ama şunu fark ettim.

    Şimdi otomatiğin ve zillerin beslendiği 24 v 15w trafo var. Bu direk otomata bağlı olduğunda güzel bir şekilde sistem çalışıyor

    Resimdeki sistemi kendi trafosu ile 12v 5a ile çalışan trafoyu devreye koyduğumuzda mecburen rf şiftematik devresi çıkışı ile otomatın binadan gelen (trafodan) gelen devreye birleştirip te bağlıyoruz. Bu şekilde yapınca rf şifrematik otomatı güzel şekilde açıyor. Fakat bina diyafondan otomata basınca dızz diye ses gelip açmıyor. Yani diyafondan gelen elektriğin bir kısmı tahminimce rf şifrematiğe gidip elektrik azalıyor ve kapıyı açmıyor. Rr şifrematiği iptal ettiğimizde sorun düzeliyor. Baze bu sorunlar olmuyor. Otomatın içinde bir devre var ona diyafondan gelen kabloyu bobine rf şifrematiği bagladım sorun bazı yerlerde düzeldi.

    Diğer mevzu rf şifrematik devresinde rf107 diyotunu otomat kablosuna bağlayınca sadece rf şifrematik kısa çekip bırakıyor.



    Bu sorunu nasıl düzeltiriz. Yani rf şifrematikten gelen kablo ile (12v 5a güç ile). Trafo yani diyafondan gelen ( 24v ) kablolara arasına bir devre olması lazım ki iki sistem den de gelen elektrik ler dönüşmemesi voltajın düşmemesi lazım



    Var mı çözüm




  • mursel1985 kullanıcısına yanıt
    Otomatik Kilit
    İnsanlar yaşamakta olduğumuz zaman diliminde daha çok apartmanlarda ikamet etmektedir. Birçok insan bir araya gelerek apartmanlarda yaşamakta ve bu sayede daha samimi ve daha güvenli bir yaşam alanına sahip olabilmektedir. Apartmanların tamamı bir adet ya da kimi durumlarda daha fazla giriş kapısına sahiptir. Giriş kapıları temel görevleri bakımından apartmanın güvenliğinin sağlanması için var olan kapılardır. Apartman kapıları sayesinde dışarıdan yabancıların istedikleri gibi apartmana girişlerini gerçekleştirmeleri engellenmiş olmakta bu sayede apartman içerisinde bulunan hanelerin güvenliği de tam manası ile sağlanabilmektedir.
    Apartmanlarda bulunan giriş kapılarının daha güvenli bir hale getirilebilmesi için sürekli yeni ürün ve hizmetler ortaya çıkartan firma otomatik
    kilit apartman kapısı ürünleri sayesinde apartmanların girişlerinin daha güvenilir hale gelmesini sağlamaktadır. Akıllı kilit sistemleri sayesinde kapılar hem içeriden daha kolay bir şekilde açılabilmekte hem de dışarıdan yapılan müdahaleler sonucunda neredeyse hiçbir zaman açılmamaktadır. Bu avantajı sayesinde otomatik kapı kilitleri özellikle apartman sakinlerinin büyük ölçüde güvenliğini sağlayabilmektedir.

    Otomatik Kilit Apartman Kapıları Sayesinde Daha Güvenilir Bir Hayat

    Otomatik kilit apartman kapıları apartmanların giriş kapılarında akıllı kilit sistemi bulunduğu takdirde kapılara verilen isimdir. Akıllı kilit sisteminin en büyük ve şüphesiz en faydalı özelliği dış etkiler karşısında kolayca açılmayışıdır. Bu sayede dışarıdan izinsiz bir şekilde apartmana girmek isteyen yabancıların apartmana girişlerinin önü tamamen kesilebilmektedir.
    Tek buton ile açılabilme özelliğine sahip olan akıllı kilit sistemleri yalnızca dışarıdaki bireylerin içeriye girişlerini zorlaştırmak ile kalmamakta aynı zamanda apartman sakinlerinin daha kolay bir şekilde dışarı çıkabilmelerine de olanak sağlamaktadır. Bu sayede her iki yönden de kullanışlı olan apartman kilit sistemleri günümüzde oldukça yaygın bir şekilde tercih edilebilmektedir.

    En Ekonomik Otomatik Kilit Apartman Kapısı Fiyatları

    Firma apartman kapısı üretiminde ve bu ürünlerin kilit sistemlerinin oluşturulmasında Türkiye’nin öncü firmaları arasındaki yerini almayı başarmıştır. Firma tarafından üretilen ürünlerin güvenilirliği uzun yıllar boyunca kanıtlanmış, günümüzde bu alanda hizmet sunan en başarılı firma haline gelmesini sağlamıştır. Siz de en uygun otomatik kilit apartman kapısı fiyatları üzerinden satışa sunulan avantajlı ürünleri satın alabilir ve daha güvenilir bir yaşam sürebilirsiniz.
    http://www.apartmangiriskapilari.com/




  • Merhaba,

    Geçen sene bina giriş kapısına güvenli kilit sistemi taktırmak istedim.
    İstediğim, akbil sistemi ile entegre edilebilen, yanlışlıkla otomatiğe basıldığında 5 sn gibi sürede geri kilitleyen bir bas aç kilit ti.
    Çok araştırma yaptım isteklerimi karşılayacak özelliklere sahip sadece tek bir ürün bulabildim. MSL diye bir markanın ürünü..
    Çok memnunum, sessiz güvenli ve hatasız çalışıyor. Öneririm.
    Bizim binamızda ürün Pratik kart isimli akbil okuyucu ile entegre çalışıyor.
    Yalnız montajda her elektrikçi anlamayabiliyor. sıkıntı olduğunda ürünü aldığınız yerden destek alabiliyorsunuz.
    iyi ve güvenli günler dilerim.
    https://www.youtube.com/watch?v=ybFc8qXy-P0




  • Apartman girişindeki kapılarınız yukarıdan düğmeye basıldığında yada görüntülü konuşma sistemleri ile şifre girişi yaptığınız da 5-6 sefer tak tak diye ses çıkartıyorsa
    %98 sesi kesiyoruz sitelerimizde akıllı kilit şifreli kartlı giriş sistemleri ve her türlü görüntü diafon sistemleri ile ilgili tüm sorunlarınızı çözüm için bize ulaşmanız yeterli iletişim gsm 0533 396 8177 ürün satış yapmaktayız Malatya ve yakın iller için montaj hizmeti vermekteyiz
  • Herkese selam,

    Çoğu mesajı okumaya çalıştım ancak pek benim başıma gelene benzer bir durum görmediğimden sormak istedim.

    KALE marka sokak kapısı otomatı kullanıyorum, görüntülü diafonla açıp kapama şeklinde, tek bir diyafon var villa tipi bir ev. Yaklaşık 3 senedir sorunsuz çalışıyordu. Geçen hafta baktığımda sabahları kalktığımda kapının açıldığını farkettim. Kapı otomatı otomatik çekip durduk yere özellikle geceleri kapıyı açık bırakıyor. Ben kilitte problem vardır dedim gidip yenisini aldım dün taktım. Bu sabah kalktığımda yine kapı açıktı. Yani sistem ile ilgili bir sorun var sanırım ya da elektrik beslemesi ile ilgili. Bunun gibi bir durum başına gelen varsa bilgilerini paylaşırsa çözüm bulabildiyse çok sevinirim.
  • Merhaba, bu konuyu ben açmıştım, kendi sorunuma çözümü kendim bulmuştum, sizinkinin sebebi de aynısı olabilir diye yazıyorum...

    İlk mesajdaki fotoğrafta görüldüğü gibi bu cihazlarda 2 adet dil var.

    Fotoğrafta üstte kalan dilin (gri yuvarlak) kapanma esnasında karşısına denk gelen yani fotoğrafta solda kalan kısıma değmesi gerekiyor.

    Ama bu değme de öyle çok güçlü değil, dili yarım santimden bile az olacak şekilde içeri itecek kadar olmalı.

    Eğer sizin bu "üstteki dil" dediğim kısım, karşılığına hiç temas etmiyorsa kapı açılıp kapandığını anlayamıyor ve sistemi doğru çalıştıramıyordur.

    Bir deneyin derim..
  • jr1907 J kullanıcısına yanıt
    Selamlar, cevabınız içi çok teşekkürler. Dil oldukça güçlü bir şekilde karşı kısma oturuyor. Belki biraz fazla içeri doğru giriyor olabilir bilmiyorum ama arada çok az boşluk var ana otomat ile karşılığı arasında. O sebep oluyor mu bilmiyorum ancak dediğim gibi 3 senedir böyle bir sorun yoktu. 10 gündür kendiliğinden açılıyor.
  • Ben çok hassas ayar yaparak sorundan kurtulmuştum, gerçekten hassas bir çalışma mantığı istiyor olabilir.

    Yani kapı kapanırken o dil karşıya değdikten sonra tamamen serbest kalmak istiyor olabilir. Hiç bir yere değmeyecek şekilde...

    Ya da tam tersi, kapı kapandıktan sonra dil karşıya temas etmek istiyor olabilir. Deneme yanılma yapacaksınız artık :)

    Bir darbe, güç uygulandığı için hassas ayar bozulmuş olabilir.



    Ben de konu açtığımda bir çok kişi elektriksel çözümlere odaklanmışken, çözüm mekanik çıktı.

    Siz de ürünü değiştirdiğinize ve yine aynı sorunu yaşadığınıza göre bence olay mekanik...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.