Şimdi Ara

Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
122.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    Strike markayı sorunsuz kullanmıştım. kalede ses geliyor dediniz ama 24Volt sınır dışı kalmış olabilir.


    elektrik sorunu mu diye düşünüyorsanız, cihaza yanında elektrik verip deneyebilirsiniz. araç aküsünden de olabilir.


    Bir kere bastıktan sonra açılana kadar basmaya gerek kalmasın diyorsanız, yani düğmeye dokununca isterse 1 dakika sonra olsun gelen girebilsin diyosanız; bu kilit karşılığının içinde kare görünümlü bir pim var. Kapı kilidinin dili bu pime basmak zorunda. BU pim komut alınca açılana kadar açılmaya hazır bekleten parçadır. Kilit dili ile, kilit karşılığı içindeki bu kare pimin denk gelmesini sağlayın.


    Kilidin dilinin karşı tarafa fazla gömülmesi de belki farklı modellerde sorun olabilir. Kilit dilini bir miktar geride ayarlayabilirsiniz. Aslında bunu yapmayn ama çözlemezse fikir olsun. Kilit dilinin çekme kısmına pul tipi birşeyler ekleyerek az miktar geriye çekebilirsiniz.


    ---> bu arada manyetikler devamlı elektrik harcayıp, elektriğe muhtaçlar. elektrik kesildiğinde ise kapı açık kalıyor. Aslında eski tip zincirliler kuvvetli basardı, aklınızda olsun. Zİncirlilerin yeni modelleri de belki düşünülebilir.





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Kale de ses cizirtili geliyor, hirdavatciya girip bir tame istedim, bunu aldim geldim. Bunda normal geliyor zrrrrr seklinde, cizirti falanda gelmiyor ama yinede sanki dili bosa cikartmiyor, yine her halularda kapiyi biraz itmek gerekiyor. Anlam veremiyorum.

    Ortasindaki kisimda kucuk iceri disari hareket eden bir dil vardi, onu cektim, yayiyla beraber firladi  Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... 

    Strike markaya bakiyim, ondan aliyim, eger onda da ayni sekilde yaparsa iste o zaman kablolari degistirir yeniden bahce yolundan tesisat cektiririm.

    Eger strike marka aldigimda sorun duzelmez, kablo teisatini yeniledigimde de sorun cozulmezse, o zaman olanla yetinmekten baska bir carem kalmiyor. Ileriki gunlerde gelismeleri yazarim tabi bu arada strike markadan baska bu yukarida bahsettigim milnatisli olani kullanan olupta memnun olan varsa, bilgilendirsin benide

     Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    Hemen para dökmeyin, buradan detaylı konuşursanız direk sonuca gidebilirsiniz.


    Evela kilit karşılıklarında zaten biraz itmek gerekir. Apartman otomatiklerindeki gibi dili geri çekmiyor, mekanizması gereği itiklenmesi gerekir. Yani itikleme kuvvetini arttırıyor.


    Kilide yanında kalın kablo ile 12Volt verebilirsiniz, araç aküsünden vb. İşte bu anda elektriksel sorun var mı yok mu fikir sahibi olursunuz. Bunu yapmadan kazı yapıp hat sökmek doğru olmaz.


    Çekip fırlattığınızı söylediğiniz küçük pim; kapıyı açtıran mekanizmaya bağlı. Siz düğmeye basınca, kapının açılmayı beklemesini o pim sağlıyor. Belki de tüm sorununuz bu pimi bozmanızdır...... BU pim yokken düğmeye devamlı basılırken açılır kapı. Yani birisi geldiğinde düğmeye bir kere basıp da içeri girmesini sağlayamazsınız. düğmeye devalı basılı tutulur ve kapı o anda itiklenirse açılır...... Zaten bozmuşsunuz, yenisini alırsanız kilit dilinin tam bu pime denk geldiğinden emin olun.


    Ayrıca bu kilit karşılıkları uymazsa size, normal otomatikleri de düşünün. Hatta bahsettiğim eski zincirli olanları daha kuvvetli çekerdi.





  • Tamam o zaman biraz daha bilgi edineyim burdan. Normal kilit dediginiz bunun gibi birseymi ? Eger bunun gibiyse, bundan koyma imkanim yok, kapinin seklini degistirmem gerek. Bir diger soru, bu kilit anahtarla acilabiliyormu ?

    Ayrica cikmak icin dugmeye bastigimizda elektrik cekiyormu yabi tuketiyormu?


    Kapi icin elektrik tesisati sag tarafta, tesisati sagdan sola aldirmam gerek, ayrica kapi onu mecbur kazilmasi gerek o zaman. Yani aklima yatan su anda sadece bu miknatisli olup dili disari iten kilit sistemi, gecen gun resim yukledigim tipten.


    Ptesi bir elektrikci cagirip tekrar baktiricam. Herhalde kablo cok ince, ona da baksin bu arada.

     Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    Mesajınızda resmini koyduğunuz apartman otomatikleri anahtarla da çalışır. ANcak kilitlenemezler sadece dilleri çeker. Elektrik gitse dahi üzerindeki düğme faaliyet gösterir, mekanik bağlıdır. Eğer dış ortam demir doğrama bir kapı ve önüne arkasına ulaşılabiliyorsa; siz açmasanız da dışarıdan gelen elini uzatıp bu kilidi açar.


    Bu kilidi takmak için, montaj için, ufak modifiye gerekir.


    Manyetik olanlar devamlı elektriğe mecbur, elektrik giderse kapı açık kaldı demektir??? Sarfiyatı devamlı ve de zamanla daha da artabilir.


    elektrikçi çağırmadan bazı girişimleri yapamıyor musunuz? Hani pimleri söküp dağıtmışsınız ya !!! Bir araç aküsü alıp kapı yanında deneyebilirsiniz. Yani elektrik sorunsuzken dahi açma yapamıyorsa mekanik sorun var demektir.


    Belki önemsediniz. zorlayınca fırladığını söylediğiniz küçük pim çok önemli. Kilit karşılığında, kilit dilinin oturduğu yerde bulunan yaylı pim. Bu pim hem olmalı hem de kilit diline tam olarak denk gelmelidir. Kapalı halde ufaktan hareket ederken hizasından çıkmamalıdır.


    Ayrıca kapı kildi oda kilidi gibiyse, karşılığı ile dip dibe fazla sıkışmamasını da sağlayın.





  • Anladim hocam, kapida degisiklik yapmam gerekir dogru ama bu plani en sona atiyorum.

    Soyle birsey dikkatimi cekti, o kucuk pim ciktigindan beri, kapi daha rahat bir sekilde aciliyor. Belki ileri geri azicik oynadigi icin dil o pime takiliyordu, ondan zorluyordu veya takiliyordu acarken. Yanliz su anda bir sorun kalmadi gibi gorunuyor. Bir an acaba yagmurdan islaniyor, bir yerden su aliyor, kuruyunca duzeliyormu diye dusunmeye basladim.

    Kiliti sokup elektrik verip vermedigine baktim, sikinti yok, tik diye ses geliyor ve dil bosa dusuyor.

    Su anda tek aklimi karistiran kisim sudan dolayi acaba mi diyorum.

    Az once yazdigim gibi, o kucuk pim firladi, aalinda yayi firladi, pim elimde kaldi, pime baktigimda hafiften yamulmustu, muhtemelen kapi ileri geri hafif oynadigi icin, pim arkasina gelmis kapinin dili, ve kapiyi acmak icin ittigimizde pimi yamultmustu. Sonradan bir kalem icinden yay cikartip uyarladim fakat tam takarken yayla pim firladi ve cimlerin arasinda kayboldu.

    Birde diafon icindeki kablolar bana bir ince geldi, once elektrik kablosunu degistiricem, tabi kazi vs yapmadan, spiral plastik boru icinden gidiyor zaten, klavuz kullanip deniyecegim, insallah koparmadan yenilemeyi dusunuyorum, 2 yerde kose dirsek var hat uzerinde, o 2 yeri atlatabilirsek gerisinde problem yok. Tabi bu islemi, bir dahaki acilmamazlik yapana kadar elemiyecegim.

    Yani o pimin olmamsi bana tam olarak nasil bir sorun yaratir ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    Pİm; kilit karşılığı içinde kilit diline denk gelen yaylı küçük pim;

    açma düğmesi basılıp bırakıldıktan sonra da kapının açılmaya hazır beklemesini sağlar. Yani siz düğmeyi bıraktığınız anda hemen geri kilitlenmesin kapıda bekleyen düğmeye basıldığı saniyede kapıyı açmaya mecbur kalmasın diye. BU pim olmadığında açma düğmesi bırakıldığı anda kapı tekrar kilitli kalır.


    Bu pimle alakalı sıkışma-yamulma olmuşsa; aldığınız kilit karşılığı farklı yapıda olabilir. Kapınızın fazla oynamamasını sağlayın. Bu kilit karşılığındaki pimi tam denk getirin.


    Pim fırladığında daha kolay açılması, pim mekanizmasının bozulduğunu düşündürür.

  • Anladim, pim ve icindeki yay kayip  Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... . O zaman yenisini almam gerekiyor  Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... Ama 3-5 saniye daha acik kalmasini istemem aalinda bu sekilde daha iyi acik soylemem gerekirse  Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... 

    Bundaki yuvarlakti, ona uyacak bir sey buluyum dedim ama takim cantasi icinde malesef yok. Soktugum kale kilitin ise pim kare seklinde ve cikmiyor. Zaten dogru duzgun calismiyordu, cope attim.

    Bu manyetik olani izledim youtube da, belli bir sure acilmadiginda kendini kitliyor.


     Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım...HIRDAVAT FIRSATI ÖNER TÜRKSEVERyoutube
    Satın almak için TIKLAYINIZ : http://www.hirdavatfirsati.com/p-7075-Elektronik-kilit-sistem-diger-urunler-basaclar-Yeni-manyetik-elektrikli-kapi-%28kilit%29-karsiligi-%28basac%29-Trafosu-MNYBS-.html YENİ MANYETİK ELEKTRİKLİ KAPI (KİLİT) KARŞILIĞI (ELEKTRİKLİ BASAÇ) * Evet yeniliklerin öncüsü www.hirdavatfirsati.com yine size sektörde çığır açan bir ürünü sunuyor. Piyasada en çok bilinen markaların basaçları dahi sorun yaratabilirken, bu manyetik elektrikli basaç bütün sorunlarınızı çözecek. Artık bozuk basaçları değiştirmekle uğraşmayacaksınız. * Ürünün mantığı aslında çok basit, standart basaçlar bildiğiniz gibi dili tutan ve elektrik verince dili salan bir mandalla çalışır. Fakat özellikle apartman kapıları, çelik kapılar gibi ağır kapılarda bu mandal belli bir süre sonra çalışmamaya başlar. Bu, sırf basaçın suçu değildir, insanlar kapı açık mı diye ittirir kesin bu kapıları. Bu da kapının mandalı kırmasıyla ya da daha az bir parçasının tutmasıyla sonuçlanır. Büyük güvenlik sorununa sebep olan bu olayın manyetik elektrikli basaçta olması mümkün değildir; çünkü iki tarafı da normal kilit karşılığı gibi sabittir. Hem bozulma hem de güvenlik açığına sebep olan bu sorun ortadan kaldırılmıştır. * Diğer bir önemli özelliği de kapı açılmadığı zaman belli bir süre sonra kendini kilitlemesidir. Normal basaçlarda (özellikle apartmanlarda çok görülür bu) dairelerden biri zile basar yanlışlıkla fakat gelen giden olmaz. Kapı açılmadığı sürece de basaç kendini tekrar kurmaz ve kapı açık kalır. Bu da önemli bir güvenlik açığıdır. Fakat bu üründe kapı açılmasa da 10 sn içinde manyetik kendini geri çeker ve kapı yeniden kilitlenir. * Bunların yanı sıra manyetik kısımla çalışması ve elektrik kısmının arka planda kalması sayesinde su geçirmemesi ve bahçe kapıları gibi dış mekanlarda çok rahatlıkla kullanılabilmesi de çok önemli bir avantaj sunar. Diğer tüm basaçlar zamanla su alır ve çalışmaz. * Şu anda 400.000 kez açıp kapama testinden geçmiş olan ürün bu özellikleriyle bir kere alınır ve uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanılabilir. Diğer ürünler gibi 6 ayda bir değiştirmenize gerek kalmaz. * Fiyatları ilk başta yüksek gibi görünse de, ürünün özel trafosuyla beraber satılması ve uzun yıllar kullanılabilmesi sayesinde piyasadaki ürünlerden çok daha ucuza gelmektedir. Zaten iyi bir trafo alsanız 70-100 tl arası değişir fiyatı sırf trafonun. Uzun vadede bu ürün kesinlikle size çok daha uygun fiyatlara gelmiş olacaktır. * Ürünü eğer isterseniz uzaktan kumandayla açılabilecek şekilde de isteyebilirsiniz. Opsiyonel olan bu özelliği sitemizden seçebilirsiniz. 1 adet kumandayla birlikte, alıcılı özel trafosuyla birlikte size gelecek olan ürünü, uzaktan kumandayla da açabileceksiniz. Özellikle ofislerde kapıyı uzaktan açmak isteyenler için çok iyi bir özelliktir ve zaten alıcı trafonun içinde olacağı için montaj olarak da çok kolaydır. Tek yapmanız gereken ürünü bağlamak ve kumandanıza basmaktır. * Ürünün normal Kale 152/R, 153/20U gibi standart gömme kilitlere uygun modeli olduğu gibi, monoblok tipi çelik kapı kilitlerine uygun olan modeli de vardır ve bu model diğer markalar gibi daha pahalı değildir. Eğer çelik kapıya uygun olanı seçmek isterseniz, sitemizden seçim yapabilirsiniz. Zaten özellikle çelik kapılarda kesin bu ürün kullanılmalıdır. * Ürün elektrik verince çalışır. * Elektrikli basaç kilit karşılıklarının yerine konulduktan sonra elektriğe bağlanır. Uzaktan kumanda, kart okuyucu, şifreli kapı otomatı, otomat düğmesi gibi herhangi bir ürüne basıldığı takdirde kapının açılmasını sağlar. * Kapı kilitli olduğu takdirde kullanılmaz, sadece kapının dilini bırakma vazifesini görür. * Sağı ve solu yoktur, iki tarafa göre de ayarlanabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=AeqWHoxujrE&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    Elektromıknatıs ile yüksek kuvvette tutan bir model vardı, manyetik deyince o akla geliyor. Aynı mekanizma hepsinde olduğundan manyetik denmesi yerine oturmamış.


    Ama diğerlerinden farklı sistem. Düşünülebilir. Diğer ürünü gereksiz kötülemiş. Düzgün takıldığında fevkalade çalışır. tanıtılan ürünün de zayıf noktaları var ama ondan da hiç bahsetmemiş. Mesela hareketli kısmında takılma olabilir, karşı taraftaki dil ile biçimsiz duruştan doğru çalışmayabilir.


    Elinizde var olanı düzeltirseniz, duruşu, kapı hareketini vb zaten çalışır. Ek masraftan kurtulun. Ancak verdiğiniz videodaki ürün de değişiik sistem, düşünülür.

  • Aynen hocam degisik sistem yanliz mantiksiz derecede pahali geldi bana. Birde set haline getirmisler birde, iste manyetik + 2 uzaktan kumanda + trafo gibi vs fiyat ise 680-700₺ den basliyor. Hadi bizim kullandigimiz 300-350, buda 400 - 450 bandinda olsaydi daha mantikli olurdu.

    Dediginiz gibi, bu tarz masraftan kacinicam simdilik, mantiksiz geldi fiyati bana, once bunu duzeltme yoluna gidicem. 2 gundur sikintisiz calisiyor, hafta ici bakicam, takilma yaparsa o zaman burdan yazar beraber bir care bulmaya calisiriz artik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    Bu çok şıkmış ya ilk defa görüyorum, diğerleri kapı otomatiği ise bu ne :)

    Basit ve etkili, yıllarca niye o kaba şeyleri kullandık ki, hayret,

    biraz uğraşsan kendin bile yaparsın, güzelmiş.

  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    Değişik değil hocam harika, basit ve kompakt bir mekanizma, bu güne kadar niye kimsenin aklına gelmedi

    ben olsam 600 lira vermeyip aynısını kendim yaparım, bir çok farklı şekilde yapılabilir bu.

  • Hocam elime aldigim kumandayi bile bozuyorum ben yani oyle bir ozelligim var. Butun aile bireyleri tebrik ediyor beni her seferinde  Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... 

    Simdiye kadar sikintisiz calisiyor su an kapida takili olan. Tek sikinti @karafetva Arkadasin dedigi gibi, dugmeye bastiginda itip acman lazim, yoksa kitleniyor hemen  Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... 

    Artik tam bozulana kadar degistirmem, o zamana kadar da muhtemelen 600₺ den 1000₺ ye falan cikar, iste o zaman baska carelere bakarim  Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım...

    apart

     Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım...

    Apartman otomatiği çoğu zaman dil içeride kalıyor kapı kapanıyor ama dil oturmuyor.WD40 sık dediler ama 4-5 gün oldu henüz bir faydasını göremedim ne yapmam gerekiyor sizce?





  • ksarkar K kullanıcısına yanıt

    Kapatan hidrolikten beklenir sorun. Hidrolikte sert kapanma yavaş kapanma ayarı vardır, biraz hızlandırabilirsiniz deneyerek. Bir vidadır kenarında köşesinde.


    Ayrıca bu otomatik de, denk gelmiyorsa ya da fazla yakınsa karşılığıyla sorun olabilir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Dil tam bırakmıyor hafif içerde kalıyor bunuda her zaman yapmıyor garip bir şekilde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ksarkar K kullanıcısına yanıt

    Dİl sıkışıyordur. Kapı tam kapanmadığından da sıkışabilir ya da girdiği kısımdaki herhangi bir kenar-köşeye takıldığından da. Pek tabi; cihaz bozulmuş da olabilir... Bakım yapmak düzenlemekle de kurtarılablir.

  • Kilit bir yıllık aslında ama dili birşey tutuyor içerde ama anlamadım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ksarkar K kullanıcısına yanıt

    Mekanizma tarafını açıp inceleyebilirsiniz. kapı açıkken de dili geri alamıyor mu? ELinizle alt topa bastığınızda, düğmesine de basınca dili çekemiyor mu? Mekanizması fazla karışık değil açıp inceleyip birşeyler yapmaya çalışabilirsiniz..


    Ayrıca bu kilit dilinin geri çekilmesini hemen altındaki tekerlekli kısım, top gibi olan kısım sağlar. Kapı kapandığında yaylı olan bu kısmın içeri girmesi lazım. Eğer kapıya uzak kalmışsa yerine tam oturmuyorsa dili de tam çekemeyebilir.


    Gördüğünüz gibi, kiilit uzak olduğunda da yakın olduğunda da sorun...

  • Elektrikli otomatlardan alan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.