Şimdi Ara

Apartmanda yaşayan dostunuza ses yalıtımı için yardım edin. :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
16.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba, geçtiğimiz günlerde salona kurmak için Dali ve Yamaha ürünleriyle orta halli bir sistem kurdum. Çok yüksek sesle ve bass lı müzikler dinlemiyor olmama rağmen orta halli sistemle bile sesin dozunu biraz kaçırınca ortalığın ayağa kalkması söz konusu. E apartmanda yaşıyor olduğum için alt kata ciddi anlamda rahatsızlık vermekten korkuyorum. Çatı katında yaşadığım için üst kat derdim yok, yan dairelere ses fazla gidemez ama zemine nasıl bir yalıtım yapmalıyım? Kimisi boşa yaptırma bir işe yaramaz diyor ama ben fizik kanunları gereği doğru malzemeyle yalıtım sağlanacağı görüşündeyim. Aşırı maliyetlere çıkmadan bu işi nasıl çözerim?

    Bu arada hoparlörlerin altına mermer veya granit stand yaptır diyen oldu, acaba şöyle şık ve ağır birer blok granit stand yaptırsam işe yarama ihtimali var mı?



  • katı maddelerin sesi daha iyi illettiğini biliyorsunuz değilmi ki özellikle sert taş gibi maddelerin .

    kafes oda yaptırman lazım arkadaşım ki ev kendinin değilse çok sesi açma avr nin 1 den 10 kadar ses ayarı olduğunu varsayıyorum sana 2 yetecektir çok rahat.

    ama yinede yaptırmak istersen nasıl olacağı anlatılırım. arkadaşım kolay gele
  • Kendi evim oldugu icin sorun yok. Ben -45db de dinliyorum normalde ama bilirsin ya bazen insanin daha da acasi kafasini piyanonun icine sokmus gibi duyasi geliyor. Gonderdigin link icin tesekkur ederim, yarin arayip konusacagim.
    Bu arada evet kati cisimler sesi daha iyi iletir ama vibrasyonu kesecegini ve asagi giden sesi azaltacagini soylediler. Acaba kolonlarin altina icinde piramit sunger bulunan kutu seklinde birer estetik stand yaptirsam faydasi olur mu?
    Neyse yarin bir arayayim su vatandaslari.
  • Sayın rossoscuderia, granit tek başına sesin altta gitmesinde etkili olmaz. Altına Titreşim önleyici materyal koymanız gerekir. (Büyük yapı marketlerde çamaşır makinası altlığı olarak satılıyormuş). Bu sistem yalnızca hoparlörün yarattığı titreşimlerin doğrudan alt kata gitmemesini sağlar. Odanın içinde oluşan sesin gitmesini engellemez. Onun için döşemenin altına yalıtım materyali koydurmanız gerekir. Yalıtım materyali olarak ucuz olsun derseniz taş yünü, biraz paraya kıyabilirseniz ekoban, prosonic gibi ürünlerden koyabilirsiniz. Ayrıca yan daireye gitmez diye düşünmeyin. Bitişik daire varsa arada yalnızca tuğla duvar olduğu için ses daha fazla gidiyor. Ben benzer bir uygulama yapmıştım. Monitor Audio başlığında birkaç resim var inceleyebilirsiniz.
  • Ses yalıtımı herkezin sorunu. Aslında burada fizik kanunları geçerli. Ses moleküllerin titreşmesi ile iletilir. En az yoğunluklu iletken ise kısaca havadır. Onun için ses yalıtımın esası havaya dayanır. Ses yalıtımlı ortamları incelerseniz,özel yalıtım malzemelerinin arasında hava ortamı( boşluk) bırakılarak sesi absorbe etmektir. Bunu basitçe kullandığımız otomobillerimizin eksozlarında görürsünüz. Onun için ses yalıtımı için tek başına malesef taş yünü, ekoban gibi çözümler az gelebilir. Öncelikle ne kadar ses yüksekliğine ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Örnek olarak; arkadaşımın teki profesyonel bir yalıtım yaptırmaya kalkmıştı bir ara. Bir kaç firma ile konuştu. Malesefki vaz geçmek zorunda kaldı. Odanın yer ve tavan dahil bütün heryerinden 20-25 cm ufalması anlamına gelmişti. Gerçi o profesyonel bir çözüm istemişti.
    Bence sizde bu tip firmalarla konuşup bilgi edinirseniz, sizin için daha iyi ve akıllıca olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umur BEY

    Ses yalıtımı herkezin sorunu. Aslında burada fizik kanunları geçerli. Ses moleküllerin titreşmesi ile iletilir. En az yoğunluklu iletken ise kısaca havadır. Onun için ses yalıtımın esası havaya dayanır. Ses yalıtımlı ortamları incelerseniz,özel yalıtım malzemelerinin arasında hava ortamı( boşluk) bırakılarak sesi absorbe etmektir. Bunu basitçe kullandığımız otomobillerimizin eksozlarında görürsünüz. Onun için ses yalıtımı için tek başına malesef taş yünü, ekoban gibi çözümler az gelebilir. Öncelikle ne kadar ses yüksekliğine ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Örnek olarak; arkadaşımın teki profesyonel bir yalıtım yaptırmaya kalkmıştı bir ara. Bir kaç firma ile konuştu. Malesefki vaz geçmek zorunda kaldı. Odanın yer ve tavan dahil bütün heryerinden 20-25 cm ufalması anlamına gelmişti. Gerçi o profesyonel bir çözüm istemişti.
    Bence sizde bu tip firmalarla konuşup bilgi edinirseniz, sizin için daha iyi ve akıllıca olur.

    +1

    arkadaşım yüzen oda denilen tabirde birşey gerek sana buda umurbeyin dediği gibi 20-25 cm kısalması demek ha malzemeleri bana önerin işciliği kendim yapayım dersen olur .firmalara emin vereceğinden çok aza patlar tabi bu tür işlerinde elinden gelmesi lazım .

    birte nasıl katı bir cisim sesi iletirse titreşimide o derece ileti bunu kim dediyse de yanlış demiş o çamaşır makinaları altına konan taşlar ses için yada titresim engellemek için değil makina sarsıntıdan yerde haraket etmesin diye tasarlanıp konulmuş bir ürün bu özellikle eski çamaşır makinalarında allta yenilerinde sağ yada sol oldugu gibi üst tarafta olabilmekte




  • sn. pctechnic01
    ""birte nasıl katı bir cisim sesi iletirse titreşimide o derece ileti bunu kim dediyse de yanlış demiş"" demişsiniz.

    Ben burada nedemek istediğinizi anlayamadım. Ben moleküllerin titreşmesi ile ses iletilir demiştim. Bir maddenin herhangi bir nedenden dolayı titreşmesini iletir demedimki.

    Arkadaşım, bu siteyeden ücretsiz yardım alabilirsin. Yalıtım konusunda.
    http://www.izoder.org.tr

    Edit: Ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umur BEY -- 7 Nisan 2012; 12:48:12 >
  • Hakikaten bu sorun çoğumuzda var , dün akşam bir kaç parça denemek için kuruldum koltuğa , ufaktan dokundum sese , inanın mutfak salonun yanında , mutfağa ses zor gidiyor , alt kattaki daire boş onun altında oturan komşumuz daha parça bitmden evde bitti , müzik onların evinde gibi çalıyormuş, kendi kendime mutfağa zor giden ses nasıl olur da alt katın altındakine gider ...

    İşin özü , sadece zemine izole uygulasam çöcüm olurmu , olur ise nasıl bir malzeme kullanmamı tavsiye edersiniz ?

    Ben en üst kattayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umur BEY

    sn. pctechnic01
    ""birte nasıl katı bir cisim sesi iletirse titreşimide o derece ileti bunu kim dediyse de yanlış demiş"" demişsiniz.



    bu cümle size değildi


    @rossoscuderia
    Bu arada evet kati cisimler sesi daha iyi iletir ama vibrasyonu kesecegini ve asagi giden sesi azaltacagini soylediler


    arkdaşa bu şekilde söylemişlerde onun için dedim
  • Bas frekansların yayılımı farklıdır. Bulundugunuz noktada bas duymasanız bile farklı bir noktada yogun olarak duyulabiliyor, hissedilebiliyor.
    Mesela odanın ortasında bas duyamaz iken koselerde anormal derecede fazla bas duyulabiliyor. Yada uzaktan gelen bir arabadaki yogun bas sesler yanınızdan gecerken alakasız bir hal alabiliyor. Komsunuzun haklı olma ihtimali yuksek. Sizin duydugunuzdan yada hissettiginizden cok daha yogununu hissedebilir. Yuksek ve orta frekanslar ın yayılımı farklı oldugundan daha kolay izole edilebiliyor. Ama bas sesleri kesmek biraz mesakatli bir is.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 7 Nisan 2012; 14:03:40 >
  • Bu konuda uzman değilim!! Bildiğim kadarı ile diğer odalarda basların çok fazla duyulmasının sebebi, normal duvarların,betonların yapısından dolayı yüksek frekansları soğurma etkisi vardır, orta frekanslarda ise kısmen, alt frekanslarda ise tam tersi etkisi vardır. Ondan dolayı ses sisteminin çaldığı odada basları duyamazken, yan odada aşırı basları duyarsınız. Sn ikarabal arkadaşımın dediği gibi alt frekanslar akustik dengesi bozuk/olmayan odalarda genellikle köşelerde duvarlara yakın olarak daha çok hissedilir. Ses izalasyonu daha doğrusu teknik olarak ses yutması için en iyi yardım alınacak birim izoder dir. Buranın ücretsiz telini arayarak bilgi alınabilir diye tahmin ediyorum. Gerçi ben aramadım, açık belirteyim.

    http://www.izoder.org.tr/
    0 800 211 33 67

    sn. pctechnic01 özür dilerim. Heralde ben yanlış anladım.




  • Bende evimde dj'lik desi veriyorum ses yalıtımı yaptırmak zorunda kaldım ama gayet <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=59531780&url=http://www.****.com?R=KeremMert" data-href="http://www.****.com?R=KeremMert"> güzel</a> oldu :)
  • Zemin için tavsiyede bulunacak varmı ?

    Parkeleri kaldırıp , altına izole içren bir malzeme ne kullanabilirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersin.clk

    Zemin için tavsiyede bulunacak varmı ?

    Parkeleri kaldırıp , altına izole içren bir malzeme ne kullanabilirim...

    benim kendi yaptıgım şey arkadaşım parkeyi kaldırım tahta perdeler koyup bunlar kare şeklinde olacak şekilde en alda sünger sonrasında taş yünü sünger taş yünü ve aralarına biraz özle bir köpük var onu skıtım hiç hava almayaşa şekilde koydum toplam zemin 20 cm yükseldi . parkeleri koymadan düz panel ahşap yerleştirdim .

    odanın kapısını da 20.5 cm kestim alta ses gitmemekte zaten de sesi içerde durulmayacak kadar acan biri değilim . işçilik kendinizden olursa çok yüksek mebla olmaya bilir.

    tabi bu tarz yalıtımlar oda daki akustikle alakalı değil
  • Bu dediğiniz bana pek uymayacak gibi , en üst kattayım zaten 2,35 yukseklı var , o uygulamayı yaparsam , evde iç savaş çıkar

    Daha slim bir çözüm lazım bana , mm lik bir çözüm
  • Öncelikle yorumlarini esirgemeyen herkese tesekkurler. Gorulen o ki pek cogumuzun ortak sikintisi olan bu soruna akil birligiyle ekonomik ve islevsel bir cozum bulabilirsek bu baslik bizler ve pek cok kisi icin nimet olacak. Bugun pek ilgilenemedim ama hafta ici gorusmeler yapip kayda deger birsey bulursam buraya yazacagim. İse yaramayacagindan veya verimsiz olacagindan emin oldugumuz seyleri eleyerek gideriz.

    Mesela mermer isinden vaz gectim onun yerine kolonlarin spike larini takip her bir spike in altina 2cm lik silikon parca koyup vibrasyonu kesme yoluna gitmeyi dusundum.
  • Bende ses ile bass olayının farklı olduğunu düşünüyorum alt frekanslar 20-200hz civarları zaten çok uğultulu titreşimi fazla. bunu engellemek için mm lik çözümlerle sonuç alınamaz.

    ancak sn. pctechnic01 yaptığı gibi bir 20cm lik doğru mazemelerle bir uygulama tamamen olmasada nispeten iş görecektir.

    Ben 3 katlı müstakil kendime ait binada orta katta oturuyorum. alt kat kendi emlak bürom. üst katımdada babamlar ikamet ediyor. tabi alışkınlar şikayet yok sağolsunlar. yan arsaya inşaat yapılırken normalden biraz daha kalın strafor koydurttum. 25mk salonda 38cm caplı sub var.

    Ben house müzik severim dolayısıyla yüksek bass ve volüm.

    Yan bina komşum tek bir gün şikayete geldi oda evim titriyor kardeşim diye. yani çok ses geliyor demedi. burdan çıkardığım sonuç iki tane tuğla duvar arasında kalın strafor olmasına rağmen bass titreşimleri bekeldiğim derecede engellenemiyor.

    klasik müzik severler kısmen şanslı ama pop müzikte sonuç almak ancak daha inşaat yapılırken buna dair goğru ses yalıtım çalışmasının yapılması olucaktir.




  • Sn. HEKTOR-NG
    ""Yan bina komşum tek bir gün şikayete geldi oda evim titriyor kardeşim"" Azer Bülbül çalıyor deseydin..

    Her ne ise arkadaş gibi sorunu sadece titreşim olanlar veya ses büyümesi olanlar için. Şu meşhur granit altına keçe çok iş görecektir. Forumu aratırsanız bununla ilgili başlıklar var. Bunu yaparak hop. yerle temasını komple keserek engellene bilir. Yayılan ses dalgalarını direk olarak duvar, büfe vb. çarptığı için doğal olarak onlarıda titreştirir, alt-üst- yan komşulara ses gitmese titreşim gider bunun için ise şu üçgen gözenekli süngerler konularak-yapıştırılarak bu sorunda ortadan kısmen kalkacaktır. Bunun için tabiki bayanlardan nasıl izin çıkar bilemem.


    2 cm strafor tarzı şeylerle bu sorun belki azalır, ama randımanlı olmaz. Yere yüzer yalıtım sistemi uygulamak daha uygun olur. Detaylarını tam bilmesemde bildiğim. Parke ile beton arasına strafor tarzı bişi ( ismini bilmiyorum ) döşenerek ses yalıtımı yapılabiliyor. Googleye yüzer döşeme diye aratırsanız işinize uygun sonuçlar çıkacaktır.




  • Arkadaslar yuzen oda icin cok super bir fiyat aldim hepimiz butcemizi zorlamadan yaptirabilicez.

    Zeminden 15cm tavan ve duvarlardan 10 ar cm kaybederek, cift kapi ve kalin cqmlarla tam bir izolasyon yaptirabiliriz.

    Ustelik sadece 50000tl evet yanlis okumadiniz tam 50000 tl ye 1 degil 2 degil 3 degil tam 5 kavanoz bal...

    Fiyati duyunca ayarim kacti kusura bakmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.