Şimdi Ara

Apple, akıllı telefon pazarında Samsung'u hezimete uğrattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple, akıllı telefon pazarında Samsung'u hezimete uğrattı 
    Her geçen gün giderek daha büyük bir hacme ulaşan akıllı telefon pazarındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Strategy Analytics’in güncel raporuna göre teknoloji devi Apple, geçtiğimiz sene dünya çapındaki akıllı telefon kârının yüzde 79.2'sine sahip oldu. Buna göre akıllı telefon satışlarından elde edilen yaklaşık 58 milyar dolarlık kârın 44.9 milyar dolarlık bölümü iPhone ile Apple’a ait.
     
    Ayrıca Bkz.Vimeo nihayet 360 derece video desteğine kavuştu
    Üretim maliyetlerini mümkün olduğunca aşağılara çekerek fiyat politikasını elden geçiren Cupertinolu şirket, 2016'da yüzde 32,4 işletme kâr marjına ulaştı. Apple’ın en büyük rakibi Samsung ise 2016'da elde ettiği 8,3 milyar dolar işletme kârı ile küresel kazanç pastasından yüzde 14,6'lık dilim aldı. Diğer bir deyişle Apple, Samsung’a nazaran yaklaşık 5.4 kat daha fazla kazanç sağladı.
     

    Samsung üst segment akıllı telefonlarda hedeflerin gerisinde kaldı

     
    Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy Note 7'lerin bataryada yaşanan probleme bağlı olarak geri çağrılması Güney Koreli üreticide büyük bir finansal deprem yarattı. Öyle ki Samsung’un faaliyet kâr marjı geçtiğimiz sene yüzde 11,6 iken, 2015'te yıllık akıllı telefon satışları 75,2 milyar dolardan 71,6 milyar dolara geriledi.
     
    Ayrıca Bkz.Türk bilim insanları barutsuz silahta 1.500 metre/saniye hıza ulaştı
    Samsung her ne kadar Apple’dan daha fazla cihaz satışına imza atsa da üst segment telefonlarda hedeflere ulaşılamaması bu tablonun ortaya çıkmasına neden oldu. Diğer taraftan giriş seviyesi ucuz cihazlar pazarda giderek yaygınlaşmasına rağmen Çinli üreticilerin kârları halen oldukça düşük. Öyle ki Huawei 2016'da 929 milyon dolarlık işletme kârı yayınladı ve küresel pazarda yüzde 1,6'lık dilimi elinde tutuyor. Oppo yüzde 1.5 iken en büyük rakibi Vivo ise yüzde 1.3 dolaylarında seyrediyor.
     







  • ekrem is that you?

  • adamların ucuz,alt seviye cihazı yok ki.ios kullanmak isteyen mecburen yüzlerce doları,binlerce lirayı cebinden çıkarmak zorunda kalıyor.lüks tüketim alışkanlığı ise zaten apple'ın ana damarı

  • El mecbur Samsung kadar arge harcamaları yok ürettikleri cihazların maliyeti düşük. Satış fiyatları kazık. 5 kat az bile 10 kat olması lazım. Tüm Apple kullanıcılarını daha yüksek fiyattan Apple ürünlerini almaya davet ediyorum siz olmasanız bu firma böyle büyük olamazdı. Haydin eller cebe.

  • İnsanlık tarihinde bildiğim kadarıyla ilk defa kazık yediğine bu kadar coşup apple'ın kazandığı para kendi cebine giriyormuşçasına sevinen bir kitle yarattı tebrik etmek lazım Apple'ı

  • Apple, akıllı telefon pazarında Samsung'u hezimete uğrattı

  • Apple'ın daha fazla kar yapması Samsungu hazimete uğrattığı anlamına mı geliyor? Neden böyle başlıklar açıp Samsungu kötü gösterilmeye çalışılıyor anlamıyorum, Samsungla beraber diğer markalarda az kar yapmışlar ne yapsınlar zam mı yapsınlar ?

  • İphone5 2012 de çıkmış piyasaya ve ios un son sürümü 10 yüklenebiliyor. Samsungun 5 yıl önce çıkan hangi modelinde android in son sürümü yüklenebiliyor. İphone arızalandığında birebir değişim muhabbetini de duymuşunuzdur. Evet pahalı alırken de satarkende. 2.el piyasası hemen düşmüyor. Samsung gibi elinizde patlamıyor. Kim ne derse desin samsung nokianın yolunda ilerliyor. Piyasayı telefon çöplüğüne çevirdi. A serisi j serisi s serivisi liste uzayıp gidiyor. İlla android kullanılacaksa da favorim Samsung degil. Huawei dir....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QarekTyphon

    ekrem is that you?

    Cihan'ın hesabı ekrem kırmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazarda ABD iç piyasasının önemi çok büyük 4.500 dolar askeri ücret olan ülkede 1000 dolara yakın fiyata iPhone satılırsa 300 milyonluk bir ülkede çok güzel kazanç getirir. Yerli malı düşkünlüğünüde göze alırsak Apple için demiyorum kötü olsun benim olsun diye yetiştirilen çocuklar e haliyle yok kamerası 2 fazlaymış yok 3 milmem nesi yüksek diye Samsung satın almıyor. Ben ABD geçirdiğim sürede her yerde Apple herkesin elinde Apple vardı. Dizüstü bilgisayarı hariç diğer Apple ürünleri ekmek gibi satıyor. E tabii bunun üzerinde Avrupa geliri Asya geliri vs eklenince çok güzel bir satış elde ediyor. Yani tamamen iç piyasa tüketimiyle alakalı örneğin sinema sektörüde böyle abd filmleri gelirlerinin %90 ını abd gişesinden kazanır diğer ülkelerden gelenler çerez parası olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'u Apple hezimete uğratmadı, kendi patlayan Note 7'si hezimete uğrattı. :)
  • bana öyle geliyorki bu note 7 vakıasının arkasında başka şeyler var.çünkü note 7 nin olduğu piyasada iphone satışları oldukça düşecekti.bunu önlediler.

    amerikalılar bu tür oyunları çok oynarlar.nokia nın batırılması tamamen amerikan projesi idi.
  • samsung apple gibi değil amiral gemileri çok pahalıya mal oluyor adamlar amoled ekran kavisli tasarım yüksek çözünürlüklü ekran yüksek ram f 1.7 kamera ufs 2.0 gibi pahalı donanımlara geliyor apple ise işletim sistemi ile daha düşük donanımlı cihazlarda çalışabiliyor kamerası tasarımı kötü olsa bile işletim sistemine alışık olanlar alamaya devam ediyor bu yüzden arada devasa fark var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    samsung apple gibi değil amiral gemileri çok pahalıya mal oluyor adamlar amoled ekran kavisli tasarım yüksek çözünürlüklü ekran yüksek ram f 1.7 kamera ufs 2.0 gibi pahalı donanımlara geliyor apple ise işletim sistemi ile daha düşük donanımlı cihazlarda çalışabiliyor kamerası tasarımı kötü olsa bile işletim sistemine alışık olanlar alamaya devam ediyor bu yüzden arada devasa fark var.

    samsung ve birçok marka s6 ya kadar olan bölümde plastik kasadan ve düşük ince işcilikten dolayı oldukça yüksek karlar elde ettiler.

    misal türkiyede g2 800 dolara g3 ise 1047 dolara çıktı.bunlar ful plastik malzeme vasat ince işcilik idi.bir obje olarak düşük maliyet idi.ama yüksek fiyatlara çıktı.en azından türkiyede.

    şimdilerde ise obje olarak ve malzeme kalitesi ince işcilik olarak daha maliyetli cihazlar ortaya çıkıyor.huawei p10 misal. lg g2 ye göre çok daha fazladır üretim maliyeti.ama avrupada çıkış fiyatı 599 euro. oldukça iyi fiyat




  • 2013 yılında alıp 6 ay kadar kullandıktan sonra sattığım 5s için 2017 yılında hâlâ 1500 lira verip alan tipler oldukça daha çooooook kâr ederler. 2013 yılında çıkan hangi Android telefon sıfır olarak satılıyor?

    Apple parayı kazanmayı kalite ile ya da sunduğu emsalsiz ürünle kazanmıyor. Müthiş iyi pazarlama ve reklam ile marka algısı ile kazanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcb1903 -- 9 Mart 2017; 22:15:46 >
  • Samsung, Nokia ve Blackberry gibi rehavete girdi. Her geçen sene pazar payı ve karlılığı düşüyor. Ya da pazarlama ekibi işini yeterince iyi yapmıyor. Çünkü senelerdir doğru düzgün yeni teknoloji sunmuyor firmalar, ürünü pazarlamak esas iş. Ya da yazılım konusunda fark yaratamıyorlar. 500 liralık telefonda da aynı yazılım var. 2500 liralık telefonda da. Çok fazla sayıda model piyasaya sürüyorlar. Telefonlarına uzun süre yazılım desteği vermiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khaos

    İnsanlık tarihinde bildiğim kadarıyla ilk defa kazık yediğine bu kadar coşup apple'ın kazandığı para kendi cebine giriyormuşçasına sevinen bir kitle yarattı tebrik etmek lazım Apple'ı

    Hakkaten böyle bi durum var insanlar kar eden apple ile aynı takımda olduklarını onun bi parçasını olduğunu düşünüyolar sanki apple bu kişilere ilerde ortaklık verecekmiş gibi
    Enteresan bi durum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enayiler olmazsa akıllılar nasıl zengin olur.
    Düşünsenize; Kar pastasının %80 ini apple, %20 sini HTC, LG, SAMSUNG, SONY, OPPO, HUAWEİ, vs. alıyor.
    Her ekosistem aynı işi görüyor. Ama enayilik başa bela.

  • O fan boylar olduğu sürece Apple Tuvalet Kağıdı çıkarsa bile batmaz...

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    İşte aynı şeyleri söylüyoruz piyasası düşmüyor. Apple desteği hemen kesmiyor. Piyasada swap cihaz diye bir terim var ki bu terim apple ile ortaya çıkmıştır. İphone5 im havuza düştü 10 dakika sonra havuzdan çıkardım tamir görmedi hala sorunsuz çalışıyor. Ki bu telefonun suya dayanıklılık iddiası yok. Cihazı kapat ve güzelce kurut yaptığım tek bu. Cihazın garantisi bitmiş olmasına ragmen halen telefonla iletişim desteği dewam ediyor. Alıyorsun randevunu adamlar arıyor seni. Apple kötü cihaz yaparsa emin ol onunda elinde patlar. Dünya piyasası doyumsuz ve hatayı kesinlikle kabul etmez. Yazdıklarımın hepsi bizzat kendi deneyimimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.