Şimdi Ara

Apple, akıllı telefon pazarında Samsung'u hezimete uğrattı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mozk

    İphone5 2012 de çıkmış piyasaya ve ios un son sürümü 10 yüklenebiliyor. Samsungun 5 yıl önce çıkan hangi modelinde android in son sürümü yüklenebiliyor. İphone arızalandığında birebir değişim muhabbetini de duymuşunuzdur. Evet pahalı alırken de satarkende. 2.el piyasası hemen düşmüyor. Samsung gibi elinizde patlamıyor. Kim ne derse desin samsung nokianın yolunda ilerliyor. Piyasayı telefon çöplüğüne çevirdi. A serisi j serisi s serivisi liste uzayıp gidiyor. İlla android kullanılacaksa da favorim Samsung degil. Huawei dir....

    Tamam apple forumlar arası övme team elemanı çekin yarın Amerikadann gelecek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3arbar kullanıcısına yanıt
    Meseleyi hala anlamamışsın ama ilerleme var.

    Ben bu soruları sana Nokia'nın batışının arkasında ABD yoktur demek için sormuyorum. Bu işin arkasında ABD vardır ya da yoktur, asıl mesele bu değil.

    Asıl mesele ne peki?

    O da şu: Yukarıda bir arkadaş Nokia'nın smartphone pazarına ayak uydurmakta geç kaldığı için battığına dair kişisel bir yorum yapmış. Sonuçta biz tüketiciler cephesinden bakıldığında görünen bu. Arka planda ne var, bilgiler sızdırılmadıkça ya da da açıklanmadıkça bilemeyiz. Ya ne yaparız? sadece tahminde bulunabiliriz ve bu da "kişisel" olmaktan öte bir anlam taşımaz.

    Sense bizim bilmediğimiz bir şeyler biliyor gibi kendinden çok emin bir şekilde arkadaşa cevap vermişsin ve Nokia'yı ABD'nin batırdığını söylemişsin. Yetmemiş, bir de arkadaşa ayar vermişsin. " O işler öyle olmaz aga..." falan...

    Ben de merak ettim, bu vatandaş öyle yazmış ki sanki ABD Nokia'yı batırırken ordaydı, olay yerinden bildiriyor havasında. Öyleyse bizim bilmediğimiz, kendisinin bildiği bir şeyler vardır diye düşündüm! Aslında bizden farklı bir şey bilmediğinin farkındaydım da, ne cevap verecek diye merak ettim.

    Şimdi çaktın mı meseleyi?

    Ne sundun peki bize, bakalım:

    1. Ex-MS çalışanı Stephen Elop Nokia'nın CEO'su oldu.
    2. ABD Yazılımda tekel

    Peki sen şimdi bize bilmediğimiz ne söyledin? Bunları bilmeyen kaç kişi vardır ki şu forumda?

    Salt bunlara bakarak (başka hiç bir bilgiye gerek yok, bu ikisi yeter) Nokia'yı ABD'nin batırdığından emin olmamız gerekiyor öyle mi?

    Bak, hukukta bunlar delil yerine geçmez, olsa olsa karinedir ve karineler tek başına mahkumiyet kararına yol açamazlar. Salt bu 2 olguya bakarak Nokia'yı ABD'nin batırdığına inanabilirsin. ben de inanabilirim ama ABD'yi kesin olarak bu işten sorumlu tutmak için bundan çok daha fazlasına ihtiyaç var. Neden mi? Şu tablo sana neden Elop Nokia'nın başına geçti (2010 sonunda) bir fikir verir:

    2007 Nokia Smartphone pazar payı:%49
    2008 Nokia Smartphone pazar payı:%44
    2009 Nokia Smartphone pazar payı: %50
    2010 Nokia Smartphone pazar payı: %37

    Kaynak:http://bootcampmobile.com/


    Bak rakamlar başka bir şey söylüyor. Nokia Elop başa geçtiğinde zaten kan kaybediyormuş. Yoksa eski CEO başarılı olsa ne diye değişsin ki?

    Daha başka değişkenler de var ama uzatmak gereksiz. Vermek istediğim mesaj için yukarıdaki karşı örnek yeter.

    Yani öyle 2 hadiseye bakarak "he de hö dö" denecek işler değil bunlar. Fakat, dediğim gibi, benim asıl derdim bu değil. Ben senin elinde hiç bir veri olmadan üst perdeden ahkam kesmenden ve bir de insanlara ayar vermeye kalkmandan rahatsız olduğum için bu soruyu sordum.

    Eh cevabını da aldım. Konu hakkında bi bok bildiğin yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 10 Mart 2017; 19:6:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErtugrulKurtt

    Pazarda ABD iç piyasasının önemi çok büyük 4.500 dolar askeri ücret olan ülkede 1000 dolara yakın fiyata iPhone satılırsa 300 milyonluk bir ülkede çok güzel kazanç getirir. Yerli malı düşkünlüğünüde göze alırsak Apple için demiyorum kötü olsun benim olsun diye yetiştirilen çocuklar e haliyle yok kamerası 2 fazlaymış yok 3 milmem nesi yüksek diye Samsung satın almıyor. Ben ABD geçirdiğim sürede her yerde Apple herkesin elinde Apple vardı. Dizüstü bilgisayarı hariç diğer Apple ürünleri ekmek gibi satıyor. E tabii bunun üzerinde Avrupa geliri Asya geliri vs eklenince çok güzel bir satış elde ediyor. Yani tamamen iç piyasa tüketimiyle alakalı örneğin sinema sektörüde böyle abd filmleri gelirlerinin %90 ını abd gişesinden kazanır diğer ülkelerden gelenler çerez parası olur.

    "Askeri" değil "asgari"



    Ve nerede asgari maaş 4500dolar hemen oraya taşınıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.