Şimdi Ara

Apple iPad 10.Nesil [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
12
Favori
7.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPad 10.Nesil yeni tasarımı ile 18.10.2022 tarihinde tanıtıldı. Türkiye fiyatları ise;


    Wifi


    -64gb 11.2999TL

    -256gb 14.799TL


    Wifi+Cellular ise


    -64gb 14.799TL

    -256GB 18.799TL


    Özellikleri ise,


    Ekran: 10.9 inç Liquid Retina, True Tone, 2360×1640 piksel çözünürlük, 264 PPI, 500 nit parlaklık

    İşlemci: A14 Bionic, 6 çekirdek işlemci, 4 çekirdek grafik işlemcisi, 16 çekirdek Neural Engine

    Arka kamera: 12 Megapiksel f/1.8, 5x dijital yakınlaştırma, Akıllı HDR 3

    Ön kamera: 12 Megapiksel uzun kenarda konumlandırılmış ultra geniş, 122 derece görüş açısı, f/2.4, 1080p @60 fps, otomatik stabilizasyon

    Bağlantı: USB-C / Hücresel modelde 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2

    Güvenlik: Yan tarafa konumlandırılmış Touch ID

    Depolama: 64 GB ve 256 GB

    Kalem: Apple Pencil 1. nesil uyumlu



    apple (türkiye)
    10.9 inç iPad (10. nesil)
    https://www.apple.com/tr/ipad-10.9/







  • İpad air 3 var. Terfi ettirmeye değermi bilemedim.
    Aynı ekran aynı çözünürlük değişen sadece işlemci .

    A12 den A14 e geçişe 11.000 verilirmi bilemedim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ekran yine lamine değil :(

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstan34bul kullanıcısına yanıt

    ben de air 3 kullanıyorum hocam düz ipad serisine geçmektense bütçeyi zorlayıp air5 almayı tercih ederim. ama şuanlık geçmeye de çok gerek yok bence performansı hala yeterli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MertayKardes kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun ya hiç geçmeyeceğiz yada air5

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstan34bul kullanıcısına yanıt

    Verilmez hocam, ben olsam air 5 alırdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denis Cheryshev kullanıcısına yanıt

    Apple pencil 1 desteği var birde :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzücü olan iPad de gitgide ulaşılmaz oluyor. Bir yıl önce pt den 4.200 TL iPad 9. Nesil alınıyordu. Normal bir üni öğrencisi nasıl alacak bunu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Halen lamine değil, gördüğüm kadarıyla 60hz, halen min. depolama 64gb, halen en boy oranı yüzünden film, dizi, youtube içerikleri izlemek eziyet.

    İş ve spesifik bazı uygulamalara ihtiyaç yoksa, asıl amaç tüketimse bu cihaz bence alınmaz. Huawei Matepad 11'i şu cihaza değişmem mesela. Tee ne zaman çıkmış Tab S7+ gibi cihazlar tokat manyağı yapar (S8'lere girmedim bile).

    Kasa bi tık daha güzelleşmiş, o kadar.

    Ve 11.300 lira, anlıyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _botturgec_ kullanıcısına yanıt

    Huawei veya samsung yerine kesinlikle tercih edilebilecek bir cihaz. Huawei’de market çok sıkıntılı. Samsung’da ise donmalar yaşanıyor. İpad 9.nesil bile bu cihazları işletim sistemi ile tokat manyağı yapar. Ülkeminiz kötü durumu ile 11.000 küsür ₺ ama çıkış ülkesine veya avrupaya baktığınızda 300-400 birim fiyata alınabiliyor bu yüzden özellikler yükselmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Carter kullanıcısına yanıt

    Hiç ama hiç katılmıyorum. Samsung'un donma kısmına ise güldüm. S7+mı donuyor mesela. Her üç cihazla da oturup film izleyin, müzik dinleyin ipad 'i açasınız gelmez.


    İos'a özel belli başlu uygulamalar için bir şey diyemem ama bunun dışında durum hiç öyle değil. Yemeksepeti, maçkolik, instagram vs gibi uygulamaların ipad 'de nasıl göründüğünü biliyor musunuz?


    İşlemci gücü konusunda evet ipad rakipsiz fakat kullanıcıların yüzde kaçı bu güce ihtiyaç duyuyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _botturgec_ kullanıcısına yanıt

    Gülmüşsünüz ama maalesef Samsung maceram oldu(birden fazla cihazla) ve hiç iyi bitmedi. Bu yüzden evet cihazlar belli bir süreden sonra donmaya-kasmaya başlıyor. Her üç cihazla oturup TV’den çok daha iyi bir şekilde yapılabilecek film izlemeyi vs bir kenara koyup gerçek hayattaki ihtiyaçlarınızı giderirseniz emin olun iPad alırsınız. Öyle bir yazmışsınız ki sanki hiç tablet kullanmadığımı düşünüyorsunuz, şu an aktif olarak Air 5 kullanıyorum ve çok memnunum. İşlemci gücü konusunda ise ihtiyaç duyarlar duymazlar sonuçta cihazlar güçlü ve bundan 5 sene sonra samsung çöp olurken apple cihazlar füzgün bir şekilde çalışacaktır. Buna bir örnek olarak babam zamanında iphone 5 almıştı ve whatsapp desteği kesmese hala kullanıyor olurdu. Whatsapp desteği kesince maalesef yeni telefona geçmek zorunda kaldı. Aynı yıl s3 çıkmıştı, kaç kişi s3 kullanıyor şu an? Onu bırakın ben 2016’da s5 almıştım 2018’e kadar kullandım yani 2 yıl sonrasında cihaz çöp oldu vs vs. Sabaha kadarda tartışsak elimize bişey geçmeyecek sonuçtu apple veya samsung bizim şirketlerimiz değil :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlk nesil ipad pro kullanıyorum, a10x işlemci var. Yenilemek istiyorum cihazı 5 sene oldu yaklaşık, air 5 alacaktım ama zam geldi patladım. Teknosadan sıfır alacağım için hediye çeki sebepli, a14 işlemci üzer mi yoksa zorlayıp m1 kovalayayım mı? Kullanımım günlük ihtiyaçlar basit oyun vs.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • corp8slave C kullanıcısına yanıt

    Alabildiniz mi hocam

  • Teknosada 12799 a air düşünce aldım. Simdi kılıf bulmam lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • corp8slave C kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler bende aldım sayende.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Air 4 ile birebir aynı mı yoksa fark var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lithium kullanıcısına yanıt

    Var ama net bilmiyorum. Tip C girişince okuma yazma hızı ipad 10 da çok düşük ve ssd veya hdd doğrudan takılamıyor ipad 10da. Bir de ekran yansıtma gibi bir olay daha vardı sanırım ari 4 te ama ipad de yok. Lamine ekran muhabbeti var yansıtma engelleyici falan da var .

  • iPad 6.nesil vardı kalem ile, buna geçeyim dedim, geçtim de ama şimdi elim ayağım dolandı :) Kalemi bağlamak için aparat gerekiyor. Hadi onun siparişini verdik (ekstra masraf) gelecek ama o sırada evde ne kadar dönüştürücü kablo varsa denedim. Olmadı sonra LightBlue diye bir App buldum. Onla kalemi bağlayabildim aparat olmadan ama uğraştırıyor. Merak edenler için; https://www.agencyzed.com/archives/1115


    Sonra elimde Lightning çıkışlı cihazlar var. Eskidi ama çalışıyor. Apogee Jam ilk versiyon. Şimdi bunu nasıl takıcam soru işareti :) Lightning‘i type-c’ye dönüştürebileceğim bir şey var mı bulamadım. Mümkündür heralde. Neye dikkat etmem gerek bilemedim. Kurcalıyorum. Yardımcı olabilen olursa sevinirim.


    Apogee jam’in USB kablosu da vardı. Onu aldım, type c bir hub vardı. Onunla bağladım oldu gibi ama çok da iyi olmadı gibi sanki derken bir sorun daha çıktı :)


    Kulaklık girişi de yok. Haydee.. Kablo ile bir hoparlörü bağlıyordum. Müzik dinlerken Bluetooth tamam da Apogee jam ile gitarı bağladım, sesi kablo ile kulaklık veya hoparlöre vermek isterim. Aksi halde gecikme olabilir diye düşünüyorum.. Bakalım :)


    Bu noktada aparatlara baktım. Bir sürü var kafam karıştı. Beklemedeyim ne uyumludur neye dikkat etmeliyim, yardım lazım..


    Epey maceralı oldu benim için. Henüz daha cihaz yeni. Aslında iPad’in kendisine bayıldım. Bendeki eskimişti. Fark çok bariz. Bir de benimki 32gb’dı, 64gb aldım. Yeter heralde, şimdilik rahat geldi :) Ekrana bayıldım. Fiziksel olarak çok büyük de değil ama ekran büyük. İşletim sistemi çok akıcı beklendiği üzere. Öyle işte, bir de şu aparat işlerini bi çözsem çok mutlu olucam. :)





  • Eski bir iPad Air 3 kullanıcısı olarak, dün akşam saatlerine iPad 10 64GB edindim. Cihaz geldiğinde tecrübelerimi aktarırım.  

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.