Şimdi Ara

Apple iPad Mini [ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.943
Cevap
61
Favori
156.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En sonunda bimeks te inceleme fırsatım oldu,açıkta ürünleri yoktu gittiler depodan sıfır kutu açtılar naylonunu çıkartmamamı rica ettiler ve inceledim en azından dış yapısını,
    Tek kelime ile harika iphone 4 kullandım ve neredeyse aynı ağırlıkta (2 elle kullandığımız için),hafiflik harika bir his
    Tasarıma söyleyecek bişey bulamadım kusursuza yakın.
    Ve en merak ettiğim ekranı idi şuan evde çinden aldığım sanei n10 10.1" tablet mevcut ve polypad 7" de vardı geçen haftaya kadar,şuna çok emin oldum ki 7" 16/9 ekran ile kıyaslamak hakaret olur,ciddi fark var kenarları çok ince olduğu için çok yakın boyuttalar enleri,boyları zaten aynı gibi.7" 16/9 tablet kullanacağıma iphone umu kullanırım daha iyi ama 7,9" 4/3 sağlam büyükmüş,ekranda ellerim varken oyun modunda gibi, çok rahat,apple'ın lansmanında dikine %35 enine %65 büyük olarak gösterdiği rakamlar kesinlikle hissediliyor buda bize steve jobs'un hediyesidir home button sayesinde sanal tuş yok androidlerdeki gibi.
    Bu ay içinde amerikadan getirteceğim kısmetse 32gb beyaz,
    Siyah renk inceledim ,gerçi tamamen zevk meselesi ama beyaz alacağım ,siyah çok silik sade geldi gözüme,arka mat ve çizilmeye elverişli duruyo(hemen belli eder gibi).
    Benim gibi merak edenlere dipnot ipad 3 ile kıyaslarken retina ekran ne kadar artı ise oyunlarda biliyorsunuz o kadar eksi 4 kat fazla gpu gerekirken ipad 3'ün ipad 2 ve miniden sadece 2 kat güçlü gpu su var,bi kaç araştırmama göre ipad 2 vs ipad mini retina olmadığı için oyunlarda fazlasıyla başarılı haa bide, youtube da nexus 7-10 ipad mini-4 test videosu izledim nexus 7 yi rahat eziyor ekran kartı ile nexus 10 ile kafa kafaya(bazılarında nexus 10 bazılarında mini daha fazka fps veriyor.)




  • ipad mini , ipad 2 ve 7 inçlik androidlerle kıyaslamak ipad mini'yi büyük bir haksızlık... ipad 2'nin ağırlığının hemen hemen yarısı , bu bile 2 ürünü kıyaslamamamız gerektiğini gösterir. Küçük boyutları ve çok çok daha iyi kameraları sayesinde komik duruma düşmeden (boyutundan dolayı) fotoğraf ve video çekebilir ve facetime'ı keyifle kullanabilirsiniz.İpad 2 ile ipad mininin ekranın aynı çözünürlükte olmasına rağmen hem ppi değeri hemde ekran boyutunu düşündüğünüz zaman görmeden bile daha iyi olacağını tahmin edebilirsiniz. ve tabiki Siri

    Daha iyi donanım , mükemmel malzeme kalitesi , çok ince ve çok hafif olmasından dolayı taşıma ve kullanım kolaylığını düşündüğünüzde ipad 2 den çok daha üstün bir cihaz.
    Apple , ipad mini' ye retina display ekranı eklediğinde ipad miniyi hangi cihazlasa kıyaslasam derdini de sona erecek. 4.Nesil ipad muhteşem ekranı ve A6X gibi notebookları bile kıskandıracak kadar iyi işlemcisine rağmen , ipad mini boyutları ve hafifliğiyle kullanımda o kadar rahat ki ; hızdan ve ekran kalitesinden vazgeçmekte zorlanmadım.

    2 saat boyunca Turkcell tv, digiturk play , angry birds, fruit ninja gibi hem oyun hemde tv seyretmeme rağmen , ipad mini neredeyse hiç ısınmadı.

    7 inçlik android'lerle kıyaslamak IOS haksızlık...Çok çokkk iyi yazılım , 0.9 inçlik ekran farkı olmasına rağmen , Yüzde 35 daha büyük ekran boyutuna sahip bunun sebebide tabiki 4:3 lük ekranı ve çok çok ince kenar kalınlığı.

    Apple , ipad mini'ye retina ekran ile satmaya kalksaydı , ipad 2-3-4 'u satmakta çok zorlanırdı . retina ekranı eklediğinde ağırlığı ve muhtemelen ebatlarıda bu kadar iyi olmayacaktı.


    Sonuç olarak ;
    Apple , ipad miniyle tablet pazarında haksız rekabet oluşturacak kadar iyi bir ürün çıkardı.




  • siyah ipad mini nin arkası ip5 teki gibi sanırım.çizldiğinde renk ayırıyor mu ?
    kullanan veya gören var mı?
  • apple her zaman yaptığı gibi ufak ufak yükseltmeler yaparak ipad mini'yi yeniler.cihazı demedim ve daha önce kullandığım ipad 3 ekranı ile kıyaslamak saçma olur ama ekran pek iyi değil , cihaz çok hafif ve 7" bir tabletten neredeyse yarı yariya daha büyük bu harika , şarj süresi çok iyi ,işlemci gpu bu çözünürlükte yeterli gibi duruyor.gps yok ve en kötü yanlarından biri de bu .işin gerçeği retina ekranlı ve yeni işlemcili bir mini olsaydı satış rekorlarını yenilerdi.bu durumda bence yeni bir ürün beklemek yada 4.nesil ipad almak daha mantıklı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipsiz_uçurtma

    apple her zaman yaptığı gibi ufak ufak yükseltmeler yaparak ipad mini'yi yeniler.cihazı demedim ve daha önce kullandığım ipad 3 ekranı ile kıyaslamak saçma olur ama ekran pek iyi değil , cihaz çok hafif ve 7" bir tabletten neredeyse yarı yariya daha büyük bu harika , şarj süresi çok iyi ,işlemci gpu bu çözünürlükte yeterli gibi duruyor.gps yok ve en kötü yanlarından biri de bu .işin gerçeği retina ekranlı ve yeni işlemcili bir mini olsaydı satış rekorlarını yenilerdi.bu durumda bence yeni bir ürün beklemek yada 4.nesil ipad almak daha mantıklı .

    Evet görünen sadece mini+cellular modelinde AGPS mevcut
    MAPS uygulaması 2 modelde de yüklü geliyor diye belirtilmiş sitede,heralde sadece harita incelenebiliyor kullanılılmıyor,elimize aldığımız kağıt haritalardan bi farkı yok yani.
    Zaten arabada açabilmek için 4g gerekiyor wifi model de zaten olmaz.Mantıkan 4g almalı harita kulllanacak kişi.




  • Arkadaşlar bildiğim kadarı ile Amerika'da 4g li modelleri bitmiş..İlerleyen günlerde bizim operatörler de bu cihazın sim kartlı modellerini satacaktır ama cihaz sıkıntısı olacağını düşünüyorum...Bir yerden 32 gb lık siyah 4g mini yi 1450 tl ye buldum.
    Ha bir de şunu belirteyim 4g li modeller Amerika'da 2 çeşitmiş A1454 ve A1455 diye..Bunlardan A1455 modelleri ülkemizde ilerleyen zamanda geçilecek olan LTE sistemine uyumluymuş..Bunu da yeni öğrendim..4g model alanlar dikkat etsin..
    Pasaport kaydını ben yapacam yani cebimden 1550 çıkacak..Alayım mı yoksa operatörlerin getirtmesini mi beklesem ne dersiniz? Vodafone veya Turkcell 32 gblik 4g mini yi kaça satar sizce? Veya Bilkom gibi bir yer bu modeli ne kadara satar acaba? Fikri olan var mı?
  • 1550 TL gayet uygun bir fiyat, Tcell bunu kontratlı olarak aylık 70-80 TL den aşağıya satmaz, 24 ay ödeme yapacağınızı düşünürseniz toplamda en az 1800 TL TL ye gelir size.
  • mini ekranı kötü diyenlere şöyle bir link koyalım..fark gözüksün

    http://www.repairlabs.com/blog/retina-display-test-under-the-microscope
  • Playbook tabletle boyutlarını karşılaştırdım gsmarena'dan. Playbook'tan 6 mm uzun, 47 mm geniş, 28 mm daha ince. 117 gr. daha hafif. Boyutları kafamdaki tahminden daha küçük ve hafif. Playbook bir akrabamda var, çok hoşuma gitmişti, büyük ihtimalle İpad mini'yi ondan çok daha fazla seveceğim.
  • Blackberry Playbook ölü bir yatırım olur, satmak isteseniz kimse almaz, Ipad ile karşılaştırılmaz bile, RIM firmasının sonu yakındır zaten.
  • Bilkom kaç taksit yapıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wagenhaus

    mini ekranı kötü diyenlere şöyle bir link koyalım..fark gözüksün

    http://www.repairlabs.com/blog/retina-display-test-under-the-microscope

    Daha önce yazmistim konuya .

    hem ipad 2,hem retina ipad, hemde ipad mini sahibi olarak soyluyorum.

    Mininin ekrani kesinlikle ipad 2 gibi degil. Piksellesme gorulmuyor ipad 2 de oldugu gibi

    Retina ile aralarinda kesinlikle cok fark yok.

    Ve boyutlari bence muhtesem kisisel tavsiyem yeni tablek alacaklar kesinlikle önce miniyi incelemeliler.

    Boyutunun kucuk olmasi ve hafifligi cihazi kusursuzlastirmis.

    Ayrica facetime kamera 720p olmus baya bir net goruntulu konusmalar.

    Turkiye fiyatida gayet uygun olmus

    Ipad miniyi anneme aldim ve gormeden aldim siparisle simdi acaba retinayi satip bende mi mini alsam diyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draco1987 -- 5 Aralık 2012; 17:24:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amerika'da yaşayan, Apple'ın her ürününü kullanmış bir arkadaşım iPad 3ümü satıp mini almamak için kendimi zor tuttum dedi, kendisine güveniyorum ve bakmadan sipariş vericem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

    Bilkom kaç taksit yapıyor ?

    http://store.bilkom.com.tr/iPad-mini-200 ürünün içine girip taksit seçenekleri sekmesine tıklarsan hangi kartlara hangi ödemelerle taksit yaptığını görebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemeksioglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

    Bilkom kaç taksit yapıyor ?

    http://store.bilkom.com.tr/iPad-mini-200 ürünün içine girip taksit seçenekleri sekmesine tıklarsan hangi kartlara hangi ödemelerle taksit yaptığını görebilirsin.

    Teşekkürler. World card 12 taksit seçeneği çok mantıklı duruyor.




  • iPad Mini için gerçekten ince ve tercihen şeffaf bir kılıf var mı? Tavsiye edebilecek varsa sevinirim...
  • Smart tab 10 kullaniyorum satip mi alsam ? Satmadan mi alsam acaba ?
    Arkadaslar sizce ipad mini yerine ipad 4. Almak icin aradaki fiyat farki deger mi ? Fiyat farki baya var hemen hemen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speedman

    quote:

    Orijinalden alıntı: NavyCat

    quote:

    Orijinalden alıntı: speedman

    quote:

    Orijinalden alıntı: NavyCat

    Arka kamerası kaç mp? Birde yeni iPad artık satıştan kaldırıldı ve üretimi durduruldu deniyor. iPad 2 hala devam ediyor deniyor doğrumu?

    Arka kamera 3.nesil ipad ile ayni..
    5mp isight

    Teşekkür ederim.

    Almayi dusunuyorsaniz dusunmeyin derim. :))

    Aynen katiliyorum, boyle bi cihaz almayi kesinlikle dusunmeyin 163 ppi nedir şakami bu ya. Apple bi anda 3 yil geri gitti miniyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2.nesil mini daha güçlü gelecektir
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.