Şimdi Ara

Apple iPad Pro [ANA KONU] (549. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.010
Cevap
250
Favori
478.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 547548549550551
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    Cihazı bugün TNT Kargoya verdim. Herhalde bu hafta bitmeden yeni cihazım gelir. Umarım talihsizlik olmuştur, iPad'in ekranı normalde böyle değildir.


    Hafta sonu Prime Video'dan Fallout dizisine baktım biraz. Maalesef deneyim çok kötüydü. Karanlık bir ortamda izledim diziyi. İçerikten dolayı alt üst barlar normalden daha genişti. Bu barların yarısı simsiyah iken içeriğin tarafında kalan diğer yarısı ise daha gri renkte, açık siyahtı. Keza dizide tam siyah olması gereken yerler de asla tam siyah olmadı.


    Çok saçma ve ilginç bir durum. Teknolojinin kalitesinin bu olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen cihazda bir sorun var. Onun da gelip beni bulması şanssızlık. :)


    Yeni cihaz geldiğinde deneyimlerimi yazarım buraya. :)

  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    Mini ledlerde siyah tam olduğu gibi esasında onda sıkıntı yok. Sadece beyaz yazılarda ,imleçlerde etrafa ışık saçıyor , o işi bozuyor. Sizin yüzde 99 hatalı panel. Yenisinde sıkıntısız kullanırsınız inşallah.


    Night test kısmında belli oluyor çok net olarak.


    Max Techyoutube
    Horrifying photos of display blooming on the new M1 12.9" iPad Pro have been circulating the internet, so we take an IN-DEPTH look and SHOW you how bad the Blooming REALLY IS.. Buy THIS M1 iPad Pro model on Amazon ➡ https://geni.us/yJNTir Support us by checking out our Merch! ➡ https://teespring.com/stores/max-tech-store Max tech wallpapers ➡ https://bit.ly/2WNc6Qw Best deals on M1 Macs & iPad Pros on Amazon ⬇️ M1 iPad Pro 11" ➡ https://geni.us/sOrNb M1 iPad Pro 12.9" ➡ https://geni.us/jGLe8br M1 24" iMac ➡ https://geni.us/UFPMx M1 MacBook Air ($950 SALE) ➡ https://geni.us/1mJ41T M1 MacBook Pro ➡ https://geni.us/GAB4bVA M1 iPad Pro ➡ https://geni.us/UnPQHJ In this video, we dig deep into the Mini-LED display on the new 12.9" M1 iPad Pro to see if all of the blooming issues online are over-exaggerated or if they're actually something you should worry about! We examine the Liquid Retina XDR display both in a regular/bright environment as well as pitch black to SHOW you guys the differences. If you enjoyed this video, Tap Like & Subscribe for more videos like this one! Timestamps ⬇️ Does the Mini-LED iPad Pro have Blooming issues? - 00:00 Apple Logo Load Screen - 01:03 Text in Normal Lighting - 01:45 Dark Photos - 02:54 Drawing in Black - 03:59 HDR Movie Test - 04:59 "OLED" Youtube Test - 05:20 Night Test - 06:24 HDR in Black Room - 08:25 Photo Editing - 09:20 Does it have a BLOOMING ISSUE? - 09:45 Max Tech Wallpapers ➡ https://bit.ly/2WNc6Qw Buy one of our NEW T-Shirts to help support us! ➡ https://teespring.com/stores/max-tech-store ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Shop on Amazon ➡ https://geni.us/wB2mWqd Shop on B&H ➡ https://bhpho.to/2kfoI34 Shop on Adorama ➡ https://bit.ly/2R7qezq 10% off unlimited yearly music licensing on Soundstripe (what I use for all my videos) use coupon code "Max" here: http://soundstripe.grsm.io/e/6lv Shot with (Amazon) ➡ https://geni.us/XE0r Lens (B&H) ➡ https://bhpho.to/2DZerxL Mic (Amazon)➡ https://geni.us/83CN3V5 If you enjoy our content please consider supporting us on Patreon. Even $2 a month helps us make more and better content for you! https://www.patreon.com/MaxYuryev -~-~~-~~~-~~-~- PRIVACY POLICY and FULL DISCLOSURE: °Max Tech is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com °Max Tech is a participant in the B&H Photo Video affiliate program that provides an advertising commission if you purchase through our links. °If you purchase something from our affiliate links will get a small commission with no extra cost to you. This makes it possible for us to make more videos. Thank you! °We DO NOT collect, store, use, or share any data about you. -~-~~-~~~-~~-~-
    https://www.youtube.com/watch?v=Y_wwmtxSkcw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marksman84 -- 15 Nisan 2024; 17:45:6 >
  • Marksman84 M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa katılıyorum. Ips, VA, LCD, LED, Mini-LED ve OLED ekran kullandım şu ana kadar. OLED’e yakın performansı bir tek Mini-LED ekranlarda gördüm ben (şu an oled ve miniled kullanmaya da devam ediyorum TV, monitör ve iPad’de). Panel hatası çok yüksek ihtimalle.
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    Bence de ekran sorunlu, o kadar olmamalı çünkü. Yenisi ile memnun kalırsınız.

  • Yeni iPad mayıs’ın ikinci haftası çıkıyor neyseki dolarda büyük bir artış olmadı fakat dolar bazında IPad fiyatında yükseliş bekleniyor.Bir an önce çıksaydı da OLED ekranın keyfine varsaydık
  • Yeni cihazım geldi arkadaşlar. Eskisiyle aynı. 14 gün iade hakkım var. O zamana kadar OLED iPad’ler çıkarsa iade etmeyi düşünüyorum.
  • alik21 kullanıcısına yanıt
    Ben demiştim mini ledden kaynaklı diye 😄😄
  • alik21 kullanıcısına yanıt

    Yerli-yabancı bir sürü video izledim gerek mini-LED iPad Pro gerekse mini-LED TV'ler monitörler hakkında. Hepsinde OLED'e yakın siyah deneyimi sunulduğu söylendi. Bence alakası yok. Karanlık bir ortamda içerik tüketmek isterseniz ekran düz IPS panellerden çok farklı değil. Evet içeriklerin altında ve üstünde yer alan barlar siyah. Çoğu zaman siyah zemin üstüne yalnızca metin çıktığında da ekran siyah. Ama hareketli sahnelerde yani videolarda siyah falan olmuyor bu ekran. OLED'e göre çok yetersiz bir teknolojiymiş mini-LED. Bir de 150-200 bin TL'ye mini-LED diye iş monitörü satıyorlar. Apple da satıyor. Bir ara düşünmüştüm. İyi ki almamışım. :)

  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    O yüzden oled bekliyoruz aylardan beri.Ama yinede siyah bence başarılı. Akşam bir resim atacağım bakalım aynı mı?

  • Apple iPad Pro [ANA KONU]
  • Marksman84 M kullanıcısına yanıt

    Bu animasyon uygulamaya girerken çıkan animasyon anladığım kadarıyla. Bunda gördüğüm kadarıyla ekran simsiyah oluyor bende de. Benim şikayet ettiğim kısım Netflix'in kendi yapımı olan dizi filmlere girerken başlangıçta çıkan animasyon. O animasyona ışıksız, karanlık bir ortamda bakarsanız ekranının tamamının simsiyah olmadığını, orta kısımların ekran boyunca daha açık bir tonda olduğunu görebilirsiniz. En azından bende öyle. Eski cihazımda çok daha griyeye yakındı bu bahsettiğim animasyon. Yeni cihazda çok az bakabildim. Çok daha siyah gördüğüm kadarıyla. Ama alt üst barlara göre daha açık bir tona sahip.

  • Arkadaşlar bu hafta ipad pro 12.9 inch almayı düşünüyorum.Yeni ipadler ne zman türkiyede olur ayrıca fiyat farkı çok olurmu sizce.

  • malahit M kullanıcısına yanıt
    Gelecek ay muhtemelen tanıtımı ve satışı başlayacak, Önemli olarak Oled panel olacağından ve bir kaç yükseltme ile geleceğinden fiyatı yüksek olacaktır ayrıca son zamdan bu yana dolar 1₺ artış gösterdi, satışa hem dolar kur farkı, hemde Oled oluşundan dolayı, yüksek bir fiyatlandırma olacağını düşünmekteyim.
  • Yeni ipad pro yu beklemek gerekir mi bu aralar 12.9 pro alacağım ama pişman olurmuyum?
  • oist O kullanıcısına yanıt
    Yeni iPad Pro kesin OLED olarak gelecekse beklemekte fayda var. Ben bekleyemedim aldım mevcut iPad Pro’yu. Elimde OLED TV yok ama OLED iPhone ekranıyla kıyas yapınca iPad Pro ekranı siyah falan olmuyor. Düz IPS ekrandan hiçbir farkı yok. Tavsiye etmiyorum o nedenle. Belki ben de iade edeceğim.
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt
    Örnek vereyim. YouTube’da bir video açtım. Sahne iPhone’da simsiyah. MacBook Air ekranında gri. iPad Pro ekranında Mac’in ekranından azıcık daha siyah.

    Zerre seyir keyfi sunmuyor iPad Pro ekranı. Asıl amacınız dizi film izlemekse kesinlikle uzak durun. Ya oled ekranlı iPad’leri bekleyin ya da oled ekranlı başka bir tablet alın.

    Şu rezil teknolojiyi bir de TV’lerde kullanıyorlar Oled seviyesinde siyahlar var diye.


    Apple iPad Pro [ANA KONU]

    Apple iPad Pro [ANA KONU]




  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Ben M1 ipad pro 11 kullanıyorum çıktığından beri. Bence tablet olarak çok iyi elde kullandığımdan. Sizde 11 den geçtiniz sanırım daha yeni. Ekranı beğenmediniz zaten ama onun dışında boyut olarak ne diyorsunuz. Benim gibi mesela evde oturup elde kullanan biri için önerir misiniz. Ben hep elde kullandığımdan 11 i daha çok seviyorum. Store larda diğerini elime aldığımda çok büyük diyorum ama alıp hiç denemedim tabi. Yeni gelecek Oled e belki geçerim ama bu sefer büyüğü olsa mı diye düşünüyorum. Siz de 11 den geçtiğiniz için görüşünüzü merak ettim bu konuda.

  • -tayfun- - kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Ben de 11 inçten geçiş yaptım. Ben gün içerisinde büyük oranda masa başında kullanıyorum iPad'i. O nedenle 11'dense 12,9'un benim için daha ideal olacağını düşündüğüm için geçiş yaptım. Masa başı kullanımda konforum ciddi manada arttı.


    Ancak gün içerisinde zaman zaman cihazı elime alıp kullandığım da oluyor. Bence bu şekilde kullanımda da daha büyük ekran daha kullanışlı. Elbette daha ağır ve büyük bir cihaz ama ben açıkçası ciddi manada sorun yaşamadım bu konuda. En azından elde kullanımda da sağladığı avantajların dezavantajlarından daha baskın olduğunu düşünüyorum.


    Yalnız ben cihaza henüz herhangi bir kılıf takmadım. O nedenle bu cihazla ilgili tüm deneyimlerim kılıfsız haliyle ilgilidir. 11 inç olanı kılıfla kullanıyordum ve kılıf cihazı ciddi manada ağırlaştırıyordu. 12,9 iPad Pro'yu kılıf takılıyken elde kullansam belki deneyimim çok daha farklı olabilirdi.





  • 12,9 inç mini led iPad Pro ile olan deneyimlerimi biraz daha detaylı yazmak istiyorum. Almayı düşünen arkadaşlara belki yol gösterici olur. 13 inç M3 MacBook Air kullanıyorum. Daha ziyade onunla kıyaslayarak yazmaya çalışacağım.


    iPad'in ekranı neredeyse Mac ekranı kadar büyük ve bu nedenle kullanışlı. Örneğin internet sitelerinde gezinirken Mac'te gezinmekle neredeyse aynı deneyimi yaşıyorsunuz. Gördüğünüz alan hemen hemen aynı. Bu açıdan çok kullanışlı. Keza ekranı dik bir şekilde tutup PDF vs okumak isterseniz de ekran çok kullanışlı oluyor. Ben video düzenleme de yapıyorum. Ekran büyük olduğu için doğal olarak daha rahat oluyor. Özetle ekran büyüklüğü olarak her halükarda 11 inç iPad'lerden daha konforlu ve kullanışlı. Hem yatay hem de dikey kullanımda. Yatay kullanımda neredeyse 13 inç ekranlı bir Mac deneyimi sunabiliyor bu nedenle.


    Ben elde kullanımda sorun yaşayabilirim diye düşünmüştüm ama açıkçası bir sorun yaşamadım. Benim deneyimime göre elde de rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Hem dikey hem de yatay.


    11 inç olan modele göre ekranın büyüklüğünden ötürü yaşadığım tek sorun ekrana daha yakından bakarak video tüketmek isterseniz gözünüzü rahatsız edebiliyor. Bunun sebebinin ekran büyüklüğünden ziyade parlaklığının olduğunu düşünüyorum. 11 inçe göre çok daha parlak bir ekranı var. Bu da aynı mesafeden kullanımda 12,9'un gözünüzü 11'e göre daha fazla rahatsız etmesine neden oluyor. 11 inçte aynı mesafede hiç rahatsız olmamıştı gözüm. Cihazı daha uzağa koyarsanız sorun düzeliyor.


    Daha önceki mesajlarımda ekranı hep kötüledim ama 11 inç iPad Pro ile MacBook Air ekranlarına göre artıları da yok değil. Siyahlar konusunda ciddi manada tutarsız olmakla birlikte gerçekten çok iyi siyah deneyimi sunduğu anlar da olabiliyor. HDR için de durum aynı. Yarım yamalak da olsa siyah deneyimi bu nedenle bahsettiğim diğer iki üründen daha iyi. Örnek vermeye çalışayım bu konuda. YouTube'da OLED demo videoları var. Onları 12,9 iPad Pro'dan açarsanız gerçekten çok iyi bir deneyim alıyorsunuz. Ben farklı ışık koşullarında denedim, hepsinde epey siyah oluyor o videolarda tüm ekran. Bu açıdan 11 inç iPad Pro ile MacBook Air'e çok çok başarılı. Video içerik tüketirken videoların altında ve üstünde siyah barlar çıkar. O barlar da farklı ışık koşullarında test ettim oldukça siyah. Diğer iki cihazda böyle bir durum yok. Ancak videonun kendi alanını deneyimlemeye gelince, iki asıl deneyim budur, cihaz bazı ışık koşullarında patlıyor ve diğer iki cihazla neredeyse aynı deneyimi sunuyor.


    Cihazı sadece içerik tüketme değil de içerik üretmek için almayı düşünenler de olabilir. yukarıda yazdığım sebepten ötürü tavsiye etmiyorum içerik üretmek isteyenlere. Zira siyah gösterimi konusunda oldukça tutarsız bir cihaz. OLED ekranlardan şaşmamak lazım.





  • oist O kullanıcısına yanıt

    Hocam 15 gün kaldığı için beklenmesi mantıklı olabilir. Ben bekleyemedim aldım 1 ay önce açıkçası çok memnunum, mini-led ekran da üzmedi beni. Fakat çıkışına söylentilere göre 1 aydan az kalmışken, oled seri beklenebilir. Tek sorun şu, yine sızıntılara göre oled sürümlerin fiyatları mevcut seriden 200 USD daha fazla olacak. Bütçe sorunu ve acil ihtiyaç (bende bu vardı) da yoksa yeni seri net beklenir.

  • 
Sayfa: önceki 547548549550551
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.