Şimdi Ara

Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU] (821. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.456
Cevap
128
Favori
1.101.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 819820821822823
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rudborn R kullanıcısına yanıt
    Yurtdisi kayitliysa fiyati uygunsa alinabilir. Dedigin gibi yurtdisi cihazlar ucreti ile olsa bile turkiye de apple servislerinden hizmet alamiyor. Ama bu yasagi delen yetkili servisler var. Ekran degismisse vuruk kirik ezik var ise bulaşma. En pahali parcasi zaten ekran. Kisisel fikrim yurtdisi almam fiyati cok uygun degilse. True tone yoksa zaten ekran degismistir. İos surumu cok onemli degil zaten eski surum olsa bile sosyal medya uygulamalari yeni surum isteyecek destekledigi icin. Başka soru var mi? 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rudborn R kullanıcısına yanıt
    Fiyat konusunu bilemem ulke kosullarinda kim kime ne kadara kilitlerse kilitliyor maalesef. İos 17 16 uzerine daha cok yuk bindirecek bir ozellik sunmuyor bence 16.7 gibi bir surum aslinda ios 17. Takilma kasma yok dostum. Yeni modellerden 1-2 saniye geri gelebilir bu gayet normal 2018 cikisi bir model. İsini fazlasiyla gorur agir video edit yapmayacaksan.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @crepeer39 Hocam Sosyal medya uygulamaları ne kadar sürede yeni versiyonu ister ki ? Mesela 17 çıktı dün, bugün servis edildi diyelim. Hemen bugün tüm uygulamalar güncelleme yapıp yayınlamıyordur herhalde ?


    Bu arada 17 cidden çıktı ve yüklediniz mi siz ?

  • Rudborn R kullanıcısına yanıt
    Resmi ios yayinlandiktan sonra neredeyse butun uygulamalar yeni ios surumune destek icin uygulamalari hizli bir sekilde guncellerler. Eski surumde kalinca kullandigin uygulamayi belli bir sure tabiki kullanabilirsin fakat yeni ozellik eklentileri geldikçe seni en son surumu yuklemeye otomatik olarak zorlayacaklar. İos 17 beta yayinlandi eylul ayina kadar stabil hale getirilip yayinlanacak. Siz bence iphone almayin o paraya orta ust sifir android alin kafaniz daha rahat eder. Bu kadar ayrinti dusunurseniz en son modeli almaniz gerekli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ayrıntı değil hocam 2 sorum var toplamda. Birincisi ios 16 sonrası şikayet içeriği gördüm başlıkta, kullanılmayacak derecede kötü mü yoksa iş görür mü ? İkincisi almış olduğumu varsaysam kaç yıl kullanırım bankacılık ve sosyal mecra uygulamalarını.

    Teşekkürler :))

  • Rudborn R kullanıcısına yanıt
    Xs 2018 Ekim ayında Türkiye’de satışa çıktığında fiyatı 9.899 liraydı ve o dönem dolar kuru yaklaşık 6-7 liraydı. Şu an ise ikinci el Xs fiyatları da aşağı yukarı 10-15 bin lira bantlarında bildiğim kadarıyla ancak şu an dolar 23leri buldu.
    O dönem Türkiye fiyatının dolar karşılığı karşılığı yaklaşık 1200-1300 dolar yapıyor şu an ikinci el piyasasındaki fiyatlarının dolar karşılığı ortalama 600-700 dolar yapıyor.
    Bu açıdan baktığımızda Xs sadece Türk lirası karşılığını aynen korumuş gibi düşünebiliriz ancak o dönemden bu yana asgari ücret farkı ve kur farklarını düşünürsek şu an için biçilen fiyatların da esasında o döneme göre düştüğünü görmemiz mümkün.

    iOS 17 güncellemesinden sonra Xs desteği eğer kesilirse yaygın olarak kullanılan uygulamalar ortalama olarak en az 2-3 yıl daha güncelleme desteği veriyor.

    iPhone 6 en son iOS 12 güncellemesi almıştı 2018 yılında yanlış hatırlamıyorsam 2021 yılında Twitter desteğini çekmişti örnek olarak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Rudborn R kullanıcısına yanıt
    Uygulamaların destek ömrünü az önceki mesajda yazdım.

    iOS 16 genel olarak neredeyse her iPhone modeli için sorunlu bir sürüm.
    Yeni gelecek iOS 17 neredeyse hiçbir yenilik sunmayacak daha çok iOS 16 üzerine daha stabilize etmek için getirilen bir sürüm gibi düşünmek daha doğru olur. Bu açıdan Xs için 17 ile birlikte performans açısından 15’ten 16’ya geçildiğinde olduğu kadar bir performans kaybı olmaz.

    Apple’ın iOS 11den beri uyguladığı politika şu: 2 yılda bir iOS için yenilikler getiriyor ancak bu yenilikler doğru düzgün optimize edilemiyor stabilize olmuyor. Ertesi yıl çıkardıkları yeni sürüm ise esasında bir ara sürüm niteliğinde oluyor.
    iOS 14 örneğin birtakım yenilikler getirmişti ancak sorunları da mevcuttu. 15 ile çok fazla bir yenilik gelmedi ancak stabilizasyon yapıldı. 16da aynı şekilde kilit ekranı yeniliği getirdi ancak birtakım sorunları da var. 17 ile bunlar çözülmeye çalışılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagizfurkan -- 7 Haziran 2023; 16:54:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Genel kanıya baktığımızda siz alınmasını tavsiye eder misiniz ?

    Galaxy a52s, Xiaomi gibi 2 yıllık garantili cihazlar yerine, ilk defa bir ios deneyimi için?

  • Rudborn R kullanıcısına yanıt
    Bahsetmiş olduğunuz android cihazlar bildiğim kadarıyla giriş-orta seviye android cihazlar. Eğer orta-üst segment android cihazlara çıkma durumunuz yoksa size temiz olması şartıyla Xs almanızı tavsiye edebilirim ancak 1 yıl daha fazla uzun kullanmak isterseniz iPhone 11’e bakmanız daha mantıklı olur her ne kadar kasa ve ekran kalitesi kötü olsa da.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.


    XS sahibi olup, ios 16.5.1'e geçeniniz var mı? varsa kasma, pil vs. durumları nasıldır? Bilgi verebilirseniz memnun olurum.

    Teşekkürler.

  • yagizfurkan kullanıcısına yanıt

    Valla giriş orta sayılmaz sanırım. 120hz, 8 ram, 128 rom, amoled diye gidiyor.

    XS'te temiz ürün yok. Olanı şehir dışında yani gelince ürün elime ne çıkar bilemiyorum. 11 - 13 arası değişiyor.

    Bugün buldum bir yerde 16.5 versiyon vardı mesela. Batarya ekran yan sanayi ile değişmiş çok temiz(face id çalışıyor ilginç). Köşelerde kılıf soyulması var ve 10 lira diyor adam.

    Bir tane daha var ekran vs herşey orjinal diyor adam ama batarya servis diyor. Face id çalışıyor gel gelelim kasada açılma hasarı çok. Bu da 10 lira.

  • Rudborn R kullanıcısına yanıt

    Arkadaslar selam xs verip samsung flip 5 alsam pişman olurmuyum fikirlerinizi merak ediyorum telefonum kutudan cıkan 13.5 guncelleme var ırjınsl pılı ustunde 83 saglıklı ne dersınız

  • emrotkn E kullanıcısına yanıt

    Ben de bu aralar iphone xs cihazımdan sıkıldım.Daha doğrusu ios dan sıkıldım.Eğer bütçemi denkleştirirsem s23 yada s23+ geçmeyi düşünüyorum.Flip 5 hakkında çok bilgim yok.Ama işlemcisi iyi güzel.Bu arada şuna anlam veremiyorum.Neden telefonunuzu güncellemiyorsunuz.Ben son sürümde kullanıyorum gayet memnunum.Bataryam ise %75 e düşmüştü.Günde 3-4 kere şarj etmek zorunda kalıyordum.Kendim Rova batarya ile değiştirdim o kadar çok memnunum ki telefonu satsam mı satmasam mı diye kararsız kalmaya başladım.Günü çok rahat çıkartıyor.

  • Donanım olarak kesinlikle pişman olmazsınız hocam, ancak maalesef ekran koruyucu 1 yılın sonunda ciddi anlamda deforme oluyor ve değiştirmek gerekiyor. Maalesef bu işlemin diğer olumsuz etkileri de mevcut. O nedenle bir süre daha katlanabilir telefonlardan uzak durmakta fayda var.

  • xs max düşünüyorum daha önce x kullandım şu ara 7 ile işkence çekiyorum. XS MAX - 11 arasında kaldım ama XS MAX ekran özellikleri ve boyutu konusunda daha iyi. Sizce?

  • XS Max iOS 17 ile kendine geldi. Yaklaşık 4 saattir kullanıyorum, ciddi ciddi değiştirmeyi düşünüyordum artık gittiği yere kadar kullanırım, zaten son alacağı iOS olur bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xs ios 17 performansı fevkalâde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 5 yaşındaki cihazın performansının hala stabil olması güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba xs max cihazım var pil artık servis gösteriyor. Pilim orjinal pil. ama şuan serviste değiştirecek bütcem yok. Önerebileceğiniz bir batarya varmı. İnternetten baktım deji gördüm bi farklı marka varmı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 819820821822823
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.