Şimdi Ara

Apple M1 işlemcili ve rengarenk: İşte yeni iMac (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • M1'i pcb'ye baskılı 8 ve 16gb seçeneğiyle ürettiler, Imac'de de bu seçenekler bulunacak. M1 epey bir optimize sistem; bir kere arm işlemci ve buna uygun işletim sistemi ve katı kurallı bir mağaza yapılan uygulamaları var. Üzerindeki o yapay zeka biriminin her işi organize etmek konusunda katkısı var, bu sayede yükü hafifletiyor gereksiz işlemler ve şişme çok daha az, dolayısıyla x86 sistemlerimizdeki ram kullanımıyla kıyaslamak epey zor. Üstelik depolama birimi çok hızlı, fakat ram olarak kullanmak için yine de uygun değil (malum yanıt süresi) ama arka plana atılmış verileri tutmak, gerektiğinde çağırmak için verimli şekilde kullanılıyor. Çok ağır yükler dışında, bir kişini üreteceği tasarım yüklerin altından rahatlıkla kalktığı söyleniyor.

    @nerazzuri

    @Furkooo85




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 20 Nisan 2021; 22:42:2 >
  • Çok şık ve albenili
    Eski imac'lere saygı duruşu için renkli renkli yapmaları hoş ancak bu tarz cihazları böyle rengarenk tercih etmem şahsen

    Tr'de 1200 birim paraya satın alabilseydim gidip hemen 3 tane alırdım.
    Bir tane çalışma alanıma bir tane ofise bir tane de mutfağa

    Sırf macos'un akıcılığı ve rahatlığından vazgeçemediğim ve yeni laptoplarda macbook kalitesini bulamadığım ve macbook fiyatları tavan yaptığı için mevcut da olan 8 yıllık macbook pro mu değiştirmedim uzun zamandır.

    Hadi macos u boşverdim ama yeni windows laptoplarda macbook kalitesine yaklaşabilen çok laptop yok

    Macbook'tan sonra yeni laptoplara baktığımda komple metal kasa olduğu söylenen makinalar bile çin malı oyuncak gibi geliyor.
    2.el 8-9 senelik satılan macbook lar bile 2-3 ay kullanılmış windows laptoptan daha temiz ve diri duruyor

    Üstelik windows makina alıp 3-4 yıl sonra satıp başka makinaya yükseltmek istersem 2.el'de windows makina aldığın fiyatın yarısına bile satamadığın oluyor. Çoğu insan windows makinada yıpranma payı yüzünden 2.el yanaşmıyor ancak macbook da 2.el almak çok tercih edilliyor gerek malzeme kalitesi gerek kullanıcı kitlesinin içinde cihazını daha temiz ve dikkatli kullanan ve mesleğini veya sanatını icra edebileceği bir cihaz olarak görüp o özenle kullanan , o kelimeyi çok kullanmak istemiyorum ancak elit,varlıklı insanlarınların yoğunlukta olması 2.el de macbook piyasasının daha iyi olmasını sağlıyor

    Aldığım macbook u 3-4 yıl sonra aldığım fiyatın üzerine bile satabiliyorum

    Benim gibi tasarım,kalite ve macos takıntısı olan insanlar için bu fiyatlarla almak zorunda olmak çok kötü

    Mecbur en sonunda gidip 20 bine bir macbook pro alacağım
    Macbook a verdiğim para bu takıntılarım yüzünden fazla gözüme gelmiyor ancak maddi durumum iyi olmasaydı imkanlarımı zorlayıp almazdım




  • Ekran cercevelerinde her zaman siyah daha iyi oluyor, apple da her zaman siyah cam cerceve kullaniyordu. Beyaz cam cerceveler beni gercekten sasirtti.

    Cok fazla renk secenegi sunulmus muhthemelen uzay grisi, gumus ve altin renkler pro versiyonda siyah cerceveler ile gelecek.

    Base modeller Macbooklardaki gibi 8gb ram ile geliyor. Umarim ilerki senelerde 16gb base modellere gecerler.
  • nerazzuri kullanıcısına yanıt
    M1 cipin 8 gb ramli modellerinin performansina youtubedan bir göz gezdir. Buna eski nesil mantikla bakmak cok yanlis
  • Çirkin alt çerçeve görünmesin diye baya kasmış yine Apple. Eski iMac gelecekten gelmiş gibi duruyor bu ucube in yanında

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TylerDurden_35 T kullanıcısına yanıt
    burada direkt kur farkı belimizi bükmüş. bilgisayar, tablet gibi ürünler devletin ne hikmetse kör noktasında kalan nadir cihazlardan nazar değmesin. vergisi avrupayla aynı o sebeple.

  • Xloud X kullanıcısına yanıt

    Ben bu tasarımdan pek bir şey anlamadım, güzel ama eğreti duran yanları var. Benim hayalimde 24" ipad pro gibi bir tasarım vardı; önden bakınca kenarları parmak kalınlığında siyah 3d cam, yandan yine köşeli tasarım, hoparlör bölgesi gibi bir yerde yeni rende tasarımı ve gri tonlar. Bu dediğim gibi olursa surface studio gibi oluyor, ama daha güzeli. Bahsetmişken Surface studio da başka bir şey ama, hiç düşünmeden tercihimdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 20 Nisan 2021; 23:10:8 >
  • Akşam oturdum bilgisayar başına, açtım Youtube'u bakınıyordum. iphonedo'nun kanalına denk geldim baktım canlı yayın Apple etkinliği. İyi dedim hem eşzamanlı çeviri ile hem de tarzını sevdiğim birisinin anlatımıyla güzel olur. Aldım kuruyemişimi oturdum izlemek için.

    Ekrana etkinliğin canlı yayınını verdi kendini küçültüp aldı kenara. Dedim ki kendi kendime; canlı yayını kendi kanalında verince sorun oluyordu öyle hatırlıyorum ama bakalım hayırlısı dedim. Kısa süre sonra yayını kesildi. Korktuğum başıma geldi, hevesim kursağımda kaldı. Bu durum bana saçma geliyor mantığını anlamış değilim.

  • Apple M1 işlemcili ve rengarenk: İşte yeni iMac

    Single core cpu performance da lider konumda,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6s 6 kullanıcısına yanıt
    Aynen surface studio çok daha zekice ve güzel bi tasarım. Apple çirkin olsun dikkat çeksin mantığı güdüyor son yıllarda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok çirkin lan ne bu böyle 2021 yılında hint fakirleri gibi allah aşkına nasıl bir tasarımdır bu

  • nerde çalışıyorsunuz çok merak ettim.kendinizden rmin bir şekilde o iş öyle olmaz diyorsanız bir altyapınız vardır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nerazzuri kullanıcısına yanıt
    X86 tabanlı bir bilgisayar değil bu ARM tabanlı bir sistem. 8 GB ARM tabanlı bir sistem için gayet yeterli.

  • Apple yine farklı bir yol izlemiş beklentileri ters yatırmış, mevzu apple olunca benim bir benim beklentim yok bana göre ürünü yok, tabiki de hatta tanıtımdan da haberimde yoktu, fakat ürün model detaylar geldikçe klasik apple hareketleri olduğunu görebiliyosunuz.
    teknik bilgiler biraz düşük gelebilir ama neye göre kime göre durumu söz konusu, ilerleyen zamanlarda piyasayı okuyup ona göre modelleri güncellerler, önceki imac'lere göre ne kadar ilerleme olduğu, yerine geldiği ürünlerden müşterilerin ne kadar memnun olduğu ve bunlarında ona göre talep edileceğini düşünürsek Apple yine yapacağını yaptı beklentilerin dışında hareket etti diyebiliriz.
    ARM mimarisini kendi yorumladıkları gibi ürün yaptıklarından sorun olacağını sanmıyorum, apple'ı olupta bir pc kullanıcısı gibi şikayet eden homurdanan limitine kadar kullanan bir hitap kitlesi olmadığı için satış olarak düşme beklemem. hele ki dedikleri gibi hızlanma kat seviyesindeyse o zaman ibre onların istedikleri gibi rüzgar olarak döner.
    Son olarak alırmıyım? %0 dahi ihtimal yok. gider komut satırında sistem çalışırım yine de apple ürünü kullanmam :)))





  • Les olmus
  • Şu klavyeye farklı Apple cihazları kontrol etme seçeceğini getirmiyorlar inat ile. Hani alttan aydınlatmalı olsun falan diyordum onu geçtim artık ama 2-3 Apple cihazı bağlama seçeceği olması lazım bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24" olması kötü olmuş, bide şimdi ekran kartı olayını anlamadım. kendi ekran kartı ise artık oyun hiç göremiyecez gibi bişey olucak demek galiba

  • çok tatlı çok hoşuma gitti

  • Bu rengarenk ürünlere takıntım var. Şöyle kırmızı, mavi falan MacBook'lara yapasalar alacaktım Apple M1 işlemcili ve rengarenk: İşte yeni iMac 


    Bu iMac'teki M1, MacBook Pro M1 performansında mı çalışacak? Bildiğimiz M1 değil mi? Bir ekstrası olmadı?

  • Şeker gibi ve incecik. Yine ikonik bir tasarıma imza atmışlar 👌🏼
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.