Şimdi Ara

[ Apple ve ABD: Simbiyotik İlişki ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

    Çok zor dediğiniz hesapların büyük kısmının geçmişte hesap makinesi olmadan yapıldığını, dünyanın en büyük dahileri arasında yer alan Mimar Sinan'ın 7 katlı integralleri hesap makinesi olmadan çözdüğünü unutmayalım...



    7 katlı integrali ilk defa duydum sizden. Ne amacı olabilir ki mukavemet hesabında ? Acaba abartı olabilir mi ?

    Akışkanlar Mekaniği'de daha çok yeni bir bilim dalı, eskiden herhangi örneği olduğunu düşünmüyorum.
  • Orijinalden alıntı: Baobab

    Bir ülkenin bütün vatandaşlarını aptal yerine koyarak hatta ettiğinizi düşünüyorum. İdeolojik görüşleri savunulacak bir ülke değil Amerika, evet. Fakat bütün milleti -ki bu millet farklı etnik kökenlerden oluşan milyonlarca insandan oluşuyor- bu kadar gözden düşürmeniz doğru değil. Biliyorsunuz ki -ekonomiyi dışarda turarak söylüyorum- birçok farklı görüş Amerika'da oldukça yaygındır. Buna insan haklarını, eşcinsel haklarını, hayvan haklarını ya da bu tarz konuları dahil edebiliriz. Tamamı aptal olan bir insan gürûhu nasıl olur da bir şeylere karşı çıkıp isyan ederbilir? Savaşa isyan edebilir? Seksin bu kadar kapalı bir kutu olarak görülmesine karşı çıkabilir mesela? Ya da herkes nasıl olur da istenmeyen bir durum olduğunda haklarını iyi derecede savunabilir?

    Bilinçsiz olan kesinimin yanında hayatından oldukça emin, kendini tanıyan ve geliştirmesini bilen, zekasını ön plana çıkarıp başarıyı elde edebilen insanlar da var. Bu sadece Birleşik Devletler'de değil, dünyanın her ülkesinde var sizin de bildiğiniz gibi.
    Yazımda yeterince öne çıkarmamış olsam da, hepsinin aptal olduğunu düşünmüyorum. Elbet bir kısmı koyun sürüsüne çobanlık edebilmeleri için seçiliyordur / koyunların arasından sıyrılıyordur. Sonuçta o şirketler de bu seçilen/sıyrılan insanlardan oluşuyor...

    Şirketlerin üstü kapalı sömürgecilik faaliyetlerini açıklarken spesfik bir Apple örneğiyle bu yazıya devam etmenizin doğru olmadığını düşünüyorum. Tek suçlu Apple'mış gibi davranmışsınız.
    Yukarıda söyledim, çıkış noktam Apple olduğu için Apple üzerinden gittim ve tek örneğin Apple olmadığı gayet iyi biliyorum.

    Bunu Türkiye'de yapan şirketler de var. Mavi Jeans'i düşünün. Maaliyeti çok düşük olan ürünleri görsel olarak "poh poh"layarak, çok iyi reklam kampanyaları düzenleyerek, müşterilerin neyi nasıl istediğini analiz ederek hareket ediyor Mavi Jeans. 10 liralık ürünü 70'e satıyor; ve işin garibi alan alıyor. Çünkü alışılmışın dışında geliyor, öyle olmasa bile öyle hissettiriliyor. Başka ülkelerde de böyle durumlar var.
    Türkiye'ye "Küçük Amerika" denmesinin bir sebebi var, değil mi?

    Sanırım çok uzattım ve karıştırdım; fakat yazınız dolu olduğu halde sağlam olmamış gibi...
    Yazıda söylediğim gibi yazıyı yazarken yazmaktan yoruldum, daha sonra iyice toparlayıp kendi kişisel analiz & inceleme günlüğüme koyacağım...




  • Çok doğru bir yazı sizler saçma demişsiniz ama bizim halkımızda bu yolda hızla ilerliyor bunu unutmayalım.
    Ana fikri iyi anlayın lütfen.
  • Simbiyotik ne hocam?muhtemelen yazinda yaziyodur ama usendim okumaya insanin gozu korkuyor hele mobil versiyonda
  • "Apple, tüketicilerinin büyük kısmı (bilinçli olarak bunu sağlamak üzere tasarlanmış eğitim sistemleri nedeniyle) ciddi anlamda moron olan Amerikan pazarında doğan bir firma değil de, tüketicileri çok daha bilinçli olan Avrupa pazarında doğan bir firma olsaydı şimdiye dek elde ettiği başarıların yarısını bile elde edemezdi. "

    Iphone cep telefonu sektöründe çığır açan bir telefon değilde sıradan bir cep telefonu olsaydı bu kadar başarı elde edemezdi. Yada macbook en ince dizüstü olmasaydı bu kadar ünlenmezdi. Yada işletim sistemi en güvenli sistem olduğundan bu kadar başarılı olamazdı.. Örnekler çoğaltılabilir. Size göre aptal Amerikalılar bana göre teknolojide iyi işler yapıyorlar.

    " Gelir yüksek, gider düşük olduğundan satın alma gücü de yüksektir. "

    Ülkemizde ne kadar yoksulluk varsa Amerikadada vardır. Gelir yüksek giderde yüksektir. 2000 dolar kazanan adam dandik bir daireye 1000dolar ödeyebilmektedir. Avrupa içinde bu geçerlidir.

    "aptal vatandaşlarının çok ciddi miktarlarda bedeller ödeyip kolayca kullanacakları ürünler üreten Apple gibi firmalara ihtiyaç duyar"

    Apple kullanan aptaldır demeye getirmişsiniz. Sebep olarakta hayatı kolaylaştırması... Yorum yapmıyorum bu bölüme..

    Bence baştan aşağıya saçma bir yazı olmuş. Ancak araştırmacı ruhunuzdan dolayı sizi tebrik ederim.




  • bence anlamlı bir yazı olmuş..iyi kavramak gerek.şöyleki yazdığın yazının cihazla alakasıyok o yüzden buradakiler boşuna yazmışsın diyor..birazda burda şunu anlamak lazım yazının konusunun anlatmak istediği yön farklı ...tabii buradaki cihazlada bir yönden alakası var..cihazın satış politikasıyla aynı..adam iyi bir sistem yapıyor ve bunu iphone a koyuyor ...diğer sistemlerden daha iyi olduğu için tutuluyor...ancak bu cihazımızı kişiselleştirmemiz için gereken oyun vede programları ,müzikleri paralı yapıyor,,kamera kaydından mms ten vede dahili radyodan mahrum bırakıyor..başka bir marka telefonlarda bile kamera kaydı oyun müzik dosya alıp gönderme gibi fonksiyonları kullanabilirsiniz hemde iphone dan çok daha ucuza ama iphone un kullanışlı sistemi gözünüzü karartmıştır ve başka cihaz almak istemezsiniz.bir sonrakine kamera kaydı koyar mms koyar falan vayy be dersiniz kamera kaydıda var dersiniz ama kameranın flaşı yoktur..bir sonraki cihazdada herşey 4 dörtlüktür diye düşünürsünüz ama bu seferde telefon çekmiyordur..3g vardır ama görüntülü görüşme yapamazsınız.ancak wifi üzerinden yaparsınız oda aradığınız kişininde aynı cihazdan kullanması gerekir..ŞİMDİ BÜTÜN BUNLARIN SONUCUNDA SİZLER VEYA MÜŞTERİLER DİYEYİM O MARKAYA BAĞLI KALMAK ZORUNDASINIZDIR...BİR NEVİ KÖLE GİBİSİNİZDİR..

    ürün ne kadar çok satarsa o kadar bağımlı müşteride çok olur.böylelikle hem geliri arttırırsınız hemde söz sahibi siz olursunuz..
    şu gün kim ne derse desin apple a yine kendi dediklerini yaparlar sizin ne dediğiniz önem taşımaz...

    BU KONUYU AÇAN ARKADAŞIMIZIN DEMEK İSTEDİĞİ BUDUR...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wox

    bence anlamlı bir yazı olmuş..iyi kavramak gerek.şöyleki yazdığın yazının cihazla alakasıyok o yüzden buradakiler boşuna yazmışsın diyor..birazda burda şunu anlamak lazım yazının konusunun anlatmak istediği yön farklı ...tabii buradaki cihazlada bir yönden alakası var..cihazın satış politikasıyla aynı..adam iyi bir sistem yapıyor ve bunu iphone a koyuyor ...diğer sistemlerden daha iyi olduğu için tutuluyor...ancak bu cihazımızı kişiselleştirmemiz için gereken oyun vede programları ,müzikleri paralı yapıyor,,kamera kaydından mms ten vede dahili radyodan mahrum bırakıyor..başka bir marka telefonlarda bile kamera kaydı oyun müzik dosya alıp gönderme gibi fonksiyonları kullanabilirsiniz hemde iphone dan çok daha ucuza ama iphone un kullanışlı sistemi gözünüzü karartmıştır ve başka cihaz almak istemezsiniz.bir sonrakine kamera kaydı koyar mms koyar falan vayy be dersiniz kamera kaydıda var dersiniz ama kameranın flaşı yoktur..bir sonraki cihazdada herşey 4 dörtlüktür diye düşünürsünüz ama bu seferde telefon çekmiyordur..3g vardır ama görüntülü görüşme yapamazsınız.ancak wifi üzerinden yaparsınız oda aradığınız kişininde aynı cihazdan kullanması gerekir..ŞİMDİ BÜTÜN BUNLARIN SONUCUNDA SİZLER VEYA MÜŞTERİLER DİYEYİM O MARKAYA BAĞLI KALMAK ZORUNDASINIZDIR...BİR NEVİ KÖLE GİBİSİNİZDİR..

    ürün ne kadar çok satarsa o kadar bağımlı müşteride çok olur.böylelikle hem geliri arttırırsınız hemde söz sahibi siz olursunuz..
    şu gün kim ne derse desin apple a yine kendi dediklerini yaparlar sizin ne dediğiniz önem taşımaz...

    BU KONUYU AÇAN ARKADAŞIMIZIN DEMEK İSTEDİĞİ BUDUR...


    Bende yazıyı apple ürünlerine bağlamayı düşündüğümden yazıyı saçma buldum. Eğerki yazının amacı apple ürünleri değilde Amerikanın aptal vatandaşları ise konu yanlış yere yazılmış. MMS radyo yorumunuza katılmıyorum. Çünkü mms radyo yada başka özellikleri arayan insan zaten iphone almaz. İphone alıpta mms olmadığını görüp yada video kayıt yapmadığını görüp program satın alan kişide bence bilinçsiz tüketicidir. Bende iphone kullanıyorum mms olsa ne olur olmasa ne olur diyorum yada radyo. Benim için önemli değil zaten 16gb hafızası var diyorum. Bırakın video çekmeyi resim bile çekmiyorum :)Yani bence ortada bir köleleştirme yok. Bir ürün alıyorsanız özelliklerine bakarsınız kafanıza yatarsa alırsınız..

    Geçen gün bir arkadaşım Amerikaya gitti İphone 4 getirebileceğini söyledi. Baktım 3g, hd video kayıt gibi özellikleri varmış. Kullanıcakmıyım hayır o yüzden imkanım olduğu halde almıyorum. Köle yorumunuzu çürüten örneklerden biriyim diyebilirim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim35 -- 30 Ağustos 2010; 0:07:14 >




  • Yazının tamamını okudum, eline sağlık, güzel noktalara değinmişin ve çok büyük kısmı doğru, ancak Apple'ın da söylendiği kadar şişirme olduğuna inanmıyorum. En azından gözümde Nokia'ya göre daha dürüst bir yeri vardır, içi boş ürünler piyasaya sürmez, ama öyle salakça (Bkz. salaksın sitiv) kısıtlamalar koyar ki ürünlerine sizi deli eder, aletin UI'ı, işlemcisi, tasarımı artık ne kadar iyi olursa olsun yeter dedirtir. Yine de bilinçsiz ve şımarık Amerikan toplumunun Apple'ın bu kadar büyümesinde payı büyük.

    Yazıya boş olmuş diyenler önce adaplarını takınsınlar, güzelce fikirlerini belirtmeyi öğrensinler, ondan sonra tekrar deneyebilirler.

    Ha anlamıyorum, evet, iPhone'un bu kadar olay yaratmasını, demin bir video paylaştım, durumu güzel özetliyor mesela. Tamam zevklidir, hepimiz kullandık ve sevdik, stabildir, adam gibi arayüzü vardır ama telefon lan işte. Ne olacak yani? Deli gibi telefona bağlanmanın manası yok, iş Multimedya ise, oyun oynamak, vakit öldürmek ise ortalama bir Laptop ya da Netbook'u tercih ederim.

    Sondaki karikatür yarıcı olduğu kadar gerçeği de yansıtıyor maalesef. Çoğu Amerikan için durum böyle, yani görüştüğüm adamlar arasında ne şanslıyım ki böyle ukalası ve şımarığı çıkmadı, ama zamanında kendini fasulyeden sayan, Türkler'i küçümseyen adamlar da gördüm, görmedim diyemem, yukarıdaki yazıya örnek oluşturmak için ortaya çıkmışlardı sanki.

    Neyse demem odur ki, bu aletler için insanın birbirini yemesine gerek yok, hepsi de güzel cihazlar, bir telefonun da bu kadar sükse yapmasını yanlış buluyorum, ama WP7 yaparsa laf etmem bak. O da Microsoft sevdalısı olduğumdan değil, XBOX 360 manyağı olduğumdandır. Ve adamlar hakikaten adam gibi bir Halo, PGR, Gears of War Mobile piyasaya sürerse, WP7'li cihazlara XBOX Portable muamelesi yapıp amansızca atlayacak sürüyle insan var -ki bunlardan biri de benim-. Yoksa WP7 de aynı ayak, aç telefonunu, Web'de takıl, iki program yükle, fotoraf çek, olayı bundan ibaret.




  • Dostum yazının tamamını okudum, saçma yerler olduğu gibi mantıklı olan yerleri de var, fakat aptal dediğin ABD ırkı o kadar çok çalışkan ve zeki bir millet ki o veya bu şekilde dolaylı veya dolaysız olarak tüm dünya ticaretini ve en gelişmiş teknolojileri elinde bulunduruyor. ABD nin tarihçesini kısaca yazmışsın, en basit örnekle biz Osmanlı torunları yüzyıllarca bu dünyaya hükmetmişiz, öte yandan ABD denen ülke ise 2-3 yüzyıldır bu dünyada varlığını sürdürmekte ve demem o ki ABD ırkı o kadar çalışkan ve o kadar zeki ki bu kadar kısa geçmişi olan bir devletin dünyayı yönetmesinin başka açıklaması olduğuna inanmıyorum. Anlattığının Apple yahut X bir şirketle veya aptallıkla hiçbir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum, amacın Apple kötülemekse bunu basitçe anten sorunundan yola çıkarak yapabilirsin.

    Saygılarımla,
  • istatistik bölümü mezunu olarak sonuna kadar hesap makinesi örneğinize katılmıyorum. elimdeki 4000 tane veri üzerine analiz yaparken bu işlemleri kafamdan yapabiliyor olmam bana zaman kaybından başka ne kazandıracaktır?

    basitleştirmeyi "aptallaştırmak" olarak algılıyorsunuz ama ben basitleştirmeyi "hamallığı ortadan kaldırmak" olarak görüyorum. MS-DOS zamanından beri bilgisayar kullanıcısıyım, windows ilk çıktığında lüzumsuz gözüktü gözüme, klavyeden herşeyi yapıyordum mouse da 1-2 oyunda kullandığım gereksiz bir eklentiydi gözümde, ama şu anda yapılan işlere baktığınızda bunun windows gibi bilgisayarı "basitleştiren" bir yazılım olmadan olması imkansız.

    benim açımdan insanlar ne kadar az hamallıkla uğraşırlarsa gelişime ve yeniliğe o kadar çok zaman harcayabilirler.

    apple ürünlerinin nedense çok basit olduğu ve insanları aptallaştırdığı gibi bir kanı var.. Kullanıcı dostu olmak neden bir ürünü aptallaştırıyor? iphone dan önce windows mobile işletim sistemli bir ipaq cihazım vardı. cihaz iphone a göre o kadar karmaşıktıki klasör yapılarını düzenlemekten, hafızada açık kalan uygulamaları kapatıp ram de yer açmaktan yada uygulama yüklemek için cihazı windowsa bağlayıp o programın setupını çalıştırıp yüklemekten cihazı adam gibi kullanmaya vakit kalmıyordu yada yeni birşey yapacaksam bu prosedürler yüzünden yapmak istemiyordum.

    iphone dışında macbook bilgisayarım var, osx hiçte öyle denildiği gibi windows yanında çocuk oyuncağı gibi bir işletim sistemi değil. temel olarak ikiside çocuk oyuncağı işletim sistemleri zaten, birisinde ikonlarınız dock ta diğerinde başlat menusunde.. şunuda ekleyim ağırlıklı olarak windows7 kullanıyorum.

    matematikte estetik olarak bir kural vardır (bkz. tübitak yayınları - matematik sanatı), bir çözüm ne kadar "basit" ise çözüm o kadar mükemmele yakındır. en mükemmel çözüm en basit olanıdır.

    basitliği bu kadar küçük görmemenizi tavsiye ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wox

    bence anlamlı bir yazı olmuş..iyi kavramak gerek.şöyleki yazdığın yazının cihazla alakasıyok o yüzden buradakiler boşuna yazmışsın diyor..birazda burda şunu anlamak lazım yazının konusunun anlatmak istediği yön farklı ...tabii buradaki cihazlada bir yönden alakası var..cihazın satış politikasıyla aynı..adam iyi bir sistem yapıyor ve bunu iphone a koyuyor ...diğer sistemlerden daha iyi olduğu için tutuluyor...ancak bu cihazımızı kişiselleştirmemiz için gereken oyun vede programları ,müzikleri paralı yapıyor,,kamera kaydından mms ten vede dahili radyodan mahrum bırakıyor..başka bir marka telefonlarda bile kamera kaydı oyun müzik dosya alıp gönderme gibi fonksiyonları kullanabilirsiniz hemde iphone dan çok daha ucuza ama iphone un kullanışlı sistemi gözünüzü karartmıştır ve başka cihaz almak istemezsiniz.bir sonrakine kamera kaydı koyar mms koyar falan vayy be dersiniz kamera kaydıda var dersiniz ama kameranın flaşı yoktur..bir sonraki cihazdada herşey 4 dörtlüktür diye düşünürsünüz ama bu seferde telefon çekmiyordur..3g vardır ama görüntülü görüşme yapamazsınız.ancak wifi üzerinden yaparsınız oda aradığınız kişininde aynı cihazdan kullanması gerekir..ŞİMDİ BÜTÜN BUNLARIN SONUCUNDA SİZLER VEYA MÜŞTERİLER DİYEYİM O MARKAYA BAĞLI KALMAK ZORUNDASINIZDIR...BİR NEVİ KÖLE GİBİSİNİZDİR..

    ürün ne kadar çok satarsa o kadar bağımlı müşteride çok olur.böylelikle hem geliri arttırırsınız hemde söz sahibi siz olursunuz..
    şu gün kim ne derse desin apple a yine kendi dediklerini yaparlar sizin ne dediğiniz önem taşımaz...

    BU KONUYU AÇAN ARKADAŞIMIZIN DEMEK İSTEDİĞİ BUDUR...




    Bir şirketin temel amacı kar elde etmektir. Emek,para ve teknoloji harcayarak geliştirdiği şeyleri bedava dağıtmaması kadar normal birşey olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki bir insan bir ürünün bütün özellklerini eksilerini artılarını göz önünde bulundurarak veya bulundurmayarak kendi isteği tercihi doğrultusunda satın almaktadır ve bu kendi seçimidir. Yani diyeceğim o ki bu olayları Apple veya X bir firmayla bağdaştırmayı aptalca buluyorum. Ayrıca arkadaş bu yazıya baya emek harcamış fakat tek eksiği Apple firmasının geçmişine değinmekten kaçınması olmuş. Geçmişine değinmediği o firma 10 yıl öncesine kadar arkadaşın anlattığı bu süper sistemin içinde İflas etme noktasına gelmişti....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreampowder

    istatistik bölümü mezunu olarak sonuna kadar hesap makinesi örneğinize katılmıyorum. elimdeki 4000 tane veri üzerine analiz yaparken bu işlemleri kafamdan yapabiliyor olmam bana zaman kaybından başka ne kazandıracaktır?

    basitleştirmeyi "aptallaştırmak" olarak algılıyorsunuz ama ben basitleştirmeyi "hamallığı ortadan kaldırmak" olarak görüyorum. MS-DOS zamanından beri bilgisayar kullanıcısıyım, windows ilk çıktığında lüzumsuz gözüktü gözüme, klavyeden herşeyi yapıyordum mouse da 1-2 oyunda kullandığım gereksiz bir eklentiydi gözümde, ama şu anda yapılan işlere baktığınızda bunun windows gibi bilgisayarı "basitleştiren" bir yazılım olmadan olması imkansız.

    benim açımdan insanlar ne kadar az hamallıkla uğraşırlarsa gelişime ve yeniliğe o kadar çok zaman harcayabilirler.

    apple ürünlerinin nedense çok basit olduğu ve insanları aptallaştırdığı gibi bir kanı var.. Kullanıcı dostu olmak neden bir ürünü aptallaştırıyor? iphone dan önce windows mobile işletim sistemli bir ipaq cihazım vardı. cihaz iphone a göre o kadar karmaşıktıki klasör yapılarını düzenlemekten, hafızada açık kalan uygulamaları kapatıp ram de yer açmaktan yada uygulama yüklemek için cihazı windowsa bağlayıp o programın setupını çalıştırıp yüklemekten cihazı adam gibi kullanmaya vakit kalmıyordu yada yeni birşey yapacaksam bu prosedürler yüzünden yapmak istemiyordum.

    iphone dışında macbook bilgisayarım var, osx hiçte öyle denildiği gibi windows yanında çocuk oyuncağı gibi bir işletim sistemi değil. temel olarak ikiside çocuk oyuncağı işletim sistemleri zaten, birisinde ikonlarınız dock ta diğerinde başlat menusunde.. şunuda ekleyim ağırlıklı olarak windows7 kullanıyorum.

    matematikte estetik olarak bir kural vardır (bkz. tübitak yayınları - matematik sanatı), bir çözüm ne kadar "basit" ise çözüm o kadar mükemmele yakındır. en mükemmel çözüm en basit olanıdır.

    basitliği bu kadar küçük görmemenizi tavsiye ederim


    Evet hocam, en önemlisi de o. Belki de bu bizim görüşümüzle alakalı, ama sonuç o. Basitlik mükemmelliktir. Belki biraz daha konuşarak, basitliği mükemmelliğe açılan bir kapı olarak da yorumlayabiliriz, ama gerek varmı bilmem




  • Yazinizi okudum ve bende arkadaslara katiliyorum bur farkla; bos bir yazi oldugu icin degilde tamamen farkli seylere kizilarak yazilmis hedef olarakta apple in secildigi bir yazi oldugunu dusunuyorum..bende amerikan ideolojilerinden,politikalarindan nefret Eden biriyim AMA bu bnm gercekten cok AMA cok iyi yapilmis bi makinayi inkar edebilcegm anlamina gelmiyor,suan icin cihaz piyasada tek,zaten olmasaydi coktan piyasasini kaybederdi,bende kullaniyorum AMA yarin birgun diger firmalar daha iyisini yapsin ilk gecen ben olurum emin ol..o yuzden daha iyisi yapilana dek suan icin en iyisi budur..bunlarida apple fanatigi oldugumdan falan yazmiyorum ki kesinlikle degilim..sadece bu yazida biraz apple kadar kullanicilarinin da hedef alindigini dusunuyorum umarim yaniliyorumdur..son olarak,moron! Olmayan avrupa tuketicisi iPhone icin sira bekliyor haftalarca..biraz daha derin dusunmek gerek..dedigim gibi amerikan politikasi karsiti olunabildigi kadar,iyi yapilan bi teknolojiye saygi duymak gerek..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: marikanwap

    Ancak insan da hayatını kolaylaştıran şeylerden hoşlanır. Örneğin; sizin bakış açınıza göre üretimde makineleşme de insanlık için bir felakettir. Oysaki üretimde makineleşmenin sonucu teknoloji bu noktalara ulaşmıştır.

    O teknoloji olmadan da yaşayabiliyorduk, yüzyıllar binyıllar boyu yaşadık, olmasa da olur.

    quote:

    Kullandığımız mobil cihazlarda veya PC'lerde bir işlem yapmak için 3 tuşa basmak yerine tek dokunuşla bu işi halletmek tembelleştirmez insanı...

    Burda 3 adımdan kaç, orda 2 adımdan kaç, şurda 4 adımdan kaç derken neyin nasıl olduğuna dair zerre kadar fikir sahibi olmadan birşeyler yapmak insanı tembelleştirmese bile kümülatif bir etki ile aptallaştırır çünkü sebep-sonuç ilişkisini ortadan kaldırır.

    quote:

    Bu çok uçuk işte bana göre... O zaman neden bir çok işlemlerimizde paket programları kullanıyoruz?

    Tembellikten, paket içinde yer alan işlevleri teker teker ayrı ayrı yapmak istemeyişimizden.



    arkadaşım bukadar şikayetciysen teknolojiden makineleşmeden, çık git bi dağın başında yaşa yada teknolojinin girmediği topraklarda yaşa ne olmasını bekliosun ... oturup bu yazıyı yazman bile teknoloji sayesinde değilmi ? saçmalamıssın açıkcası, apple yi savunmuyorum ama teknoloji güzel birşey olmalı olacakta... insanlar kullanmyı bildiği sürece sorun yok ....




  • Arkadaşım yazını tamamını okudum. Yazına göre bende Amerikan halkı gibi aptallaşıyorum. Mesela geçen sene bazı derslerin sınavlarında kullanmak amacıyla, arkadaşımın 3. dereceden denklemin köklerini bulan hesap makinası için peşinde pervane olmuştum. Sen apple uzerinden gitmişsin bende casio uzerinden gidiyim. Benim kullandıgım hesap makinası 15 lira iken. bana lazım olan hesap makinası sanırım 50-60 lira civarında.Şimdi iphone ne kadar gerekli diyeceksin ama herkes birşeyler buluyor kendine göre. Bu sene sanırım bende matris,denklem v.b şeyleri çözen bir hesap makinası alacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlicanNalbat


    quote:

    Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: marikanwap

    Ancak insan da hayatını kolaylaştıran şeylerden hoşlanır. Örneğin; sizin bakış açınıza göre üretimde makineleşme de insanlık için bir felakettir. Oysaki üretimde makineleşmenin sonucu teknoloji bu noktalara ulaşmıştır.

    O teknoloji olmadan da yaşayabiliyorduk, yüzyıllar binyıllar boyu yaşadık, olmasa da olur.

    quote:

    Kullandığımız mobil cihazlarda veya PC'lerde bir işlem yapmak için 3 tuşa basmak yerine tek dokunuşla bu işi halletmek tembelleştirmez insanı...

    Burda 3 adımdan kaç, orda 2 adımdan kaç, şurda 4 adımdan kaç derken neyin nasıl olduğuna dair zerre kadar fikir sahibi olmadan birşeyler yapmak insanı tembelleştirmese bile kümülatif bir etki ile aptallaştırır çünkü sebep-sonuç ilişkisini ortadan kaldırır.

    quote:

    Bu çok uçuk işte bana göre... O zaman neden bir çok işlemlerimizde paket programları kullanıyoruz?

    Tembellikten, paket içinde yer alan işlevleri teker teker ayrı ayrı yapmak istemeyişimizden.



    arkadaşım bukadar şikayetciysen teknolojiden makineleşmeden, çık git bi dağın başında yaşa yada teknolojinin girmediği topraklarda yaşa ne olmasını bekliosun ... oturup bu yazıyı yazman bile teknoloji sayesinde değilmi ? saçmalamıssın açıkcası, apple yi savunmuyorum ama teknoloji güzel birşey olmalı olacakta... insanlar kullanmyı bildiği sürece sorun yok ....


    Sen yanlış anladın bence hocam. Arkadaş tüm teknolojinin gereksiz olduğundan yakınmıyor ki, olayın suyunu çıkartan yazılımların ve cihazların tembel ve düşüncesiz bireyler yarattığından şikayetçi. Ki bir çok noktada haklı da, teknoloji kullanılan amaca göre iyi ve kötü olarak nitelendirilebilir. Yani kimisi C++ öğrenir, hayatını yazılım programlayarak geçirir, kimisi de DotA'ya, CS'a kaptırır kendini, 95, 87 olan fizik ve matematik notlarını 23, 38'e düşürür. Oluyor yani bunlar, bana sorarsan da teknoloji iyi birşeydir, evet. Ama bazı yazılımlar hakikaten gereksiz ve yani ne diyeyim, zaman ve emek israfı. iPhone'u böyle popüler yapar App Store'un çoğu programı mesela, yok Shotgun zımbırtısı, yok sallayınca açılan Lightsaber, iBeer, iShit, iDick, ehm neyse.

    Bir de lütfen diyorum ama bakın, şu kullandığımız kelimelere dikkat edelim, yani yoğun bir iş/okul günü sonrası eve gelen, insanlarla düşüncelerini paylaşmak amacıyla yazılmış olan bir yazının sahibi, "Amma zırvalamışın", "Pöff ne gereksiz", "Amaan ne banal" tarzı yazıları görünce oldukça morali bozulacaktır. Lütfen diyorum tekrar, emeğe saygı arkadaşlar, düşünceye saygı.




  • yazıyı okudum biraz banada uçuk geldi.bir kaç yorum dışında devamını okumadım.bu işler baya karışık işler.üstüne düşüp fazla kafa yormaya kalkarsanız içinden çıkamazsınız.hiç düşünmeyin demiyorum ama düşündükçe insanın kafayı yemesi çok büyük olasılık.

    söylediğiniz yorumları başka şirketler için kullansanız belki bir bakıma doğru olabilir ama apple için çok geçerli bir durum değil bu anlattıklarınız.abdde büyük satış rakamlarına ulaşmasını eğitim sistemine, diğer ülkelerdeki satışınıda domino etkisine bağlamışsınız.eğitim sistemi çok iyi olarak bilinen ve kendi kültürüyle diğer ülkelerden çok daha farklı olan bir japonyada bile çok büyük başarılara imza atan bir iphone var.japonyada bildiğim kadarıyla bizim şu an kullandığımız telefonlara göre çok daha üst düzey telefonlar satılmakta.bu anlattıklarınız bu yönlerle boşta kalıyor.




  • Yazınızı okudum size hak veriyorum.
    Ayrıca bana göre en önemlisi Sanayinin ve teknolojinin gelişimi işsizliğide beraberinde getirir.
    (Örn: Otomotiv Fabrikalarında Robot kolların çalışmasıyla birlikte işçilerin işlerine son verilmesi.)
    Bu birazda Kapitalist sistemin getirdiğidir. Ve bu sistemde para daha önemlidir.
    En son örnek İphone 4'te anten problemi çıktıktan sonra Borsada apple değer kaybetmeye başladı ve Sitiv arkasından
    açıklama yaparak ücretsiz kılıf vermeye başladı.
  • Umarım kimseyi üzmem ya da kızdırmam sadece kendi düşüncemi belirtmek amacım. GeceBekcisi, yazınız için öncelikle teşekkür ederim. Fikirlerinize ek olarak bir Michael Moore belgeseli olan "Sicko"'yu bir de tarih kitaplarının konumuzla ilgili bölümlerini eklemek isterim zaten ana fikir ortaya çıkacaktır. Elbette söz konusu olan bir tek cihaz ya da firma değil burada. Firmanın, cihazın ya da cihazların başarısı tartışılmaz, ortada ama mühim olan o başarının arka planı. Konu Apple olduğu için bir örnek vermek istiyorum bugün genç arkadaşlarımızın ilgi alanına girenler haricinde çoğunun bilmediği Commodore firmasının Amiga cihazları. Ülkemizde oyun bilgisayarı diye bir dönem satıldı, 3,5 ve 2,5 disketlere dünyalar sığardı tek gereken en son çıkan yazılımları kullanabilmek için 512KB ram takmanızdı, sabit sürücü bile gerekmezdi. PC henüz siyah beyaz grafiklerle cebelleşirken Amiga stereo ses sunuyordu, 3B animasyonlar hazırlamanızı sağlayan masaüstü modelleri vardı. Zamanının çok ötesinde bir bilgisayardı ve basit güncellemelerle hemen herşeyi yapabilen cihaza dönüşüyordu ama ne oldu? Silindi yokoldu, o da Amerikan firması değil miydi? Bir de şu var yine benzer şekilde kişisel bilgisayarlarda piyasaya Microsoft'un hakim olmasının tek değil ama "ilk" sebebi kullanıcı dostu olması değil midir? Aynı konuya farklı açıdan bakarsak, kendi çevremde mesela, Linux'u hayatında kullanmamış daha arayüzünü bile görmemiş arkadaşlarıma soruyorum, "Çok dayanıklıymış ama kullanımı zormuş"!! Apple'da Unix kullanıyor onu beğeniyor ve kolayca kullanıyorsun?" "..." Ubuntu ya da Mint tavsiye ediyorum, Windows'unu silmen bile gerekmiyor diyorum, deneme şansı bile tanımıyor insanlar ancak Mackintosh dediğiniz zaman yere göğe sığdıramıyorlar sonuçta ikiside aynı nanenin laciverti ama ambalaj ve ön yargı herşeyi değiştiriyor.




  • Arkadaşın yazısını desteklemek için iphoneun tanıtımlarını izlemeniz bile yeterli
    moronlara yönelik bir tanıtım olduğunu anlamak için
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.