Şimdi Ara

[ Apple ve ABD: Simbiyotik İlişki ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • o tanıtım reklamlarına bende uyuzum zaten.. sanki cep telefonunu yeni icat etmiş gibi konuşuyorlar...

    ama yazılım açısından bende iPhone'a geçme kararı almış bulunmaktayım.. NOKIA'nın symbian karın ağrısını çok çektim.. N900'de de aradığım program çeşitliliğini bulamadım, evet geliştiriyorlar maemo'yu meego'yu ama artık o kdr beklemeye takatim kalmadı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    o tanıtım reklamlarına bende uyuzum zaten.. sanki cep telefonunu yeni icat etmiş gibi konuşuyorlar...

    ama yazılım açısından bende iPhone'a geçme kararı almış bulunmaktayım.. NOKIA'nın symbian karın ağrısını çok çektim.. N900'de de aradığım program çeşitliliğini bulamadım, evet geliştiriyorlar maemo'yu meego'yu ama artık o kdr beklemeye takatim kalmadı..


    yazılım konusuna gelince de...
    tabiki hepsi moron değil :) Steve Jobs ve dahi ekibinin en büyük oyunu...
    Sen telefonu yap... sonra uygulamalarını tüm dünyaya hazırlat daha ne olsun
  • Konunun üzerinden uzun zaman geçti ama yine de bi açıklamada bulunayım.

    Hesap makinesi örneğinde; tabiki integral, diferansiyel gibi ağır matematiksel işlemleri hesap makinesi kullanmadan yapmak zaman kaybıdır.
    Benim bahsettiğim, zaman içinde 4 işlemi bile sürekli hesap makinesi ile yaparsanız bir zaman sonra 4 işlem yapmakta bile zorlanıyorsunuz.

    4 yıllık üni hayatım boyunca bölümüm gereği sürekli hesap makinesi kullandım. Okul bitti KPSS'ye girince anladım ki 4 işlem yapma yeteneğim bile körleşmiş.
  • Bu ne yaa?Hocam sen Apple'la bozmuşsun kafayı cidden. Yani bir kaç konuda seninle tartışmıştık hatırlıyorum, her ne kadar karşıt görüşlü olsak da okunası yorumların olurdu ama bu kadar uçmanın ne gereği var. Hayat memat meselesi yapmışsınız olayı ya!!
  • apple da casus.. o zaman microsoft ta intelde amde de.. hee tabi nokia samsung.. onlarda simbiotik.. zaten disardan kim ne satiyorsa casus. bmw opel mercedes alman casusu onlarda.. ?????? !!!!

    hesap makinesini casio yaptiya fbi ajanlariydi aslinda. oda degil taktigimiz saatler swatch casio nautica diesel. bunlar hele en kral casus..

    yani bisey almayalim marka kavrami olmasin, casus ve simbiyotik iliskiler olmaz..

    ha tek bir nokta var, yukarda dogru yazdigin.. videodaki IMF politikasi. onunda bireysel urunlerle isi yok zaten. tamamiyle ulke yonetimine dayali makro ekonomik yaptirimlar..
    Bundan dolayi cok ucmayalim.

    Su yaziyi yazarken masamda duran
    iphone , asus laptop, logitech mouse, simens telefon, carrier klima kumandasi.. bunlar casus siyonist, simbiyotik ocu, falan degil.... onu aydinlatalim.
  • gece bekçisi abartmış ama artık.. tamam koyu nokiacı da bu kdr apple'a .ok atıldığını da hatırlamıyorum... bende koyu nokiacıydımda insanların tercihlerine ve düşünce yapılarındaki değişikliklere göre fikirleride değişebiliyor... o yüzden artık apple moronmuş filan falan basit kaçıyor.. genel olarak gördüklerini eleştir bence..

    ha ben iPhone 4 alacağım ama koyu iPhone fanatiklerine karşı hala kılım.. .gereksiz yere gereksiz noktalarda telefonu savunur olmuşlar artık... bence sırf şunlara olan gıcıklığından yapıyorsun bunları ama her şeye cevabım vardır tarzından çok benim gibi değişen düşüncelerede saygı göstermen gerek bence..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 30 Ağustos 2010; 20:52:30 >
  • Apple - iPhone - iPad basligi altindaki duzgun bir sekilde tartisilan mesajlara rastlamak guzel. Sasirdim dogrusu. Gecebekcisi hocam, mesajinizda sadece aptal genellemesine deginmek istiyorum. Yillardir bize gaz vermek icin midir, cekememekten midir, yoksa bizi teselli etmek icinmidir bilmem ama hep soylenir bu "aptal Amerikali" tamlamasi . Ancak gercek sudurki; dunya uzerinde herhangibir yerde karsilacaginiz kadar aptal vardir bu ulkede de . Yanlis anlasilmasin; az demek degil bu, dunya genelinde aptal insanlar (dusunmeyen, kendisine sunulani kabul eden) cok fazla sadece. Avrupa ulkelerinde de durum farkli degil, veya Turkiye'de. Bunun disinda Apple sadece aptal insanlarin kullanabilecegi urunler uretir kismina da katilmiyorum, bilgisayarlari genel olarak bir aptalin kullanmasi icin windows tabanli bir sistemden daha kolay sayilmaz.

    Bu arada turkiye icin durum aslinda cok daha vahim bence, hani Amerikada hic degilse orada akilli bir kesim aptallari yonetiyor. bizde ?! :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 30 Ağustos 2010; 22:04:43 >




  • Apple'ın pazar payının en yüksek olduğu ülkeler,

    Japonya Fransa ve Ingiltere...
    ABD dördüncü sırada.

    Dolayısıyla tüm yazı çöp.

    Ayrıca aptal denen ABD halkı, dünyada en çok buluşun çıktığı, en çok patent alınan, en iyi 20 üniversiteden 19 unun bulunduğu ülkede yaşayan halk.
    Apple kullanmasanız da alternatifi yine Amerikalı bir firma zaten.

    ABD halkı aptal demeyi, hem kompleksli hem de aptalca buluyorum.
    Bir süredir ABD'deyim, bizim halkımızdan çok daha zeki ve bilinçli oldukları kesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 30 Ağustos 2010; 23:31:24 >
  • evet bu amerikalılar aptaldır mantığı nerden geliyor ben bunu anlamamışımdır hiç bir zaman.sadece teknoloji alan üretim yapamayan toplumların kendilerini daha daha üstün göstermek için uydurdukları bir şeyden başka bişi değil.

    ben liseye giderken arkadaş derdi hep amerikalıların %80i sakız çiğnerken yolda yürüyemiyormuş diye.okumuş bir yerde söyler dururdu.bence bunlara inanıp bir de her ortamda bundan bahsetmek aptallıktır.amerikadaki bunca şirket hala hayatına devam edebiliyorsa üstüne üstlük dahada yenileri eklenebiliyorsa bu adamların aptal olmasına imkan yok.şirketlerde binlerce yönetici var.bunlar çoğu gene amerikada yetişen amerikada okuyan insanlar.

    dünyada bi çok insan amerikada okuyabilme imkanı bulabilmek için neler neler yapıyor.dünyanın en iyi üniversitelerinin bir çoğu amerikada.nasıl hala amerikan eğitim sistemine laf söyleyebiliyorsunuz anlamak gerçekten güç.




  • Amerikanların olayı:

    -Aptalları tam aptal
    -Zekileri tam zeki
  • "ABD hala daha işgalci ve sömürgeci bir devlettir" demiş arkadaşımız... Buna hepimiz katılıyoruz zaten, ama bunu sadece Apple ile ilişkilendirmek sığ görüşlülükten başka bir şey değil. Dünyaca ünlü Exxon Mobil, General Electric, Ford Motor, Hewlett-Packard, Citigroup, Microsoft, PepsiCo, Johnson & Johnson, Dell, Cisco Systems, Intel, Coca-Cola, Philip Morris International...vs. kuruluşlar varken global Amerikan sömürge düzenini sadece Apple bazında değerlendirmek bağnazca bir marka düşmanlığından başka bir şey değil bence. Utanmasa Türkiye'nin dış borçlarının da sebebini Apple'a bağlayacakmış kendisi...

    John Perkins'i de garip yorumlarına alet etmiş arkadaş... Adam Amerikan sömürge yapılanmasından bahsediyor, Apple'ın adı bile geçmiyor orada. Arkadaşın açtığı başlık ne? "Apple ve ABD: Simbiyotik İlişki". Evet, bu başlığın adı bu. İyi de neden sadece Apple, ne yaptı da bu kadar canınızı acıttı bu firma? Yukarıda yazdığım şirketler yanında Apple devede kulak kalır. Ha Apple da bu düzenin bir parçası mı? Evet, dolaylı olsa da kesinlikle bir parçası. Buradaki eleştirim zaten bunun için değil, yüzlerce Amerikan şirketi içinden Apple'ın ön plana çıkarılıp karalama yapılmaya çalışılması. Yıllardır kullandığımız sevgili Nokia ülkemize ürünlerini bedava mı veriyor acaba?

    "Yazımın boşuna olduğunu düşünenlerin olaylara alıştıklarından farklı açılardan bakmayı beceremeyen, vizyonu dar insanlar olduğunu düşünüyorum." demiş bir de dostumuz... Diğer insanlardan daha zeki olduğunu düşünen birinin sahip olduğu bir üslup sanırım bu, ya da geniş (!) bir vizyona sahip birinin...

    Ayrıca "vizyonu dar insanlar" diye bir tabir kullanıp böyle bir başlık açmak ne kadar ironik değil mi?

    Bence bu konunun başlığı "Apple ve GeceBekcisi: Symbiantik İlişki" olarak değiştirilmeli...




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.