Şimdi Ara

Araba aküsünü en fazla kaç yıl kullandınız? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
2
Favori
81.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 4 senede 1 değiştirmek dopru olanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-5 sene kullandıktan sonra muhakkak değiştiririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peugeot Bipper sonradan İnci akü taktırdık 5 yıl dayandı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torosun üzerine 72 Amper inci akü vardı net 8 yıl kullandık sonra bir kış yatması gerekti ilgilenemeyince bitti. Kullansak çok daha uzun giderdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle ömrü 4 5 yıl demek doğru olmaz zaten standart bir ömrü yok misal iş yerinde 2007 trafic var aküsü orjinal hala çatır çatır marş basıyo,
    Benim önceki aracımda hemen hemen her yıl değiştiriyordum az kullandığımdan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an kullandığı aracın aküsü temmuz 2012 üretimi. hem de start & stop akü. araç 2012 aralık çıkışlı. herhangi bir sorunu yok. voltajını ölçtüm onda da sıkıntı yok. bütün sistemler, start & stop sıkıntısız çalışıyor.
  • 3 yıl

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar akü dediğiniz şey demir+asit+su+plastikten ibarettir. Kalitelisi kalitesizi olduğuna pek inanmıyorum.

    Akünüzün uzun ömürlü kalmasını istiyorsanız:

    * aracınızın fabrikasyon olarak kullandığı tipte (AGM veya sulfürik) / amper gücünde (max+%5) / ve CCA değerinde akü tercih edin. Asla eski araca yüksek amper AGM aküyü takmayın.

    * Akünüzü gözlemleyin kutup başları karardığı gibi zımparalayıp yağlayın aynı şekilde alternatör + gerilim kablosunu ve o kablonun ulaştığı yerdeki bağlantının ucunu da zımparalayıp yağlayıp temiz tutun.

    * En azınan periyodik bakımlarda mutlaka mültimetre ile alternatör arkasındaki somun ve somunun takılı olduğu + porttan ve ayrı ayrı hem alternatör gövdesinden hem şase bağlantısından kontrol edin. + da kayıplar olabilir şarj durumuna göre ama - herzaman 0,00V çıkmalıdır. Alternatör çıkış akımı ise stabil 14.7V olmalıdır.

    * Araç çalışmazken akünün akımı ise 12.4 12.5 Volt aşağısı olmamalıdır. Bu değerlerin aşağısında ise 2 aşamalı 14 ve 13.8 V float olarak şarj eden bir şarj aleti ile tam şarj etmelisiniz.

    * Aracı 10 günden fazla yatıracaksanız mutlaka akünün - kablosunu çekin ve temas etmemesi için bir havluya sarın.

    * Akü kutup başlarını sökerken her zaman - kutbunu ilk çıkarın ve geri takarken her zaman + yı ilk - yi en son takın. Böylece kıvılcım duman vs çıkmamış olur.

    * Aracı stop etmeden bikaç dk önce klima rezistans koltuk ısıtma çoktan kapatılmış olması gerekir ve marş basarken de tüm donanımların kapalı olması gerekir. Donanımlar açıkken de marş basar ama en ufak zorlanmada ömründen baya eksilir. Uzun ömürlü kalması için zorlanmadan marş basması lazım.

    * Marş basarken dashteki ışık sönüp geri geliyorsa yada birkaç sn sürüyorsa marş basması ozaman dediğim gibi sırayla aküyü alternatörü ve marş motorunu ve bunlar arasındaki kabloları kontrol edip elden geçirmelisiniz.

    * Araç dashinde akü seviyesi özelliğini kesinlikle aktif etmeye çalışmayın çünkü bu uygulama aşırı akü çeker. Zaten güvenli olsa gizli menu de olmazdı

    * Çok zorunda kalmadıkça telefon şarj aleti de kullanmamaya dikkat edin akünün düşmanlarından biri de akünün elektriği ile cihaz şarj etmektir.


    Bunlara dikkat edilen araçta akü uzun gider.

    Sorunun cevabı ise 9 (Varta Bmw orjinal), 11 ve 13 (Delkor) sene giden akülerim oldu. Şuan 3 aracımız var ikisinde Varta var ikisine de yeni takıldı diğerinde sıfırdan beri Banner marka fabrika orjinali var 5 buçuk sene oldu hala gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 5 Mart 2019; 13:59:41 >




  • Mayısta 10 yıl doluyor,orjinal fabrika aküsü üstünde...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.