Şimdi Ara

Araba hasarı ve eksik evrak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç gün önce hafif bir kaza geçirdim. Bana arkadan çarpan araç bir taksiydi. Aracım yola devam edemediği için çekici isteyip servise bıraktırdım. Ertesi gün servise gidip belgeleri teslim ettim (örneğin taksicinin ehliyetini, nufüs cüzdanını, zorunlu trafik sigortasını) fakat taksinin ruhsatı eksik (kaza geceyarısı 01:30'da olduğu için fotokopi çekemedim). Yetkili servisin çalışanı dosyayı açacağını fakat mutlaka taksinin ruhsatını getirmemi söyledi. Taksiciyi 2 gündür arıyorum fakat araba ruhsatını bana fakslamıyor. Sizce ne yapmalıyım? Kaskomu yapan sigorta şirketinin bu konuda zorluk çıkarma hakkı var mıdır?
    Hepinize şimdiden teşekkür ederim.



  • Eğer aracınızı karşı tarafın sigortasından yaptıramıyorsanız kendi şirketinize bir dilekçe , beyan yazarak durumu izah edebilirsiniz. Hasar dosyası karşı tarafın trafik sigortasından değil kendi kaskonuzdan açılır ve aracınız yapılır. Kendi şirketinizde bu konuda bir zorluk çıkartamaz !

    Fakat şöyle bir durum var..

    Size vuran taksinin ruhsatını bulsanız bile yetmez. Çünkü eksper sizin aracınızın da taksininde kaza anındaki fotografını , yada araç henüz yapılmamışsa taksinin kazalı bölgesinin fotografını da isteyecektir.

    Ruhsat bilgilerini , karşı tarafın poliçesi ve tuttuğunuz tutanak elinizdeyse bu evraklarla taksinin trafik sigortası hangi şirket tarafından yapılmışsa o şirketin bölge müdürlüğüne gidip durumu izah edip müşteriye ulaşabilirsiniz. Tabi bu biraz bölge müdürlüğü çalışanlarına kalmış bir olay. Olaya bölge müdürlüğü dahil olursa bölge müdürlüğü poliçenin kesildiği acente ile irtibata geçip , müşteriyle irtibata geçebilir , ruhsatın fotokopisini acente de verebilir..


    Size önerim. Zaman kaybetmeden aracınızın kaskosundan hasar dosyasını açtırmanız ve aracınızı yaptırmaya başlamanız..

    Yakın zamanda karşı tarafın bilgilerini tamamlayıp eksik evrak olmadan , taksinin trafik sigortasından geçmiş tarihe hasar dosyası açılabilir , ve sizin kasko şirketiniz bu masrafı taksinin trafik sigortasından açılmış dosya numarasına istinaden masrafı rücu edebilir. Yani geri alabilir. Aldığı taktirde de siz her ne kadar aracınızı kaskonuzdan yaptırmış olsanızda masraflar diğer şirketten rücu edildiğinden kaskonuzu kullanmamış sayılırsınız.




  • Faks çekmesini beklemek yerine , telefondan bulunduğu yerin adresini isteyip gidip kendin al.İsterse başka şehirde olsun.Adamın keyfini mi bekleyeceksin ? Madem işlemler başlayacak ya da başladı beklemenin bir anlamı yok.Git al.Almak zorundasın kısaca.
  • Honda servisine rica ettim taksiciyi arayıp ruhsatını istesinler diye. Ertesi gün taksici ruhsatın fotokopisini kendilerine elden teslim etmiş. Beni 4 gün peşine koşuşturan taksici servisin ilk talebine oyalandırmadan olumlu yanıt vermiş. Bu taksiciler hakikaten ilginç insanlardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.