Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı | Ana Konu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
362
Cevap
39
Favori
12.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Hocam sigortası ve kaskosu aynı firmaya ait çarpan kişinin. Önce sigortasına başvurdum. Teminat bittiği için ret geldi. Sonra kaskosuna başvurdum. Buradan bir cevap gelmiyor. Aynı mail adresi. Dilekçe hariç aynı evraklar.
  • Merhabalar
    Bir kazaya karistim Asli kusur karşı tarafta ama bana da hızlı gidiyor diye kusur belirtmisler değer kaybı bu durumda alınabilir mi
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt

    eksper atandı mı? değer kaybı belirlendi mi?

  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam, ya da ben bilmiyorum. Sigorta ile ilgili başvurumda teminat yetmediği için ret edildi. Ondan atanmadı gibi bir şey dediler sanırım. 127 bin tramer var. Teminat 120 binmiş. Ben kaskodan yaptırmıştım.
  • karşı taraf %100 kusurlu çıktı, geri gelirken ön tamponuma çarpmıştı.5500 tramer çıktı ön tampon boya ve tamiri için.karşı tarafın sigortası unico sigortaydı gerekli evrakları mail ile attım bundan sonra cevap beklemek gerekiyor sanırım.daha önce unico ile aynı durumu yaşayan oldu mu zorluk çıkarıyorlar mı ?

  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı durum var hasar kaydı 138 bin cikti ve karşı tarafın kaskosu ya da sınırsız imm si yok sigorta da teminat 120 binmis o yüzden şahıs adına dava açmanız gerekli dedi sigortacım ne yapicam bilmiyorum
  • salley S kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sigorta şirketi olmazsa şahsa açılıyor dava. Benim olayda karşıda Kasko var ama şirket cevap vermiyor.
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt

    Gecmis olsun hangi firma acaba cevap vermeyen hocam?


    Ozelden de cevap yazabilirsiniz, simdiden tesekkurler.

  • salley S kullanıcısına yanıt

    Değer kaybını, kusur oranına göre talep edebilirsiniz. Diğer tarafta % 70 kusur var diyelim; 10.000 TL değer kaybınız var ise diğer taraf 7.000 TL kadar tutardan sorumlu olur.

  • Mrb arkadaşlar diyelim ki hasar miktarı 100 bin ve değer kaybı da 100 bin limit 120 olduğuna göre ve karşı tarafın kaskosu da olduğu durumda nasıl bir yol izlenmeli 20 bin tarafik sigortasından 80 bin kaskodan mı istenmeli? Not trafik ve kasko farklı firmalar.
  • arkadaşlar merhaba ufak bir sorum olacak bu konuda tecrübesi olan varsa destek olursa çok mutlu olurum

    aralık 2023 ayında ara sokakta giderken biri aniden sinyal vermeden çıktı ve ön kapı köşesi arka kapı çamurluk ağzı ve arka tampon olucak şekilde hem göcük hemde çizik oluştu onarıldı kapılar çamurluk ağzı ve tampon boyandı 19800de hasar kaydı çıktı. daha sonra bazı avukatlara sorduğumda kimi 15.000 ile 20.000 değer kaybı kimide 20.000ile 25.000tl değer kaybı alabileceğimi söyledi herbiri biryerden kısıp az miktarr söyleyip bahane uydurup sonra bu rakam düşer diyince bende sinirlenip türkiye sigortanın müşteri hizmetlerinden bilgi alıp ruhsat kaza tutanağı aracın kaza fotoğraflarını ehliyetleri maile ekleyip gönderdim 1.5 gün sonra mesaj geldi dosyanız açılmıştır diye bu aşamadan sonra ne yapıcam ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varsa paylaşırsa çok makbule geçer

  • @BaHaNee006 SBM Hatmer uygulaması var aşağıda linkini paylaştım buradan da edevlet ile giriş yapıp exper ataması yaptırın. 1-2 gün içerisinde değer kaybı bedeli dönüyorlar size. En azından sigorta şirketi daha az verirse ona göre kıyaslama yapabilirsiniz.


    Bu arada benim başvuruma turkiye sigorta 10K yatırmıştı fakat SBM 21.200 yatırmıştı. Sigorta firmasına ekran görüntüsüyle tekrar email attım. Dosyaya ekledik dediler bakalım ne olacak? Olmazsa ciddi ciddi tahkime başvurmayı düşünüyorum.


    sbm.org.tr
    Eksper Atama - Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi
    https://sbm.org.tr/tr/uygulama/eksper-atama-23
  • royals R kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun sizlerede çok teşekkür ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaHaNee006 -- 12 Ocak 2024; 12:35:36 >
  • sigorta limiti yetmediği yerde kaskoya nasıl başvuruyoruz

  • royals R kullanıcısına yanıt

    Benimde durumumu paylaşayım arkadaşlara yönlendirme olsun ben sigorta şirketine mail attıktan sonra sbm den ekspere başvurmadım türkiye sigorta direk 20.000değer kaybı belirledi zaten görüştüğüm avukatlarda eksperlerde ortalama bu rakam hatta aşağısı olur diyorlardı 15i pazartesi hesabıma yattı sonra sırf meraktan sbm den eksper atadım atadığım eksper 11.300küsüratlı değer çıkarmış tabi o ara türkiye sigorta ödemeyi yaptığı için çok sallamadım ama mail attım neye göre belirlediniz iletirimisin diye geri dönüş olmadı

  • BaHaNee006 kullanıcısına yanıt

    Yani itiraz edince daha mı az çıktı değer kaybı?


    Sizde hasar bedeli ne kadardı?

  • pirlantacocuk P kullanıcısına yanıt

    Evet hocam sigorta 20k verdi ekspertiz 11küsür verdi 19800 küsüratta hasar kaybı çıkmıştı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaHaNee006 -- 24 Ocak 2024; 13:7:42 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.