Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı | Ana Konu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
38
Favori
10.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
100. Sırada  bugün en iyi #100
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Eh evet yazdıktan sonra da ben de emin olamadım ama şikayet vb durumunda en azından biraz daha bir şeyler yapılabilir modu hakim.

  • Alıntı

    metni:
    30k kadar değer kaybı alabiliriz dedi


    hocam amaç sizden vekalet alıp sigorta şirketinden para koparmak... ama sizin için değil kendi için. sizin alacağınız para 3 aşağı 5 yukarı belli


    avukat da dava açmıyo çoğunlukla arayıp sigorta şirketiyle anlaşıyor...iş yerinde arkadaşın başına geldi

    bir avukat aradı 30 binlik hasar için 40 bin tazminat alabiliriz demiş... dedim avukat uçuyo senden vekalet almak için

    sonunda dava falan olmaksızın 15 bin yatırmış hesabına... avukat ne aldı bilmiyoruz

  • maligezgin kullanıcısına yanıt

    Bir de "gerçek" değer nasıl oluyorsa...

    Asıl işin içine avukat girerse gerçek değer alınmaz. Neden, atıyorum 6 bin TL alınacaksa 2 binine avukat çökecek zaten.

    Ha avukat bu süreçte araba iş göremedi, bilmemne oldu şu bu diye ekstra masrafları da eklemeye çalışıp rakamı yükseltme yoluna gidiyorsa ne ala da, yine de adamlar sonuçta ekmeğine bakıyor, komisyon alacak yaptığı işten.


    Örnek olayı da anlattım, siz de anlattınız. Sigorta şirketine zaten değer kaybı denilince adamlar hemen başvuru ve işlemler için yardımcı oluyorlar.

  • august landmesser kullanıcısına yanıt

    Haaah, işte bu, süper, elinize sağlık. Olay ve özeti bu.

  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    hocam bu bir sektör olmuş.. arayan kişi avukat bile değil çoğu zaman

    Bu işleri takip eden adamlar var her kazadan sonra arıyolar.. Bunlar 1 avukatla anlaşıyor. avukat adına sigorta şirketiyle pazarlığı yapan da onlar. herkes komisyonunu alıyo


    yaralanmalı kazalar daha karlı.. tazminattan yüzde istiyorlar..

    500 bin tazminat alırız deyip yaralıyı kandırsa... tazminatın %20 ine anlaşsalar aralarında.. 150 bin bile alsa 30 bin tl kazanıyo allah bereket versin

    yaralıya da diyo ki hakim böyle takdir etti yapacak bişey yok 

  • avukat ile anlaşılması durumunda alacağı komisyon bakımından sözleşme yapılıyor mu?

  • august landmesser kullanıcısına yanıt

    Ben bu duruma boşanma davasında şahit oldum.


    Erkek tarafını tanıyordum, anlaşmalı boşanacaklardı ne güzel, karşı tarafın avukatı birden çirkefleşti, kendi kendine bi modlara girdi, çok kolay şekilde ispatlanabilecek şeyleri yalan yanlış ifadelerle anlattılar.


    İşte atıyorum arkadaşım işten hususi olarak geç çıkıp eve geç geliyormuş, ailesine sahip çıkmıyormuş,

    (İK ve basılan kart dökümleri ile aksi ispatlandı)


    Yok arabayı sattırmış ama parasını vermemiş, satılan para daha yüksekmiş, ona az vermiş,

    (Banka havalesi, aracın satış sözleşmesi vesaire cart diye çıkarılıp ispatlandı)


    Daha bunun gibi bir sürü saçma şey. Müvekkili gaza getirmiş yani kısaca. Bu aptallar da gaza gelmişler, saçma sapan talepler, saçma sapan argümanlar falan... Mahkemeye sunulan dilekçeleri gördüğümde "bu kızın avukatı mal mı?" dedim. Benzer şekilde bir tanıdığımda daha, avukatı kuzeni mi ne, salak salak gaza gelmeler neticesinde ne dava sonuçlanabildi, ne de bir şey elde edebildiler, öyle aptal aptal takılıyorlar.


    Sonunda ne oldu, baktılar bir şey olmayacak, çok kolay şekilde ispatlanıyor yalanları, hakim boşadı bitti... Kız da ne bi tazminat alabildi ne bir şey. Ama avukat parasını aldı tabi çatır çatır.


    Ve evet sonunda "hakim böyle takdir etti, yapacak bir şey yok" söylemi aynen cereyan etti.





  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıda adliyede sistemin nasıl işlediğini, gerçek değeri dava olmadan alamadığınızı söyledim. Adliyede çalışıyorum ben yıllardır bu davalara bakarız.

    Ha dava sonucu elde edilecek fark avukata verilir bir anlamı olmaz derseniz orası size kalmış. Ama unutmayın sigorta hiçbir zaman tam değer kaybını vermez. Çünkü mahkemelerde değer kaybı o formüle göre değil piyasa koşullarına göre belirleniyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Hocam beni arayan avukat bunun formülü var hesaplama yapıp ona göre dava açıyoruz dedi. 50klık hasarıma 30k alabiliriz dedi. Zaten ben kendim de başvursam bu civar bir şey alırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    benim yaptığım araştırmalar, okuduğum yazılar ve görüştüğüm eksperler hep aynı kapıya çıktı. Formüle göre hesap yapılır.

    Mahkemede süreç nasıl işler bilemem. Fakat ilk eksperin belirlediği tutara itiraz edilebiliyor zaten. Kendiniz bile hesaplayabilirsiniz değer kaybını formül açık.

    Sigorta bu tutardan daha az yatırırsa da tahkime bir dilekçe yazıyorsunuz ve çözülüyor.

    Mahkemeye gitmek, avukata ücret vermek ve sonunda buna değecek kadar bir fark alınabilir mi bilemiyorum.

    Belki 100.000 lira üzeri gibi tutarlar için fark ediyordur.

  • @hardcrss hocam bir soru da ben sorayım. Suç karşı tarafta olmak üzere trafik kazası yaşadık. Karşı taraf bizim çekme karavanımıza çarptı. Muhtelemen çekme karavan pert olacak ama 1.5 ay oldu sigorta işleri devam ediyor.


    Bu işlemler tamamlandıktan sonra araçtan mahrum kalma tazminatı alabilir miyiz? Tatil için yola çıktığımızda bu kaza yaşandı ve bu sebepten tatilimiz başlamadan bitti ve zehir oldu.

  • san_jose kullanıcısına yanıt
    Eksper tarafından belirlenecek makul onarım süresine göre, pert olduysa ise yeniden alınabilecek makul süre kadar mahrumiyet bedeli alırsınız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • san_jose kullanıcısına yanıt
    Mahrum kalma tazminatını almayı ben de düşündüm ama sigorta şirketinden değil de direkt olarak kişiden alınıyormuş o topa girmedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar şimdi benim arabanın kaza dosyasıyla ilgilenen expertiz şirketi aradı bizim avukatlarımız var isterseniz yüzde 20 komisyon karşılığında sizin için dava açabiliriz diyorlar. Diğerlerinden farklı olarak dosyayı kapatırken hasar kaybı alabilecekmişiz hemen 15 günün sonunda sonrasında değer kaybı ve araçtan mahrumiyet parasını da alacakmışız. Ben araçtan mahrumiyet parası almaya yanaşmıyor taksici garibanı zor duruma düşürmek istemiyorum. Ama değer kaybı isteyeceğim hasar kaybı ve değer kaybının farklı olduğunu yeni öğrendim. Sbmye bireysel olarak vereceğimiz dilekçede ikisini de alabiliyor muyuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Hocam bir önceki mesajıma bakarsanız sevinirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hasar kaybını ilk kez duyuyorum. değer kaybını mı kastediyor acaba?

    başvurunuzdan sonra zaten 15 gün süreleri var değer kaybını yatırmaları için. o süre zaten kendi başvurunuz için de geçerli.

    mahrumiyet işine girmek riskli. eğer kazayı yapan kişi ile aynı çevrede yaşıyorsanız, ilerde tekrar karşılaşma riskiniz varsa sıkıntı çıkabilir. Direk kişinin cebinden çıkacak çünkü.

    sbm de hasar kaybı diye bir seçenek yok.

    Ayrıca bu avukat sizin izleyeceğiniz yoldan farklı ne yapacak? bunu sorun. başvuru, eksper atama, zaten siz de yapabiliyorsunuz

    sizden %20 alıp ekstradan ne yapacaklar?

  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    işte bu yüzden forum kullanıcılarına bunu anlatmaya çalıyorum. yapılacak şey basit ve hızlı. amaç sonunda değer kaybını almak ise evet bu yöntemle kolaylıkla alınabilir.

    şunu sorabilirler avukata. Madem şahsi başvurudan daha fazla alabileceğini iddia ediyor, Öyleyse kişi kendisi değer kaybı için başvursun. ücreti hesabına yatsın. Ondan sonra gitsin dava mı açıyor ne yapıyorsa yapsın. Alabildiğiniz 5te 1i senin desin? Buna yanaşırlarsa ne ala. Yanaşmazlarsa zaten alabileceği rakam sbm ye başvuru sonrası hesaplanan rakam demektir.

  • Araç değer kaybını sigorta şirketine evrakları ve talep dilekçenizi göndererek kendiniz talep edebilirsiniz.


    Birkaç yıl öncesine kadar sigorta şirketlerinin birkaç tanesi hariç (sompo japan yapıyordu) ilk başvuru ile ödemeyi yapmıyordu ancak şu anda çoğu şirket talep üzerine ödemeyi gerçekleştiriyor.


    Ödemeyi yapmadıklarında avukatlar sigorta tahkim komisyonuna başvuruyordu ve avukata nisbi vekalet ücreti çıkıyordu. Sonradan nisbiyi maktuya çevirdiler ve avukatlar için pek bir anlamı kalmadı.


    Çoğu arkadaşın dediği gibi sigorta şirketleri eksperlerini kendi yaptıklarından düşük ücret çıkarabiliyorlar.


    Bunun önüne geçmek için bağımsız eksper şirketine rapor hazırlatıp raporu da talebinize ek yaparak raporda belirlenen bedeli talep etmenizdir.


    Oturduğunuz yerden yapmak istiyorsanız degerkaybi.online sitesinden ücretini ödeyerek rapor hazırlatabilirsiniz. Bu raporda çıkan bedeli sigorta şirketleri genelde aynen ödemektedir.


    Bu aşamaları kendiniz yapabilirsiniz. Sigorta şirketinin eksik ödeme yaptığını düşündüğünüzde ise bir avukata gitmenizi tavsiye ederim. Avukat sizin adınıza sigorta tahkim komisyonu başvurunuzu yapıp süreci tamamlayacaktır.


    Hiç uğraşmayayım derseniz de güvendiğiniz bir avukata vekaletname çıkarıp kaza tutanağı, ruhsat vs evrakları gönderirsiniz ve avuktınız işlemleri tamamlar.


    Ama sakın kaza sonrasında sizi arayan danışmanlık şirketlerine işinizi vermeyin. Onlar hem şeffaf olmayacaktır hem de sizden fahiş komisyon alacaktır.





  • hiç gerek yok

    Alıntı

    metni:
    Sigorta şirketinin eksik ödeme yaptığını düşündüğünüzde ise bir avukata gitmenizi tavsiye ederim. Avukat sizin adınıza sigorta tahkim komisyonu başvurunuzu yapıp süreci tamamlayacaktır.


    çünkü tahkime siz de GİDEBİLİRSİNİZ bunun için avukata bir ton para bayılmaya GEREK YOK sadece 1 dilekçeye bakar







    Alıntı

    metni:
    Hiç uğraşmayayım derseniz de güvendiğiniz bir avukata vekaletname çıkarıp kaza tutanağı, ruhsat vs evrakları gönderirsiniz ve avuktınız işlemleri tamamlar.


    gene gerek yok. Çünkü süreç çok kolay ve anlaşılır. Boşuna %20 sokağa atmaya gerek yok

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.