Şimdi Ara

Arac incelemelerinin bizim ulkemizde berbat olmasi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
5.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsi hikaye. Bizim insanların ilk önceliği para.. Tabi ki para kazanacaklar emek verilen her iş parayı hak eder fakat sen bugun girdiğin işe yarın kar umuduyla başlarsan o iş olmaz. Bende yorumlarımı yapayım o zaman

    Doğan Kabak- Tamamen entertainment bu adamı izleyip araç alırken bilgi sahibi olamazsınız. Araba alemimin enes baturu

    Carviser Fahir- Benim en sevdiğim. Katalogcu ve dümdüz yalancı bir adam. Kendi aile aracımız dediği 50 tane video çektiği c5a ruhsatı citroene ait çıktı rezil oldu. Yıllarca cukka vermediler diye skoda tanıtmadı. Dini imanı para sponsorluk.

    Otomobil dünyam- Diğerlerine nazaran daha iyi şöförlüğü muazzamdır fakat işleri bir boyut öteye taşıyamadı o da napsın sponsor reklam ne denk gelirse kovalıyor.

    Otopark - Bunlar iki kişiydi 10 yıl önce komedilerdi tamamen vag taraflılardı. Sinan diğerini şutladı. Şuan Sinan aga ford da ford diyor ekmek ordan geliyor. Şöförlüğü iyidir ama tarafsız asla olmadı ve olmayacak.

    Özet olarak bize zaten ekonomisi iyi olup tüm araçlara ulaşabilen gerektiğinde yerden yere vuracak bir adam lazım. Bu ülke baştan aşağı kokuşmuş olduğu için kimse arabayı gömene araç vermez. Yurtdışında ise tam aksine bazı youtuberlar var o aracı o adama götürmek zorundasın ve ne derse o. Bu işi en iyi yapan ingiliz kanallarıdır bu arada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiç birini izlemiyorum. Otopark and Mehmet Çetin’den sonra hiç izlemedim.

    Sinan koç ben şöförüm edasında, bu ülkede senin sürdüğün arabayı kulağana damlatacak bir dünya insan var.

    Test diyorum ayağına gazlama videoları,

    Şahin patlıcan mıdır? Kartal marul mudur? Doğan kabak mıdır? Nedir onu hiç izlemem sevmem de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıng365 -- 13 Nisan 2024; 18:57:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Otopark iyi,
    Yalın Gülmez iyi,
    Motor 1 iyi,
    Birkan Demir iyi, nedense seyrettiriyor.
    Oto Limit fena değil, Altima var diye seyrederim.
    Kadirs’i hep seyrederim, eski DH tayfasından

    Doğan Kabak çok cıvık, hitap ettiği yaş aralığı 10-20,

    Car Viser’da pek iyi değil, 1000 cümlelik metnin 800’ü aynı. Hep klişe cümleler, lafı daha fazla uzatmadan hemen sürüşe geçelim…

    Otomobil Dünyam’a oldum olası ısınamadım, eksik birşeyler var o kanalda. Kendi arabamın testlerini bile nadir izledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 13 Nisan 2024; 19:38:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Halit Bolkan objektife en yakın isim.
    Ama bize daha çok kıyas videoları lazım.
    Araba iyi olabilir ama boş donanımı kazık fiyata satıyorsa çöptür.
    Yabancı youtuber'lardan çok iyi olanlar var, mat watson car wow'u çok severdim, ama artık araba yarıştırıp duruyor, bize yarar videosu artık pek yok.
    Autogefuhl diye bir alman var ingilizce videoları da var, onu da beğeniyorum, ama çok uzun videoları, ulan bize de yaranılmıyor.
    İşin aslı bize bol bol segment segment kıyas videosu lazım, ama otomobil firmaları da bu kıyasa araç vermiyorlar anladığım.
    Tabi en iyinin yanında hangi donanımı almalısınız, fiyat/performans kıyası, kronik olası sorunlar, bakım masrafları, garanti süreleri, 2. El değeri, güvenlik donanımları v.b. herşey kıyaslansa biz de sadece gidip alsak
    Forumlarda da herkes kendi aracının fan boyu olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Berbat olmasının ana sebebi izleyici kitlesidir. İzleyici kitlesi 2 ana gruptan oluşuyor. Ağırlıklı olarak tüyü bitmemiş ergen kardeşlerimiz ve araç almak üzere olup merak eden arkadaşlar. Eğer bu işi hobi olarak yada ek iş olarak yapmıyorsanız, kazanı kaynatabilmek adına araç firmalarından reklam almak için izleyici sayısını arttırmanız gerek. Bunuda en kolay gençlere hitap ederek yapıyorlar. Araç firmalarından alınan reklamlar ile yt kanal gelirleri bu inceleme piyasasını çeviriyor. Tahmin edersiniz ki arabayı kaldırıp süspansiyon geometrisi inceleyen bir video bu şekilde hızlı tüketim kitlesine hitap etmeyecek, izlenme sayıları düşecektir.

    Engineering explained in yerli versiyonu anlatan adamların izleyici/takipçi sayısı ile, bahsettiğiniz fenomenlerin izleyici/takipçi sayısından farkı anlayabilirsiniz. Sonuçta her kanalın kendine ait takipçi hedef kitlesi, takipçi profili var.

    Ferhat Albayrak gibi sektöre yıllarını vermiş yetkin bir otomotiv gurusu ceo'su ve aynı zamanda başarılı bir prodüktörün dahil olduğu videoların potansiyel izleyici kitlesi, virajlarda gazlayarak takipçi edinmeye çalışan bir kanalın takipçi kitlesi aynı olmaması da gayet doğal bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Nisan 2024; 23:19:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • And Mehmet Çetin'in incelemelerini tekrar tekrar izlerdim çok keyifliydi çok güzel detaylar aktarıyordu günümüzdeki incelemeler basma kalıp 5 dk tahammül edemiyorum artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anamur medya emre anamur u bir ara çok takip ediyordum ve güzel işler çıkarıyordu. Kimsenin belirtmediği detayları belirtirdi. Hala öyle mi bilmiyorum bayağıdır izlemeye fırsat bulamıyorum ama ilgilenen arkadaşlar bir göz atabilirler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Halit bolkan- bulunduğu çoğu videoyu severek takip ediyorum. öyle gazlama, limit kasma vs derdi yok. teknik olarak ve otomobillerin tarihçesinden bahsediyor. ben izlerken keyif alarak izliyorum kendisini


    otomobil günlükleri- incelemelerini seviyorum, bana samimi gelen bir arkadaş. daha ulaşılabilir araçları incelemesi güzel


    Kadirs- 30-40 takipçisi varken bir videosu karşıma çıkması sonucu izlemiştim. Sürüş karakterini sevdim, eski videolarında güvenli sürüş tekniklerine de ara ara yer veriyordu. O zaman takibe almıştım. Anasayfama düştükçe izlerim.

    Bir araç merak ettiğimde yaptığım araştırma sonucu karşıma çıkan çoğu kanalın videosunu izlemiyorum, bana samami gelmiyorlar. Anlatışları geçmiyor bana genel olarak.
    Ama hepsi bir emek veriyor sonuç olarak, hepsinin emeğinin karşılığını almasını isterim. Böyle sektörlerde ne kadar rekabet, tüketici için o kadar iyi diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agonize -- 14 Nisan 2024; 11:12:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Benim sıralamam güncel olarak
    And mehmet çetin
    Otomobil günlükleri
    Yalın gülmez
    Motor 1
    Benzin tv
    Otopark
    Fahir

    İşin aslı hepsini izleyince az çok birbirlerine göre farkları var onu anlıyorsun ve neyi nereden izleyeceğini tahmin ediyorsun.
    And mehmet geçen yıla kadar bazı kullanıcı araçlarını test etti. Keyifli videolardı. Hem detay vat hem eğlence faktörü var. Bu sebeple and çetin benim en keyif aldığım testçi ama her söylediğini doğru olarak görmem.
    Otomobil günlükleri oğuzhan araçları galeriden vb temin ediyor eksiği gediği söylüyor. Mesela yardımcı sistemlerin şerit içinde çizgiler arasına bir sağ bir sol şeklinde mi tuttuğunu yoksa şeridi ortaladığını mı söyleyen tek kanal. Özellikle sivastaki kullandığı güzergahta aracın limitleri hakkında da bilgi sahibi oluyorduk. Veya son corsa ve 208 de arka kapıdan inip binerken çamurluğun çıkıntısı rahatsız ediyor bunları söylemişti diye hatırlıyorum. Bunu halit bolkan da söylemiş olabilir. Yakıt vb benim kullandığım değerlere yakın. Olabildiğince objektif olduğunu ancak videoların eğlencesinin düşük olduğunu söyleyebilirim.
    Yalın gülmeez ve autoclub ekibi halit bolkan bunların da incelemeleri olduğu kadarı ile objektif. Yılların test ekibi. Ancak eğlence faktörü az biraz. Yalın gülmez and mehmet çetinin eski patronudur.
    Motor 1 incelemelerini de başarılı buluyorum burda eğlence faktörü de var. Araç kullanmaktan keyif alıp bize de yansıtıyorlar.
    Sinan and ile birbirini tamamlıyordu. Andın eksiği az sinanın çok. Anddan sonra tadı çok azaldı. Sinan ve fahir neredeyse hiç eleştiremiyor.
    Benzin tv burak ertemde güzel videolar oluyor ancak firmaların verdiği araçlardan ziyade aras ve selim abinin getirdiği arabalar çok keyifli oluyor. Firmaların verdiği bazı arabaları da gerçekten detaylı anlatabiliyor. Örn bmw g20 serisi ilk videosu.
    Doğan kabak araba dünyasının enes batur acun ılıcalı arasındaki adamı bence. İkisinin de tadı geliyor. Ama ümit erdimli videoları güzel olabiliyor.
    8 silindirin fazıl abili videoları güzel. Kandırıp süreceksin vb.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aléister Crowley kullanıcısına yanıt
    Bunun videoyu izleyip gidip kuga inceledim hiç öyle abarttığı gibi değil içi kamyonetten hallice sürüş dinamikleri de abarttığı kadar yoktu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Focus iyi yol tutuyormus hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnceleme yapanları anlıyorum açıkçası. Firmalar sadece ürün göndermeme değil dava vb şeylerle de yıldırıyorlar. Bu işi profesyonellik noktasına getireceksen Türkiye'de başka türlü bu işi yapabilmek çok zor. O yüzden kanal sahipleri de mecburen ruhunu şeytana satıyor. Olumsuz bir şey söylecek olsalar bile laf arasında önemsiz birkaç şey söyleyip geçiştiriyorlar. Sadece araçlar değil, neredeyse her türlü ürün incelemesi için geçerli bu.


    Benim asıl anlamadığım bazı kullanıcılar satın aldığı ürünler için de aynısını yapıyor. Lan olm size ne oluyor?


    Sinan Koç konuda adı geçmiş. Zamanında böyle incelemeler yapıyordu. Çek sağa yakalım diyor bir yerde. Şimdi söylesin de göreyim.


    Eski Otoparkyoutube
    Volkswagen polo
    https://www.youtube.com/watch?v=JpqcauVhQTU




  • Autoclub bence tarafsız incelemeler yapıyor.

  • Yav ne incelemesi onlar sadece reklam. İngilizler Amerikalılar Almanlar otomotiv mühendisleri inceliyor o bilgilerle bu araçları karşılaştırıyor kar bizde zaten Egea dan başka satılan araba yok inceleme yapmalarına gerek yok sadece tv şovu gibi şeyler oda YouTube izlenmeye para veriyor ve reklam amaçlı başka bişey değil yani


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes incelemelerde araçların eksik taraflarının belirtilmesinde firmaların araç vermemesinden dem vurmuş, haklılar da,objektif adama kimse araç vermez ve gerçekten vermiyorlar da.

    Ben kendi kullandığım araçlarımla ilgili vakit bulursam amatör videolar çekip YouTube a koyuyorum, bilgi arayanların işine yarar diye.

    Ama aynı marka model araç sahipleri gelip sizi tasa tutmaya başlıyor, vay efendim öyle değilmiş te, vay efendim benim aracım sıkıntılıymista neler neler...

    İnsanlar bir araba aldığında kölesi oluyor bu ülke de, arabasında bir sorun yaşayan onu herkese anlatıp insanları uyaracagina susup kimseye bahsetmiyor piyasası düşmesin diye.

    Yani YouTuberlar kötü objektif değil de sıradan halk çok mu objektif.

    Maalesef ülkede istisnasız herkes kendi çıkarı peşinde koşmaktan başka birşey yapmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyin incelemesi adil ki motosikleti de ayni cep telefonu da pc parcasi da hepsi sponsorlu ve yanli incelemeler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

    Çok doğru bir yorum tebrik ederim.


    Bu dediğiniz özellikle facebook araç gruplarında çok yaşanıyor. Biri bir sorununu yazıyor aracın, yazanın neredeyse vatan hainliği kalmıyor o derece.


    Bizim insamız ne yazık ki bir malı alana kadar kötüler aldıktan sonra dünyanın en iyi malı olur. İstistanalar var elbette ama kaideyi bozmuyor.


    Yine birçoğu elinde olan aracın sıfırına zam gelsin diye dört gözle bekliyor. Gelince seviniyorlar. Ama o mal elinde olmazsa düşsün diye bekler ucuza alayım diye.

  • yabanci kaynaklari da birsey sanmayin, topgear denen ingiliz kanal dunyanin en iyi arabasi olarak ne hikmetse jaguar type e yi mi ne secmisti. hep ingiliz araclarina karsi taraflilar.


    alman autoshow dergisi zamaninda nedense hep testlerde volkwagen i 1. cikariyordu. hep mi vosvos en iyi cikar.


    bir tek scotty kilmer reyiz var, adam amerikada ama toyota diye senelerdir bastirir. kac kere dava falan yedi hatta arabalari asiri gomdugu icin. o da asiri konusuyor ama iyi usta hakkaten

  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

    Çünkü insanımız "ezik".


    Sırf otomobil değil, aldığı her türlü malın kölesi oluyor bu yüzden.

    Adam diyemiyor ki, kardeşim benim bu kadar param vardı, o paranın da en iyi karşılığının bu olduğunu düşündüm aldım...

    Kıçıkırık bi araba almış, o dünyanın en iyi arabası. Mercedes BMW'de de aynı donanım varmış, niye 5 kat daha fazla para verip onu alaymış... Mantaliteye bak. Veya dediğim gibi, bu herhangi bir ürün için de geçerli. Mercedes BMW boşa üretiyor zaten bu arabaları  


    Ya zamanında bi x marka modele laf ettim diye, sahibi gelmiş, senin araban kadar yol tutuşu var, yok işte iç mekanı bilmemne diye sidik yarıştırıyordu.

    Ya arkadaş, aldığın araba küçük sınıfın standart bi modeli işte, neyi kastırıyorsun?


    Başka bi yerde forumda Hondacılardan kopya motor şasi kodlarıyla nitelemeler, bilmeyeni veya öyle yazmayanı dışlamalar falan. Ulan araban 1.4 90hp makine, b12353234aswagyare23432 diye kodlasan ne olur kodlamasan ne olur  


    Ha bir de 50 sene öncenin geyikleri hala, şu marka alınmaz, Japon'un sacı ince, Alfa problemli, Ford çok yakar, Renonun parçası bol...

    Hepsi hurafe, hepsi yanlış bilinen, otomobilden zerre anlamayan, "bön gırh senelüh şöförüng" diyen adamların saçma sapan inanışları.

    Bilinçsiz tüketicimiz de yine her üründe olduğu gibi, otomobil konusunda da bilmeden etmeden ahkam kesiyor. Bizler de bu saçma piyasada araba alıp binmeye, sonra bu primatlara satmaya çalışıyoruz işte  


    Neyse çok uzattım...

    Konuya dönersek, çok doğru, bu iş "ticaret" olduğu sürece böyle maalesef.

    And Mehmet Çetin ve Sinan'ın videolarını beğenmekle birlikte, ikisinin devamlı birbirini keserek konuşma çabası çorba ediyordu kafamı, And bazı şeyleri çok aşırı gömüyordu, bir testte, sahibi olduğum aynı araç için çok enteresan şeyler söylemişti mesela, "hadi oradan yav" dediğim yerler olmuştu. Yani o da beğenirse iyi, beğenmezse kötü şeklinde tarafsızlığını kaybetmişti bence.

    Mesela DSG kavrama değişimi, kavrama arızaları mevzusu vardı, ona çok mesaj gelmiş herhalde, "ben böyle bir sorun görmedim, var diyemem, var diyemem!!!" diye çok komik bi gergin ifadeyle bir şeyler söylemişti, yorum olarak "niye kızıyorsun peki abi?" demiştim o zamanlar  DSG ve sorunlarını cümle alem biliyorken neyin reddedişidir??


    Sinan'ı ise genel itibariyle tarz olarak beğeniyorum, testlerini izlemeyi tercih ediyorum.

    Carviser Fahri idi değil mi, tarzını hiç sevmiyorum, konuşması ses tonu feci itici geliyor. Aynı ses tonu aynı garip vurgulamalar, sesin üzerine yalnızca metin değişiyormuş gibi  Bunun yanında Citroen mevzusu falan patlayınca komik oldu.

    Otomobildünyam mıydı, o da devamlı gazlıyor, devamlı gazlıyor, devamlı gazlıyor, videoyu izlerken yoruluyorum, kardeşim bi viraja da yavaş gir, arabanın anasını bellemeden anlat, yok...  

    Doğan Kabak zaten sıfır araç bilgisi, magazin yapıyor o, diğerlerinden daha başarılı ama, takdir ediyorum, ve onunla ilgili sonda bir şey yazacağım.

    Son dönemde ismini unuttum, top sakallı veya sakallı gibi hafif sarışın gençten bi eleman var, çok güzel anlatıyor, birkaç testte denk geldim, anlatımını çok sevdim.

    Etem'i de çok seviyorum sekizsilindir...

    Halit Bolkan kraldır. Sözlerine itimat ederim. Ancak onlar da mesela Otohaber Autoshow zamanlarında "aracın bilmemnesi sınıf standartlarında" yazar geçerlerdi. Testleri hiç bir zaman bu anlamda düzgün olmadı, yazılı basın için konuşuyorum. Yoksa teknik anlamda diyecek yok, tecrübesine diyecek yok ama dergiye yazamıyorlardı kardeşim resmen :) Lan sınıf standardı ney, konforlu mu değil mi, kötü mü değil mi yazın işte  Düşünün, belli bi medya patronu elindeki dergide bile bunları yapamadılar, dandik Youtube kanalındaki adam mı yapacak, tabi ki sponsorun şunun bunun esiri olacak.


    Doğan Kabak mevzusu ise şöyle;

    Bir arkadaşım yabancı ülkede yaşıyor, bir seyahati esnasında bu otomobil test grubu ile karşılaşıyor, hepsi orada diyebiliriz. Yanlış hatırlamıyorsam Halit Bolkan ve Sinan da var ve arkadaş onları ufaktan tanıyor, yanlarına gidip iki muhabbet ediyorlar, Halit abi çok sıcak yaklaşıyor, biraz da hatırlıyor sanırım ondan, Sinan da eh işte, naber nasılsın iyi görüşürüz..

    Diğerlerinden tık yok, heaağ merabaağğ deyip telefonlara devam ettiler, ha bir de Burak Ertem süperdi dedi, onu da az buçuk tanıyordu.


    Son olarak Doğan Kabak ile de daha önce ufak çaplı muhabbetleri olmuş, inanır mısınız, adamın niye ilgi çektiği, niye popüler olduğunu o sırada anladım, adam belki öyle olmasa bile süper samimi, süper muhabbet, acayip takılıyor, sosyal ilişkiyi çok çok iyi biliyor ve seninle acayip bi diyalog kuruyor, adamla uzun uzun muhabbet ettik resmen, güya daha fazla tanıdığım adamlarla 4 cümle konuştuk, herifle konuşurken uçağı kaçıracaktık resmen dedi.





  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

    İçimi özetlemişsin.bunlara layk atıp bedavadan para kazandıranlarda var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.