Şimdi Ara

Araç Kilometre Düşürmesi ve Satışın İptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar,
    07/11/2018 Tarihinde aldığım aracın, şubat ayında muayenede kilometresinin düşürüldüğünü öğrendim ve öğrendikten 2-3 hafta hemen karşı tarafla ilgili suç duyurusunda bulunuldu fakat soruşturma bu zamana kadar uzadı ve uzamaya da devam ediyor. Bugün bir avukat arkadaş satışın iptali hakkında dava açılmasının daha iyi olacağını söyledi.

    Açılan davanın ücreti, bu zamana kadar araca yapılan masraflar gibi şeyleri talep edebiliyor muyuz? Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.



  • Uzlaştırma bürosu tarafından aranmadınız mı? Uzlaşarak halledebilirseniz hukuk davası açmanıza gerek olmaz. Uzlaşılmazsa ceza davasından istediğiniz sonuç çıkmaz. Dolandırıcılık olması için aldatıcı hareketler ile kişiyi yanıltmak sonucunda kişi zararına bir menfaat sağlamak lazım. Karşı taraf km yi bilmiyor olabilir. Türkiyede birçok araç km düşürülüp satılıyor. Çoğu kullanıcı habersiz biniyor.

    İrade bozukluğu sebebiyle iptal davası açmak uzlaşma olmazsa mantıklı ceza davasının sonucunda arabanın iadesi tazminat gibi bir sonuç çıkmayacak ya ceza güvenlik tedbiri yada beraat hagb vs vs bence yüksek ihtimalle beraat...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Storm Raider

    Uzlaştırma bürosu tarafından aranmadınız mı? Uzlaşarak halledebilirseniz hukuk davası açmanıza gerek olmaz. Uzlaşılmazsa ceza davasından istediğiniz sonuç çıkmaz. Dolandırıcılık olması için aldatıcı hareketler ile kişiyi yanıltmak sonucunda kişi zararına bir menfaat sağlamak lazım. Karşı taraf km yi bilmiyor olabilir. Türkiyede birçok araç km düşürülüp satılıyor. Çoğu kullanıcı habersiz biniyor.

    İrade bozukluğu sebebiyle iptal davası açmak uzlaşma olmazsa mantıklı ceza davasının sonucunda arabanın iadesi tazminat gibi bir sonuç çıkmayacak ya ceza güvenlik tedbiri yada beraat hagb vs vs bence yüksek ihtimalle beraat...
    Cevabınız için teşekkürler hocam, soruşturma sürecinde araç kendi içlerinde 5-6 kez el değiştirmiş olduğunu öğrendik ayrıca uzlaştırma bürosu tarafından da aranmadık. Kusura bakmayın bu işleri pek bilmiyorum ama yazınızdan anladığım kadarıyla bu davanın sonucunda istediğimiz araç + masraflar gibi bir sonuç çıkmazsa satış iptal davası açmamız iyi olur doğru mu? Birde İrade bozukluğu tam olarak ne oluyor bilgilendirirseniz sevinirim.




  • Ceza davasından tazminat araç iadesi gibi sonuçlar çıkmayacak. Soruşturmaya yer olmadığı gibi bir karar çıkmazda uzlaştırmaya gelirse buistisnai bir durum eğer orjinal km sinin rayicine göre para iadesi yaparsa ne ala yapmayı kabul etmezse sonuç alamazsın.

    Hukuk davasından istediğin sonucu alabilirsin. İrade bozukluğu sözleşmeyi yaparken bazı olaylar olgular sebebiyle aslında yapmak istemediğin bir sözleşmeye taraf olman durumunda olur. Yanılma , aldatma , tehdit ile olur.

    Bence bir avukatla yüz yüze görüş hocam araç meblağ masraf yüksekse hak kaybın olmaz.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler, hocam kusura bakmayın yordum sizi de. İyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.