Şimdi Ara

(ARAÇ SATILDI) ARKADAŞLAR TOPLANIN... Ford Otokoç'un Beni Nasıl Dolandırmaya Çalıştığını Anlatacağım (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
6
Favori
26.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
512 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Motor bu, kolay kolay bozulmaz. Oyuncak değil her daim ısınır saatlerce max hızda arabayı götüren makine cart diye bozulmaz tabi. Dikkatli olmak lazım keklenmemek lazım. İyi ustaya denk gelmişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tür olaylar memleketin durumunu fazlasıyla özetliyor zaten, tam bir rezalet.
    geçmiş olsun...
  • Ondan sonra vay efendim garantisi biten araci neden servis bakimina goturmuyor insanlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam reklamlik oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surul usta, ihtiyaç olursa pm den numarasını atabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coilover

    Alırsın FORD - Olursun CORT !

    Al buyur lafa bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • exponent kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki ödedim, ama öbür tarafta hesaplaşacağız bu konuda da.
  • Aslında var. Yıllarca Sony'yi Sony yapan da bu olmuştu (muştu diyorum çünkü 2008'lerden itibaren onlar da memlekete uydu)

    Arıza sıkıntısı konusunda hep Japonlarda sıkıntı az duyuyorum. Az satıyor desek, hadi bizde az satıyor ABD'de Toyota her sene zirvede veya 1-2 altında. Demek ki bir şey var bu araçlarda. Şuan aklımda VW var önümüzdeki yıl büyük araç isteğim doğrultusunda geçeceğim muhtemelen ama Toyota ve Honda da alternatif, ama sıfır olmaz hiçbiri, yemişim garantisini sıfır kokusunu!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turgut reis

    SELAM hemşomm öncelikle geçmiş olsun ucuz atlatmışsın. Bi arkadaş Kütahyamıza laf etmiş olmamış bu meseleler memleket meselesi oysa ben hyundai servisinden çok memnundum mesela gerçi onlarda kapattılar tekrar geçmiş olsun

    Sormayın, Kütahya için büyük kayıp oldu. Servis ve satış konusunda herkes memnundu ama türlü hatalar ile kendilerini bitirdikleri konuşuluyor. Ben araç bakarken gittiğimde pek ilgilenmemişlerdi hedefler tutmuştu herhalde :) ama yakın arkadaşlarımda Accent Blue ve Peugeot 2008 vardı, gelip fabrikadan alıp fabrikaya geri bırakıyorlardı, yedek araç temin ediyorlardı vs. vs. Her servis kötü değil, yukarıda yazanlar da olmuş ancak aldığı paranın hakkını veren de çok az!

    SERVİSLER ŞUNU UNUTUYOR "ARACI SATTIM BİTTİ" yok öyle birşey! Ben seneye araç değiştirmeyi düşünüyorum mesela ve asla ford almayacağım! Senin araç sattığın adamı ömürlük bağlaman lazım, tabii bu kafalar ile imkansız.

    Bahsettiğimiz Hyundai'de satışta dünyada ilk 10'da falan olan bir bayi deniliyordu, ama işte...




  • Bizde de Renault ta benzer bi durum oldu ikinci el fluence yi yetkili reno servisine ekspertiz yaptırmaya götürdük adamlar katalizörü sökülmüş siyah duman atan arabaya sorunsuz dediler biz de o heyecanla dikkat etmedik sonradan dumanı attığını filan gördük sonuç reno servisi masrafları üstlendi sıfır katalizör takıldı artı renoyu aradık böyle böyle oldu dedik onlar da bi fırça atmıştır artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecmis olsun, bu çakalların lisansini iptal etmeyen otokoç da benim gozumde dolandiricidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Borusan - Doğuş - Koç üçlüsünden uzak durmak lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nanoona N kullanıcısına yanıt
    Amerika'da müstakil evimin Workshop yapabileceğim garajı olsa asla "Authorized Service" ya da özel servise uğramam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servisler ve markalardan ziyade ülkede işini dürüst yapan adam az.

    https://www.youtube.com/watch?v=uMaDq7VbMwU
  • Bu ülke de hakkı ile çalışan garanti yada servis var mı ki? Geçmiş olsun yazık yani.
  • bende peugeot Trabzon bayram yetkili servisinde başımdan geçen olayı anlatım;

    2008 model 308 hdi aracımın bakım ve triger setini değiştirmek üzere trabzon ordu erzurum gibi çevre illerde fiyat alıp daha pahalı olmasına rağmen trabzon bayramı tercih ettim.
    perşembe günü saat 13:00'a randevu verdiler aynı gün aracın teslim edileceğini söylediler inatla 5 saatte trigeri değiştirebilecek misiniz? diye üstüne basa basa söyledim.
    servis deki danışman arkadaşla yağ bakımı ve trigeri değiştirmek istediğimi trigerin 800 tl yağ bakımında 700 tl olduğunu söyledi bende sadece triger değişsin dedim.
    Tabi yapılacak işlemleri anlattı antifiriz falan filanda değişecek dedi bende telefonda 750 tl fiyat vermiştiniz şimdi 800 oldu antifirizi değiştirmeyin daha yeni değiştirdim dedim. sevgili arkadaşta tamam abi uygun fiyata hallederiz sen "sikinti yok" dedi.
    tabi 5 saatte aracı bitiremediler birde yarım günde bitmeki zaten dediler sanki ben yarım günde biter demişim gibi.
    ertesi gün beni aradılar v kayışı ile sağ aksın değişmesi gerektiğini söylediler "kesinlikle değişmesi gerekiyormuş sorumluluk almazlarmış" fiyat sordum 250 tl civarı dediler bende tamam dedim.
    aracı almaya gittim muhasebe ödemeyi yapacağız 1250 tl fatura çıkardı. bende itiraz ettim zaten 750 triger dediniz 250 aks v kayışı deniz 1000 tl yapar tartışmayla 1100tl peşin indirimi yaptılar ödedim.

    gelelim işin can alıcı ikinci noktasına;
    yağ bakımı sanayide yaptırmak istediğim için 4 km 5dk uzaklıktaki özel servise gittim yağ ve filtreler değişti arac lift e kaldırıldı alt takım kontrolünde sağ ön rotil değişmesi gerektiğini söylediler tabi bende araç daha yeni servisten çıktı nasıl değişmesi gerekiyor dedim. beraber baktı rotil patlamış resmen ikiye ayrılmış tabi sanayideki ustalara bunun sağ aksı değişti dedim beraber incelememizde sol rotil değiştiğini dımdızlak gibi ortada olduğundan gördük.
    araçtaki servis kayıtlarını incelediğimde trabzon bayram servisi triger v kayışı ve sol rotili değiştirmiş fiyatlarıda kayış ve rotilde 3-4 kat abartarak yazmış.

    en önemlisi bu kısmı;
    tabi ben bunları şikayet ettim. aklınızda olsun şikayetlerde bütün yedek parça fiyatları işçilik gelirleri kar oranları felan hersey etkileniyor. isranbuldan aradılar söyledim tekrar aradılar söyledim en son servis müdürü cep numarasından kızıp tehdit etti.
    diyaloglar aynen şu şekilde;
    -bizi nasıl şikayet edersiniz
    -siz nasıl sanayide yağ bakımı yaptırırsınız
    -arabayı alırken kontrol etmediniz
    vb. sorun tavırlarına hemen karşılık verdim hemde hiç susmadan bu konuşman kayıt edildiğini
    -beni kazıkladıklarını
    -değişmesi gereken parçayı değiştirmeyerek hayatımızla oynadıklarını
    -araba tamircisi olmadığımı trigerin değişip değişmediğini böcek olmadığım için motorun içine girip öğrenemeyeceğimi vb. gibi bir ton laf ettim ve arabayı satacağımı sizin yüzünüzden bir pejo almayacağımı söyledim.
    adam afalladı beni servise çağırdı yapacağı işlemlerden ücret almayacağını
    bende asla adım atmayacağımı felan söyledim
    enson adam beni ikna edemedi sadece kahvemi içmeye gelin özrümüzü kabul edin dedi tabi bende arabayı sattım bir daha pejo almamaya özen gösteriyorum.




  • Geçmiş olsun olayın kütahyada yaşanmış olmasına ise hiç şaşırmadım. Allahtan paranızı daha fazla kaptırmadan halletmişsiniz.
  • Benzer bir olay başıma Hyundai'de geldi. Örtüşmese de Hyundai Genel Merkezin tutumu beni çok mutlu etmişti.

    2 Sene önce Tucson aracımı İstanbul'da bir Yetkili Servise Klima soğutmuyor şikayeti ile götürdüm.

    Aracın gazını kontrol etmek için Klima gazı vanasını sökmeye çalışırlarken Radyatör Hortum Bağlantı Plastiğini kırdılar. Allah'dan yanlarındaydım ve şahit oldum.

    Dedim ne olacak bu ? Biz yapıştırırız eskisinden daha sağlam olur dediler !

    Neyse bir görelim dedim ve bekledim. Yarım saat sonra araç geldi, Ciklet gibi bir şey ile yapıştırmışlar ve taş gibi oldu dediler, Ben bunu kabul etmiyorum aracımın orjinal parçasını kırdınız, yenisini istiyorum dedim ( Radyatör) Biz her türlü garantiyi veriyoruz, Motorunuza birşey olursa herşeyini karşılayacaklarına dair bir teminat yazısı verdiler. Bende eşimin çocukla ertesi gün uzan yola çıkacağını belirtip yolda kaldıklarında teminat yazınızın işimi görmeyeceğini, bunu halletmelerini söyledim. Neyse allem edip kallem edip beni gönderdiler. Bende hemen 5 dk. sonra Hyundai Genel merkezi aradım ve durumu aynen anlattım. Bu süre zarfında 20-25 dk sonra eve geldiğimde aracın su eksiltmiş olduğunu gördüm ki ben Y.servisi aramadan Hyundai Genel merkez bana dönüş yaptı.

    Olaydan dolayı üzüntülü olduklarını belirtip, Y.servise geri dönmemi ve Radyatörün merkezden akşama gönderileceğini ve Y.servisin ücret almadan yenisini takacağını belirttiler. Ertesi gün öğlen herşe çözülmüştü. Y.servis ve Ana Merkez tarafından tekrar özürlerini kabul edip aracı uzun yola çıkardık.

    Diyeceğim o ki, Müşteri sadakatı önemlidir, Müşteri kazanmak kolay, tutmak zordur. Araçlarda genelde Japon ve Uzak doğu tercih ederim. Avrupalılar gibi kibirli değillerdir. Muhakkak ki istisnalar olacaktır bu örneklere benze,r kötü muamele gibi ama kaideyi bozmaz asla.

    Tekrar geçmiş olsun konu sahibine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldsoundman -- 15 Aralık 2017; 11:10:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten sakin biriymişsiniz, konuyu okudukça kendim sinirlendim ancak dediğiniz gibi bu ülkede garanti ayağına çok şeyler veriyoruz.
  • Geçmiş olsun gerçektende çok sinir bozucu bir durum
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.