Şimdi Ara

Aracıma Çarptılar, Yardım Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
4
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.

    Hafta başında sabah 8:00 civarı bir nakliye kamyonu şöförünün uyumasıyla son hızla aracıma vurdu. Aracım 2015 BMW 5.20. Çok şükür ölen yaralanan yok.

    Aracıma sol yandan vurdu ve yan airbaglar açıldı. 2 kapı + Arka çamurluk kullanılamaz halde. Direk ve tavanda da hasar mevcut. Şöför camı ve ön cam kırıldı.

    Kısacası aracım Pert durumda. Maalesef Kaskom yoktu. Her iki aracında sigortası mevcut, evraklarda eksiklik yok. Kusur oranıda %100 Karşı tarafta.

    Sorum şu : Aracımdaki hasar tahminen 500 bin lira civarında.

    Karşı tarafın sigortası Max.200 bin lirasını karşılıyacak. Kalan kısım için süreç tam olarak ne olacak ? Ne kadar sürecek ? Böyle bir durumda maddi olarak ne az zararla nasıl çıkılır ? Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim.


    Kazanın oluş anını da ekliyorum.



    Aracıma Çarptılar, Yardım Lütfen.


    Aracıma Çarptılar, Yardım Lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tynplus -- 3 Mayıs 2024; 0:15:24 >







  • Hocam merhabalar geçmiş olsun. Eğer karşı tarafla anlaşamazsanız malesef zor ve sıkıntılı bir süreç sizi bekliyor. Sigorta 200.000 tl ile sınırlı ise bu kadarlık kısmı karşılar. Kalan tüm maddi kaybınız için alacak davası açmanız gerekiyor. Sonrasında lehinize sonuçlandığında ödeyecek durumu var ise tüm borcu ödemek zorunda. Yok ise edimli icra takibi başlatacaksınız. Burada da karşı tarafın üzerine herhangi bir taşınır taşınmaz yoksa malesef parayı alamazsınız. Aylık sabit geliri olsa dahi kesinti oranı 1/4 fazlası olamaz diye biliyorum. Sizin için en güzel şey karşı tarafla uzlaşmak olur. Burada da artık maddi tüm kaybınızın bir kısmından feragat etmek zorunda kalacaksınız. Bir avukata danışırsanız muhtemelen benim söylediklerimi söylecektir. Tekrardan çok geçmiş olsun.

    işimiz gereği 4 yıl boyunca her hafta havaalanına ihraç malı 8-9 koli mal taşıtırken karşılaştığım her nakliyeci bu gibi durumlarda kamyonet icra yoluyla ellerinden gitmesin diye bir akrabasına haciz koydurtuyor, zarara karşılık satılsa bile para akrabasının hesabına yatacak şekilde tezgah hazırlamışlar, adam isterse trafik sigortası dışında sana kuruş ödemez git nasıl alıyorsan al bakalım der.

  • Tynplus T kullanıcısına yanıt
    Dostum benim eski araca da arkadan durken çarptılar sigorta vs uğraşmadım adama yaptırttım değer kaybınıda almıştım sigorta yarısını karşılarsa sende değer kaybı almaya çalış dava aç mahkemeler uzun sürer ama sonuca varırsın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yanıtınız için teşekkür ederim. Açıkcası çarpan araç sahibi normal birine benzemediği için kaza anında hiç diyaloğa girmedik. Madde kullanmış gibiydi. Henüz çok yeni tam hasar tespiti yapılması bekliyoruz. Sonrasında avukatım aracılığıyla irtibata geçmeyi düşünüyorum. Meblağ büyük olduğu için karşılayabilir mi henüz bilmiyoruz. Araştırmalarıma göre böyle bir imkanı olan birine benzemiyor.

  • Kaskonuz olmadığı için sonuç almanız çok zor ne yazık ki. Kalan kısmı karşı taraf öderse ne ala, yoksa mahkeme vs. uğraşıp duracaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdn81 -- 2 Mayıs 2024; 15:54:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tynplus T kullanıcısına yanıt
    İmkan yaratmak zorunda. Senin aracın örnek veriyorum 2 milyon ise değeri bu kazadan sonra 1 milyona düştü satarken de zarar ediceksin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eğer çarpan kişiden şüpheleniyorsanız (alkol, uyuşturucu madde vb.) polis çağırmanız gerekiyor.

  • Elbette ilk olarak anlaşma adına görüşme, aksi taktirde mahkeme yoluyla belkide çok uzun sürecek bir süreci başlatacağım.

  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt

    Zaten kaza sonrası polis ve ambulans geldi. Tutanağı polis tuttu. %100 kusurlu olduğu için madde kullanması alkollü olması bizim için bir artı ifade etmiyor.

  • BMW 5 serisi kullanıp kasko yaptırmamak nedir! Hep diyorum parasi olmayanlar binmesin şu BMW ye diye!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Ne alaka bende 3 serisine biniyorum zevk meselesi Gidip bi sarhoşun dengesizin biri arabama çarpınca aa kaskodan kurtulurum mu diyiceksin senin aracın değer kaybediyor bunu biliyorsun dimi satarken 200 bin hasar kayıtlı aracı alırmısın? Almazsın tek taraflı ne düşünüyorsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Dostum haklısın, aracı alma süreci biraz farklı gelişti, sigortayı yaptırıp yola çıktım sonra halledeyim derken kaldı... Aracıda yeni almıştım 2 haftalık henüz. İhmalkarlığın sonucunda oluştu bu talihsizlik.

  • Tynplus T kullanıcısına yanıt
    Kardeşim değer kaybını almaya bak olan olmuş aracın da değişen boya yoksa değer kaybı önemli avukatın ile de konuş sigortadan yaptırdığında ağır hasar kaydı geçicek ve çok başın ağırır satarken

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İhmalkarlığı savunmuyorum elbette ancak işim sanayide. Abimin Bmw özel servisi var, aynı zamanda kaporta mekanik işçiliğide mevcut. Kör bir kurşunun gelip isabet etmesini beklemiyordum. Konu kaskomun olmaması konusuna dönmesin lütfen. Yapabilecekler hakkında bilgi alışverişi yapalım.

  • Turkcell Elçi kullanıcısına yanıt

    Bana verilen tavsiye şu, aracı eksper raporu sonrasında onarım kabul etmeden sigorta şirketinin satılığa çıkarmasını istemek ve gelen tekliflere göre aracı bu haliyle satmak. Kalan zarar için karşı tarafa maddi zarar davası açmak. Ancak karsı tarafın üzerine birşey yoksa yapacakta bişey kalmıyor. Adalete bak. Elbette çarpan şahsın bir malı,veya karşılama gücü olmayabilir, ancak sigortanın sadece 200 binlik hasar dışında karşıya bir desteğinin olmaması çok saçma.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tynplus -- 2 Mayıs 2024; 17:12:46 >
  • Geçmiş olsun. Nakliye kamyonuysa araç tüzel kişi üstüne olabilir, şirkete yani. İhtiyari mali mesuliyet sigortası yapılmışsa limitleri daha fazladır. Tutanak siz mi tuttunuz polis mi geldi ?

  • Karşı tarafın ödeme gücü veya niyeti yok ise cebinizden yaptırıp 1-2 yıl boyunca mahkemelerde uğraşacaksınız.


    Alacak davaları kısa sürede bitmiyor. Her şey kanıtlarıyla birlikte bizim lehimize olduğu halde 2022 Temmuzda başlayan mahkeme süreci önümüzdeki ekim ayında 5. duruşmayla devam edecek. Davayı kazansak da tahsilat süreci ne kadar sürecek bilmiyoruz.

  • -AhmtOzdmR- kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. Tutanağı polis düzenledi. Ben sormadan bana karşı taraf %100 suçlu diye de belirtti. Şahsın bir şirket çalışanı değil'de kendince esnaf olduğunu biliyoruz. Rapor sonrası netleşecektir. 3.iş günü dolmasına rağmen rapor hala yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tynplus -- 2 Mayıs 2024; 17:17:32 >
  • Tynplus T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kendimden örnek vermem gerekirse bana arkadan çarpan adamın da imkanı yoktu. Bırak dedim arabayı buraya ozaman bu arabayı satıp benim zararımı karşılayacaksın dedim oda benim üstüme değil eşimin üstüne dedi sonra uğraştım kendi cebinden yaptırdı değer kaybını da aldım adam fabrikada çalışıyordu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mythology kullanıcısına yanıt

    Sizede geçmiş olsun. Bu süreç gerçekten zorlu ve kazazedeyi maddi olarak zora sokan bir süreç ne yazıkki.

  • Turkcell Elçi kullanıcısına yanıt

    Hocam biz daha konuşamadık, detaylı rapor sonrası bir görüşme yapmayı deneyeceğiz bakalım. Adamın arabasıda plakasıda toplam zararın yarısını dahi karşılamıyor.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.