Şimdi Ara

Aracıma yeni komponent aldım anfi ve teyp uyumu hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bende yeni bir sistem kurma arefesindeyim.

    96 corolla aldım. Arabamda hazırda tesisat varmış ama arabanın haporlörlerinde basslı müziklerde çok cızırtı geliyordu patlak galiba. Bende patlak haporlörleri değiştirmek için 2 takım komponent aldım. Lakin elimdeki teyp ile anfinin komponent takımını besleyip beslemeyeceğinden emin değilim. Size aracımdaki tesisat'ın marka model ve özelliklerini yazıyorum.

    Harward HR 4020 Teyp 4x50wattlık
    Bagajda 30cm'lik Harward'ın subwoofer'ı var, değerlerini bulamadım.
    Siparişini verdiğim komponent: infinity reference 6500cx. (Ön kapılara ve arka pandizota taktıracağım.)
    İnfinity komponentlerin Değerleri:
    Power: 270 w Peak, 90 w RMS
    Impedance: 3 ohms
    Sensitivity: 93 dB
    frekans cevabı
    53Hz - 21kHz

    Audiomax mx 534 anfi özellikleri;

    Köprülenmiş çıkış gücü (MAX): 2800W (1400W x 2)
    Çıkış gücü (Maks): 2800W (700W x 4)
    Çıkış gücü (RMS): 280W (70W x 4)
    Frekans cevabı: 20Hz - 20KHz ± 1.5dB
    Tiz con: ± 10dB 10KHz
    Bas con: ± 10dB 100Hz
    Giriş hassasiyeti: <200mv
    Sinyal oranı: 90 dB
    Hoparlör Empedansı: Stereo 2 ~ 8 Ω
    Stereo çıkış: 2 - 8 Ω
    Köprü çıkışı: 4 - 8 Ω
    Güç kaynağı: 12v

    Arkadaşlar aldığım komponentleri önceden bir arabada dinleyip çok beğenerek sipariş verdim. Teyp ve anfinin değerleri aldığım komponentleri zarar vermeden çalıştırır mı? subwofer'ı olmassa iptalde edebilirim. Zarar verir daha iyi daha temiz ses için yeni anfi ve yeni teyp lazım derseniz teyp ve anfi tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle merhabalar anladığım kadarıyla componenetleri amfiye ön arka olarak 2 kanala paralel bağlamak basıda diğer iki kanala köprülemek istiyorsunuz. Amfiniz ile başlamak istiyorum 4 ohmda 4x70rms 2 ohmda 4x90rms kağıt üstündeki güç değerleri. Siz paralel bağlantı kullanacağınız için amfiniz 1.5 ohmda çalışacak kanal başı verdiği güç ortalama 100rms e çıkacak fakat bu ne amfiniz için nede hoparlörleriniz için uygun bir değer değil. Componentleri teybe bağlayarak işi çözmek isteyebilirsiniz fakat teybinizin ses çıkışı 25-30 rms tir ses kalitesi ve ses şiddeti ciddi derecede düşer. Amfinizi sadece 2 takım companent için kullanırsanız 3 ohmda amfiniz 80 rms gibi bir değer verir bu amfiniz içinde hoparlörleriniz içinde uygun bir değerdir. Bass içinde uygun değerlerde güç veren bir mono amfi alıp sisteminizi tamamlayabilirsiniz. Yada amfinizi 5 kanal bir amfi ile değiştirip sisteminizi tek amfi ile kullanabilirsiniz. 5 kanal amfinizin özellikleri 4 ohmda kanalbaşı 75-80 rms güç veren + bas kanalı içinde 200rms güç veren bir amfi olamalı. örnek olarakhttps://urun.n11.com/teyp-cerceveleri/soundmagus-sm-5c5-5-kanal-4500-watt-amplifikator-P271688679?gclid=CjwKCAjw1cX0BRBmEiwAy9tKHrX8m4_uK1d9O58nJqZ4O76MgrSCjSN4Tmxpazx8OjhRUCPumdNdahoC5PcQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds bu amfiye bakabilirsiniz 2. elden daha uygun fiyatlara bu değerlere yakın amfiler bulabilirsiniz. Sormak istediğiniz başka konu varsa yardımcı olabilirim




  • İlginiz için teşekkürler. İlerleyen zamanlarda bir amfiye bakıcam. Subwoofer'ı simdilik iptal edip amfiyi sadece komponentler için kullanmaya karar verdim.
    Yalniz amfimi degistirene kadar kafamı kurcalayan bir durum olucak. Komponentin 3 ohm empedans, 90 rmslik degere sahip olması anfininde 80 rmslik değeri vermesinden dolayı aradaki 10 rms lik farkın cihazlara kalıcı bir zararı olur mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkartal78

    İlginiz için teşekkürler. İlerleyen zamanlarda bir amfiye bakıcam. Subwoofer'ı simdilik iptal edip amfiyi sadece komponentler için kullanmaya karar verdim.
    Yalniz amfimi degistirene kadar kafamı kurcalayan bir durum olucak. Komponentin 3 ohm empedans, 90 rmslik degere sahip olması anfininde 80 rmslik değeri vermesinden dolayı aradaki 10 rms lik farkın cihazlara kalıcı bir zararı olur mu?
    Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Sorunuza gelecek olursak amfinin güçsüz hoparlörün güçlü olması durumlarında ses şiddetinde ve ses kalitesinde ufak kayıplar meydana geliyor bunun haricinde cihazlara herhangi bir zararı yok. Tam tersi durumlarda amfi güçlü hoparlörün güçsüz olması durumunda hoparlörlerin zarar görmesine neden oluyor. Amfinin zarar görebilmesi için çalışma empedansının çok düşük olması gerekir bu aşırı voltaj akımı çekmesine sebep olur ve amfiye zarar verir.

    Sizin böyle bir kaygınız olmasın sizdeki durumu açıklamam gerekirse sizin amfiniz 4 ohmda rahat 2 ohmda stabil çalışan bir amfi. Hoparlörleriniz 3 ohm olduğundan amfiniz 3 ohma düşeccek bunun amfiye ve hoparlörlerinize bir zararı dokunmaz sadce 10 rms gibi bir rakamlık ses şiddeti ve ses kalitesi kaybınız olur oda tolere edilebilir bir rakam güvenle kullanabilirsiniz.




  • merhaba, mx534 midlerinizi çalıştırır, ancak midleriniz 3 ohm olduğu için amfiye kanal başı bağlanması gerekir. bir kanala 2 adet bağlandığı takdirde ohmaj 1.5ohm a düşer bu da seste erken bozulma ve distorsion olarak size dönücektir. Beraberinde amfide de sıkıntılar çıkabilir. tavsiyem ya direk 5 kanal amfi almak, ya da mx534 ün yanına ufak bir mono amfi almanızdır. bas olmadan sadece midleri kullanırsanız bas olmayan tonsuz ince bir ses alıcaksınız bu da bir süre sonra rahatsız edicektir. bas hoparlörü sistemin alt tonlarını tamamlar ve sistemde olması gerekir. Ne olursa olsun sistem teypten aldığı ses kalitesi kadar çalar, giriş sınıfı da olsa alpine yada pioneer in tek amfi çıkışlı bile olsa bir teybine geçmenizi şiddetle tavsiye ederim. aradaki farkı görseniz keşke daha önce böyle yapsaymışım dersiniz. Teyp olarak pioneer mvh190 (digicom) olan modelini öneririm. amfinin hoparlörleri zarar vermeden çalıştırma olayına gelecek olursak bu hassas bir notka iyi bir kulak ve profesyönel bir ayar yapmak gerekir. işi bilen bir tesisatçıya montaj ve ayar yaptırmanızı öneririm. iyi günler.




  • audiocu kullanıcısına yanıt
    Ürunler geldi lakin 1 takım kapılara büyük geldiginden iade ettim 5020 cx olan 13cm lik modelinin siparisini vericem. Diger Ürun pandizota takıldı ama yinede bass'larda cok bozulma var onceki haporlorlerimde oldugu gibi cazir cuzur ediyor. Baglantiyi yapan arkadas muhtemelen teyp anfi bağlantılarının yanlis oldugunu onlere aldigin haporlorlerin gelince butun baglantilarini duzelticegini soyledi. Teyptende bozuyo olabilir dendi sizce ne yapmalıyım? Onlere haporlor almak yerine iade edilecek paramla direk bir tane teyp mi almalıyım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkartal78

    Ürunler geldi lakin 1 takım kapılara büyük geldiginden iade ettim 5020 cx olan 13cm lik modelinin siparisini vericem. Diger Ürun pandizota takıldı ama yinede bass'larda cok bozulma var onceki haporlorlerimde oldugu gibi cazir cuzur ediyor. Baglantiyi yapan arkadas muhtemelen teyp anfi bağlantılarının yanlis oldugunu onlere aldigin haporlorlerin gelince butun baglantilarini duzelticegini soyledi. Teyptende bozuyo olabilir dendi sizce ne yapmalıyım? Onlere haporlor almak yerine iade edilecek paramla direk bir tane teyp mi almalıyım?
    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki componentleriniz ve teybiniz çok kaliteli değil bu sebeple aşırı bir performans ve ses kalitesi beklemek yanlış olacaktır. Siz öncelikle kablo bağlantılarınızı düzgün hale getirin sonra amfi ayarlarınızı düzgün bir şekilde yapın faydası olacaktır. Amfi ayarlarınızla ilgili önerim şu şekilde subwooferınızı 2 kanala köprülü bir şekilde bağlayın bu bağladığınız kanal frekans ayarını lpf modunda 120hz civarı yapın. 16cmlik componnet takımlarınızı amfinin diğer iki kanalına tek tek olacak şekilde bağlayın ve bu kanalların frekans ayarını ise hpf modunda 120hz civarı yapın bu sayede subwooferınız 120hz üstü frekansları çalmaz alt frekansları çalar ve yorulmaz componentleriniz ise tam tersi 120hz altını çalmaz üstünü çalar ve bu sayede alt frekanslardaki bozulmalarında önüne geçilmiş olur component takımlarındaki crossover ise üst frekans kesimlerini yapar üst frekanslardaki ses patlamalarıda önlenmiş olur ve tweeterlarınızda korunmuş olur. 13cm componetlerinizi ise direkt teybe bağlayın amfiye paralel olarak bağlarsanız amfinizin yanma ihtimali çok yüksek olur ayrıca 1.5 ohmda ne yaparsanız yapın ses kalitesini artırmanız mümkün olmayacaktır. Eğer bütçeniz ve hoparlörleri iade etme seçeneğiniz varsa Alpine s s65c component takımlarını şiddetle tavsiye derim ses kalitesi muazzam doğru ayarlar ile ses bozulması neredeyse hiç yaşanmıyor. Ayrıca Alpine s s65 serisinin coaxial olanlarıda gerçekten iyi performans veriyor. Fiyat olarak biraz tuzludur fakat parasının karşılığını fazlasıyla veriyor. 2 takım infinity yerine 1 takım alpine alarak sisteminizi 4ohmda çalıştırıp çok daha kaliteli bir ses almanız mümkün.
    https://www.youtube.com/watch?v=0NmhMzGuNmY
    https://www.youtube.com/watch?v=AkTEUTZ-lhw&t=136s
    https://www.youtube.com/watch?v=aYNtlARVBUI&t=123s
    https://www.youtube.com/watch?v=cVVDYmtTCwI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakancekic88 -- 20 Nisan 2020; 18:32:41 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.