Şimdi Ara

Aracımda Su Eksiltme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrh, 2010 model 1.5 Familia aldım 1 ay önce. Lpg var ama işli değil zaten muayeneden de geçmiyor işletmeyi düşünmüyorum.
    Benim aracım 2 haftadır su eksiltiyor öyleki 200 km de 1.5 litre kadar yaklaşık. Araçta çekiş çok iyi 3 gün önce hem de Lpg de iken 150 km ye kadar çıktık bana mısın demiyor. Sabahları yarım marşta çalışıyor tekleme silkeleme vs. yok araçta. Ekzostan duman veya su da gelmiyor çok soğuk havalarda ısınana kadar damla damla var sadece sonra kesiyor o kadar. Gözle kontrollerde kaçak tespit edemedik altına karton koyup sabaha kadar beklettim ama su izi yoktu. Motor yağı seviyesi normal ve yağ özlliğini koruyor. Su içerisinde de yağ karışımı yok. Ama hala su eksiltiyor malesef bikaç ustaya gösterdim ikisi contadır dedi biri de 1 gece bırak bakalım dedi bırakamadım zaman olmadı.
    Yedek su tankının kapağı orjinal değil, normal bir bidon kapağını depo ağzındaki kertiğe girecek kadar yarıp öyle takmış önceki sahibi. Radyatörde su eksildiğinde yedek depoda hala su var oluyor eksik ama tam bitmemiş mesela en son radyatör kapağını açıp 1.5 litre su ekledim ama yedek depo hala yarıda idi su eklemeden önce.
    Sorunu nerede aramalıyım acaba? Lpg regülatörünün içinde diyafram varmış ona baktıramadım henüz acaba kaçak yapar mı oradan.
    Bu arada devir daim dıştan sağlam duruyor ve zamanında devreye giriyor fan açıyor ama içeride sızıntı var mıdır bilmiyorum.
    Benzer sorun yaşayan arkadaşlar var mı veya bu araçların kronik sorunu mudur bu bilen var mı acaba?
    Bazı forumlarda radyatör depo kapağının da arızalı olmasının su eksiltebileceğini söyleyenler olmuş ama değiştirmedim şu anda.







  • Soğutma sistemi belirli bir sıcaklık ve basınç altında çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır yedek su deposu kapağıda bu sistemde önemli bir rolü var araca el değdirmeden ilk başta olursa orjinal olmazsa kaliteli bir marka kapak alıp takın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ama ilk 15 gün bir sorun yoktu bu şekilde kullandım yaklaşık 10 gündür su eksiliyor. Yine de her iki kapağı yenilemeyi düşünüyorum bakalım sonuç değişecek mi.
  • Sabah ilk çalıştırmada sallantılı çalışma var mı varsa contadan şüphe et bunun dışında bağlantı noktaları termostat yuvası devirdaim radyatör vs şüpheli bir hayli fazla inşallah bulabilirsin ama dediğim gibi önce kimseye elletmeden kapak al

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Yok gayet stabil çalışıyor sabahları
  • 200 km de 1.5 litre eksiltme de bariz bi kaçak olması lazım Allah yardımcın olsun inşallah tez zamanda çözersin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soylediklerinize gore Ya Kapaktan dolayi eksiltme yapiyordur ya da kalorifer sistemindeki bir sorundan . Conta falan girismeyin hemen . Ustalarin en sevdigi istir 100 liralik conta tak 1 saat indir kaldir yap ver 1000 tl . Bide taslama yaptirdim der 200 liraya yaptirir taslamayi 500 lira der .
    Conta kolay kolay gitmez . Suya yag karistirma , yaga su karistirma , egzostan su atma yoksa conta gitmis olamaz %99 .
    Orjinal kapak ve yedek su deposunu taktiktan sonra su eksiltme devam ederse kalorifer radyatorunu ve su hortumlarini kontrol edin . Sofor tarafi ve yan tarafin paspaslarinin altlari islaksa kalorifer petegi ya da hortumlarindan kaciriyor olabilir .
    Ayrica dipnot devirdaimida kontrol ettirin . Devirdaim calismazsa fan ve termostat dogru derecede acar ve calisir ancak sirkulasyon olmadigi icin ya da az oldugu icin sicaklik artar ve buharlasmada artar .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 27 Nisan 2019; 0:42:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorun bendede oldu birçok ustaya gösterdim ensonumda kapağın içindeki conta 1cm yırtılmış 30 liraya orjinalini aldım sorun çözüldü.eğer kapakta sorun varsa yeni su eklediğinizde havasını almayı unutmayın.bir diğer sorun yağ soğutucusu olabilir zamana bağlı su ve yağı birbirine karıştırır ama ozanda hararette yukselme olur.büyük ihtimalle kapatır çünkü kapaklarda termostat görevi görüyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorun dacia solenza aracımda bendede vardı motor gün içinde ilk çalıştırmada eksozdan beyaz duman atıyordu arkayı zor görüyordum. 4-5 dakika sonra duman atması bitiyor normale dönüyordu.Ben önceleri araçta su eksiltmesi olduğu için motora veya eksoza su akıtıyor diye düşünüyordum.Usta mavi duman dedi.yağ yakıyor dedi motor yenilenmesi lazım dedi. Duman rengi beyaz ama maviyi seçmek zor.Eğer yağ yakıyorsa neden sadece ilk çalıştırmada duman oluyor da sonra olmuyor diye düşünüp yaptırmadım.Sonra bir yerde okudum araç bir gün çalışmadan bekleyince motor içinde segmanlar bozulduğundan motor içine yağ yavaş yavaş akıyor ve yanma odasında yağ birikmesi oluyor çalıştırınca da bu biriken yağ yanıyor aşırı duman oluşuyor sonrasında biriken yağ yanıp atıldığından pek belirgin olmuyormuş.Bazı ustalar üst kapak contası yanık değişmesi lazım ondan olur dediler ama bir kaç ay öncede subap patlaması nedeniyle araç çalışmamıştı çekiciyle götürüp komple subapları ve üst kapak contasını değiştirmiştik. Üst kapak contasının yeni değiştiğinden bu ihtimal zayıftı.Araçta şehir içinde yağ eksiltme çok az oluyordu ancak şehirler arası gidince aşağı yukarı 700 km de 1 lt yağ eksiltiyordu.Ustada araç 700-800 km gidince 1 litre eksiltiyorsa araç yağ yakıyordur demişti.doğru söylemiş.Peki su eksiltmesi neden oluyordu bütün hortum ve hortum bağlantılarına baktırdım bazı hortumları değiştirdim su eksiltme devam etti.Aşağı yukarı haftada yarım litre den fazla su koyuyordum.Usta motor dışına sızan su yok suyu motor yağ karterine bloktan veya üst kapaktan sızdırıyor olabilir motor üst kapak sökülüp testi yapılıp orda sıkıntı yoksa ayrıca motor blokları sökülüp bakılması lazım. Çatlak varsa Çatlağa TIĞ kaynağı yapılması lazım dedi.Bende artık uğraşmaktan yorulduğum ve tamiri çok para tutacağı için aracı alıcıya tüm sıkıntısını ve masrafını söyleyip 16 000 TL ye çok düşüğe sattım.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.