Şimdi Ara

ARÇELİK SERVİS MONTAJDA GAZI KAÇIRDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arçelik 24510 AA inverter klima aldık. Servis Montaj sırasında gazını kaçırdı, onlar gidince farkedip çağırdık, uyduruktan ölçüm dahi yapmadan güya gaz doldurup gittiler. Tekrar çağırdık bu sefer ellerinde aletler, termostat vs gaz doldurdular. Biz bilmiyoruz tabii bu işin ince ayrıntılarını ama oldu bu sefer deyip gittiler. Cihazın Çlaışma performansından hiç memnun değilim. Değişim yapmaları gerekmez miydi? Önerisi olan var mı?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: esra-gurkan

    Arçelik 24510 AA inverter klima aldık. Servis Montaj sırasında gazını kaçırdı, onlar gidince farkedip çağırdık, uyduruktan ölçüm dahi yapmadan güya gaz doldurup gittiler. Tekrar çağırdık bu sefer ellerinde aletler, termostat vs gaz doldurdular. Biz bilmiyoruz tabii bu işin ince ayrıntılarını ama oldu bu sefer deyip gittiler. Cihazın Çlaışma performansından hiç memnun değilim. Değişim yapmaları gerekmez miydi? Önerisi olan var mı?

    Klimanız R410 gazlı klima ise o klimaya gaz dolumu yapılmaz.
    Genel merkezi arayın komple değişim isteyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esra-gurkan

    Arçelik 24510 AA inverter klima aldık. Servis Montaj sırasında gazını kaçırdı, onlar gidince farkedip çağırdık, uyduruktan ölçüm dahi yapmadan güya gaz doldurup gittiler. Tekrar çağırdık bu sefer ellerinde aletler, termostat vs gaz doldurdular. Biz bilmiyoruz tabii bu işin ince ayrıntılarını ama oldu bu sefer deyip gittiler. Cihazın Çlaışma performansından hiç memnun değilim. Değişim yapmaları gerekmez miydi? Önerisi olan var mı?

    kesinlikle genel merkeze durumu anlatın ve değişimde diretin.normalde ekleme yapılamaz r410 a.aslında hiçbirine yapılamazda r22 ler kaldırıyor eklemeyi diye ses çıkarılmıyor.gaz kaçtı ekledi derken zaten o cihazdan hayır beklemeyin .diretin siz arçelik o klimayı değiştirir.genel merkezi sürekli arayın rahat vermeyin ama tabi bağırarak çağırarak değil olması gerektiği gibi.




  • Aradım şikayet kaydı aldılar, direk bölge müdürlüğüne ileteceklermiş. Sanırım mühendis falan gönderecekler. Gerekirse hakem heyetine de giderim.
  • Ghostkiller1 G kullanıcısına yanıt
    Az önce döndüler, yarın arkadaşlarımız gelip değerlendirecek dediler. Muhtemelen önce değiştirmemek için ikna etmeye çalışacaklar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, başka ne yapabilirim?
  • Böyle her gazdan mevzuda ürün komple değişmez. gaz nereden kaçtı, nasıl gördünüz veya tespit ettiniz onları yazmamışsınız. R410 gaza ekleme yapılmaz zira 410 gaz özelliği gereği 22 ye oranla karışımı daha yüksek bir gazdır ve hangisinin ne oranda gaz ne oranda likit olduğu anlaşılmaz bu nedenle yapılması gereken, sistemdeki gazın tamamen boşaltılıp, manometre ile vakum yapıp sonra terazi ile gramınca yeniden gaz vermektir ki zaten fabrikalarda yapılan da bundan farklı bir şey değildir. üzerinden 1 hafta geçmiş bir şey yazmamışsınız ancak ben değişim kararı çıkacağını beklemiyorum açıkçası.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    merhaba, kusura bakmayın epeydir foruma girmiyordum.
    klima montajından hemen sonra servisin gitmesini takiben deneme maksatlı açtık klimayı ve soğutmadığını gördük. sonra klima konusunda deneyimli bir arkadaşıma sordum gazı kaçmıştır, zira montajda en sık karşılaşılan sorundur dedi. bunun üzerine servise haber verdik ve Arçelik mh e mail attık, gelip baktılar ancak (ki yine bahsettiğim arkadaşıma danıştım onun direktifleriyle yapılan her işlemi takip ettim) malesef ilk gelişlerinde sistemdeki gazı boşaltmadan ekleme şeklinde birşeyler yapıp tamam deyip gittiler. yapılan işlemin yetersiz olduğunu farkedince yeniden arçelik mh lerine mail attım. servis tekrar ama bu sefer donanımlı (sizin de bahsettiğiniz terazi, manometre vs ile beraber) geldiler. sonrasında klimada ciddi bir soğutma artışı gördük. ordan da anladık ki gaz kaçağı saptamamız doğruymuş, zira servis de geldiğinde gazını kaçırmışız diyerek beni haklı çıkarmıştı.
    gelelim son duruma, evdeki tüm klimaları inceletiim, bir sorun olmadığını söylediler. zaten garantileri de devam ediyor. ancak şunu anladım ki marka seçimi ne kadar önemliyse servis de çok önemliymiş, bize meğerse zaten çok şikayet alan bir servis gelmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esra-gurkan -- 9 Ağustos 2016; 13:29:30 >




  • esra-gurkan E kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam;
    Rica ederim ne kusuru. Aslında benim halen anlam veremediğim şeyler yok değil, montaj esnasında milim milim gz kaçsa bunun etkisini hemen fark etmeniz imkansız, yani hiç fark edilmeden kaçan gazın etkisi, servis gidene kadar, gittikten sonra hatta hemen anlaşılacak bir şey olamaz.
    Montaj yaparken ciddi bir gaz kaçağı olsa sizin bu sesi duymamanız imkansız kaldı ki bu derece gaz kaçıran servis, o cihazın soğutmayacağını bilir, madem yapılmayacak bir şey yapıp gaz basmışlar o zaman anında yaparlardı sanki

    Ancak zaten mücadelesini verdiğimiz servis dünyasında imkansız bir şey yok tabi ki.

    Şu an ürünlerden memnunsanız sorun yok, ilk mesajımda da belirtmiştim değişim olacağını zaten düşünmüyordum. her ne kadar yaşadığınız konu hoş olmasa da, o cihaz gaz kaçırdı diye çatlayıp patlayacak değil. Güle güle kullanınız. umarım bir daha servis yüzü görmezsiniz, artık literatüre yeni dualar kazandırmaya başlıyoruz




  • Ado kullanıcısına yanıt
    çok haklısınız ama bizim bilinçsizliğimiz oldu, evimize yeni taşınıyorduk, 3klima birden monte ediliyordu, zaten habire birşeylerle ve 3 yaşında çok hareketli kızımızla uğraşıyorduk başında duramadık dursak duyardık belki.
    servis bilerek bıraktı gitti ya da gaz kaçırdıklarının farkına bile varamayacak kadar deneyimsizdiler bilemiyorum. ben de aynı şeyde hala takılıyım o noktaya :-) hiç soğutmayınca anladık gaz kaçtığını, ilk gelişlerinde bile o kadar acayiptiler ki, yanlarında doğrudürüst hiç malzeme getirmemişlerdi. servis servis değildi anlayacağınız. ya da ürün zaten gazsızdı geldiğinde hiç bilmiyorum, her ihtimal olabilir. benim derdim sorunumun çözülmesiydi. şuan için çözüldü ama diğer klimaların bağlantılarına bakıyorum işçilikleri de çok kötü. mesela kışın oturma odasında otururken ( klimayı kışın kullanmıyoruz) bir farkettim ki klimanın ara boşluklarından resmen soğuk rüzgar geliyor, meğerse dış üniteyi başlarken kablonun geçtiği deliğin etrafını normalde doldurmaları gerekirken öyle bırakmışlar. aldık elimize macunu kendimiz doldurduk artık. diyeceğim şu servis çok önemli.
    şimdi de buhar kazanlı ütü arıyorum mesela, foruma ondan girdim, klimadan ağzımız yandi diye arçelik ten uzaklaşmış durumdayım. oysa yaşadığımız olayda markanın ne suçu var....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esra-gurkan -- 9 Ağustos 2016; 14:39:29 >




  • esra-gurkan E kullanıcısına yanıt
    Bir tespit bu kadar mı doğru olur. Ben de dün MITSUBİSHİ için bu cümleleri kurmuştum, adamlar dünyanın en kaliteli klimasını yapsa ne olacak montajda bunlarla karşılaştıktan sonra. Bu nedenle zaten BU KONUYU açma gereği duymuştum.
    basit bir alçı, basitçe çakılabilecek 2 kroşe, 2 dakikada yapılacak ufak bir temizlik, o evden tüketicinin sıcak bir teşekkürünü alarak gitmek.
    Bunlar zaten bırakın profesyonelliği ESNAFLIK denen olgunun temel öğeleridir. Üzülüyorum bunları okudukça, duydukça..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.