Şimdi Ara

Arena niye pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evde kullandıgım bilgisayarı yenilemek için tanıdıgımız bir bilgisayarcıya gittim.Fiyat çıkartmaları için düşündügüm konfigurasyonu yazıp verdim adam hesapladı fiyatı cıkardı birde baktımki fiyat olması gerktiğinden 100-150 dolar daha fazla.Niye böle bu dedim ;e işte bizim toptancımız arenada işte efendim cok saglam firmadırda garantidiydi şuydu,buydu bir sürü sey anlattı.Arena nın sitesine baktım adamlar gerçektende pahalı satıyolar piyasaya göre,arkadasa sordum bu niye böyledir diye"borsada işlem görüyolar ya ondandır" diye birsey salladı[dry].Şimdi düşünüyorum tanıdık firma,daha öncede onlardan almıştım bilgisayarı(demekki ozamanda kazıgı yemişim,bilmiyodukki ozamanlar forum diye birsey[evlol])yine onlardan alıyım basım agrımasın ama öbür taraftanda merak ettim bu arenanın ne farkı var acep?



  • Arena büyük toptancıdır.Çoğu bilgisayar firması buradan alış veriş yapar. Garanti olayında haksız sayılmazsın. Küçük firmalar garanti olayında biraz daha fazla oyalanır.Ama sonuçta sattıkları ürünler aynıdır. Piyasada daha ucuza bu ürünleri bulabilirsin. Her firmanın kar marjı farklıdır. Bazı firmalar son kullanıcıya bayi fiyatından ürün satabiliyorlar.Bu tür firmalar piyasada çok sayıda var.
  • arena harbi kazık
  • benim çalıştığım firmada arenadan alıyordu fakat piyasadan ucuzdu. karı koydukmu piyasadan da ucuz oluyorduk.
    arena pahalı deil! küçük esnaf saf kullanıcıları kazıklamak için böyle der kanmayın...
    sor bakalım o bilgisayarcına 150 dolar daha çok kar marjı yapmak yerine neden arenadan alıormus bu bir açıklama olamaz. ki bilgisayarcın gider başka bi toptancıdan alır arenadan aldım gibilerinden 100 dolar daha pahalı satar. açıklaması yanlış
    150 dolar cebe indiriom demiyo arenaya bok atıyo...
  • quote > 150 dolar cebe indiriom demiyo arenaya bok atıyo...

    +1 camur atmanin da boylesi.. [evlol]
    garantisinde de bu sistem 150$ sigortalidir. seklinde yazdiriliyordur mu? [evlol]

    kissadan hisse, elini ver kolunu kaptirma. ticaret bu tanidik da olsa.. [evlol]
  • Arena Kurumsal calısıyor ve sahısa sattığı zaman fiyatlar yüksek görünüyor. fakat bayilerine web sitesinde görünenden cok düşük fiyatlarda veriyordur.
  • arena-karma-armada yahudi menşeili büyük bi firma avrupadada şubeleri var.

    evet kurumsal büyük bir firma bayilerini özenle seçer kısıtlı tutar genelde bayileri satar piyasaya malı yani son kullanıcı en az 3ncü kullanıcı durumundadır dolayısıyla aradaki marjları eklediğinizde son kullanıcılara gelen rakam büyür..ama bilg.firmaların %90 ı arena menşeili çalışmazlar. direk ithal eden ama belli kalemleri getiren firmalar daha ucuza satarlar ya da mal getirmezler ama muazzam sirkülasyon yaparlar 1$ kar la mal verirler mail order kargo bedava çalışırlar ki bu şekilde olan firmalar çok ama çok az bayi bazında 500 den fazla bayisi olan ve sirkülasyonu olan bi firma düşünün nasıl mal eritir nasıl mal çeker ki bende öle bi firmadan mal alıyorum..yani çalışma şartları çok farklı firmaların..son kullanıcıya bunlar aksetmez tabi..forum üyelerinin şöyle bi şansı var forumu bilgisayar dünyasını takip eden gidipte markalara aldanıp makina almazz neymişş toplama yaa ıygg diyen işi bilmezlerden diğildir en azından.neyi hangi özelliği kaça alacağını ya da ne alacağını bilen öğrenen insanlar olduğundan aldanma payları çok düşük ama bilmezz escort casper exper alıp yanılacağını:)) geçenlerde bi hırsızlık olayı olmuş komser arkadaşlar rica etti bi tane numune var ona göre özelliklerini belirleyelim dediler gittim baktım arenadan hazır pc..çalınan yer bi okul..aradık böle bi okul var üzerinde şu seri numaraları olan bilgisayar var bize detaylı fatura bilgisi verebilirimisiniz filan eee siz aldığınız yerden isteyin yaww bağış yapılmış fatura filan yok üstünde seri numarası var işte siz yazmışınız uğraştırmayın filan yok o numara olmaz bilmem ne velhasıl bi faydaları olmadı..




  • Evet son kuullanıcıyla ugrasmaz. Ugraşsa da pahalı verir ole ugrasır.
  • arena- bayilere de diğer firmalara göre daha pahalı satıyor.
    öte yandan ciro büyürse fiyatları çok aşağıya çekebiliyorlar.
    arena ile ancak uzun süre çalışılacaksa iş yapılır. aksi takdirde zarar yazar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.