Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.925
Cevap
36
Favori
179.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasanbatuhan


    Kombi de sıkıntı falan yok.Almayın demeyin bence bir sürü insanı etkileyebiliyorsunuz.Bende de aynı kombi var.

    Evet sayın Hasanbatuhan.Ben bu kombiyi izmirde oturan arkadaşlara tavsiye etmiyorum.1 servis kombiye bakmaya 5 günde geliyorsa o serviste problem var demektir.Gerçek bir arıza yaşasak kışın 5 gün soğuktamı bekliyecez?Kombi istenilen sıcaklığa geldiğinde durması ayrı ısıtma sistemi pompası aşırı çalışma deyip durması ayrı.pompa kendini korumaya alıyor.bu normal bir durma değil bana göre.Ancak hatanın hava koşullarından olduğunu dönüş suyunun soğumadığı için kombi kendini korumaya aldığını kullanarak anladık.Daha önce böyle bir sorun hiç yaşamamıştım.tecrübe oldu bizim içinde.Dikkat ederseniz almayın dediğim kişiler izmirde oturanlardır.Sizde İzmirdeyseniz servisin iyi olduğunu iddia ediyosanız bizde o iyi olan servisle iletişime geçelim.Ben bu durumu servise anlattığımda pompa aşırı çalışma dedikten sonra kombi duruyor dedğimde servis bana tesisatınız tıkanmış ya da pompa kilitlenmiş diyorsa(bilgisizlikten) ve 5 gün sonra geliriz eleman yok diyorsa kusura bakmayın böyle servislik olmaz!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    Sn Hasanbatuhan,
    Uzun bir aradan sonra DH foruma hoş geldiniz. Özellikle Ariston genus/clas premium evo kullanıcı deneyimi soran arkadaşlar için sizin tecrübeleriniz çok önemli. Bunları ayağınızın tozuyla paylaşmaya başlamışsınız. Bildiğim kadarıyla forumda ilk kullanmaya başlayan sizsiniz ve sizin deneyimleriniz yol gösterici olacaktır...

    Teşekkürler Sayın Memint anlatmaya çalışırım.Istma sistemi pompa aşırı çalışması demek arıza değil.İstenilen sıcaklığa gelmiş olması demek.Durmasını istemiyorsanız onun da çözümü var.Değerlerini servis değiştirebilir.Her türlü çözümü mevcut.Değerleri değiştiğinde istediğiniz gibi çalıştırabiliyorsunuz.Beimkinde alev kopması arızası haricinde bir arıza vermedi.Onuda İtalya ya soruldu gelip bir ayarlama yapacaklar.O da zaten yüksek sıcaklıklarda oluyor.Asıl İzmir de kullanılması daha iyi.Min ısıl gücü çok düşük kombinin.Servisi kötüyse bilemiyorum.Ben Isparta dayım.Servis yönünden sıkıntım yok.Zaten bir sıkıntı olursa direk İstanbul da Teknik Servisin sorumlusu değerli bir arkadaşımıza direk cepten ulaşabiliyorum.Sıkıntı yok yani anlayacağınız.Benim kombim durmuyordu alev boyunu kısıyordu devamlı çalışıyordu.Değerlerini değiştirdim şimdi istenilen sıcaklığa gelince işte arkadaşın dediği aşırı pompa çalışması deyip duruyor ve su sıcaklığı düşünce tekrar devreye giriyor.İzmir de bunu çok çabuk yapması normal çünkü İzmir daha sıcak bir yer.Tabi istenilen sıcaklığa çabuk ulaşacak kombi;ama arkadaş ısrar ediyorsa yapacak bir şey yok.Kombi zaten sessiz ötesi bir kombi.Pompanın harcadığı güç ise şimdiye kadar hiç bir kombi de görmedim desem yalan olmaz çok düşük.Elektrik sarfiyatını bile baya etkiliyor.Durması ya da çalışması konusuna gelelim hiç bir yakıt tasarrufu söz konusu değil.Eğer kombi durup ilk kalkınma anında yavaş kalkınma yapsa işte o zaman tasarruf sağlayacağı kesin.Sonuç olarak kombinin durması ile durmaması arasında bir tasarruf yok.Aslında durmaması daha iyi.Konfor yönünden.




  • Hasanbatuhan H kullanıcısına yanıt
    Isparta gibi karasal iklime sahip bir yerde dış sıcaklık İzmir vb ılıman bir ilimize göre daha düşüklerde seyreder. Dolayısıyla ısınma için Isparta'da daha fazla kombi ısısına ihtiyaç olur ki sizde kombinin daha az durması normaldir. Yani İzmir'deki kombi daha sık durur. Sonuçta tespitinize katılıyorum.
    Ama bence kombinin hiç durmamasındansa, dış sıcaklığın yükseldiği zamanlarda durması (zaten beklen budur) durmamasından çok daha iyidir.:) İç sıcaklık düşmediği sürece konfor bozulmaz nasıl olsa.
    İyi forumlar...

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memint -- 2 Ekim 2013; 14:30:42 >
  • kombi istenilen sıcallıga geliyor ve pompa aşırı çalışma deyip duruyor
    ancak ev istenien sıcaklıga gelmiyor.o dediğiniz ayarları izmirde yapabilecek servis olduğunu sanmıyorum.adamlar sensys termostatı bilmiyorlar.bakın kombi iyi olabilir.ama iyi de bir servis gerek.alev kopması bile italyaya soruluyorsa bi düşünün derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurergun30 U kullanıcısına yanıt
    Pompa ddurduktanbir süre sonra devreye girmiyor mu tekrar? Bende de bazen pompa duruyor suyun derecesi düştükte sonra tekrar devreye giriyor. Oldukça da uzun bir süre devrede kalıyor. Size tavsiyem pompa oranınızı biraz ve set çalışma sıcaklığınızı 2 3 derece arttırarak denemeniz. Eğer kombiniz 35 40derecelerde çalışıyorsa evinizi ısıtma süresi uzayacak ayrıca evin içi sıcak olduğundan dönüş suyu çabuk soğumadığından pompanız çabuk devre dışı kalacaktır. Dediğim değerleri arttırırsanız pompa duruş zamanı artacak ya da hiç durmayacak. Burda dış ısı bu sabah 6 dereceydi ve kombim hiç pompadan dolyı durmadı.yaklaşık 47 50 derecelerde çalışıyor. Evim de gayet güzel ıeınıyor. Eski kombime göre de bir miktar tasarruf söz konusu ama net değerler 2 3 fatura sonrası ortaya çıkar. Kullandığımız kombi güzel ancak servis konusunda size katılıyorum. Benim kombimi acan servis elemanları da teknik olarak yetersiz. Sensys Termostatı nasıl bağlayacaklarını bilmiyorlardı. Adamlar kitapçıktaki bağlantıyı okuyamıyorlar. Ama kombi kötü demeniz için atıp yerine yeni kombi takmalısınız. Eski kombimi garanti kapsamında atıp yerne bunu taktım. İlk zamanlar bahsettiğiniz durumu yaşadım sonra merkezden edindiğim bilgilerle ayarlarını değiştirip kullanıyorum. Oldukça da memnunum. Ayrıca kombiye yakın peteklerde trv vana yoksa petek girişlerini biraz kısın ki uzak peteklere sıcak su gitsin ve yakın petekten dönen sıcak su geç gelsin ki dönüş suyu çabuk ısınmasın. Sormak istediğiniz bir soru olursa da yardımcı olmaya hazırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cevabınız için teşekkürler.bende sensys oda ter.
    var evde 8 petek 5 adet termo vana var.dediginiz gibi ev sıcak oldugu icin dönus suyu sogumuyor.45 derecede kombı 3-5 dakikada pompa aşırı calısma deyip duruyor.kombinin durmaması icin ne yapmam gerek?hangi ayarları değistirmeliyim?sirkülasyon hızını düşürmem gerek sanırım.dönen su yavaş dönsünki soğusun bu sayede.ama nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada evet dönüs suyu soguduğunda tekrar devreye giriyor kombi.tüm kombiler duruyomudur acaba böyle?8 -9 metre petekten geçen suyun sogumamasıda ayrı bi olay.ev 26 derece 30 dereceye ayarlıyorum sensysi kombide 45 derecede.ama 3-5 dakika sonra durma gerçekleşiyor.kışında yaşarmıyız bu sorunu en çok bu korkutuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurergun30 U kullanıcısına yanıt
    Parametreyi hatırlamıyorum ama pwm min yazanı düşürün ama sunu söyleyeyim yakın peteklerden su kombiye çabuk ulaşır vanaları biraz kısmalısınız ben pkmpa hızını düşürdüğümde pompa durmasını daha çok yaşadım. Petek boyu fazla olduğunda pompa muvcut suyu zor çevirir suyu çiğner hareket ettiremez. Mevcut peteklerin yerine göre giriş vanalarını kısın uzak peteği diğerlerne göre fazla açın yakını komple kapatır çeyrek ya da yarım tur açın ısınmasına bakın. Gerekli parametreleri aksam eve gidince söylerim isterseniz.
    İlk defa oda termostatlı kombi kullandığımdan diğer kombilerde durur durmazndiyemem. Ama oda termostatı bağlanan kombilerin su sıcaklığının yüksek ayarlandığı düşünülürse onlarda da pompa ya da kombi set değerine ulaştığında duruyorki ev, kombi durmadan çabuk ısın diye derece yükseltiliyor. Yoksa neden yüksek ısıda çalıştırılsın.
    Yaklaşık 4gündür sürekli kombi çalışıyor ama zamn bulup ayarları çalışmasını takip edemedim. Bu günbi takip edeyim bakalım pompadan durcak mı? Sonra paylaşımda bulunurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kışın hava soğuk olduğunda çok fazla duruş yaşayacağınızı sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pompa min.hızını %25 yaptım.ana yine durma olayında değisme olmadı.bırde su durum var mesela benım en uzak oda salon.petekleri ılımıyor bile kombi durduğunda.kombiyi 55 e alınca petekler anca ılıyor.en yakın petek çok sıcakken uzak olanlar hala soğuk.parametleri paylaşırsanız çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurergun30 U kullanıcısına yanıt
    Kombiyi 45C'ye set edince ısınan peteklerin ortalama sıcaklığını 40C kabul edebiliriz. 1m 22/600 tip/profil peteğin 40C su ve 26C oda sıcaklığında verdiği ısı 275kcal/h olup 8m için; 8x275=2200 kcal/h eder. Şayet o andaki ısı kaybı (dış ve iç sıcaklık farkından doğan, yüzeylerde gerçekleşen ve yalıtımın bir yere kadar düşürebildiği kayıp ısı) bu rakamın üstündeyse (öyle olduğu anlaşılıyor), petek sıcaklığı yani kombi kazan sıcaklığı gerektiğince arttırılmadığı sürece iç sıcaklık 30C'ye gelemez. Kombi bir ısı kaynağı, petekler ısı dağıtıcı ve ısıtma da kendi kanunları çerçevesinde gerçekleşir. Sonuçta 45C set edilen kombi sizdeki mevcut durumda en fazla 26C'ye kadar iç sıcaklık sağlayabiliyor. Her ne kadar oda termostatı bağlı olsa da kombi ulaşamayacağı set değeri hesaba katmadan çalışıyor olsa gerek...
  • memint hocam söylediklerinizden şunu çıkardım.yanlışsa důzeltin lütfen.26 derece olan evi 45 dereceye set edilen kombi 30 dereceye getiremez.ancak getirmeye çalışması gerekmez mi?termostat ona 30 dereceye getirmesi icin emir veriyor sonuçta.o zaman kombiyi 70-80 dereceye alsam problem yaşsmadan kombide pompa aşırı çalışma demeden çalışır diyosunuz.dogrumudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 dereceye set ederseniz kombi aşırı çalışma demeden çalışır. Ama yakıtınız çok artar. siz kombiyi auto fonksiyonu kapalı kullanıyorsunuz sanırım. Gerçi auto m du açıkken oda ısınmaya başlayınca set sıcaklığını düşürüyor. Dış ısı 8derece iç ısı set 24 derece iken kombim 43 47 derece arasında çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurergun30 U kullanıcısına yanıt
    Sözkonusu rakamları elde ettiğiniz koşullarda (ev, yalıtım, iç ve dış sıcaklık) bu sonuca varırız. Başka koşullarda rakamsal sonuçlar değişir ama kural aynıdır. Kombilerin elektronik kartlarındaki yazılımlarla kombilerin çalışma periyotları belirlenir. Sözgelimi düşük kapasiteyle çalışmaya başlayan kombi, belirli bir sürede tesisat suyu veya (oda termostatı bağlıysa) oda sıcaklığını belirli oranda arttıramazsa kapasitesini (alev boyutunu) arttırır. Kapasiteyi sınırlayan en önemli parametre, mekanın anlık ısı ihtiyacına göre yeterli olacak kazan sıcaklığının seçilip seçilmediğidir. Sıcak sulu kaloriferik sistemlerde, ısıtılan ve peteklerde dolaşan sıcak su miktarı ve sıcaklık dağıtılan ısı enerjisini belirler. Su miktarı sabit olduğuna göre ısı enerjisini arttırmanın tek yolu suyun sıcaklığının arttırılmasıdır. Sonuç olarak kombiyi 50-55C'ye set edip oda sıcaklığı set değerini 23-24C'ye düşürürseniz (30C konfor açısından çok fazla bir sıcaklık) set değere ulaşma ve kombinin kapanması mümkün olabilir. Yoğuşmalı olsun olmasın, tüm kombiler için 70-80C çok yüksek ve plastik tesisata ve tabi ki keseye zarar verecek sıcaklıklardır. Pompa çalışması konusunda kesin bir şey söyleyemem, diğer kombilerde kombi kapanınca genelde pompa da durur, sizde görmek lazım...




  • ugurergun30 U kullanıcısına yanıt
    Siz 8metre pefeğin hepsini açık mı tutuyorsunuz? Evimde 7mt petek var bunun 5.2 si sürekli açık pompa min % 50de çalışıyor. 40 lara düştüğünde pompa durması yaşıyordum 50 yaptımşuan duruş yok gibi ama dışarsı bugünlerde 6 10 derecelerde. Akşam eve gidince mevcut parametreleri size göndereyim birde öyle deneyin bakalım değişiklik olacak mı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 derecede yoguşma yaptıramayız zaten bu kombiye.sorma amacım kombiyi durdurmadan nasıl çalışırı bulmak.sn..hasanbatuhan arkadaş parametre değerlerini söylerse birde öyle denicem bklm.belki dediğiniz gibi kışın böyle bir sorun olmayacak.ya olursa diye sizlerden fikir almaya çalışıyorum.hepinize ayrı ayrı teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paramtre ayarlarını unuttum.Servis genel merkezle görüştüğünde ona vereceklerdir.Bu sefer de servis iyi değil diyorsunuz.Petek boylarınız uzunsa 70 dereceyi falan görmezsiniz.Ben geçen yıl 45 dereceyi geçmedim Isparta gibi yerde.net oturma alanı 90 metre2 10.5 metre mi ne petek boyu var.Salonu 140x2 metre çalıştırmıyorum zaten.Geçen yıl 1150 m3 le falan çıktım.Ev 23.5 ve 24 derece civarında.
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Genus premium evo kombimin pompası kombi set edilen değere ulaştıktan 0.3 derece sonra ya da örneklersek 24.5 derece set değeri olduğunda ki öyle kullanıyorum 24.4 derecede kombi çalışıyor 24.6 derecede duruyor. İç ısı 24.8 olursa pompayı da kapatıyor. Ancak bahar günlerde hava soğuduğu için 24.8 e kadar kombi çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasanbatuhan H kullanıcısına yanıt
    Kombinin menüsünden parametreleri gezip bulabilirsiniz. Paylaşırsanız memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halils2 H kullanıcısına yanıt
    Diğer kombilerde genellikle yanma durduktan 1-3 dakika sonra pompa da duruyor. Evoda da böyle değil mi, diğer bir deyişle 0,2 derecelik ısınma 1-3 dakika sürüyorsa durum böyledir diyebiliriz (?)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.