Şimdi Ara

Artık şunu tekrar etmeyi bırakın!!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkçe dil koymayan oyunlara ceza vermek için torrent indirin geçinArtık şunu tekrar etmeyi bırakın!!! 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 3 Nisan 2021; 4:24:29 >
  • Türkiye'deki oyuncu potansiyeli bize göre çok veya artmış olsa da onlar için az olabilir.
    Belki de bu yüzden.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkçe olmayan bir telefonu alır mıyım? Ya da Türkçe olmayan bir kitabı… Benim ülkemde bana ürün satacaksın ama benim dilime destek vermeyeceksin. Mükemmel bir İngilizcem olsa dahi bunu saygısızlık olarak algılarım. Sen zahmet edip uğraşmıyorsan, ben de zahmet ederek kazandığım parayı sana vermem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen iyi misin ? Sen okumadın mı yazdığımı frogware neden yapıyor bana anlatabilir misin ? Türkiye pazarında belirli bir kitlenin ilgisini çeken bir oyun neden Türkçe altyazı ile geliyor ? soruyorum sana bunun cevabını vermeni rica ediyorum bu serinin Türkiye oyuncuları içerisinde gta'dan fazla satma ihtimali nedir ? hatta dur dur daha büyük takılalım ARMA 3 neden Türkçe arayüz ve altyazı mevcut her çıkan dlc'de neden Türkçe var ? Haksızsın diyorsun çünkü daha yazdıklarımı bile okumadın hikayeli, solo, mmo, rpg tür ne olursa olsun, fark etmez eğer firma eklemiyorsa bunun altında başka nedenler ararım...

  • TuranBerlin kullanıcısına yanıt

    Hocam ben oyun kötü ve tecrube eksikliği yaşadım alışamadım demiyorum.. Steam E-posta adresimde sorun oldu onu güncelledim tekrar indireyim oyunu dedim bu oyun senin değil diyor uPlay.. Hem steam ile hem ubisoft ile görüştüm gereken tüm ekran görüntülerini de ilettim.. Aylarca oyalayıp durdurlar 50 liralık oyun için kıvırdılar durdurlar 2 tuşa basıp Uplay e-posta adresimi güncelleyeceklerdi, en son bana sil başka al dediler ah ah keşke o maili tutaydım...

  • Aslında devlet zorunlu tutacak. Yani benim ülkemde oyun satıp milyonları cebe indirip Türkçe dil desteği koymayacaksın öyle mi değip satışa izin vermeyebilir. Yani sıradan oyuncuların bile ücretsiz metin çevirdiği ve oyunlara Türkçe dil desteği getirdiği günümüzde böyle bir zorunluluk yapılırsa bence hemen hemen her oyun Türkçe Dil Desteği ile satışa sunulmak zorunda kalacaktır..


    Herkesin fikri görüşü kendinedir ama adamların Türkçe dil desteği koymamasını mantığa oturtup savunan garip tipler var..


    En basitinden bir oyun ne kadar güzel olursa olsun orjinal Türkçe dil desteği yoksa ben para verip almıyorum oyunu gidip crackli versiyonunu oynuyorum. Ama oyun Türkçe dil desteği almışsa orjinalinde birde yerel fiyatlandırma yapıldıysa kesinlikle kaçırmadan orjinaline para verip alıyorum. Benim gibi eminim yüzbinlerce insan vardır Türkçe dil desteği yoksa oyun almayan..





  • Kaldı ki! Rockstar ile Türkiye'de en çok izlenen yayıncılar defalarca konuştu üzerinden 2 yıl geçti hala eklemediler! Ayak bunlar hep ayakkkk

  • celme42 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben size karşı çıkmadım sadece aklıma geldi söyliyim dedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nolamaz kullanıcısına yanıt

    Mesela Forza Horizon 4. İndirime girdiğinde almayı düşünüyorum.

  • 43:53'de bakabilirsiniz burada görülüyor ki Türkçe İnternet üzerinde en çok konuşulan diller arasında 4. sırada almanca ve fransızcayı geçmiş.. Yapımcıların bu bilgiyi önceden bilmediğine inanmıyorum hadi yedik diyelim.. Bundan sonra nasıl bir savunma olacak merak ediyorum, bir oyunda veya yazılımda almanca ve fransızca olur da Türkçe olmazsa bu kesinlikle bilerek yapılmış bir şey olacak..... Bundan sonra bakalım reddiyeci tayfa nasıl savunacak oyun firmalarını....








  • Apayrı konulardan giriş yapıyorsunuz.


    1- Türkçe en çok konuşulan diller arasında

    2- Türkiyede oyun alıyoruz

    3- Şu şu şu Türkçe yaptı senin de yapman lazım


    Şu maddeleri bi geçin önce, fasa fiso işlerden giriyorsunuz olaya. büyük gerçeği gözardı edip hala şu yukarıdaki maddelerden yürümeye çalışıyorsunuz. Kafasını kuma gömmek bu oluyor aslında.


    Haberiniz var mı bilmem ama dolar 8 lira. Siz Steamde indirim kovalarken ucuza oyun alayım isterken yapımcı ne yiyecek diye düşünüyor musunuz? Sen ucuza aldım diye seviniyorsun.


    Aynı oyunları 60 doların TL karşılığına şikayet etmeden alırsınız, sonra dersiniz ki Türkçe neden yok? Sonuna kadar haklı olursunuz.

    Ama sen oyunu adamların 3 kuruş dolarına denk gelen "yerel fiyattan" indirim bekleye bekleye almaya kalkarsan adam senden kaç para kazandığına bakar. Sen 90 lira oyun aldım diye sevinirsin. 90 Lira kaç dolar? 10-15 de maksimum. Adam senin zırnık etmeyen 90 liran için sana Türkçe oyun yapmaya zahmet/bütçe ayırır mı?


    Para biriminizin değeri ne ki ne istiyorsunuz adamlardan. Ben olsam ben senden gelecek 10 dolar için Türkçe eklemeye tenezzül etmem açıkçası. Adam ticaret yapıyor yahu babanın hayrına yapmıyor o oyunu.


    Her oyunu gelin 60 dolar x 8 = 480 Liraya çıkışında alın, Steam'e Epic'e de bildiri yapın yerel fiyatı kaldırın biz yapımcının hakkını vericez tam fiyattan alıcaz deyin. Aynı oyunu 60 dolardan aynı sayıda size satsın adamlar. Görün o zaman Türkçe geliyor mu gelmiyor mu? Siz bunu yapmayacaksınız ama tabii. 3 kuruşluk dolara denk gelen fiyatlarda oyun alıyorsunuz diye orijinalci emekçi addediyorsunuz burada kendinizi o komik oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Nisan 2021; 15:11:21 >




  • Dante kullanıcısına yanıt

    aynen bu iş akk gibi olur. güncel yerel fiyatlama devam etsin varsın oyun ingilizce olsun.

    zaten okulda az kıçlarını kırıp ders dinleyip, evde de tekrarlasalar hepsi öğrenecek ingilizce'yi. yıllardır ne mesele yaptınız şu kıçı kırık dili. ağlaya ağlaya bitmediniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 7 Nisan 2021; 15:32:11 >
  • Dante kullanıcısına yanıt

    Şimdi bana kalkıp deme ki bu adamlar özel fiyatlandırmadan oyun almıyor tamam ? ayrıca yorum yaparken önce yukarıda yazdığım örnekleri de değerlendir.. Beğendiğim oyunu indirimde olur, olmaz alırım bu tercih meselesi adamlar indirim yapıyor almayacak mıyız ? Konuda bahsi geçtiği için aldığım oyunların fiyatlarını da yazayım sana bari gta 5 için 100₺ aynı zamanda arma 3 içinde 100₺ vermiştim.. Bundan önce zaten oyunları konum dolayısıyla euro olarak alıyordum.. Demek ki sadece bizim para birimi kötü durumda değilmiş ama istenilince yapılabiliyormuş değil mi ? bu adamların aylık kazancı 210 dolar senin 400 civarı hadi bakalım...


    Artık şunu tekrar etmeyi bırakın!!!
    Artık şunu tekrar etmeyi bırakın!!!




  • JaReD22 kullanıcısına yanıt
    Onun bölgesel fiyatlandirmasi yerine sen bölgendeki araplardan kurtulabilirsin sayilari yaklasik ulkenin %70i

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celme42

    Şimdi bana kalkıp deme ki bu adamlar özel fiyatlandırmadan oyun almıyor tamam ? ayrıca yorum yaparken önce yukarıda yazdığım örnekleri de değerlendir.. Beğendiğim oyunu indirimde olur, olmaz alırım bu tercih meselesi adamlar indirim yapıyor almayacak mıyız ? Konuda bahsi geçtiği için aldığım oyunların fiyatlarını da yazayım sana bari gta 5 için 100₺ aynı zamanda arma 3 içinde 100₺ vermiştim.. Bundan önce zaten oyunları konum dolayısıyla euro olarak alıyordum.. Demek ki sadece bizim para birimi kötü durumda değilmiş ama istenilince yapılabiliyormuş değil mi ? bu adamların aylık kazancı 210 dolar senin 400 civarı hadi bakalım...


    Saçma sapan bir cevap vermişsin. NE GTA sından bahsediyorsun ne yapalım GTA gbi kaç senelik oyunu kaçtan aldığını? Bak yarın bikaç gün sonra RE Village çıkacak. Hadi al çıktığı gibi. Sen ben herkes alacak ama, tek üç beş kişi değil. Çünkü avrupada amerikada vs. alınacak bu oyun. Tam fiyattan. Adamlar indirimi nasılsa dijital diye yapıyor. Hiç satamayacağına az da olsa satayım derdindeler. Biliyor çünkü bu ülkenin leş gibi ekonomisi olduğunu. Tam fiyattan kimsenin alamayacağını.


    Mesele alım gücü burada. Gerçek fiyatından alamıyor işte TR'deki insanlar anlamıyor musun. Alabilseler bu oyunlar Türkçe yapılır.


    Al RE Village Steam 279 Lira

    Bu oyun 279 Lira mı dünya genelinde?

    60 Dolar bu oyun.

    279 Lira = 34 Dolar

    Adam sana 34 dolara satıyor çünkü diyor ki sen leş gibi bir ülkede yaşıyorsun, yapabileceğim güzellik bu olsun sana.

    Sen bir de üstüne diyorsun ki neden Türkçe yok. E dönsün arkasını istersen bir de bu yapımcı? Deli gibi oyun alıyormuş türkler. Vah canım ya 279 liraya mı alıyor türkler? Fiyatı 70-100 lira arasına düşmeden indirime girmeden oyun alan kaç kişi var söylesene? 10 dolar ya 10. Senin 70-100düşmesini beklediğin oyun 10 dolara almış oluyorsun. Deli gibi oyun alıyormuş. Zırnık kadar dolara denk geliyor senin deli gibi aldığın oyunlar. Yapımcıların umrunda değil türkiyede kaç kişinin ne aldığı. Olmaz da zaten. Haklılar. Türkçe yapanları öpüp başınıza koyun çünkü onlar kara kaşınıza gözünüze yapıyor emin olun. Kazandıkları matah bir şey yok bu ülkeden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 8 Nisan 2021; 4:21:49 >




  • teramycin T kullanıcısına yanıt
    Buyur kurtul nasıl yapıyorsan :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dante kullanıcısına yanıt

    Ülkene olan nefretin öyle bir seviye ye çıkmış ki büyük ihtimal İçinde Türkiye'yi ilgilendiren her işe kin kusuyorsun sana daha cevap vermeyeceğim zira aynı masalı anlatıp duruyorsun ve dediklerimi çarpıtırıyorsun ya anlamak istemiyorsun yada anlamıyorsun...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: celme42

    Ülkene olan nefretin öyle bir seviye ye çıkmış ki büyük ihtimal İçinde Türkiye'yi ilgilendiren her işe kin kusuyorsun sana daha cevap vermeyeceğim zira aynı masalı anlatıp duruyorsun ve dediklerimi çarpıtırıyorsun ya anlamak istemiyorsun yada anlamıyorsun...

    Bu ülkeden neden nefret ediyorum biliyor musun? Senin gibi hiçbir haltı anlatamadığımız insanlarla dolu bir ülke olduğu için burası. Konuları anlamakta, irdelemekte zorlanan insanlar olduğu için. Ve sayınız çok fazla. Karşısında işin doğrusunu anlatan biri olduğunda sana cevap vermeyeceğim deyip hala daha hatasını anlamamakta ısrar eden insanlarla dolu olduğu için. Gelmiş Brezilya'yı örnek gösteriyorsun. Yahu Brezilya'nın resmi dili Portekizce. Latin kökenli Avrupa'da da kullanılan bir dil. Gelmiş neden Brezilya'ya dil desteği var diyor. Ya uğraştırıyorsun bizi gerçekten. Şunu anlar bir insan ya zor olmamalı.


    Senin dediğini çarpıtmıyorum güzel kardeşim. Sana bu ülkede neden Türkçe oyun olmayacağını anlatıyorum. Kafanı kumdan çıkar da ülkenin ne durumda olduğunu gör.


    Ben Mustafa Kemal ATATÜRK çocuğuyum ve bu ülkeyi ilgilendiren hiçbir şeye kin kusmam. Ama bu hükümeti ilgilendiren her şeyden iğrenirim. Ülkeyi getirdikleri bu lağım, bu kanalizasyon noktasıdır. Siz bu haltı anlayana, kabullenene ve gerçekleri görmekten kaçmayana kadar da bu adamlar bu ülkeyi bu hale getirmeye devam edecekler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 8 Nisan 2021; 12:3:10 >




  • Dante kullanıcısına yanıt

    Akp'yi sevdiğimi nereden çıkarttın bilmiyorum ama sana basitçe diyeyim o meclisin içinde ki leş kargalarının birini bile sevmiyorum hepsi çakal ve tek dertleri egolarını tatmin edip o koltuklarda oturmak... Madem Atatürk'ün çocuğusun dilimiz konusunda senin de destek vermen gerek.. Ekledikleri dil lehçesi avrupa'da kullanılan ile arasında farklar var.. Ama konu bu değil sadece bir ürün alıyorsun nasıl kullanacağını bilmiyorsun, başka dillerde nasıl olacağını anlatan bir klavuz var ama Türkçe yok.. Benim bakış açım böyle, fiyatlar yüksek olabilir hakkını veren oyuna hak ettiği parayı veririm hikayeli seri oyunlarda paraya kıyarım ki biliyorsun bazı firmalar yerel fiyatlandırma yapmıyor eğer oynamak istiyorsam parasını veririm.. Dilimize sahip çıkmalı ve ne olursa olsun aptal yöneticilerden bağımsız olarak her yerde savunmalıyız.. Senin bakış açını anlıyorum ama sonuçta indirimli veya değil bir ürüne para veriyorum ve ne döndüğünü bilmek istiyorum.. Şimdi konuşmazsak ilerleyen zamanda ki sanmıyorum ama ülkenin başına iyi bir lider gelir ve bizi ileriye götürürse bile adamlar diyecek ki bunlar zaten ingilizce biliyor eklemeye gerek yok...





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.