Şimdi Ara

Artık şunu tekrar etmeyi bırakın!!! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celme42

    Akp'yi sevdiğimi nereden çıkarttın bilmiyorum ama sana basitçe diyeyim o meclisin içinde ki leş kargalarının birini bile sevmiyorum hepsi çakal ve tek dertleri egolarını tatmin edip o koltuklarda oturmak... Madem Atatürk'ün çocuğusun dilimiz konusunda senin de destek vermen gerek.. Ekledikleri dil lehçesi avrupa'da kullanılan ile arasında farklar var.. Ama konu bu değil sadece bir ürün alıyorsun nasıl kullanacağını bilmiyorsun, başka dillerde nasıl olacağını anlatan bir klavuz var ama Türkçe yok.. Benim bakış açım böyle, fiyatlar yüksek olabilir hakkını veren oyuna hak ettiği parayı veririm hikayeli seri oyunlarda paraya kıyarım ki biliyorsun bazı firmalar yerel fiyatlandırma yapmıyor eğer oynamak istiyorsam parasını veririm.. Dilimize sahip çıkmalı ve ne olursa olsun aptal yöneticilerden bağımsız olarak her yerde savunmalıyız.. Senin bakış açını anlıyorum ama sonuçta indirimli veya değil bir ürüne para veriyorum ve ne döndüğünü bilmek istiyorum.. Şimdi konuşmazsak ilerleyen zamanda ki sanmıyorum ama ülkenin başına iyi bir lider gelir ve bizi ileriye götürürse bile adamlar diyecek ki bunlar zaten ingilizce biliyor eklemeye gerek yok...

    Dilimize tabii ki sahip çıkacağız ama bu yerelleştirme konusu emin olun dile sahip çıkma konusu değil. Tamamen ticari, tamamen duygusal. PS4'ün ilk zamanlarından örnek vereyim o zamanlar dolar 2-3 arasındaydı. Ve PS Store'da bir oyunun max fiyatı 149-159 Lira bandında gider gelirdi. Tam fiyat bakın. Yerel değil. 60 doların karşılığıydı bu fiyat. Hepimiz alırdık misler gibi. Ne oldu? Sony yerelleştirmeyi koymaya başladı oyunlarına. Çünkü satıyor, sayı olarak değil, kazanç olarak satıyor ve adamlara kar getiriyordu. Yani satılan oyunun sayısı değil önemli olan, adamlara kaç para getirdiği. Önemli olan tek şey bu, sonuçta tek dertleri para kazanmak bu insanların haklı olarak. Sonra ne oldu dolar bu bademler sayesinde 8'lere geldi. Kimse bir oyunu çıktığı gibi alamaz oldu. Şimdi belli başlı Sony özel oyunlarında dil desteği görememeye başladık mesela. Yani bu iş tamamen ticari.


    Dilimiz elden gidiyor vb. duygusal bakmaya gerek yok bu konuya. Yoksa Türkçe tabii ki ben ingilizce de bilen biri olarak her zaman Türkçe kadar kendini güzel ifade edebildiğin bir dil olmadığını düşünürüm. Ama bu konu tamamen "yapımcının bizden ne kazandığı" ile ilgili. İleride başa doğru düzgün biri gelir, dolar düşer, biz tam fiyattan almaya başlarız ve hala Türkçe gelmezse eğer işte o zaman ben de en ön saflarda bağırmaya başlarım bu konu hakkında. Ama şu an bu dil konusunda yapımcı da yayıncı da biz oyuncular da suçlu değiliz. Tek suçlu o baş badem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 8 Nisan 2021; 12:52:57 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.