Şimdi Ara

Askerlik yeri belli olduktan sonra tecil (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
3
Favori
123.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adolf_Hitler kullanıcısına yanıt

    Şuan iptal ettirdikten sonra mı o sayfa aktif olacak çünkü şuan orda daha önceki erteleme talebim gözüküyor tecil hakkım bir kere daha var

  • Askerlik yeri belli olduktan sonra tecil

    Şuan böyle gözüküyor tercih işlemlerinden iptal ettirdikten sonra bu sayfadan iptal ettirebilecek miyim bir sorun çıkabilir mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akadirce -- 27 Aralık 2020; 23:6:38 >
  • Merhaba arkadaşlar.

    2020 Ağustos ayında ülseratif kolit teşhisi konuldu. Şu anda bazı ilaçlar kullanıyorum. Askerlikten muaf olmak için askerlik şubesine gittiğimde yüksek lisans tecilim devam ettiği için hastaneye gönderemeyeceklerini söylediler. Tecili iptal edip askerliğe başvurmam gerekiyormuş. Yüksek Lisans tecilimi iptal ettik ve edevletten askerlik tercihini doldurdum. Sınıflandırma belli olduktan sonra hastaneye sevk ediyorlarmış. Ancak kendi doktoruma askerlikten muaf olma konusundan bahsedince o günkü durumuna göre karar verilir diyip kafamı karıştırdı. Muaf edilmeyip 6 ay askere gitme durumu olursa sınıflandırmam belli olduktan sonra bedelli askerliğe çevirme şansım var mıdır?

    Ayrıca bugün askerlik şubesi ile konuştum. Daha önce de dedikleri gibi askerlik tecili bozmadan muayene olamayacağı söylediler. Eylül ayında tecil bozup yaptığım başvuru edevlette kaybolmuştu ancak sistemden baktığımda bir sıkıntı görünmüyor ayın 22 sinde belli olacak dediler.

    Sınıflandırma olduktan sonra bedelliye çevirebiliyor muyum sorusuna ise kesin bir cevap veremediler. Önceden sınıflandırma belli olduktan sonra bedelliye başvurulamıyordu ama artık askere gitme tarihi gelene kadar bedelliye başvurulabiliyor olması lazım dedi. Ancak bu yürürlülüğe girmemiş olabilir emin değilim dedi.




  • hocam merhabalar benimde yerim açıklandı bedelliye çevirmek istiyorum.Şubeyi aradım öyle bişey yok dediler.Nasıl bir yol izlemeliyim?


    Teşekkürler.

  • serdar11tr S kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba siz bedelliye çevirebildiniz mi acaba?

  • e devletten erteleme başvurusu yapın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilkursat -- 20 Nisan 2021; 14:32:24 >
  • Merhabalar, tecil hakkım 2020 eylül ayında bitti. Bunun üzerine uzun dönem askerlik için başvuru yaptım. Dün açıklanan sonuçlar üzerinden er olarak 24 martta askerliğim çıktı. Bunu bedelliye çevirmek için e devlette başvuru güncelleme seçeceğine tıkladığımda beni askerlik şubesine yönlendirdi. Fakat şubede tecil hakkım olmadığı için bedelliye çevirtmeyeceğim söylendi. Benim gibi aynı durumda olan veya bu konuda bilgi sahibi olan var mı,yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • yunus0025 Y kullanıcısına yanıt

    hocam şu an durum nedir , bedelli başvurusu yapabildin mi @yunus0025

  • Merhabalar daha bugün askerlik şubesine giderek sınıflandırıldıktan ve yerim açıklandıktan sonra aktif öğrenci olduğum için erteleme yapabildim.Erteleme bittiğinde tekrar yoklama yaparak, Hizmet tercihlerinde bedelliyi seçerek bedelli seçeneğinden yararlanabilirsiniz.Ama hali hazırda erteleme hakkınız yoksa askere gitmek zorundasınız.Ayrıca ertelettirip bedelliye başvurmayan arkadaşlar için erteleme süresi bittiğinde aynı statü ve aynı yerde askerliklerini tamamlıyorlar.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

  • chicharito7 C kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, ben yedek subaylığa başvurdum ama er çıktı.Okulum geçtiğimiz ağustosta bitti yani ağustos 2022 ye kadar tecil hakkım vardı, anladığım kadarıyla bedelliye çevirebiliyorum.Nasıl bi yol izlemeliyim edevlette en üstte askerlik erteleme başvurusu var ona mı tıklıycam yanlış birşey yapmak istemediğim için hiç ellemedim.

  • Hocam şöyleki ilk olarak şubeye gidin ve erteleme hakkınız olup olmadığını sorgulatın ki sanırım sizin erteleme hakkınız var. Sonrasında ertelenen tarih veya istediğiniz zaman tekrar yoklama yaparak hizmet tercihinizi bedelli olarak seçerek yapabiliyorsunuz. Şube de size yapılmıyor falan denirse asal MSB sayfasındaki sıkça sorulan sorular sekmesinde ertelemeye ilgili açıkça beyan var erteleme hakkı varsa bedelliden faydalanabilir diye bunu söyleyin veya gösterin işleminizi tamamlıyacaklardır.

  • Temmuza kadar tecilliyim tecili bozdurup Mayıs celbi için yedek subay olarak başvuru yapacağım. Sorum şu; yedek subay olarak yerim belli olduğunda tecilimi tekrar devam ettirmek istersem tecil devam eder mi. Ve tecil bitiminde yedek subay olarak mı göreve giderim. Verecek olduğunuz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim
  • H.341 H kullanıcısına yanıt

    Tekrar tecil ederseniz, temmuza kadar tecil devam eder.

    Yedek subay çıkıp erteleseniz de hakkınız saklı kalır, tecil dönüşü ilk celple gidersiniz.

    Yedek subaylık çıkmazsa yeniden tecil edip bedelliye çevirme hakkınız da var.

  • beyler benim askerlik yerim belli oldu ve ben bunu bedelliye çevirmek istiyorum. erteleme hakkım varmış ve yıl sonuna kadar erteledim . bundan sonraki adım ne olacak ? sınıflandırıldığım için tekrar yoklama başvurusunda bulunamıyorum sıfırlanacak mı o ? şu an sadece askerlik hizmet tercihi , başvuru güncelleme kısmından ilerleyebiliyorum doğru mu yapıyorum bir fikrim yok .

  • Novachrono N kullanıcısına yanıt

    Ulaşabilirseniz şubeyi arayıp sorunuz, ama bildiğim kadarıyla sınıflandırıldıktan sonra bedelliye çevirme şubeden oluyor.

    Bazı memurların mevzuattan haberi olmayıp bedelliye çevirme hakkınız yok diyebilir. Israrcı olun, veya bilen bir memura/şubeye gidiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 26 Ocak 2021; 16:20:20 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.