Şimdi Ara

Askerlik yeri belli olduktan sonra tecil (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
3
Favori
123.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Serhat.eee S kullanıcısına yanıt

    Peki bedelli başvurduktan sonra ocak ayına ertelendi statü ve sınıf değişir mi ? Çünkü başvuru yaparken tekrardan sordu yedek subay olmak ister misiniz vs ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar ben Kasım için Polatlı Yedek subay sınıflandırıldim ve yüksek lisanstan Tecil yaptırdım. Şimdi ise tecilimi bozup Şubat ayında askere gitmek istiyorum. Rutbem ve yerim aynı mı kalır Yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fahri96 F kullanıcısına yanıt

    Bununla ilgili karışık bilgiler var. Düşer diyenler var. Ben düşmeyeceği kanaatindeyim, size verilen tecil hakkını kullandınız diye neden yedek subaylık hakkı düşürülsün?

    En net bilgiyi en yakın askerlik şubesinden öğrenebilirsiniz. Sistemden sınıflandırmanıza bakarlar, neyse odur.

    Asal.msb.gov.tr adresinde 20-25 gün içinde şubat celp duyurusu yayınlanacaktır. Yalnız sevk işlemleri için şubeye gitmeniz gerekebilir. Ocak ayının 2. yarısı açıklanacak olan sınıflandırma sonuçlarında yeriniz / sınıflandırmanız (22 ekimde sınıflandırıldığınız için) gözükmeyecek. Edevletten sevk işlemlerini yapmayabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Bende öyle düşünüyorum hocam teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için 🙏


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serhat.eee S kullanıcısına yanıt

    Hocam cevap bulabildiniz mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Askerlik yerim belli oldu ve 1.5 aydır bakaya durumundayım. Yüksek lisans yapmak için bakaya durumuna düştüm ve teslim olmadığım günleri para cezası olarak ödeyeceğim. Fakat benim sormak istediğim soru şu. Bakaya durumundayken (sınıflandırma yapılmış ve teslim olmamış durumdayım) yüksek lisans başvurusu için askerlik şubesine ne zaman gitmeliyim. Örneğin 10 ocak 2022'de başlayacak olan yüksek lisans başvuruları için, içinde bulunduğum durumdan çıkmak için askerlik şubesine ne zaman gitmeliyim ve bakaya durum belgesi için nasıl başvuru yapmalıyım? Üniversite başvuru tarihleri öncesinde şubeye gidersem herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Benim gibi sınıflandırması yapılmış, bir süredir teslim olmayıp bakaya durumda kalmış, bu sürecin sonunda da yüksek lisansa başlayan değerli üyelerin yardımlarını bekliyorum. İyi günler

  • hakann4242 H kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Lisansüstü eğitim, kamu personeli ve sporcu erteleme işlemlerinde uyulması gereken usul ve esaslar
    MADDE 53 – (1) Ertelemesi yapılacak yükümlülerden;
    a) Ertelemeye esas başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanlar ile yoklama kaçağı olarak muayenesi yapılarak sınıflandırma kaynağına alınacakların, sevke tabi tutulacağı celp tarihine kadar geçen süre içinde kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez.
    b) Ertelemeye esas başlangıç tarihi yoklama kaçağı veya bakaya kaldıkları tarihten önce olanların ertelemeleri yapılabilir. Bunlar hakkında yoklama kaçağı ve bakaya işlemi yapılmaz.
    c) Yurt içinde lisansüstü eğitim yapacaklar için kayıt tarihi, yurt dışına lisansüstü eğitim amaçlı gidenler için kayıt kabul tarihi; bilgi ve görgüsünü artırmak, araştırma yapmak için yurt dışına görevlendirilenlerde ise görevlendirme onay tarihi yoklama kaçağı veya bakaya kaldığı tarihten önce olanların ertelemeleri yapılabilir.
    (2) Erteleme teklifleri, yükümlülerin sevke tabi oldukları sınıflandırma döneminden en az bir ay önce erteleme işlem makamında bulundurulur. Erteleme teklifleri, işlem makamınca incelenerek en geç iki ay içinde sonuçlandırılır.
    (3) Erteleme teklifleri, erteleme teklif makamları tarafından, yükümlünün erteleme bitim süresinden en az bir ay önce erteleme işlem makamına gönderilir.
    (4) Ertelemesi teklif edilen yükümlülerden daha önce herhangi bir nedenle erteli olduğu tespit edilenler hakkında yükümlünün erteleme süresi dikkate alınarak lehine olan erteleme işlemi yapılır.
    (5) Askerlikleri ertelenenler, erteleme müddetinin bitiminden önce ertelemesine sebep olan çalışmalarını veya öğrenimlerini bıraktıklarında veya mezun olduklarında, sözleşmesi feshedilen, altı ay ve üzeri hak mahrumiyeti cezası verilen, erteleme kapsamında bulunmayan liglerdeki takımların kadrolarına geçen sporcuların durumu, erteleme teklif makamları tarafından, iki ay içinde erteleme işlem makamına bildirilir. Bu yükümlülerin ertelemeleri, erteleme işlem makamınca iptal edilir. Ertelemeye neden olan çalışmalarını bıraktıklarını veya tamamladıklarını belgeleyerek erteleme işlem makamına müracaat edenlerin ertelemeleri iptal edilebilir.
    (6) Ertelemesinin iptalini gerektiren durumun zamanında erteleme işlem makamına bildirilmemesi, teklif yapan makamların ve hakkında erteleme teklifinde bulunulanların sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Erteleme iptalini gerektiren durumun zamanında erteleme işlem makamına bildirilmemesine sebebiyet verenler ve askerlik işlemlerinin yürütülmesine ilişkin görevlerini veya sorumluluklarını zamanında yerine getirmediği tespit edilenler hakkında, erteleme teklif makamı ve erteleme işlem makamınca gerekli tahkikat yapılır.
    (7) Ertelemeyi gerektiren durumun ortadan kalktığı ve bu durumun teklif makamınca iki ay içinde erteleme işlem makamına bildirilmediği tespit edilenlerin askerlik işlemleri, ertelemeye esas durumun ortadan kalktığı tarihteki durumları dikkate alınarak yürütülür.
    (8) Erteleme işlemleri, erteleme teklif makamlarının beyanı esas alınarak bu Yönetmelikte belirtilen düzenlemeler çerçevesinde yapılır. Erteleme şartlarını taşımadığı, bilgi veya belgeleri gerçeği yansıtmadığı tespit edilenlerin ertelemeleri iptal edilir. Bu durumda olanların askerlik işlemleri, erteleme işlemi yapılmadan önceki durumları dikkate alınarak yürütülür.
    (9) Hakkı olmadığı halde erteleme işleminden yararlanmak maksadıyla sahte belge düzenleyenler, gerçeği yansıtmayan bilgi veya belgeyi ibraz edenler, bunların gerçek olmadığını bildiği halde işleme koyanlar, sahte belgeleri kabul edenler ve herhangi bir surette sahteciliği bilmesine rağmen haksız yere erteleme işlemine sebebiyet verenler hakkında, suçu tespit eden kurum tarafından, yetkili Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
    (10) Kamu kurum ve kuruluşlarının mevzuatında, erteleme işlemleri ile ilgili değişiklik meydana geldiğinde, bu durum ilgili kamu kurum ve kuruluşu tarafından ivedilikle erteleme işlem makamlarına bildirilir.
    (11) 107 nci madde uyarınca 2937 sayılı Kanun kapsamındaki yükümlülere ilişkin işlemler hariç olmak üzere erteleme işlemleri e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yürütülür. Elektronik ortamda yürütülemediği durumlarda bu işlemler, erteleme işlem makamları ile erteleme teklif makamları arasında, 15/1/2004 tarihli ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında elektronik imzalı olarak yapılır.
    (12) Yedek subay veya yedek astsubay aday adayı statüsünde iken ertelemesi yapılan yükümlünün, herhangi bir nedenle karar tadili yapılarak statüsünün ere çevrilmesi, erteleme iptalini gerektirmez.
    (13) 107 nci madde gereğince 2937 sayılı Kanun kapsamındaki yükümlülerin erteleme işlem makamı Askeralma Genel Müdürlüğü Askeralma İşlemleri Dairesi Başkanlığıdır.


    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    Kötü haber, ne yapsanız erteleme alamazsınız. Mecbur askere gideceksiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam askerlik şubesinden aldığım bilgi doğrultusunda bakaya durumuna düştüm. Asker alma şubesindeki komutan, yüksek lisans başvuru sürecinde bakaya durumunda kalıp gitmediğim gün kadar ceza ödeyeceğimi fakat zamanı geldiğinde başvuruyu yaparak (kendimi yakalattırarak) başvurabileceğimi söylemişti. Bir de araştırmalarım sonucu bakaya durum belgesi alarak yüksek öğrenim kurumlarına başvuru yapabileceğim yazıyordu. Bu konu hakkında bilginiz var mıdır? Bazı sitelerde de askerlik sınıflandırması yapılıp, yeriniz belli olduğu durumda dahi bakaya durum belgesi alarak başvuru yapabileceğim yazıyor. Bilgilendirirseniz çok sevinirim

  • hakann4242 H kullanıcısına yanıt

    Askeralma yönetmeliğinin ilgili maddesini paylaştım. Daha resmi bir kaynak olamaz. Bence komutanın bilgi eksikliği var.

    Her yoklama kaçağı veya bakaya kalan dediğiniz gibi tecil alsa kimse 28 yaşından önce askere gitmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar askerlik yerim mayıs celbiyle belli oldu. Erteleme yapabilir miyim ?

  • tenkzar kullanıcısına yanıt

    E-devletten erteleme başvurusu yaptım uyarı kısmında bu yazıyor.


    18/11/2020 tarihinde askerlik hizmeti erteleme talebiniz başarıyla alınmıştır.Erteleme talebinin girişinden 15 iş günü sonrası bu hizmetten faydalanarak veya e-Devlet Kapısı'ndan Askerlik Durum Belgesi alarak veya askerlik şubelerinden kontrol edebilirsiniz.


    yardımcı olabilir misiniz ?

  • tenkzar kullanıcısına yanıt

    Pazartesi en yakın askerlik şubeye gidiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım için soruyorum

    Yedek astsubaylık çıkmazsa bedelliye çevrilebilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the__executioner__ kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/er-cikarsa-bedelli-askerlige-cevirtmek-rehber--150912294

    Daha önce konusu açılmıştı. Daha önceden yoklama kaçağı veya bakaya düşmediyse çevirebilir. Ama parayı yatırmak için süresi kısıtlı olabilir. Hangi gruba çıktıysa o grubun sevk tarihine kadar ücreti yatırmak zorunda. Bu süre 1 hafta da olabilir 1 ay da olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @a-f-h Hocam sizi bir çok konu başlığı altında bilgi verirken gördüğüm için yazıyorum. Benim yerim yedek subay olarak bugün belli oldu. Doktora yaptığım için tecil hakkım bulunuyor. Ben şimdi tecil ettirirsem ve 1 sene sonra tecilimi bozdurup gitmek istersem yerim ve statüm değişiyor mu acaba? Askerlik şubesi ile görüştüğümde belli olmaz dedi. Fakat pek net konuşmadı. Bir arkadaşım aynı durumdaydı ve statü-yeri değişmemişti. Belki siz kesin bir şey biliyorsunuzdur. Teşekkürler şimdiden

  • IKatsumoto I kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, ben de size bir soru sormak istiyorum.

    Ben şu anda halihazırda yüksek lisans yapıyorum ve 2024'e kadar askerliğim tecilli. Şimdi yüksek lisans nedeniyle olan tecilimi bozdursam daha sonra yüksek lisansı bahane göstererek tekrar tecil ettirebilir miyim? (yani "senin askerliğin yüksek lisans nedeniyle zaten tecilliydi, onu bozmuşsun tekrar aynı nedenle tecil olmaz" gibi bir şey diyebilirler mi?)

    Bir de her üniversitede farklı olabilir tabi ama yine de sormak istiyorum, askerlik nedeniyle yüksek lisansımı dondurabilir miyim? ("sana zaten 2024'e kadar tecil hakkı vermiştik, 2024'e kadar askere gitmek zorunda değildin dolayısıyla bu bir zorunluluk sayılmaz ve yüksek lisansı donduramayız" gibi bir durum olur mu?)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Zaitan Sorunun ilk kısmından tam emin değilim fakat askerlik nedeniyle yüksek lisansını dondurabilirsin diye düşünüyorum çünkü doktorada şuan böyle bir şansım var.

  • Hocam siz yedek subay tercihini nasıl yapmıştınız? Doktora nedeniyle olan tecilinizi bozarak tercih yapıp şimdi tekrar doktora nedeniyle tecil ettirmek istiyorsunuz diye anladım, yanlış mıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.