Şimdi Ara

Astra H Klima Kompresor Sesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
19.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklasik 2 ay once aldigim 0 km 2008 model Astra H 1.6 benzinli aracimla ilgili bir sorum var. Klima acikken gaza bastigimda (bosta yada viteste olmasi farketmiyor) on taraftan "tak" diye bir ses geliyor ve klima kompresoru duruyor. Ayagimi gazdan cektigimde ise ayni ses gene geliyor ve kompresor calismaya basliyor. Bu soylediklerim cok yuksek sesler degil. Muzigin sesi biraz aciksa bastiriyor ornegin ama muzik kapali iken sehir trafiginde dur-kalk durumunda bir noktadan sonra rahatsiz etmeye basliyor insani.

    Ankara'da iki yetkili servise gosterdim, ikisi de normal oldugunu soylediler. Anlattiklarina gore gaza basildiginda kompresor kendisini korumak icin kisa bir sureligine kapaniyormus. Gercekten de eger ki gaza cok ama cok yavas basarsam yukarida soyledigim olay gerceklesmiyor. Ama dedigim gibi dur-kalk sehir trafiginde insani rahatsiz edebiliyor.

    Opel servisleriyle ilgili soylenen seyleri de dusundugumde benimle ayni araci kullanan kisilere bir danisiyim dedim. Gercekten normal bir sesse bu muzigin sesini acar yoluma bakarim ama aracimda bir sorun varsa yetkili servis tarafindan kandirilmak hos degil. Benimle ayni araci kullanan kisiler bahsettigim durum sizin araclarinizda da var mi acaba?







  • Klima kompresörü çok yüksek devirlerde bazen devreden çıkar. Bu da oluşacak aşırı basınçtan tesisatı korumak amaçlıdır.

    Komprasör kasnağı üstünde bulunan kavrama, klima devreye girip çıkarken küçük bir tak sesi çıkarır. Ancak sizin aracınız yeni olduğu için klima komprasörü kasnak kavraması çok iyi kavrar. Bu nedenle geçişlerde bu tip sesler gelir.

    Zamanla kavramada meydana gelecek aşınmalarla ses azalır, geçişler yumuşar.

    Şimdilik de bu ses bir problem oluşturmaz. Servisin söylediklerine katılıyorum...

    Aracınız hayırlı olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 22 Temmuz 2008; 18:04:27 >
  • ilginc bir durum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: O.B.K

    Klima kompresörü çok yüksek devirlerde bazen devreden çıkar. Bu da oluşacak aşırı basınçtan tesisatı korumak amaçlıdır.

    Komprasör kasnağı üstünde bulunan kavrama, klima devreye girip çıkarken küçük bir tak sesi çıkarır. Ancak sizin aracınız yeni olduğu için klima komprasörü kasnak kavraması çok iyi kavrar. Bu nedenle geçişlerde bu tip sesler gelir.

    Zamanla kavramada meydana gelecek aşınmalarla ses azalır, geçişler yumuşar.

    Şimdilik de bu ses bir problem oluşturmaz. Servisin söylediklerine katılıyorum...

    Aracınız hayırlı olsun...


    Veridiginiz bilgiler icin tesekkurler. Fakat benim durumumla anlattiginiz durum arasinda kucuk bir fark var. Kompresorun devreden cikmasi devir'e degil de gaz pedalina ne kadar hizla bastigima bagli gibi duruyor. Yani pedala basarken daha 2000 devire gelmeden kapaniyor kompresor. Sanirim cok yuksek devirle kastettiginiz 2000 degildir. Bu durum da acaba normal midir? Ayrica zaman icin de sesin azalacigini soyleminiz de beni rahatlatti dogrusu.

    Ayrica benim ogrenmek istedigim bu durumun benimkiyle ayni model/motora sahip tum araclarda olup olmadigi. Forumda pek cok Astra sahibi var ve onlarin yorumlarini bekliyorum.

    Tesekkurler




  • Benimkiyle ayni model/motor sahibi arkadaslar, birsey demiyecek misiniz? Siz de ayni durum var mi yok mu?
  • Klima kompresörünüzde arıza var bence, garantideyken hallettirme yoluna gidin , o devirde devreden çıkmaması lazım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Umit

    Klima kompresörünüzde arıza var bence, garantideyken hallettirme yoluna gidin , o devirde devreden çıkmaması lazım.


    Ankara'da Opan ve Reis'e goturdum normal o ses dediler. Hatta Opan'da "merkeze de sorduk cozumu yok onun, isterseniz siz de sorun" dediler ve arabaya giris bile yapmadilar servise. Dogru mudur bilemem tabii soyledikleri. Hangi yetkili servis bu sorunla ilgilenir ve de cozer? Tavsiyeniz var mi?
  • Başka bir önerim daha var ya neyse gene kavga çıkarmayayım.

    Bende aynı şekilde ses yapıyordu, servisler o zaman daha uyanmamıştılar,zamanında 2.5 ay bekleyip yeni bir kompresör taktılar, bir süre sonra ses yeniden başladı, sonra garanti bittiğinde yeni takılan kompresör bir pazar sabahı gümledi, ve servis sırıtarak benden 2.5 milyar kompresör fiatı istedi, bunun üzerine sanayide çıkmacılardan bir tane az kullanılmış kompresör alıp yoluma devam ettim, bu takılan kompresör de zaman içinde birkez kasnağını kırdı, klimacı da tamir edildi, keçesi bozuldu tekrar gaz doldurulması ve keçesinin düzeltilmesi gerekti, birkez içi dağıldı, sağ olsun klimacı da tekrar içerisindeki kanatları tamir etti , en son geçen pazar klima komple hakkın rahmetine kavuştu hemde acaip sıcak günde, bana gene çıkmacının yolu göründü , yarı fiyatına kaçak yurda getirilmiş klima kompresörü ile tekrarklimayı onartım , kendime kolsuz bir tişört ve güneş gözlüğü aldım şimdi camları acıp gazlıyorum , klimacıların bana sylediği her hafta onlarca astranın klima tamiri için kendilerine geldiği. Karar sizin ya üstüne düşer başka servisde şanızı denersiniz ya da garantinizin bitmesini beklersiniz. (O zaman hemen ilgilenirler)
    Astranın klima kompresörünün henüz yan sanayisi yok o nedenle böyle fahiş fiyat isteyebiliyor. Opel de sağlam alman arabası oluyor. Saygılarımla




  • Gercekten ben bu olayi anlamiyorum. Bilgi eksikligim oldugu icin herhalde. Servis garanti dahilinde islem yapmaktan niye kaciniyor? Benim arabamda bir parcayi degistirse onun parasi servisin isletmecisinden mi cikacak? GM bu islerin masrafini yuklenmiyor mu 2 yil garanti verirken?
  • Herhalde firmadan servislere uyarı filan gitti , mümkün olduğunca garantiden parça vermeyin diye, hem araç da tuttu , alan bir sürü gariban var.Göze girme çabası azaldı arttı.Satılsın yeter.
  • Evet bizim arabalarda da var bu durum gaza aniden yüklenince ve max devire ulaşınca klima devreden çıkıyor soğumada düşüklükten hissedebiliyorum ama şimdiye kadar sorun yasamadım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PeTeR PaN

    Evet bizim arabalarda da var bu durum gaza aniden yüklenince ve max devire ulaşınca klima devreden çıkıyor soğumada düşüklükten hissedebiliyorum ama şimdiye kadar sorun yasamadım


    Benim durumumda dusuk devirlerde de kapaniyor gaza basinca. Yani oyle max devire getirmeye gerek olmuyor. Bir de acilip kapanirken "TAK" diye bir ses geliyor.
  • Bende de 2008 astr-h hatcback var. Klima kompresörü uğultu yapıyor. Uğultu klima düşük devirde çalışırken daha çok belli ediyor kendini. Klima en düşük devirinde iken gaza hafifçe basılıp-bırakılınca iyice belli ediyor kendisini bu vınlama.
    Servise gösterdim: büyük reis getirin bırakın gazını bir boşaltıp yeniden dolduralım dedi. Bazen gaz fabrikada fazla basılıyormuş, kompresör zorlanıyormuş, falan-filan. Servisteki neferlerden birine çaktırmadan sorduğumda ise: abi bu şikayetden gelen bayağı oldu. Hep böyle dedik ve yaptık. Hatta klima kompresörünü değiştiğimiz de oldu(ki bunu çok zor yapıyorlarmış) vınlamayı kesemedik.
    Özetlersek; klimalarımız vınlıyor,rahatsızlık veriyor, servisler ise sallamaya devam ediyor. Sallamalarını iplemiyorum da, bu vınlamanın ileride ciddi bir soruna yol açıp-açmayacağını bilememek canımı sıkıyor.
    Her neyse ben yine de aracımı elletmedim. Çünki inancım (hala) şu ki: aracı alındığı günden belli bir noktaya kadar tek parça kullanma taraftarıyım. Yani bazı ufak hadiseler başta can sıkıyor, çünki aracınız yeni ve beklentiniz yüksek. Bir müddet sonra ise kendiliğinden düzeliyor. Toleransları çok fazla çünki parçaların ve üstelik de çok yeni ve sağlamlar.
    İşte benim izlediğim yol bu. Mümkünse bijonlarına dahi anahtar vurdurmak istemiyorum aracımın. Her şeyin en düzgün ve sağlam şekilde yapıldığı yer öyle ya da böyle fabrikasıdır. Ustaların araç satılmadan önce ustalığını gösterdikleri yerlerdir fabrikalar. Sonrası yalan-dolan. Aslı ile ne kadar idare ederseniz o kadar iyidir bence. Pek çok olayda yaşadım-gördüm. Bilhassa da OPEL'de.
    Aslı gerçekten sağlam bir marka bu OPEL'in. Problem hep aslından sonrasında çıkıyor.
    Opel araçları fazla dinlememek gerekiyor bence. Dinleyip fuzuli masraf ve külfetler yerine(hem de eski halinden daha memnuniyetsiz bir hale geliyor masraf ettikten sonra), Binerek ve kullanarak maliyeti çok daha rahat düşürülebilen araçlar bu OPEL'ler.
    Aracınıza güle-güle binin, kazasız-belasız günlerde inşaallah.




  • quote:

    Bende de 2008 astr-h hatcback var. Klima kompresörü uğultu yapıyor. Uğultu klima düşük devirde çalışırken daha çok belli ediyor kendini. Klima en düşük devirinde iken gaza hafifçe basılıp-bırakılınca iyice belli ediyor kendisini bu vınlama.

    Benim de 2 aylık bir Astra H aracım var ve aynı sorun bende de var. Aracı aldığımın üçüncü gününde servise götürdüm ve bana klima kompresörünün değişeceği söylendi. Parça sipariş edildi, gecikti, sorduğumda revize edilmiş kompresör bekledikleri söylediler. Neyse, 2 hafta önce kompresör değişti, aracı alıp yola çıktım, aynı ses devam ediyor. Geri döndüm, servistekiler klima kompresörünün değişmesinin nedeninin bu uğultu olmadığını, "vonk" tarzında bir sesten dolayı değiştiğini ve uğultunun 1000-2000 km sonra geçeceğini söylediler. Dediklerine göre klima kompresörü de aracın motoru gibi zamanla açılıyormuş. Bekliyorum şimdilik. Servisin kalitesinden, ilgisinden memnunum, bakalım, ne olacak?

    Bu arada klimanın ani hızlanmalar sırasında (araç sollama gibi) kendini kapattığını söylediler bana. Bunun devirle mi, gaza aniden yüklenmeyle mi ilgili olduğunu bilmiyorum ama amaç aracın daha çabuk hızlanmasını sağlamak için klimanın yükünü ortadan kaldırmakmış.

    Kazasız, belasız sürüşler dilerim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: orboris

    quote:

    Bende de 2008 astr-h hatcback var. Klima kompresörü uğultu yapıyor. Uğultu klima düşük devirde çalışırken daha çok belli ediyor kendini. Klima en düşük devirinde iken gaza hafifçe basılıp-bırakılınca iyice belli ediyor kendisini bu vınlama.

    Benim de 2 aylık bir Astra H aracım var ve aynı sorun bende de var. Aracı aldığımın üçüncü gününde servise götürdüm ve bana klima kompresörünün değişeceği söylendi. Parça sipariş edildi, gecikti, sorduğumda revize edilmiş kompresör bekledikleri söylediler. Neyse, 2 hafta önce kompresör değişti, aracı alıp yola çıktım, aynı ses devam ediyor. Geri döndüm, servistekiler klima kompresörünün değişmesinin nedeninin bu uğultu olmadığını, "vonk" tarzında bir sesten dolayı değiştiğini ve uğultunun 1000-2000 km sonra geçeceğini söylediler. Dediklerine göre klima kompresörü de aracın motoru gibi zamanla açılıyormuş. Bekliyorum şimdilik. Servisin kalitesinden, ilgisinden memnunum, bakalım, ne olacak?

    Bu arada klimanın ani hızlanmalar sırasında (araç sollama gibi) kendini kapattığını söylediler bana. Bunun devirle mi, gaza aniden yüklenmeyle mi ilgili olduğunu bilmiyorum ama amaç aracın daha çabuk hızlanmasını sağlamak için klimanın yükünü ortadan kaldırmakmış.

    Kazasız, belasız sürüşler dilerim.


    Demek ki hem otuuuz5 hem de orboris ile ayni sorundan sikayetciyiz. Klima kompresorunun bazi durumlarda kendisi kapamasi mantikli geliyor bana da, fakat bu acma kapama sesi insani rahatsiz ediyor ve kompresorun calismasi sonucu olusan ugultu o zaman daha cok batiyor kulaga. Kompresor devamli calissa belki de hic duymayacagiz o ugultuyu. Ustteki yorumlarda da zamanla sesin azalacagi soylenmisti. Ben gecenlerde 3000 km.yi gectim. Son donemde de pek klima calistirmamistim. Bir deneyip sesin son durumunu buraya yazayim.

    Bu arada orboris memnun oldugunuz bu servis neresi, hangi sehirdesiniz?




  • Bugun denedim ses durumu. Degisen birsey yok maalesef. Ama su da var bu sesin azalmasi motordan cok klimanin kullanimina baglidir gibi geliyor bana. Acikcasi klimayi da cok fazla kullanmiyorum. Genelde sehirici kisa mesafelerde araci kullandigim icin camlari acmayi tercih ediyorum klimanin sogumasini beklemektense. Aracim su anda 3100 km.de bunun 900-1000 km.sinde klima acik kullanmisimdir. (Ankara-Bursa gidis gelis yol yaptim gecen ay.) Bakalim belki ilerleyen zamnalarda ses azalir diyecegim ama artik sonbahar da geliyor yavastan. Klimayi pek acacagimi zannetmiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deneme1939

    Bugun denedim ses durumu. Degisen birsey yok maalesef. Ama su da var bu sesin azalmasi motordan cok klimanin kullanimina baglidir gibi geliyor bana. Acikcasi klimayi da cok fazla kullanmiyorum. Genelde sehirici kisa mesafelerde araci kullandigim icin camlari acmayi tercih ediyorum klimanin sogumasini beklemektense. Aracim su anda 3100 km.de bunun 900-1000 km.sinde klima acik kullanmisimdir. (Ankara-Bursa gidis gelis yol yaptim gecen ay.) Bakalim belki ilerleyen zamnalarda ses azalir diyecegim ama artik sonbahar da geliyor yavastan. Klimayi pek acacagimi zannetmiyorum.


    Kusura bakmayın, yeni mesaj bildiriminde bir sorunum var, ancak gördüm.

    Servisin bana söylediği klimayı devamlı çalıştırmamdı, yani sözü edilen 1000-2000 km. klimanın çalıştığı durumda yapılmalıymış. Önce ikna olmuştum bu "ses zamanla azalacak" mevzusuna ama giderek daha çok rahatsız etmeye başladı. 2 aylık arabaya binen "bu ses ne?", "neden motordan çok gürültü geliyor? diyor, üstelik gereksiz yere klima çalıştığı için benzin tüketimi artıyor.

    Dün bizim burdaki sanayide arabayı 2 arkadaşa gösterdim, birinin işi kaporta-boya ve o "bu motor sorunlu, tekrar göster" dedi. Diğeri Japon otomobillerinin ustası, o klima kapalıyken motorun gayet normal çalıştığını, servisin dediği gibi kullanmamı, klima açık durumda 1000 km yapıp ses değişmezse göstermemi önerdi.

    Bugün de Opel Özel Servis denilen bir yere sordum, sesin kompresörden değil göğüslük arkasındaki fanlardan geldğini söyledi. Şimdi aklıma geliyor, gaz verince ses ortaya çıkıyor, fanlarla ne ilgisi olabilir ki? Fanlar gaz pedalına mı bağlı???

    Bir de yan çıtalardan birinde boya atması farkettim, iyice sinirim bozuldu. Servis yolu görünüyor yine...

    Bir harddiski bile 3 gün araştıran, hangi dizüstü bilgisayarı alacağıma ancak 1 ayda karar veren bir adamım aslında. Hanımın ve yakın bir dostumun baskısıyla hiç araştırmadan, forumları gezmeden, internetin altını üstüne getirmeden ve başka hiçbir markaya bakmadan 34 milyarlık araba aldım, aldırıldım. Pişman olacağım gibi kötü bir his var içimde...




  • kesinlikle pişman olmazsın. ama doğru servise gitmeni ve biraz kibar birazda cazgırlık yapmanı tavsiye ederim.hem yakıt tüketimi bi tarafa sen o arabaya sağlam klima ücretini ödemişsin.yani istediğin şeyin bedelini peşin ödemişsin.neden süresi önemli değil bekleyesinki?bastır derim.bunu servisle halledemessen bayine gitmeni tavsiye ederim.olmadı distribütor olmadı almanyaya maille ulaşmalısın ki bunlardan önce müşteri hakları hakem kurulu var. moral bozucu bi durum ama pişman olmazsın biraz uğraşırsın istemediğin tiplerle hepsi o
  • En son aracı gösterdiğim yerden "bu ses klima kompresöründen gelmiyor, şarj dinamosu ya da akü yeterli gücü veremediği için ses geliyor" dediler. İyice şaşırdım artık, havalar serinledi, aracı klima açık kullanmak aptallık. Durup dururken niye fazla benzin yakayım?

    Bir de bugün farkettim, klima ve fan kapalı olduğu halde hava ızgaralarından sıcak hava geliyor. Emektar Tipo'mda olmazdı böyle bir şey.

    Araba daha 2.5 aylık, bu kadar sorun var. Aracı 2.elden alıp almayacaklarını soracağım Opel bayisine, bir daha da yanından geçmem Opel markasının.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orboris

    En son aracı gösterdiğim yerden "bu ses klima kompresöründen gelmiyor, şarj dinamosu ya da akü yeterli gücü veremediği için ses geliyor" dediler. İyice şaşırdım artık, havalar serinledi, aracı klima açık kullanmak aptallık. Durup dururken niye fazla benzin yakayım?



    Bu soylediklerinizle acaba ayni sorunu mu yasiyoruz diye supheye dustum. Ben sesin klimadan geldigine eminim. Hangi sehirdesiniz? Ankara ise bir yerde arabalari yan yana cekip su sesleri bir karsilastirsak mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.