Şimdi Ara

Astra J kasa kontak bırakmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    2014 1.4 T HB otomatik sport still aracım uzun bir süredir kontak bırakmama sorunu yapıyordu. Bazen hiç bir sorun olmadan kontak çıkıyor bazen 30 saniye bekledikten sonra kontak yerinde çıkıyor bazen 10 dakika kadar beklemek zorunda kalıyordum ve bu sorun can sıkıcı bir hal almaya başlamıştı. İnternette ve forumlarda araştırma yapınca bu sorunun bir çok kişinin yaşadığını özellikle opell grubunda çok sık yaşandığını gördüm. Youtube üzerinde bir çok video var fakat çoğu geçiçi çözümler önermiş ve sorunun nedenini tam olarak belirtmemişler. Vitez topuz madalını geri çekerek çözen vitesi el ile zorlayıp dahada ileri ieterek çözdügünü söyleyen birçok video var.


    Bir çok ustaya sordum fakat kesin cevap alamadım. Bir çok usta aracını bırak biz düzeltiriz şeklinde cevap verince bende emin olamadığım için aracı bırakmak istemedim.


    Sorunun nedenine gelince diğer bütün herşey normal çalışıyor ise ( kontak mekanızmansında bir sorun olmadığını kabul edersek) soruna neden olan küçük hatta mikro diyebileceğimiz bir swtich. Görsel olarak ekleme yaptım. Bu switch in arızalanması nedeni ile kontak vermeme sorunu yaşanıyor. Bu switch gözle görülemiyor yeri ise tam olarak yine görsel olarak ekledim. ( görseli internet üzerinden aldım ) tornavidanın ucununda. O switchi değiştimek için vites değiştirme kutusu diyen var vites değiştime kulesi diyen var kısmın sökülerek switchin değiştirilmesi gerekmekte.


    Switch değişimi sonrası kontak bırakmama sorunu ortadan kalkıyor.


    Ben bu sorunu bu şekilde çözdüm ve şimdi çok rahatım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var ise umarım yardımcı olur.


    Yetkili servisler switchin ayrı olarak satılmadığını komple mekanızmanın değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Bu işlemi kendinizde yapabilirsiniz. Vites değiştirme mekanızmasının sökmesi kolay fakat içinın açılması biraz zahmetli. Mekanızma sökerken 4 tane vidası var fakat içinin açılmasını kapak şeklinde dizayn etmişler ve birbirine geçen ve arada da kilit mekanızması gibi bir nevi 10 cm lik bar diyeceğim ama değil mil gibi bir parça ile yapmışlar. O mili çıkarark üst kapağın açılmasını sağlıyorsunuz ve switche o şekilde ulaşabiliyorsunuz. Swtichi söküp üstten iki ucu lehimli şekilde yeni switchi tekrar aynı şekilde lehimleyerek sorunu giderebilirsiniz. Not olarak ekmem gerekir ki switchin üstünde bir mandal var ve o mandal malasef çok iyi şeikilde yapılmamış mandalı düşürmemek gerekiyor. Vites P konumuna alınınca o mandal switchin üzerindeki düğmeye basıyor ve kontak yerinden çıkıyor. Yine artı olarak switchin orjinali satılıyormu bilmiyorum ama ben bulamadım. Onun yerine bir çok araçta bulunan mesela ben kapı switchi kullandım. Kapıyı kapatında aracın içindeki aydınlatma lambalarını kapatan switchi kullandım. Mantık olarak aynı işlemi yapıyor. Eski switch üzerindeki mandalı yeni switch üzerine takıp switchi de yerine sağlam şekilde oturtmanız gerekiyor. Switchi takmadan ölçüm yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.


    Astra J kasa kontak bırakmama sorunu


    Astra J kasa kontak bırakmama sorunu


    Astra J kasa kontak bırakmama sorunu







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.