Şimdi Ara

ASUS ac51 & TP LINK vr300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar babamların ve kendi evime olmak üzere iki modem alacağım her türlü bağlantıya uysun istiyorum çünkü uzun vadede kullanılsın diyorum.
    Ac teknolojisi ve 5ghz bağlantısı son dönem modemlerin ön plana çıkan özellikleri.
    Forumlar ve yorumlarda bir çok şey okudum bütçem dahilinde f/p ürünleri olarak iki markadan bunları seçtim.
    Ürünleri deneyimleyenler veya her ikisinide kullananlar ne derler bir sorayım dedim.

    Asus dsl-ac51u

    Tplink Archer VR300

    Hangisini almalıyım neden?
    Başka önerileriniz olabilir bütçe 400 tl civarlarında.
    Biri ac750 biri ac 1200 kullanıyor benim için bariz bir fark değil.

    Ben en fazla 50mbps bağlantı kullanabileceğim ama bunu kullanırkende iliklerine kadar sömüren bir modem arıyorum vay 10 a düştü vay bağlantı kesildiydi wifi çekmiyor öteki odada modemi resetle ikide bir gibi düz sıkıntılar çekmek istemiyorum açıkcası. Gider türktelekomun vdsl modemini 8 tl taksitle alır geçerdim ozaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 2.el herhangi bir vdsl modem+xiaomi mi router 3g alıp combo olarak kullanabilirsin hem donanım olarka güçlü ve fiyat olarak uygun fiyatlı hemde custom firmware yükleme seçeneğin var forumda routerla ilgili konuda mevcut ordan bakabilirsin yorumlarına
  • Babanların evinede alıcaksan Asus cihazlara bak derim çünkü arayüzü daha sade ama yazılımsal olarak sorunları var cihazların
  • Router mevzusunu değerlendireceğim tplink neden önermediğini açıklayabilirmisin deneyim varmı. VR300 güzel bir cihaz özellik bakımından. Ayırt edici bir yaklaşım beklediğim için soruyorum yanlış anlama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendine vr400 al, babanlara da vr300 yeter zaten.
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Vr400 ısınma sorunu varmış diye duydum ama doğrumudur kullandınmı arasında bariz bir fark varmı vr300 ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taz_07 T kullanıcısına yanıt
    Isınma sorununu bilmiyorum, varsa vardır.
    Harici antenleri ve gigabit ethernet portları var, usb girişi de var, o yüzden önerdim.
    Bende vr600 var, havalar ısınınca benim modem de ısınıyor. Delikleri çok ve büyük ısı bloğu olması lazım ısınmaması için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VR300 hiç kullanmadım, ama mevcut Router/Modem'im ASUS DSL-AC51. Türk.net'e geçerken satın almıştım, yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Açıkçası hiçbir şikayetim yok, çok güzel çalışıyor, işini sorunsuz yapıyor.

    Dual-band olduğu için aynı anda 2.4 ve 5 Ghz Wifi yayını yapıyorum, evdeki aletlerin kimisi eski olduğundan 2.4'e bağlanırken yeniler 5'i kullanıyor. Bu ana Wifi kanallarımdan ayrıca birde misafir Wifi'sı yayınlıyorum, kendi ismi ve şifresiyle. Bu misafir Wifi'ya bağlanan aletlere, router'ın ana network'üne erişim verilmiyor, sadece internet sağlanıyor. Tabiikide MAC filtresi, Statik IP, bant genişliği ve hız sınırlama gibi erişim kısıtlama ayarları var.

    Modem'in arayüzü çok şık ve temiz, aradığımı bulmakta hiç zorlanmadım. PPTP ve OpenVPN desteği var. Ayrıca ASUS bütün cihazlarına bedavaya DDNS hizmeti sunuyor, kayıt olup kurduktan sonra dışarda uzaktan modemime internet üzerinden rahatlıkla erişebiliyorum.

    Bonus olarakta gene ASUS tarafından sağlanan android/IOS aplikasyonu var, akıllı telefon üzerindende modemin ayarlarına temiz bir arayüzle erişimi sağlıyor.


    Kısadan hisse ASUS bu işi güzel kotarmış bence. Archer VR300 daha iyimidir bilemem, ama bu AC51 seni pişman etmez bence.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.