Şimdi Ara

Asus Essence STX II 7.1 Test Masamızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

















  • Teknik Özellikler




    Kanal: 7.1

    SNR: 124 dB, 120 dB (kulaklık)

    Veri Yolu: PCI Express

    Frekans aralığı: 10 Hz - 90 KHz

    premium TXCO osilatör

    THD: >0.0003 %(-110 dB)

    Kulaklık Amfisi: 600 ohm direnç

    Yonga Seti: ASUS AV100 (Max. 192KHz/24bit)

    DAC:TI Bur-Brown PCM1792A

    Örnekleme Hızı: Max. 192KHz/24bit

    ASIO Sürücü desteği: Bulunuyor 

    Bağlanılabilirlik:Coaxial, Rca, 6.3 mm Jack

    Destek:Dolby® Pro-Logic II, Dolby® Headphone

    Sürücü Desteği: Max Windows 8





    Çip Desteği:



    Cirrus Logic CS 5381 ADC

    PCM 1792A DAC

    TCXO Kristal Osilatör




    Asus Essence STX II 7.1 Test MasamızdaDahili dac ve amfi ünitesi bulunan Essence STX II 7.1, 124 db'lik bir gürültü oranına sahip. Oldukça yüksek bir örnekleme hızı sunabilen bu ses kartı, 10 Hz-90 KHz arasında çalışabiliyor. 7.1 kanal desteğinin yanı sıra Dolby türevlerini de kaldırabilen kartımız. AV100 yonga seti ile geliyor. Bir çok üst düzey mikroçipe sahip sahip ses kartı kristal osilatör kullanmakta.







    Asus Essence STX II 7.1 Test Masamızda

    Tasarım genel olarak siyah ve altın sarısının çekiciliğiyle kaplanmış. Bunu baskı devre kartına ve bileşenlere bakarak daha net görebilirsiniz.



    Pcb'nin üzerinde oldukça şık duran bir metal perde bulunuyor. Bu metal perdemizin üzerine, eski mısır dönemlerini anımsatan hoş bir motif işlemişler.Metal perdemizin hemen altındaysa,  kapasitörler ve kulaklık amplifikatörümüz bulunuyor.

    Baskı devre kartımızın renginin tasarımla uyumlu olması gerçekten hoşuma gitti.  Bunun dışında kartlarda bulunan çıkışların altın kaplama tercih edilmesi, iletkenlik açısından iyi düşünülmüş.




    Kartın uç kısmında köprü bağlantı girişi ve molex bağlantı soketi bulunurken, birazcık gerisinde  Asus AV100 çipset, TCXO osilatör ve üst kısımdausa regulatörlere yer verilmiş.TCXO kristal osilatör, sıcağa ve çeşitli ortam koşullarına karşı, gerçekten dayanıklı ve kaliteli bir seçim olmuş.



    AV100'Ün hemen arkasında ise Asmedia iletişim kontrolcüsü bulunurken, üstünde ise DAC çipimiz bulunmakta.




    Asus Essence STX II 7.1 Test Masamızda





    Kartın yanında bir de kardeş kart gelmekte. Aynı tasarım hatlarına ve sunuma sahip olduğunu görebiliyoruz.

    Bu kartın üzerinde, 21140 JRC çipleri bulunuyor. Bu seçim 5+1 ya da 7+1 ses sistemi için gerçekten ideal gibi gözüküyor. Kutu içeriğine geçtiğimizde, karşımıza bir adet 6.3 mm jack girişi, rca stereo adaptör, tıpa ve kılavuzlar çıkmakta



    Asus Essence STX II 7.1 Test Masamızda



    Kartı, Windows 8.1 yüklü bir sistemde yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Öncelikle herhangi bir şekilde sürücü problemi ile karşılaşmadığımı belirtmeliyim. 2.0 dan, 7+1'e kadar bir çok ses sisteminin altından rahatlıkla kalkabiliyor. Ben özellikle ses kartını eski bir amfi ve hi-fi ses sistemi ile de denedim. Bu bağlamda sese hak ettiği sıcaklığı kazandırabildiği için daha fazla hoşuma gittiğini belirtmeliyim.*





    Kulaklık ile denemelerimde yansıttığı farkı tasvir etmem gerekirse, dip seslerin yoğun olduğu bir parçada, normalde zor oynayan pedlerin kulağımda dans ettiğine şahit olduğumu belirtmek isterim. Eğer bu ses kartına sahipseniz, kulaklık amfisi ya da dac almanıza gerek yok.





    Açıkçası ses çıkış gücü yüksek olduğu için bazı sistemlerde distorsiyona sebep olabiliyor, o yüzden kaldırabilecek bir sistemle ya da daha kısık seviyelerde kullanmanızı tavsiye ederim.



    Asus Essence STX II 7.1 Test Masamızda



    Asus'un  karta yerleştirdiği çiplere ve malzeme seçimine kadar, kaliteli bir yol izlediğinin altını çizmek istiyorum. Bu da haliyle, ses kartını profesyonel sınıfa sokabilmeye yetebilecek bir kıvamda.




    Şöylede bir gerçek var ki insan kulağının farklılıkları algılaması bazen ciddi anlamda zor olsa da, bu ses kartını takıp kullanmaya başladığım ilk andan itibaren, farkın ne denli büyük olduğunu size tasvir etmek istiyorum.



    Evimde 2.0 bir  ses sistemim bulunuyor. Haliyle bas konusunda zayıf olsa da mid ve tiz konusunda sahne performansının beni çok etkilediğini belirtmeliyim. Gerçekten çok seviyorum.İnsan ister istemez bazen düşük frekanstaki seslerin derinliğini de hissetmek istiyor.



    sadece oyun, film için değil aynı zamanda da müzikal anlamda hi-fi kalitesini yakalayabileceğiniz bir kart olmuş.







    Asus Essence STX II 7.1 Test Masamızda



     

    Beraberinde gelen programdan bahsetmem gerekirse en çok dikkatimi çeken özelliklerden biri de istediğim gibi ses sistemi ya da kulaklık arasında sökmeden geçiş yapabilme imkanım oldu. Onun dışında modlar arası geçiş yapmak ciddi anlamda DSP'nin kalitesini de gözler önüne seriyor.



    Özellikle film moduna geçtiğimde gece diyalogları daha net duyabildiğimi belirtmeliyim. Kısık seslerde bile yüksek performans sunabiliyor.



    Oyun performansına değinecek olursam üç boyutlu sesin de etkisiyle, tamamiyle kendimi atmosferin içinde hissettiğimi belirtmeliyim. 










  • Herkese şimdiden iyi seyirler diliyorum. Herhangi bir soruda çekinmeden bana ulaşabilirsiniz.
  • Senelerdir ses kartı çıkartmıyordu firmalar, iyi oldu canlanması bu piyasanın. Millet alır kral ekran kartını, anakartı ve işlemciyi. Monitör Full HD kalır. Hoparlör dandik 2.1 kalır. Bu iş bir bütün yav, ses güzel olmadan olur mu hiç.

  • Sana katılıyorum bu konuda.
  • Ben bu ses kartı gerekliliğini anlamıyorum, yani cidden bilgisizliğimden soruyorum. Ses kalitesi zaten iyi bir 5+1 veya 2+1 ile elde edilmiyor mu ?
    Kaldıki üst seviye anakartlarda zaten çok iyi ses bileşenleri kullanılıyor.

  • sahmat_78 kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsun. Ses kalitesi kullanılan çiplerden tut diğer aksamlara kadar bir çok şey vasıtasıyla daha güçlü daha sıcak bir hal alabiliyor. Ses kalitesini başta kullandığın çıkış belirler sonra iş ses sistemine kalır ve ortaya çıkar.
  • GÜZEL EMME COOOK PAĞALI :s
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-essence-stx-ii-71-hi-fi-pci-express-ses-karti.html?srt=PU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 26 Şubat 2015; 15:56:03 >
  • asus ceeative kadar olmasa da senelerdir ses karti pazarinda sahnede. creative kartlara gore surucu ustunlugu tartisilmaz. surucu sorunlariyla bogusmamak icin asus akillica secim olur.

    ayrica bu karti tamamlayacak ciddi derecede ekipman (kafaustu olsun, hi-fi olsun) gerekir.

    sahsi duuncem logitech z serileri icin gereksiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim sorma istediğim şu OP AMP değiştirme olayı benim G1.Sniper A88X anakartımdada varhttp://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4724#ov burdaki kitlerin dışında bir op amp takabilirmiyim anakartıma-ülkemizde bulunanlardan- acaba,bi etkisi olur mu?

  • Güzel ses kartı z906 ile birlikte tam performans alınabilirmi?

  • DH Sezer kullanıcısına yanıt
    Birde şu DTS HD MA standardını ekleseler, çok mu şey istiyorum? Fiyat uçar gerçi. Zaten o fiyatada ses kartı değil anfi alınır o da var.
  • sahmat_78 kullanıcısına yanıt
    En basit bir ses kartı bile sese hissedilecek kadar etki eder. Bunun farkını dinlemeden anlayamazsınız doğal olarak. Ama müzik PC hoparlörü ile değil, 1+1 bookshelf ya da kule hoparlörler ile dinlenir. Müziğin formatı zaten 1.1 stereo'dur.
  • İnceleme için teşekkürler sezer.

    Bir sorum vaR , creative zxr mi yoksa bu ses kartımı daha iyi ?

  • Ses kalitesi görüntü kadar önemlidir. Kullanılan kart ve hoparlöre dikkat etmek lazım. *Ayarlara da ;)

    Ayrıca tekrar etmeden edemeyeceğim çünkü incelemede bahsi geçti, film modu falan diyorsunuzda eğer bu modlar kartın DSP sini kullanıp sesle oynuyorsa, doğal olması gereken filmin sesini duyamayacaksınız.

    DTS HD-MASTER gibi formatlar için kart donanım desteği olsun ya da olmasın canınızı sıkmayın çünkü PowerDVD var. Yazılımsal olarak her türlü formatı (dts, dd, dts masterhd) decode yani çözebiliyor. İster donanım çözmüş ister yazılım ikiside aynı outputu veriyori kalite farkı olmuyor yani.

    Burr-Brown kullanılmış DAC olarak süper tercih. Zaten bu kartın aynı seviyedeki rakibi X-FI Titanium HD ile Auzentech hometheater hd (artı olarak X-FI özelliklerini kullanıyor). ASUS ise zaten yaptığı herşeyde kalitesini konuşturuyor. Bunların üçüde en baba ses kartları.

    edit: Creative yazılım/teknoloji konusunda bu piyasada eskiden beridir lider. Driver olarak tek sıkıntısı şu, eski kartlara yeni OS lerde destek sunmuyor ya da yarım yamalak driver veriyor (kartın özelliklerini kullanamıyorsun). Burada devreye Daniel_K geliyor. Yine imzamda var.

    İmzamdan açtığım konuyuda okuyabilrisiniz lossless müzik rehberi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 26 Şubat 2015; 18:27:04 >




  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Yazmak isteyeceğim cevabı siz yazmışsınız. Çok teşekkür ediyorum. Kesinlikle öyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    İnceleme için teşekkürler sezer.

    Bir sorum vaR , creative zxr mi yoksa bu ses kartımı daha iyi ?


    Sezer Bey bu konuda ne düşündüğünüz benim için çok önemli.

    @DH Sezer
  • uzun zamandır kafama takılan , ses kartı üreten firmaların çıkış empedansını neden bu kadar yüksek tuttukları.bu modelde sound blaster zxr gibi 10 ohm sanırım , hatta sound blaster z'de 22 ohm gibi bir değerden söz ediliyordu.

    bu ses kartlarıyla 30 ohm gibi düşük empedanslı kulaklıkları kullanmak , ne kadar sağlıklı olur?
    damping faktörünün 10'un üzerinde olması tavsiye ediliyor çünkü.
    muhakkak mühendisleri bunu düşünmüştür fakat yine de kafamı kurcalamıyor değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lavgirin -- 26 Şubat 2015; 18:49:31 >
  • ses kartı fark ettiyor.100 liralık kulaklığımı çöpe atacaktım ki ses kartı ekleyince, çok derinden gelir gibi olan ses kendini daha oturalıklı sese bıraktı.çok daha net sesler duyar oldum şaşırttı beni.

  • ErkanSYK kullanıcısına yanıt
    http://www.soundblaster.com/products/sound-blaster-zxr.aspx

    ZXR'da bu kartın yanında alt kalır yanı yok. Şahsen ben her zaman ses konusunda Creative'e yönelirim.

    not: zxr şu an firmanın en üst kartı, titanium hd nin yerini almış (üretimi sonlandı), titanium hd ile donanımsal olarak sadece DSP farkı var anladığım kadarıyla, birde yazılımsal olarak zxr daha yeni özelliklerle geliyor.
  • PCM1792'ye 1000-1400 tl mi vereceğim ? Üstelik Internal bir karta ?

    Onun yerine Audio GD'den kendime sağlam bir Sabre ES9018 ile External bir biçimde optik girişli (özellikle konsolu kullanmak için) çok yönlü bir sistem alırım. Daha iyi ses kalitesi ile...

    Maalesef ne kadar iyi olursa olsun, kasa içi çözümlere sokağa atılmış para gibi bakıyorum.

    Zamanında öyle bir hata yaptım ve kırılan umutlarla beraber geri gönderdim kartı.

    Altın, bakır, platin fark etmez. Sinyal sesi, dip ses, usb ve işlemciden gelen interference sesleri, buzzing (koca apartmanın topraklaması dahil) gibi olaylar kart isterse dünyada ki en iyi sesi üretsin işin tabiri caiz ise içine ediyor.

    Gerçi bu işin sadece "içeride olması" sebebi ile gelen olumsuzlukları. Kullanılan ortam gereksinimleri ve ses kalitesi ayrı bir nokta.

    Sadece bilgisayarda kullanmak üzere böyle bir sisteme bu parayı yatırmayacağım/yatıramayacağım gerçeği böyle bir kartı almamı engelleyen en büyük etmendir sanırsam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 26 Şubat 2015; 19:30:31 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.