Şimdi Ara

Asus H81M Anakart - Cpu değişimi sonrası 'Mavi Ekran'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuzenimin yaklaşık 2 senedir kullanmakta olduğu bir sistemi vardı , Asus H81M Anakart / Core i5-4460 İşlemci / MSI GTX 970 / Corsair Vengeance 8x2 16 GB Bellekler / Corsair VS 450 kabaca bu bileşenlere sahip bir sistem.


    Bu güne kadar , oyun ve genel kullanım maksatlı yoğun kullanımda bile hiç bir Blue Screen v.b sorun yaşamadı fakat geçenlerde , idare ediyor olsa da , AC-Origins/Odyssey ve RDR-2 gibi oyunlarda biraz daha takılmasız ve sorunsuz oyun deneyimi için işlemcisini upgrade edelim dedik ve i7-4790 a yükselttik.


    Mavi ekranlar ilk olarak CS:GO oynarken başladı daha sonra LOL , PUBG gibi oyunlarda hatta sistem boşta dururken dahi tekrarlanmaya başladı. Oyun esnasında yükteyken devamlı yaşanıyor olsa "bir ihtimal" güç kaynağından kaynaklanabilir derdim ancak boşta da durum aynı olunca , Windows Tanılama Aracını kullanıp bellekleri test etmesini istedim ve Windows , bu güne kadar kendini belli eden bir sorun yaşatmamış bellekleri sorunlu olarak algıladı , elimizdeki yedek çalışır durumdaki Vengeance 4x2 GB Bellekler ile de test edeceğiz.


    Daha önce belki benzerini yaşamış veya sorunun neyden kaynaklandığını çözebilecek arkadaşların ilgisine sunarım , tüm yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.








  • h81 anakartlar 4790 için üretilmiş aletler değil yani çekmiyor olabilir mosfetleri 4460 gibi değil ama diyelim ki destek listesinde var çekiyormuş psu da değil diyorsun ram de deniyoruz diyorsun ama denemediğiniz şey işlemci değiştirildikten sonra format atıp yeni windows kurulur denemediyseniz deneyin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.