Şimdi Ara

Asus Rog laptop ekranı açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Laptop model marka şöyle: Asus G750JX.
    Problemim şöyle. Laptop son zamanlar yalnızca oyun oynarken ısınıp kapanıyordu. Kapanma süresi bazen oyuna girdikten yarım saat sonra, bazen de 3 saat sonra oluyordu. Bugün de aynı şey oldu. sonunda laptopu açıp fanlarını iyice temizledim. 3 yılın tozunu aldım :D Sonra yine herşeyi geri topladım. Açma tuşuna bastım, başlarken aşağıdaki ışıklar yandı, dvd player çalıştığına dair ses çıkarttı, ama ekran bir türlü açılmadı. Normalde açılırken klavyenin led ışıkları da yanardı ama onlarda yanmadı. Acaba neyi yalnış yaptım diyerek yine söktüm laptopu. Laptopu sökerken önceden birşeyi yalnış yaparım diye fotoğrafını da çekmiştim, onunla kıyaslayıp herşeyin yerli yerinde olduğunu gördüm. Ama laptop ekranı açılmıyor bir türlü. Aşağıdaki led ışıklardan da sadece güç, batarya ve kilit ışıkları yanıyor, hdd ışığı yanmıyor.
    Denediğim çözümler şöyle: bataryayı ve güç kablosunu çıkartıp önce 30, sonra 1 dk ve 2 dk olmak üzere güç tuşuna basılı tutub elektriği boşalttım. Ama hiç biri işe yaramadı. HDMI kablom olmadığı için tv'ye bağlayıp ekranı test edemiyorum, ama açıkcası monitörlük bir problem olduğunu da sanmıyorum.

    Sizin de görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Aynı problemle karşılaşanlar da tecrübelerini ve çözüm yollarını paylaşırlarsa çok memnun olurum.
     Asus Rog laptop ekranı açılmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BabekDesign -- 19 Şubat 2017; 15:14:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • power tuşuna bastığında çalıştığına dair ses gelip,eğer ekranda gerçekten hiçbir hareketlilik yoksa yani en ufak bir siyah ekran bile gelmiyorsa,bu ekran kartı çipinin reballng işlemiyle tekrardan yapılandırılması anlamına geliyor.bunu 150 tlye yapan yerler var.
    ama en ufak bir içten ışıklandırılmış bi siyah ekran geliyorsa bile ,yani ekranda herhangi bir hareketlilik varsa bu sorunun başka bir yerden olabileceği anlamına gelebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kramers Lawyer

    power tuşuna bastığında çalıştığına dair ses gelip,eğer ekranda gerçekten hiçbir hareketlilik yoksa yani en ufak bir siyah ekran bile gelmiyorsa,bu ekran kartı çipinin reballng işlemiyle tekrardan yapılandırılması anlamına geliyor.bunu 150 tlye yapan yerler var.
    ama en ufak bir içten ışıklandırılmış bi siyah ekran geliyorsa bile ,yani ekranda herhangi bir hareketlilik varsa bu sorunun başka bir yerden olabileceği anlamına gelebilir.

    ekranda hiçbir tepki yok malesef. hatta normalde laptopu açtığımda klavye ışıkları yanması gerektiği halde onlarda yanmıyor :(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sökme işlemini neler yaptığını net bilemediğimizden yorum yapamayacağım ne gibi bir hataya yol açtığını bilemem basit bir kablo koparması bile yapmış olabilirsin,anakartın çalışıyor gibi gözüküyor yoksa fanlara güç ulaşmaz yani sorun çiplerin birinde.uzman birilerine göstermen gerekiyor buradan ne söylesek boş gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kramers Lawyer

    sökme işlemini neler yaptığını net bilemediğimizden yorum yapamayacağım ne gibi bir hataya yol açtığını bilemem basit bir kablo koparması bile yapmış olabilirsin,anakartın çalışıyor gibi gözüküyor yoksa fanlara güç ulaşmaz yani sorun çiplerin birinde.uzman birilerine göstermen gerekiyor buradan ne söylesek boş gibi.

    sökme işleminde ekran kartına ve işlemciye ulaşmadım bile. Bunun için anakartı sökmem gerekirdi. Kablolara da her hangi bir zarar vermediğimi düşünüyorum. Şöyle göz kararı anakart üzerindeki çiplere baktığımda her hangi bir bozukluk göremedim ama belki de dediğiniz gibi birşeye dokunmuş ola bilirim. Acaba çiplerden kaynaklı sorun ise, düzeltilme ihtimali var mı, yoksa anakart filan topdan değişmeli mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar, daha önce açıklamada fanların çalıştığını yazmıştım, ama malesef ses fanlardan değil Hdd'lerden geliyormuş. Yani ne fanlar, ne ekran, ne klavye çalışmıyor :( Bunların hepsi sanırım anakarta bağlanıyor. Bence anakrtta bir sorun var. Acaba ısıdan dolayı kızardı mı sonunda? :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BabekDesign -- 19 Şubat 2017; 15:16:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lütfen biri bana pozitiv bir şey söylesin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.