Şimdi Ara

Atatürk düşmanları (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
3
Favori
10.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    şaşırmadık tabiki de...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Var ol Atatürk. Seni rahmetle anıyoruz. Bu ... şeylere inat.

  • Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

    Hangi İslami terör örgütüne mensup


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • janan abla ve havarisine tek lafını varmı.Atatürk düşmanları 

  • 87 liyim ben çocukkende Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları vardı.
    Herkesin içinde düşmanlık yapıp saçmasapan şeyler konuşamazlardı korkarlardı.

    Bu malum zihniyet gelince alanen konuşmayı bırak sosyal medyada reklam yapa yapa konuşuyorlar.

    Atatürk'ü sevmene gerek yok ama saygı duymak zorundasın bu ülkede yaşıyorsan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 14 Kasım 2023; 12:43:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çoğu insan önyargılı ve bilgisiz. Atatürkün ne yaptığını, yapmadığını dahi bilmiyor. Osmanlı’da olanları bilmiyor. Osmanlının son dönemlerini eleştiriyorsun mesela bazen yanlış anlıyor. İttihatçıları eleştiriyorsun aslında ama o ya Padişah ya Atatürk sanıyor her şeyi. Kimde ne yetki var bilmiyor mesela. Kimler hain kimler Vatansever. Osmanlı savaşlarında hainlikler çok oldu özellikle son dönemlerde maalesef. (100 yıl) liyakatsizlikte bir o kadar fazlaydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DonanımlıSanMarinolu kullanıcısına yanıt

    Fatiha da oku sevaptır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nebe 33 okusun müslüman lar çok sevap tır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim ki Atatürk diye biri çıkmadı, Osmanlı'yi zaten parça pincak etmişlerdi tek karış toprağı kalmamıştı 1920 li yıllarda. Ve Sevr haritasinida yapmışlardı güzelce. Türkiye zaten karış karış işgalde edilmişti. Atatürk yoktu diyelim böyle bir ortamda. Ordu zaten dağılmıştı Osmanlı'da. Sormak istiyorum şuan hangi kimliğin mensubu olacaktık? Ben ege de oturduğum için çok muhtemelen yunan kimliği alacaktım. Marmara ingiliz kimliği alacaktı Anadolu İtalya ve Fransa kimliği alacaktı. Doğu bölgesi de Ermeni kimliğine sahip olacaktı. Evet bu savaşlar yapılmadı sayalım Sevr haritasi da devreye girdi sayalım. Atatürk düşmanları size söylüyorum buna kabulmusunuz? Siz hangi kimliği tercih ederdiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 15 Kasım 2023; 12:24:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt

    Hem çalışmadıkları yerden sordun hem de düşünmelerini, sorgulamalarıni istiyorsun, yani çok şey istiyorsun. Alfabe, ezan, iskilipli hoca, laiklik vs gibi birkaç husus dışına pek çıkmıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk düşmanları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 15 Kasım 2023; 19:36:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt

    Ben ok ' im bu arada o kimliklere. Çünkü Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar atasına karşı saygısız toplumuna zarar veren bir millet yoktur benim gözümde. Adam gençliğini hayatını heba etmiş , bu ülke kurtulsun yarınlara güzel günler bırakalım diye. Yazık, çok yazık. Keşke kaçıp gitseymiş bu ülkeden diğerleri gibi ... ama o kelle koltukta mücadeleyi seçti ne için işte ona hakaret eden böyle hadsizler için. Zaten kendi ülkemizde 2. sınıf varatandaş olduk . Suruyeliler bile artık bizden daha değerli hale gelmedi mi bu ülkede sorarım?

  • Atatürk'ün şahsı yerine fikirlerine odaklanın. Adam zaten öldü, ölen ölmüştür, giden gelmez. Mühim olan fikirleridir. Halkçılık nedir mesela? Halk neden önemlidir? Yada milliyetçilik nedir ve toplum neden milliyetçi olmalıdır? Kendi fikrim, Atatürkçüyüm diyen çok kişi halkçı değil, aksine halk düşmanı. Milliyetçi de değil, milliyeti Türk olmasına rağmen Türklüğü Atatürk'le başlayan birşey zannediyor. Bu dediklerim önemsiz gibi görünse de aslında çok önemli. Körü körüne Aratürkçüyüm, Atatürk'ün askeriyim, Atama laf söyletmem falan bunlar bana komik geliyor. Abicim kişiler gelir geçer, fikirler, eserler kalır. Siz de fikir üretin, kimse yakanıza yapışmıyor, odalara kapatmıyor fikir üretme diye. Okuyun, okuyun, okuyun. Elinize ne geçerse okuyun. Gazete, dergi, kitap, köşe yazısı.. Gelişin. En az okuyan toplumlarda ilk sıralardayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk düşmanlığının kaynağı Kemalizmdir. Atatürk düşmanlığı sanılanın aksine azalıyor. Zaman geçtikçe Atatürk'e karşı doğrudan düşmanlık azalıyor. Hatta artık durum tersine dönmüştür. Şöyle ki ta baştan beri Atatürk'e karşı olanlar (onun en yakın arkadaşları yani Kurtuluş Savaşı'nın en önemli insanları dahil) çoğunlukta idi. Atatürk yaşadığı dönemde onun doğrudan taraftarı azınlığın azınlığı idi. Bir seçime girseydi kesinlikle kazanamazdı. Atatürk öldüğünde yalnızdı, zaten sonra yönetime gelenler doğrudan onun yerine geçmek istediler. Örneğin İsmet İnönü II Atatürk olmak istedi. Eğer onun iktidarı devam etseydi ondan sonra III Atatürk dönemi başlar bu böyle devam edecekti. Ama Atatürk'ün doğrudan siyasi taraftarı olmayanlar, nötr olanlar, ılımlı karşıt olanlar buna engel oldu. Sözde Atatürk'ü koruyan solculardır, ama uygulamada sağcılardır. Tüm uygulamalara bakarsan Atatürk'ü koruma kanunu, Atatürk'ün Anıtkabir'e taşınması ve diğer pek çok eylemler Atatürk'ün siyasi karşıtları tarafından yapılmıştır. Atatürk ile sözde aynı siyasi tarafta olanlar Atatürk ile ilgili hiç bir uygulamaları yoktur. Onlar sadece Atatürk üzerinden ideolojik karşıtlık üretip Atatürk düşmanları üretme gereği duydular. Çünkü muktedirliklerini sürdürmek için bunu yapmak zorundaydılar. Bütün darbelerin temeli budur. Adanan Menderesin asılmasının temelinde de bu yatar. Yani temelde onlar Atatürk'ü sömürerek muktedirlik varlıklarını sürdürmek istemişlerdir.


    Atatürk'e karşı siyasi karşıt olmayı Atatürk düşmanlığı olarak görüp herkesi sistemin dışına ittiler. Kendi muktedirliklerini ancak böyle koruyabileceklerdi. Biz buna CHP zihniyeti diyoruz. Atatürk'ün en büyük siyasi karşıtlarından biri Kazım Karabekir Paşadır. CHP zihniyeti felsefesine göre Kazım Karabekir bile hain olmuş oluyor, Atatürk düşmanı olmuş oluyor. Atatürk ile aynı siyasi tarafta olacaksa herkes tek parti zihniyeti olurdu. Padişahlık zihniyeti devam ederdi. Atatürk siyasi bir karşıtı çıksın diye bizzat kendisi kendi siyasi karşıtlarını oluşturmak istemiştir. Bu ülkede halkın çoğunluğu siyasi olarak Kazım Karabekirn temsil ettiği siyasi tarafta olması CHP zihniyeti tarafından Atatürk düşmanlığı olarak lanse edilmiş ve ondan sonra gelen halka Atatürk düşmanısın diye siyasi olarak kan kusturmuştur. Atatürk'ün 1. varisi diye millete dayatılan İsmet İnönü Atatürk'ün yerine geçmek istemişti. Ama siyasi olarak Atatürk'e karşıt olan "Atatürk'ü sevmek İbadettir" şirk sözünü söyleyecek kadar Atatürk dostudur.


    Bundan sonra da gelenler CHP zihniyetinin attığı Atatürk düşmanısın iftirasının kendilerine yapışmasını engellemek için valla biz de Atatürkçüyüz biz daha çok Atatürkçüyüz diyerek kendilerini CHP zihniyetine kabul ettirmek zorunda kalmışlardır. Çünkü CHP Zihniyeti varlığını Atatürk düşmanlığı yaratarak sürdürüyordu... Atatürk'ün siyasi karşıtı olmayı Atatürk düşmanlığı olarak görmeseler kendi muktedirlikleri sona ermek zorunda kalacaktı. Atatürk'e düşman olanlar olmasa nasıl varlık sürdüreceklerdi ki....

    Şu anda göreceli olarak Atatürk duyarlılığının çok aşırı arttığı algısının temeli de buna dayanıyor. Yani aslında Atatürk düşmanlığı artmıyor, azalıyor, son demlerini yaşıyor. Atatürk'ü sömürerek ancak ideolojik varlıklarını sürdürebilenlerin döneminin sona yaklaşması aşırı bir bağrışmaya neden oluyor.

    Eskiden yani Atatürk'ü sömürerek muktedirliklerini koruyanlar Atatatürk'e karşı bireysel düşmanlık edenleri fazla önemsemiyorlardı. Çünkü onlara henüz ihtiyaçları yoktu. O yüzden eskiden sokaktaki sıradan vatandaş Atatürk'ü çok ağır eleştirebiliyor, hatta düşmanlığı varan söylemlerini kimse iplemiyordu. Kamu görevlisi olmayan hiç kimseyi önemsemezlerdi. Çünkü onların elinde çok koz vardı. Sokaktaki vatandaşın kozuna ihtiyaçları yoktu. Ama artık ellerindeki bütün kozlar alındıkça, muktedir olmak için muktedirliği tekrar kazanmak için Atatürk sömürüsü yapabilecek ortamları kalmadı. Sabah akşam yatıp kalkıyorlar ve herhangi bir kişi Atatürk ile ilgili bir olumsuz ima da bulunsa da bundan bir koz yaratıp Atatürk sömürü yapabilsek diye düşünüyorlar.


    Bunlar için daha kötü günler de gelecek. Atatürk'ü sömürmek için ellerindeki son kozlar da aldığında bu sefer hiç bir söz söylemesen bile "sen Atatürk hakkında kötü bir şey düşünüyor gibisin, evet evet kesin şu an içinden Atatürk'e hakaret ediyorsun" diyecekleri günler pek uzakta değil. İşte o zaman Atatürk sömürücülerinin sonu gelmiş demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 16 Kasım 2023; 2:31:59 >
  • Atatürk düşmanları Türk değildir zaten hocam. ya ermenidir yada rumdur.

  • Atatürk düşmanları Gazze'ye gitmiş herhalde 🤔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden tiktok yoktu .sosyal medyalar artinca millet şov yapmanin ,dikkat çekmenin peşine düştüler
    bu yüzden içlerinde nefretler dışariya yansimaya başladi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.