Şimdi Ara

Atatürk düşmanları (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
3
Favori
10.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt

    Bütün fetolar daha ezilmedi

  • gokuba kullanıcısına yanıt

    Darbeye katılanların sadece %30 olduğu söyleniyor, henüz büyük kısmı olası başarısızlık durumuna göre hareket edip ifşa olmamış, keşke fetö ile kalsa , şimdi de menzil ve Süleymanlı var, adamların milli şuuru siliniyor yapıya bağlılık daha da önemli sayılıyor.


    Akıllı olmamız gerek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt

    Bu ülkede ağzına dini alan her siyasal yapılanma bir fetodur ya da o yolda ilerliyordur. İnsanlarımız ülkelerinde bu darbeler, olaylar neden oluyor, M. Kemal'e neden sövülüyor, işte bilmem kim aydın neden tarikatçılar tarafından yakılıyor anlayamıyor, nedir bu din, M. Kemal, özgürlük, bilim ve insan hakları ilişkisi çözemiyorlar. Çünkü dinin insan ürünü siyasal bir ideolloji olduğunu, dinin aslında hangi siyasi rant amacıyla geliştirildiğini, bu nedenle sorgulanmasının ve araştırılmasının yasak olduğunu bilmiyorlar, yöntemlerini ve gerçekte din nedir bilmiyorlar. Kimler için ne çıkar sağlayacak, ne şekilde sağlayacak bilmiyorlar... Bilmemeleri sağlanıyor.


    Çocuk yaşta ilgili bölge dini ile zorla dönüştürülmüş, düşündürülmüş, ilgili din duyguları ve amacı yapılmış, uyur ve kullanılmaya hazır vaziyette bekletiliyorlar. Dinleri hakkında bildikleri tek şey onlara birilerinin söyledikleri laflar, kendileri gerçek anlamda dinlerini hiç araştırmadılar ve anlamaya çalışmadılar, onlara bırakılan tek seçenek bu dinin Dünya'sında ve gerçekliğinde yaşamaktı, seçilemeyen tek seçenekleri buydu, şüphe konusunda defalarca korkutuldular, yani anlama ve araştırma konularından uzak kalmaları için epeyce çaba sarf edildi. Ülkemiz insanı bu dinin gerçek yüzünü bilmez, onlar sevgi, insan hakları ve barış diye bilirler bu dini, haliyle böyle kulanılmaya hazır bekletilen pasta insan kaynağını kullanmaya çalışacak pek çok feto olacaktır, bu fetoları destekleyen ve besleyende elbette abd olacaktır, zira toplum bu din dediğimiz siyasal ideolojiyi çözemediği ve ona körü körüne bağlandığı için, bunu aşacak seviyede olmadığı için zaafı burasıdır, dolayısıyla abd de dininizi kontrol eden, çıkara tapan bir yapılanmaya yatırım yapar, onu ülkenizde palazlandırır, güçlendirir, onunla anlaşır ve dininizi kontrol ederek hepinizi kontrol eder, ( alan memnun satan memnun satılan kim? İşte bu ülkenin özeti bu bir iki cümleden ibarettir ) umarım açıktır. Eğer gelişemezsen gelişenlerin avı olursun. Hiç kimse size bir şey yapmıyor, sen aç kurdun önüne yatar, kaba taze etlerini bıçakla dilimler açar, kurda taze et sunarsan kurt ne yapsın?



    "Bir topluma çocuk yaşta 11 yaşına kadar din eğitimi verirseniz eğer, toplumunuzun genel zeka yaşı 50 yaşına da gelse hep 11'de kalır." Çünkü çocuk yaşta bireylerin Dünya'yı anlamlandırmasının temelini atmış olursunuz, bunu bir ağacın gövdesi gibi düşünün, çocuk yaşta bireyin zihninde kurgulanan gerçeklik bir ağacın gövdesi gibidir, bundan sonra öğrenilecek her şey o gövdeye bağlı dallar gibi olacak, hatta o dallar tutunamayacak ve bazıları düşecektir ama çocuk yaşta temelde zihne alınan Dünya gerçekliği hep sabit kalacaktır, işte toplumun çocukluk yaşını kaçırmazsanız ve istediğiniz dogmalar ve dinler ile bireylerin beynini yıkarsanız, onların gerçeklik gövdesini dininiz ya da ideolojiniz yaparsanız o birey hiç bir zaman sizin dininizin etkisinden tam olarak kurtulamayacaktır... Bunu geçmişdeki tacirler çözmüştü. Bireyin zihni artık sizin dininizin korkuları, kaygıları ve manipülatif tezgahlarınızın etkisinde olacaktır, her daim git geller yaşayacaktır...


    O vakitten sonra gerçek apaçık önünde dursa bile ( El - Eloah ) anlaması onun için artık çok zor olacak, insan zaafları ve arayışları gözetilerek binlerce yılda geliştirilmiş din manipülasyonları etkisiyle huzuru dininizde araması öğretilmiş ve orada arayacaktır, bencilce evrenin yaratıcısının kendisini seçtiğini sanacak, evrenin yaratıcısının kendisini ödüllendirdiğini düşünecek, kendi içsel Dünya'sında kendisine hezeyanlarla dolu manevi ödüller yaratacaktır... Çünkü o dininde olanları yerine getirmiştirya, kendisine bazı işaretler ve ödüller gelmelidir, bu düşünceyle her yaşadığı şeyi bu ödüllere yorar, çünkü buna inanmıştır, ama kendisine ispat etmelidir içten içe.... İnsanları binlerce yıldır hep böyle avladılar ve işlediler, kullandılar, bu yönüyle din çok iyi bir insan devşirme kullanma aracıdır. Bu öyle bir araçtır ki bununla dönüştürülmüş bireyler ölümlerinde bile bundan kurtulamaz. Ölümlerinde bile bundan medet umarlar.


    çocuk yaşta zihnen sanal bir alemde yaşar gerçek Dünya'nın kurallarını anlama ve irdeleme fırsatları çoğunun hiç olmayacaktır, onlar huriler, cennetler ve tanrılarının rızası ( aslında dinlerini kullanlarının rızası) hezayanlarında yaşarlar. Amaçları bunlar olacaktır. Kendi şişmiş egoları yüzünden ( din ideolojilerinin bireylerin egosuna oynayan siyasi bir yönü vardır, din ile şekillendirilmiş her toplum kendilerini tanrının ya da artık dinlerindeki kutsal olan neyse onun seçtiğini, özel kılındıklarını, akıl yolunun kendi yolları olduğunu sanır, aslında sadece siyasi bir kurguyu mantıkları haline getirmiş, egolarını ve bencilliklerini dinleri ile birleştirmişlerdir, yapmaları istenende budur ) tanrının onları kolladığını, yeri geldiğinde cezalandırdığını, özel olduklarını düşünecek, her olayı tanrılarına ve dinlerine yorma eğiliminde olacak, hayatlarını bunlarla sonlandıracaklardır. Her ne olursa olsun çocuk yaşta düşünce biçimi din ideolojisi yapılan birey her sonucu kendi tanrısına yoracaktır.


    Mesela bugün Filistin'de sayısız çocuk bombalarla parçalanırken, müslüman halen tanrısının kendisini koruyacağını düşünecektir, türk bölgesine islamı tebliğ ve güzellikle sokan ( :) ) kuteybe'nin dininin tanrısının kendilerini koruyacağını, tekrar dirilteceğini, onlara merhamet edeceğini düşünmektedirler. Çünkü böyle düşünecek şekilde manipüle edildik, bu bireylerin % 80 ni ne olursa olsun yıkanmış beynini aşamaz, gerçekleri göremez... Ne olursa olsun, ne anlatırsanız anlatın, ne yaşarlarsa yaşasınlar, beyinlerini programlayanların siyasetini takip ederler. Çünkü çocukluğundan itibaren zorla bir ideolojinin, siyasi bir kurgunun içine itilmiş, bununla düşünmüş, yaşamış, anlamış, duygulanmıştır, bu kurgu artık o dur, bu kurgunun içinde kendisini kaybetmiştir, kendi gerçek halini, insan halini, olması gereken halini. Toplum olarak buna zeka seviyemizide eklediğinizde kurtulma şansımız çok düşüktür.

    Sizlere düşünme şeklinizi teslimiyet, boyun eğme, inanma, itaat etme ve zorbalık ile temellendirenlerden, sizi bu şekilde eğitenlerden korkmalısınız, zira bunlar geçmişde köle bilinci yaratmak için kullanılan, kölelere çocuk yaşta uygulanan, köle yaratmak için kullanılan yöntemlerdir... Gerçek eğitim sorgulamaya, sorguladığını bile sorgulmaya, seçim haklarına, özgürlüğe, özgür bir zihne, kanıta, tarihe ve bilime dayanır, insan susturmaya ve insan kesmeye dayanmaz. Dinlerin hiç bir kanıtı yoktur, ama ilgili din ile dönüştürülmüş insanlar dinlerinin kanıtı olduğuna inanmayı çok istedikleri için her türlü uydurmaya, mucizeye inanmaktadır.


    İşte M. Kemal sayesinde bu güruh beni köleleştiremedi, beni artık adına ne diyorsanız ona çeviremediler, en azından uzun süre çeviremediler. Dinlerinin iç yüzünü anlamamı M. Kemal sağladı, çünkü araştırabilme ve anlayabilme şansım az da olsa onun sayesinde vardı, işte bugün o az da olan şansı yok etmek istiyorlar mesele tamamen bundan ibaret. Özlem duyulan kölelik günleri, ama onların ağzından tanrıları nurlarını tamamlayacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 18 Mart 2024; 10:3:29 >
  • ben çocukkende özala diktatör derlerdi halende diyorlar. içer içer 10.yıl marşı okurlardı halen aynılar.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Özal için diktatör dendiğini hiç hatırlamıyorum. En fazla ve rahat rahat eleştirilebilen, karikatürleri yapılan, adına eleştiri kitapları yazılabilen, komedyenlerin bol bol skeçler yapabildiği ve kendisinin de bunları izlediği bir liderdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt

    sende 6yaşındasın sanırm goolar yaz görürsün.Atatürk düşmanları 


    Atatürk düşmanları
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Ben yasadım o dönemi az çok hatırlarım. Özal için genel bir diktatör suçlaması, kanısı, toplumda algısı yoktur. Belirtisi de yoktur. Herkes onu çok rahat yerden yere vurabilir, mizahını yapabilirdi. O da hoşgörüyle karşılar, kimseyi dava etmezdi. Insanlar da birbirini ispiyonlamazdı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt

    ben biliyorumda sen için dedim istersen hurriyetin arşivlerine bak o yıllara ait vardır. ben basmadımya o gazeteleri.Atatürk düşmanları 

  • furandor kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle. Zaten bunları da anlamıyorum. Kanun var kardeşim. Kime ne anlatıyorsun? Forumda adını yazdım diye 15 gün ceza yedim ben :) Niyetim başkaymış yönetici arkadaş kalpleri okumaya da başlamış.

  • mustf9 kullanıcısına yanıt

    Akıl tutulması...

  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

    Herkes Müslüman doğar ama ailesinin yetiştirmesi sonucu dinini belirler diye biliyorum ben ama...

  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

    Cenazesi camiden kalkan herkes Müslüman olmuyor ne yazık ki. Bakınız Metin Uca. Ayrıca tartıştığınız konu da siz haklısınız.

  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    "Herkes Müslüman doğar" :) Türklerde talas savaşı sonrası hemen müslüman olmuş öyle diyorlar sen de öyle biliyorsun değilmi? Okullarda çocukları öyle uyutuyorsunuz ya :) Zaten başınıza ne geliyorsa ben öyle biliyordum ya değilmiymiş den geliyor. Ülkenizde birileri inkilapları, düşünce özgürlüğünü, insan haklarını, üretimi ve çağdaşlığı geliştirmeseydi Filistin'in sonunu defalarca yaşamıştınız... Birlerinin dediği gibi “Bu Millet, Atatürk'e yaptığı nankörlüğün bedelini çok ağır ödeyecek!” , hey gidi hey... Hak ettiğinizi almaya çok uzak değilsiniz. İran ve Filistin gibi olma hayallerinizi destekliyorum bu halkın, zira kapasitesinin hakkı bu zaten.


    Sizler M. Kemal'in zorlada olsa kurtardığı, onun sayesinde Türkiye olmuş Filistinsiniz... Karanlıkta olmanız gerekeni arıyorsunuz, araştırmadan, sorgulamadan, önünüzü görmeden, hep bir çoban arayarak, birilerinin sözlerini ve siyasetlerini yolunuz bilip, etrafda dolaşıyorsunuz, yönlendiriliyor, manipüle ediliyor ve sömürülüyorsunuz, kanıtları görmezden geliyor, anlatanlara, ifşa edenlere ise kafir dinsiz etiketini hemen kabul ediyor öteliyor lanetliyorsunuz, bu ve benzeri etiketler binlerce yıldır din ideolojilerinde kullanılan manipülasyonlardır, kafir ve cehennemlik etiketleri gibi yani...


    Olmanız gereken Filistin olmalısınız, hak ettiğiniz yere inmelisiniz, ulaşmalısınız. Bir şeyi hak eden onu bilendir. Bilmediğin şeyi hak etmezsin, çünkü bilmediğin şeyin kıymetini bilmezsin. Bu topluma, gerçekler, insan hakları, özgürlük filan yakışmıyor, zaten bunlarıda aramıyorlar, bunu açıkça gördük... Zaten İsrail vadedilen toprakları alırsa, ( Bu pkk, pyd sayesinde filan ) yanınıza gelecek ve yeni Filistin siz olacaksınız, şimdilik sizinle iyi geçiniyor ama önce küçük Filistini yutması lazım, sonra sıra size gelecek, siz devam edin hedef neydi 2053 mü?


    "İsrail mevcut bombardımanın sadece üç hafta içinde İsrail hükümeti, deniz dışı petrol ve gaz endüstrisini genişletme planlarını açıkladı. İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, "kazanan şirketlerin benzersiz yatırımlara taahhütte bulunduğunu" belirtti.

    Bu, İsrail'in Gazze'yi bombalamadan önce yabancı yatırımlarla müzakerelere girdiği ilk kez değildir. 2008'de, askeri işgalinden birkaç ay önce, İsrail Gazze'nin deniz rezervlerinin egemenliğini ilan etti. Ardından, Gazze Marin adlı bir doğal gaz sahasıyla ilgili doğal gaz yatırımı konusunda British Gas ile anlaşmaya varmak için müzakerelere tekrar girmeye çalıştı, çünkü onlar "Gazze Şeridi için yeni bir savaş sonrası düzenleme" yapma planları yapıyorlardı." Darısı başınıza.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 7 Aralık 2023; 22:39:47 >
  • gokuba kullanıcısına yanıt

    Bilmediğiniz / inanmadığınız konularda yorum yapmayınız. Allah'u Teala yarattığı her kulunu hak din üzere yaratır. Seçimler büyüdüğünde kişiye kalır. Sizin gibi mesela.

  • her tarafta o kadar çok cahil var ki

    çoğunluk önyargılı

    fikir yok araştırma yok okumak yok

    sebep sormak yok

    sorgusuz sualsiz kabul ediyoruz veya reddediyoruz.

  • gokuba kullanıcısına yanıt

    sizin inancınız yok diye insanlrı dini ile dalga geçemezsin efendi sizin inancınız şunu gibi.Atatürk düşmanları 


    Atatürk düşmanları
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Kadınların neden örtündüğüyle ilgili, ya da inançla ilgili en ufak bilgin yok, ( bu konuların gerçeği hakkında bilgin yok, dininin ya da sana anlatılanları bilgi sanmandan bahsetmiyorum ) ayrıca müziği elbette senin gibiler şarkıcılar diye aşşağılayacaktır. Bu arada dininin nasıl zorla çocuk beyni yıkayarak hayata kaldığını biliyorsun değilmi?


    Hani şu an okullarda zorla bu dinin gerçekliğine hapsediyor çocukları ve beyinlerini yıkadıktan sonra artık dinimi seçmekte özgürsünüz dinimde zorlama yok diyorsunuz ya? O konuyu unutma bir de fetih 28 ve maide 33 ayetlerini birleştir dininin özüne ulaşırsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 4 Aralık 2023; 21:12:4 >
  • gokuba kullanıcısına yanıt

    sen git onu sihalar uçmasın diyenlere anlat.Atatürk düşmanları 

  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    Çocuk yaşta beynini zorla yıkadığınız bireyler kendini kurtarabilirse kurtarır diyorsun, hemde zihnine zorla ektiğiniz onca korku ve kaygı imgelerine rağmen... Yıllarca bir düşünce ile yoğrulmuş, insan zaafları göz önüne alınarak önceden tezgahlanmış düşüncelere itilmiş, akıl sağlığı, doğru ve yanlış algıları sizin ideolojiniz ile bilinçli olarak bozulmuş zihinlerine rağmen, çocuk yaşta empoze edilmiş hatalı düşünme biçimlerinin hatasını, yine o hatalı düşünce biçimleriyle düşünerek bulmalılar, seçebilmeliler diyorsun :) Ne güzel bir din bu ne güzel bir yol...


    İnsanların en büyük hatası dinler servis edilirken kullanılan tatlı dile ve iyilik söylemlerine kanmalarıdır. Bu öyle bir iyilik ki maide 33 ve fetih 28 de iyiliğin seviyesi ayetler araştırıldıça daha iyi anlaşılmaktadır.



    İşte itiraf edin M. Memal'e bu yüzden düşmansınız, bugün benim gibi insanların kurtulmasına gerçekleri görmesine dininizin eleştirilmesine yol açtığı için, bu öyle bir din ki kendiniz bile bilmiyor ve araştırmıyorsunuz :) M. Kemal'den insanlara seçim hakkı verdiği için, insan haklarını insanlara iade ettiği için nefret ediyorsunuz, zira sizin yolunuzda insan hakkı diye bir şey sadece sözde var.


    sevgili dostum benim senin dinin hakkındaki bilgim yeterlidir bana dinini öğretme, fetih 28 ve maide 33 ayetlerini yazdım ona bir cevap verin, ancak cevap verirken şunu unutmayın, karşınızda cemaatiniz yok, dininiz 20 sene araştırmış birisi var, işte şu ayet bunun için geldi, işte orada öyle demek istemiyor gibi yorumlarla konudan sıyrılacağınızı sanıyorsanız ancak kendinizi üzersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 30 Ocak 2024; 12:48:31 >
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Bilgin yeterliyse benim karşıma çık fetih 28 ve maide 33 ayetinde anlatılmak istenen nedir? Siha kim siz kimsiniz milletin teknolojsini satın alıp kendine yamıyorsun banamı yamıyorsun? hoca efendinin ve onun gibilerinin propagadansını yapabileceğin başka birini bul.



    Neden M. Kemal'e saldırı konusunda din ideolojisini ön plana çıkartıyorum?


    Bunu elbette bana hakaret etmeye çalışan şahıslar iyi bilmekteler :) çünkü bu dini anlamadığınız sürece M. Kemal'e neden saldırdıklarınıda anlamayacaksınız, M. Kemal ile olan dertlerini anlamak istiyorsanız bu dini öğrenmek ve anlamak zorundasınız, M. Kemal bu dinin anlaşılmasını sağladığı için, bunların gizleme ve ört baslarını açık ettiği için, size bu dinin gerçeklerini anlama şansı verdiği için ona düşmanlar, tabi öğrenin derken bu klon askerlerin propaganda ağzından değil :) kendiniz bu dinin tarihini, ayetlerini araştırın kafi...


    Çok net yazıyorum, bunların temel amacı bu dinin gerçeklerinin öğrenilmesini engellemek ve çocuk yaşta herkesin zorla müslüman yapılmasını sağlamaktır, ( Çünkü çocuk yaşta insan seçim yapamaz ne verirsen onu alır, doğru yada yanlış onunla büyür, onunla düşünür, duygulanır, anlar vb.. Bunlarda bu fırsatı kaçırmak istemezler ) temel dertleri ve idealleri budur, bunuda engelleyen ne olursa olsun, isterse insan hakları, özgürlük, ne ve kim olursa, M. Kemal ve benzeri bunların hedefleri olur, işte mesele bu... Zaten bu nedenle bu dini eleştirebilen tek bir insan göremezsiniz, o bir kaç tane insanın hepsi saldırı altındadır, fiziksel olarak hem de, sözlü değil... Çünkü dertlerini biliyorsunuz yazdım. Saldırı altında oldukları için eleştirebildikleride söylenemez.


    Yalanla çeviriyorlar düzeni, M. Kemal sizin özgürlük imajınızı koruyan tek simgedir, onu çamurladıkları an Filistin olursunuz. Bu ideolojide özgürlük diye bir şey yoktur, fetih 28 ve maide 33 ü birleştirin size dinin özetini sunar. Maide 33 ile ilgili sakın şöyle rivayet var böyle tefsir var, hikayelerine kanmayın, kurtarma çalışmaları onlar.


    Bakın burada adamlara dinlerini öğretiyorum, islam dininin ne olduğu konusunda bunlardan hangisi benim karşıma çıkabilir? Bakın hiç bir şey bilmiyorlar, ayetleri yazıyorum cevap veremiyorlar. Bunların vereceği cevaplarıda ben size yazayım işte bir rivayete ( Rivayete göre :) Rivayet çok önemli bir şeydir, bu taktikle bütün Kuran'ı baştan yazabilirsiniz, e ihtiyacı var tabi birilerinin, değişim şart :) Tarihi ve ayetleri boşverin öylemi ?? ) oradaki ayet kötü ve kaka bir kavim için geldi, geneli bağlamaz, Kuran ayeti geneli bağlamıyormuş ayrı bir kavim içinmiş oraya o kavim için ve onun yaptıklarını yapanlar için yazmışlarmış ( ha oraya ayeti yazan bunun bir kavim için indiğini, bu kavimin yaptıklarını yapanlar için ayetin geçerli olduğunu yazmayı akıl edememiş? ) Bu yemezse orada öyle demek istemedi klasik, ayeti baştan yazarlar, bu taktikle bütün ayetleri geçersiz kılabilirler, mesela hırsızın elini kesin ayeti, hemen ayarı verelim, işte rivayetlere göre çok kötü azgın bir hırsız çetesi vardı bu ayetler onlar için indi genel anlamda yazılmamıştır bitti işte :)


    Tarihide ve bu dinide tabi ki çocuklara istediğin gibi anlartırsın, iyilik, barış, insan hakları dini :) peki islam tarihi? " e işte onlar islamın gereklerini yapmadılar bizi bağlamaz" yani islam ile yatıp islam ile kalkan müslüman orduları islama sevgi, barış ve insan hakları dinine aykırı edip dinlerine karşı gelmişler, bu onları bağlar Allah ile onlar arasında :) bunları bilmeyenler araştırmayanlar yutsun diye yazıyorlar, palavra tabi ki, değirmen dönsün. Onlar sonuçda her zaman tribüne ve cahillere oynar, sayısı fazla olana oynar, bu yüzden öğrenmek zorundasınız, herkes tek tek kendi araştırıp öğrenmeli, öğrenen ve bilen insan sayısı cahil sayısından fazla olmalı ( sadece bu konuda değil ) ancak böyle üst seviye bir toplum olabiliriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2023; 19:17:52 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.