Şimdi Ara

<< Atatürkçüler Birliği - Atatürkçü Düşünce Topluluğu>> (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.278
Cevap
95
Favori
263.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İzmir, 1923.

  • 21 Nisan 2019 Kitap Hediye Günü kutlu olsun.

    "Çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini eğer kitaplara vermeseydim, bugün yapabildiğim işlerin hiçbirini yapamazdım."

    Mustafa Kemal Atatürk
  • Ankara, 15-20 Ekim 1927.

  • "Zevk için okumuş, bilgi edinmek için okumuş ve nihayet siyasi nutuklarına ve yazılarına kaynak olması için okumuştur. Örneğin bazen gece toplantılarında eski şiirlerden okuttuğu gibi, şairlerimizin eserlerini kendi seslerinden dinlemiş, güzel yazılmış nesirleri okutmaktan haz duymuştur. Bizzat kendisi de bazı şiirleri ezbere okumasını pek severdi."

    Afet İnan, Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler, 1959.
  • #23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.
    Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz.







  • "1933 yılının 23 Nisan Çocuk Bayramı idi. Reşit Galip, heyecanla Çankaya Köşkü'ne geldiği vakit, Atatürk'ün yanında bana bir kâğıt uzattı ve şunları anlatmaya başladı:
    'Sabahleyin ilk bayramlaşmayı kızlarımla yaptım. Onlara bir şey söylemek istediğim vakit, bir ant meydana çıktı. İşte Cumhuriyetimizin 23 Nisan çocuklarına armağanı.' dedi. Kâğıtta şöyle yazıyordu:
    'Türk'üm, doğruyum, çalışkanım. Yasam: Küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak; yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.'
    Bu sözler, Türk çocukları tarafından o yıldan beri tekrarlanmaktadır. Vatanperver Dr. Reşit Galip, önce bir baba olarak bu hisleri duymuş, sonra da Millî Eğitim Bakanı olarak okul çocuklarına bu andı içirmişti."

    Afet İnan, Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler, 1959.





  • Büyük ATAM ruhun şad olsun.Bu gün bizlere armağan ettiğin bayramların birisi olan 23 Nisan Çocuk Bayramını yaşıyoruz.Bayramlar engellenmek isteniyorsa da biz unutmayacağız unutturmayacağız.
  • Çiçek Bayramı'nda Gültekin ile, Mayıs 1922.

  • Saygıdeğer Meclis!..

  • "Efendiler, Meclis’in açıldığı ilk günlerde, Meclis’e, içinde bulunduğumuz durum ve şartları açıklayarak, takip edilmesini ve uygulanmasını yerinde bulduğum görüşlerimi arz ettim. Bu görüşlerin başlıcası, Türkiye’nin, Türk milletinin takip etmesi gereken siyasi ilke ile ilgiliydi.
    Bizim, kendisinde açıklık ve uygulama imkânı gördüğümüz siyasi ilke, millî siyasettir. Dünyanın bugünkü genel şartları, yüzyılların dimağlarda ve karakterlerde yerleştirdiği gerçekler karşısında hayalci olmak kadar büyük yanılgı olamaz. Tarihin ifadesi budur, ilmin, aklın, mantığın ifadesi böyledir. Milletimizin, güçlü, mutlu ve istikrarlı yaşayabilmesi için, devletin bütünüyle millî bir siyaset izlemesi, bu siyasetin iç teşkilatımıza tam olarak uyması ve ona dayanması gerekir. Millî siyaset dediğim zaman kastettiğim anlam ve öz şudur: Millî sınırlarımız içinde, her şeyden önce kendi kuvvetimize dayanmakla varlığımızı koruyarak, millet ve memleketin gerçek saadet ve refahına çalışmak… Genellikle milleti uzun emeller peşinde yorarak zarara sokmamak… Medeni dünyadan, medeni, insani ve karşılıklı dostluk beklemektir."

    Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk, 1927.




  • Güzel adamsın hocam. Hazine gibi başlık
  • Evoque E kullanıcısına yanıt
    Bana diyorsanız teşekkür ederim. Eksik olmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kolağası Mustafa Kemal susuyordu. Kim bilir, belki, onun ıstırabı hiçbir müsekkinle (yatıştırıcı) avunmayacak kadar derindi. Doğduğu yer, ilk gençliğinin en tatlı demlerinin geçtiği güzel şehir elden gideli henüz birkaç ay oluyordu. Belki ihtiyar anası, genç hemşiresi henüz düşman elinde esirdi veyahut cesetlerle, viranelerle tıkanan uzun muhaceret (göç) yollarında bir çıkış yeri bulmak için sürünüp duruyorlardı. Fakat, Kolağası Mustafa Kemal o adamdır ki, şahsi dertler ve kendi ailesine ait felaketler üzerinde durmaz; bütün hadiselere, daima millet ve memleket açısından bakar. Fransızcada 'sensiblerie' kelimesiyle ifade edilen bir nevi yumuşak içliliğin ne olduğunu bilmemiştir. O, Edirne'nin istirdadını (geri alınış) kutlamaya hazırlanan bu heyetin içinde, böyle küskün ve mahzun susuyorsa, bunun sebebi, Balkan Harbi'nde yapılan hataların, hıyanetlerin birer birer gözü önünden geçmesidir.*
    ...
    (*) Atatürk'ün o zamanlara ait bu psikolojik tahlilini, birtakım hayalî tahminlere göre değil, bizzat, kendi ağzından dinlediğim ve yakınlarının ona dair söyledikleri hatıralardan ilham alarak yapıyorum."

    Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Atatürk, 1946.




  • "Çünkü O, yeşilliğin hasretini İstiklal Savaşı boyunca çok çekmişti. Çankaya'yı oturmak için seçmesine neden, birkaç büyük karakavak ağacının bulunması idi. Onların rüzgârlı günlerdeki hışırtısından daima zevk duyardı."

    Afet İnan, Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler, 1959.
  • Yürüyen Köşk inşaatını izlerken, Yalova, 8 Ağustos 1930.

  • Atatürk'ün 1935 yılı seçimleri Ankara Milletvekilliği mazbatası ve kutusu.

  • 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.