Şimdi Ara

Ateizmi Kabullenmek Zorundayız (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
6.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    Bu konuda biraz da ben katkıda bulunmak isterim


    Peygamber Muhammed:

    1.Halife Ebubekir, 2.halife Ömer ve Ebu Sufyan'ın damadı.

    3.halife Osman ve 4.Halife Ali'nin kayınpederi


    *Nasturi rahibi ve Mekke'nin vaizi Nevfel'in amcasının kızı (Hatice)nin eşi

    *Muaviye'nin eniştesi 


    Muaviye: Ebu Süfyan'ın oğlu, Yezid'in babası, 

    Yezid:Kerbela'nın sorumlusu


    Emevi dönemi nedense hep kötü anılır ama

    Emeviler Umeyye Oğullarından Muaviye'nin kurduğu hanedanlıktır.


    Aişe: Muhammedin eşi ve Ebubekirin kızıdır. Muhammedin kuzeni Zübeyr ile işbirliği yaparak Halife Ali'ye karşı savaşmıştır.

    Ali: Muhammed'in amcasının oğlu ve 4.halife




    MUHAMMED->Abdullah->Abdulmuttalip->Haşim->Abdimenaf->Kusay

    Hatice->Huveylid->Esed->Abduluzza->Kusay

    Muaviye->EbuSüfyan->Harb->Umeyye->Abduşems->Abdimenaf->Kusay

    Yezit->Muaviye->EbuSüfyan->Harb->Umeyye->Abduşems->Abdimenaf->Kusay

    Osman->Affan->Ebil As->Umeyye->Abduşems->Abdimenaf->


    Kusayın torunları Haşim<->Abduşems ikiz kardeş olup, Abduşemsin altsoyu Umeyye'den devam eder,

    Haşim'in altsoyu da Muhammed ve Ali'ye doğru dağılır..

    Muhammed'in babasının dedesi olan Haşim'in amcasının torunu, Hatice'nin babasıdır, Hatice Muhammed'in ilk eşidir.


    ***

    İlginç olan bizler 4-5 kuşak ötemize ait kayıtları bile tutamıyor bulamıyor iken 1400 küsur yıl önce, 40 yaşında peygamberliğini ilan eden Muhammed'in, tevrata göre israiloğullarının soyağacındaki Abram (İbrahim) ile soykütüğünün birleşmesi ve oradan Adem'e kadar soy kütüğünün yazılı olmasının yanında, islam dininde muteber siyer ve hadis kitaplarında Muhammed'in ana rahmine düşüşünün bile tafsilatlı yazılı olması...





  • imanını tazelemek isteyen kardeşlerime benim tavsiyem kuranın türkçe mealini baştan sona okumaları, ardından tevratı okumaları, ardından sümer ve babil mitolojilerini okumalarıdır...

    Günümüzden 3-4 bin önce kil tabletlere yazılan ve dili çözülen gılgamış, enuma eliş, adapa, atrahasis...daha birçok mitolojideki inanç sisteminin zaman içinde nasıl dönüşüme uğradığını, antik kanunlarla da harmanlanarak en başta ibraniler (sami ırka mensup israiloğulları--tevratta üstün ırk oldukları yazılıdır, kurandada israiloğullarının seçilmiş oldukları vurgulanır) tarafından belirli bir doktrine dönüştüğü konusunda kanaate varacaklarına eminim.


    Antik mitolojilerdeki evrenin yaratılışı, insanın yaratılışı, tufan anlatılarını bi okuyun, ardından tevratta aynı konuları, ardından kuranda aynı konuları bi daha okuyun derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 8 Eylül 2020; 21:52:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aimstein

    O zaman tanrı umursamaz bi varlık ki buda bütün hepsiyle örtüşüyor, bunu kabul ederim.

    Fakat bu derece umursamaz olması için bence düşük bi zekaya sahip olması lazım, bilirsin kafası çalışan çocuklar genelde yerinde durmaz.

    Böyle bi varlığında bu kadar karmaşık bi yapı yaratması olası değil.

    Ayriyeten hala tanrının özelliklerinin paradoks a çıktığı soruların cevabı yok. Çünkü paradoks..

    İnsandan yola çıkarak bu sonuca varıyorsun, bir tanrının neyi neden yaptığını anlayamayız ne yaptığını tahmin edebiliriz sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede insanlar saygısız arkadaş saygısız dine küfür edenler atatürke küfür edenler felan bu ülkede oldukça hiç bir yere varamayız o övüp bitiremediğiniz almanlar saygıyla birbirini eğitiyorlar bir işyerinde bir alman seni aşağılarsa veya kendinden üstte tutarsa bunun 50 milyon evet milyon euroya kadar cezası var bu ülkede atatürk hariç saygı adına kanunlar lazım gerçi atatürke olan kanun olsa ne yazar ülkede atatürke dine küfür etmeyen yok bu ülkenin saygıya ihtiyacı var önce.

  • Günümüzdeki dinciler gibi olmaktansa, ateist, deist ya da agnostik olmak daha yeğdir. Ben Tanrı olsaydım ateistleri, deistleri ve agnostikleri iyi insan iseler cennete koyardım. Ama dindarlık kisvesi altında her tür dinsizliği yapan bir toplumu asla. Zaten akıl ve mantıkta bunu gerektirir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptansparrow1

    Öncelikle ateizmde artış yok. Şuan artan deizm. Ateizmin sorularına cevap vermek kolay ve iddalarının hemen hepsi çürütülmüştür. Ancak insanlar yaratıcının nasıl bir varlık olduğu konusunda kararsızlar ve kötülük problemi konusunda verilen cevaplarla tatmin olmuyorlar. Bir ilahiyatçı olarak söylüyorum. Bundan 15-20 yıl sonra Türkiye bu sorunla çok kötü bir şekilde yüzleşecek. Dindar bir nesil yaratalım derken deist bir nesil yaratıyorlar farkında değiller. Bugün en dindar ailenin çocuğu bile deist yetişiyor. Ama bunu ailesinden gizliyor. Bu deist artışının sebebi kesinlikle sözde müslümanlardır. Bugün İslam dininin en kırmızı çizgisi olan kul hakkı biz müslümanlar için işlenen en rahat günahlardan birisi. İnsanların dinden soğumasını en büyük sebebi budur. Torpil, adam kayırma, kamu mallarına zarar verme vs ne ararsanız var bizde. Ve bu günahları işlerken herkes yapıyor bu devirde torpilsiz bi yere giremessin demiyorlar mı çıldırıyorum. Allah'ın hükmü kesindir. Kimse bu bahanelerin ardına sığınmasın. Altının ve gümüşün geçmediği o gün herkes yaptığının hesabını verecek. Ne eksik ne fazla.

    ateizmin iddiaları ne ve hangleri çürütülmüş anlatsanıza merak ettim.. yok sizi artılayan bilgisiz kişiler gibi sırf konuşmak için mı konuşuyorsunuz bütün dinciler gibi...





  • Deizm artiyorsa ateizm de bir o kadar artiyordur. Dinler tüm dunyada yok olmaya mahkum ve öyle de oluyor. Her şeyin bir dönemi vardır, insanlar düşünceleri 10 yılda bir değişen varliklar.
    Ateizmi kabul etmeye gelince, zaten kabul edecek insanlar birkaç nesil öldükten sonra çok daha özgür bir ülke olacağız bakarsanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94210CBD5 -- 9 Eylül 2020; 10:39:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aimstein A kullanıcısına yanıt
    Bu %100luk ispatin belgesini veya kanitini gonderir misiniz hocam? Ben de ateist olmak istiyorum da

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ateist değil de Deist sayıısnda çok artık var arkadaşlaırm falan hep deizme yöneldi

    Tanrıya / Allaha inanıyorum ama kuranda yazan saçmalıklara inanamıyorum eskiden okumaıdğım için mülsümandım okuyunca şok oldum

  • Yine beyni dinle bozmuş, kendini bir halt sananların açtığı konu. İstisnasız birbiri ardına benzer konular açılıyor. Konu açılıyor birkaç gün kuru gürültü, listeden düşünce ardından aynı tarz bir başka konu.

    Harcanıyorsunuz gidin atom parçalayın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stoploss30

    Yine beyni dinle bozmuş, kendini bir halt sananların açtığı konu. İstisnasız birbiri ardına benzer konular açılıyor. Konu açılıyor birkaç gün kuru gürültü, listeden düşünce ardından aynı tarz bir başka konu.

    Harcanıyorsunuz gidin atom parçalayın

    Sana ne biraderim sana mı soracaz konu açarken ?

    Ben senin dinine hakaret mi ettim de bu kadar cırlıyorsun ? Blok at geç. Boş yapma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateizmin arttığı yok sadece çevrende bunları yeni farkediyorsun, bundan 20 yıl önce üniv.de sınıf arkadaşlarımdan ateist arkadaşlar vardı. yine varlar ve var olacaklar. Ateizmi kabulleniyoruz, zorunluluk da değil. Fakat son yıllarda ateizm çöküşte, çünkü tüm argümanları çürütülmüş durumda. Burda uzun uzadıya yazmıyorum en basitinde şöyle ifade edeyim.


    Ateizmin temelinde ortaya çıkışını sağlayan nerdeyse tüm argümanları, özellikle fizik (din değil) yıkmıştır.


    Ör: Atom'un -parçalanamaz ve ezeli ve ebedi- fikrini zamanında ateist bilimadamları çok savunmuşlar ve kutsal kitaplardaki varoluş ve kıyamet fikirlerini bu argümanlar ile yadsımışlar. Fakat fizik, zamanları bu fikirlerden vazgeçmiş ve atomu da parçalayınca ve big bang teorisi ile evrenin bir başlangıcı fikri hakim olunca ve termodinamik 3.prensip ile özellikle kıyamet fikri kabul görünce, bizim ateist çevreler bir bir dökülmeye başlamış. Bugün ateist değil de deistler artıyor.

    Ateist kalanlar, bir din gibi buna sahip çıktıklarından devam ediyorlar, yoksa zamanında ateizmi doğuran zamanında bilimsel olarak kabul görmüş fikirlerin hiç biri günümüz bilimden yoklar artık.


    Deistlerin de, ileriki yıllarda deizmden çıkarak, bir dini fikre bürünmeleri de ihtimal dahilinde görüyorum.


    Nihayetinde bu semavi dinlerin görüşleri, öyle "kafadan uydurulacak" şeyler değil.


    en basitinden:


    her ölen çürüyüp yok olurkene, bir adam kafasından düşünerek "hayır, bu ölümden sonra yeniden bir hayat var" fikrine ulaşamaz. Ta ki bu fikri, bu hayat dışı bir bilgiden gelirse durum farklı olacaktır.


    ---


    Ateizmi kabulleniyoruz ama sorun şu bence, ateizm; deizmi yada tanrı fikrine sahip olabilirliği kabullenemiyor. Onlara göre hersey, bir zar gibi tesadüfen / rasgele doğdu ve bir bilinmezliğe doğru gidiyor.

    (ben de zaten bu klavyenin üzerinde parmaklarımı rastgele gezdire gezdire bakın ne anlamlı cümleler kurmuşum:)))





  • Parti kursalar barajı geçerler. Partinin ismi de belli. Türkiye Ateist Partisi; TAP :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: arapaşığı

    Tepecikli bey bişey sorucam. Kendini bir değerlendirirmisin yani yaptığın hareketler hayattaki durumun filan sence doğru değerlendirmeler yapma imkanın varmı?

    Alıntıları Göster

    Var

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mobidik

    Parti kursalar barajı geçerler. Partinin ismi de belli. Türkiye Ateist Partisi; TAP :D

    Hiç zannetmiyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Alim

    Sana ne biraderim sana mı soracaz konu açarken ?

    Ben senin dinine hakaret mi ettim de bu kadar cırlıyorsun ? Blok at geç. Boş yapma.



    Alıntıları Göster

    Sen ve senin gibilerinin amacının ne olduğunu görsünler diye konuya cvp yazıyorum. Yoksa sesin ve senin gibilerin ateist, deiat herneysr ne olduğunuz umurumda değil. Ama mantar gibi bir konu açılıyor 3gün sonra kapanıyor sonra tekrar açılıyorsa bu işte bir pislik vardır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hey maaşalah ateizmi çürüten bir cengaver daha.

    Yarım yamalak Caner Taslaman argümanları ile ateizmi bitirecek arkadaş.

    Atomun parçalanması ile madde yok mu oluyor 🤣🤣

    Termodinamiğin 3. maddesi ile kıyamet senaryosu nasıl çiziliyor arkadaşım,

    Termodinamiğin 3. yasası ile Maddenin Sakımı kanununu mu yok edeceksin.

    Bigbang evrenin başlangıcı demek her şeyin başlangıcı demek değil. Bigbangdeki madde sonsuz da olabilir, yani başlayan bir şey olmayabilir veya bigbang in öncesi de olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roumiruez -- 9 Eylül 2020; 23:19:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Alim

    Şöyle bir şey.



    Alıntıları Göster

    Hiç şaşmaz :) Buna kim neden saygı duysun





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.