Şimdi Ara

atikmpag.sys sorunu güvenli mod fayda etmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bugün sabah uyanıp bilgisayarımı açtığımda değişik bir sorun ile karşılaştım. Ekranda mavi ekran hatası dediğimiz hata durumu mevcutdu. Hatayı incelediğimde atikmpag.sys olduğunu gördüm. Mavi ekranda öyle kalıyordu bilgisayarım sonra araştırmaya koyuldum ve türlü türlü cevaplar çözümler gördüm ama hiç biri benim sorunuma uymuyordu uyuşmuyordu o yüzden konu açmak istedim.

    Bilgisayarımı güvenli modda baslatamıyordum başlattıkdan kısa bir süre sonra bilgisayar kendi kendine kapanıyordu.

    Kasa içerisinde bir kaç kontrol ve temizliğin ardından bir daha denedim sorun aynı devam edıyordu. Güvenli modda bir bölgeye kadar gelip kapanıyor bu bölge kimi zaman değişiyor masaustune ulaştıkdan sonra veya ulaşmadan çeşitli noktalarda kapanıyor.

    Güvenli mod harici baslattıgımda ise mavi ekranda kalıyor ( Bu ekran kendi kendine kapanıp kapanmadıgını tam test edemedım allak bullak oldu kafam çünkü )

    Bu bilgilere ek olarak bu sorun meydana gelmeden 1-2 gün önce sanki bu hastalığın sorunun habercısıymıs tarzında ekran gidip geliyor veya bir anda çizgiler meydana gelip kayboluyor amd sizi sisteminizi kurtardı tarzında mesajlar görüyordum bugünde bu sorunla karşılaştım.

    Güvenli modda girip ekran kartı guncellemelerını kaldırmak ıstıyorum ama dediğim gibi buna fırsat kalmadan bilgisayar kapanıyor ayrıca ekran kartımı güncelleyelı baya oldu herhangı bir sorun yoktu.

    Kasa içerisinde temizliğe koyuldugumda ekran kartındakı yüksek ısıyı farkettim. Biraz ekran kartının dinlenmesini yanı soğumasını bekleyip çalıştırdığımda güvenli modda masaustunde denetım masası ayarlar v.b yerlere ulaşacak kadar bilgisayar açık kaldı birşey yapmaya fırsat kalmadan yine kapandı. Ayrıca ekran kartındakı termal macunun katılastıgını macunun görevini yitirmiş olabileceğini düşündüm. Faturaları incelediğimde bilgisayarı alalı 9 sene olmuş herhangi bir macun değişiminde bulunmadım.

    Sizce sorun nedir bu sorunu benım gibi yaşayan çözebilen çözümünü bilen varsa bilgi verirse çok sevinirim. Biraz uzun yazdım okurken sıkılanlar içinde Şimdiden kusura bakmasınlar.

    Ekran Kartı modelim : AMD HD5570

    atikmpag.sys sorunu güvenli mod fayda etmiyor.:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 2 aydır aynı sorunu yaşıyorum. Termal macun yenileyince probleminin çözüldüğünü söyleyeyen birisi vardı onu deneyebilirsin, ama bende ısınma yok mesela. Belki 50 kere farklı driver kurdum temiz biçimde ama değişen bir şey olmadı. Allahtan durduk yere değil de aşırı grafik yüküne girdiğinde oluşuyor bendeki sorun.

    Macun sür bir de öyle ne olacak ona bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipik amd e.kartı arızası gibi görünüyor, güvenli mod ta e.kartı sürücüsü filan zaten yüklenmez yani e.kartı hızlandırıcı chip devreye girmez ama orada bile sıkıntı yaşıyorsan yapabileceğin fazla bişey yok, kartın bozulmuştur, varsa işlemci yada anakartında onboard VGA, mevcut kartını çıkartıp onunla pc ni açmayı denrsin, ya başka 1 kart denersin yada kartını başka 1 pc de denersin ama bu durumda sadece anakartından kaynaklı 1 sorunmudur onu anlamış olursun fakat başta da söylediğim gibi en olası durum e.kartın bozulmuştur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.