Şimdi Ara

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.012
Cevap
136
Favori
347.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fenerlee1907 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fenerlee1907 kullanıcısına yanıt

    Benim aracımda da kemer tokaları aynı şekilde,1.5 sportback advance.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutay86 -- 26 Nisan 2021; 21:48:38 >
  • fenerlee1907 kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı şekilde hocam. sanırım mantık şu; emniyet kemeri takılıyken zaten tokanın orta kısma değme şansı yok. Ee araçta en azından şoför olmak zorunda yani şoför tokasının konsola değme şansı yok. o zaman şoför tokasına keçe koymayalım :D
  • alkgs A kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de bugun aracı showroomda incelerken gördüm. Şaşırdım açıkcası.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgilendirme için çok teşekkürler. Ben de "alkgs" hocam gibi düşündüm ilk başta sonra dedim "yok artık bu kadar da kısmayı düşünmemişlerdir, kesin fabrikasyon hatası vardır bende". Gerçekten öyleymiş valla   Neyse artık aliexpress'ten falan alırım bir şeyler ileride oraya yapıştırmak için :)

  • Ronnie061 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.

    Maalesef Ambiyans standart olan geliyor. Plus olan değil.

    Bu donanım işini direkt satış müdürü ile uzun uzadıya konuştuk ben aracı alırken.


    Mesela ben de direksiyonu beğenmemiştim. 5 yıldır aynı direksiyonu kullanıyorum zaten. Sadece direksiyon simidindeki alt bölgelerde bulunan çıkıntılar yoktu bizim makyajlı kasalarda, onu ilave etmişler tekrar ama göbek aynı ve yuvarlak tasarım (offset tasarım diyorlar) göbek bu kokpite pek gitmiyor aslında. Bari kesik olan yok mu dedim. Gelen seride o da yoktu.


    Ancak yüksek kur, yüksek vergi sebebi ile fiyat, aracın satılabilirliğini çok düşürecek diye çok ince noktalardan feragat edip mevcut koşullarda en dolu a3'ü en uygun fiyata getirdikleri konusunda detaylı bilgi vermişlerdi bana.


    Mesela elektrikli koltuk var ama sadece sürücü. Ayrıca hafıza yok. Sedan'da ayakla bagaj açma var ama elektrikli bagaj yok. Sportback'te elektikli bagaj var (gerçi bu mantıklı. Sedanın bagajı zaten çok yükseğe çıkmıyor ve kapatmak kolay ama hb ve suv'larda bagaj kapağı bayağı yukarı çıkıyor. Onlarda elektrikli bagaj olması doğru seçim bence)


    Ambiyans aydınlatma da bu sebeple kısılmış bir durum.

    Hatta ben ilk gelen 1.0'lardaki çok kollu jantı beğenmemiştim.Ama sonradan aslında güzel olduğu kanısına da varmıştım ama benim 1.5'in jantlar paralel tasarımlı olan bir aracı seçmiştik.

    Mesela o çok kollu jantlar da ilave maliyet yazmadığı için tercih edilmişti 1.0'larda.

    Benim aracın teklifinde cüzzi de olsa ilave maliyet vardı.


    Kullandığımız anahtar bile ilave maliyet. Konfor anahtar diye geçiyor. Allahtan onu eklemişler.

    Yeni gelen q3'lerde (700bin TL civarı ) hala bizim eski tombiş anahtar var.


    Kur ve vergiler böyle olmasa ve alım gücü de daha yüksek olacak ve çok daha donanımlı araçlara bineceğiz.


    Ama kıyaslarken çok da moralinizi bozmayın bence hem advanced hem de sline oldukça dolu geldiler.


    Mesela Youtube'da Hollanda'da çekilen videolara bakın, eski direksiyon, kumaş koltuk ve eski anahtar olanı var. Gerçi onlarda da matrix led var ama işte her ülke belli ki kendi kullanıcı profiline göre bir seçim yapmış.


    Bizim araçlar c sınıfı sedan'a göre oldukça dolu gene de. D sınıfı ile kıyaslamamak lazım.


    Ben memnunum yeni aracımdam açıkçası. Benim tarzda adamlar için yapmışlar bu paketi.

    Mesela cıvıl cıvıl iç ışıklar benim pek tercihim değildir. 30 renk de gelseydi ben gene beyazı seçerdim :)

    Ama kablosuz apple car play tam istediğim bir özellikti. Arka bağımsız süspansiyon hasret kaldığım bir özellikti gene mesela.

    Gene elektrikli bel destek benim için çok iyi oldu. Uzun yolda çok avantajı oluyor.


    Sadece eski mmi alışkanlıklarımı yenmek zor oluyor çünkü vites topuzunun gerisindeki yuvarlak kontrol paneline o kadar alışmışım ki , gözüm kapalı her ayarı yapardım oradan. Bir de tabi yıllardır otomatik kullansam da eski alışkanlık olan sağ elin vitesin üzerine olması alışkanlığımı yenmem lazım. Artık orası çok boş, elim kolum boşlukta geziniyor sürekli :)


    1.0 da 1.5 de çok tatlı motorlar zaten. 48kw'lık elektrik destek de çok güzel.

    Ayrıca arabanın izolasyonu da (henüz çok yüksek süratlara çıkmadım) şimdilik gayet iyi. Eski aracımdan sonra bir eksisini görmedim hatta benzin olduğu için artısı çok.


    Şimdi aklıma geldi, bir de sanırım mikrofon iyileştirmesi de var. Arabadan telefon ile konuşurken eskiden arabada olduğum anlaşılırdı. Şimdi anlaşılmıyormuş. Konuştuklarım, telefon kulağında sandık diyorlar.


    Özetle, ilk mesajımda da dediğim gibi A3'te düşen malzeme kalitesi belli noktalarda bariz hissediliyor ancak yeni A3 çok daha işlevsel bir araç olmuş.


    Selamlar,





  • alkgs A kullanıcısına yanıt

    Rica ederim

  • gyrmann kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni kasa donanım olarak bayağı dolu. Otomatik park şerit değiştirme pre sense gibi sürüş destek sistemleri olması çok iyi. Hız sabitleme de nihayet standart olarak geldi. Bizde ki 8v kasa sözde dolu paket ama hız sabitleme bile yok. Ve pek çok donanım yok. Yeni kasanın bu konuda bayağı avantajı var. Kablosuz carplay kablosuz şarj bunlar da cezbeden özellikler. Diğer rakiplerinde iç ambiyans aydınlatma kullancıları cezbederken bence en azından s-line’da standart olabilirdi. Ben isterdim en azından. Elektrikli koltuğu da advance pakete koymuşlar s-line’da yok. Değişik bir paket oluşturmuşlar. Bunların hepsi yine tamam. Malzeme kalitesini bir tık daha üst düzey yapsalardı bence tasarımsal olarak rakibi yok zaten. Carwow inceleme kanalında da orta vites seçici bölgenin orasını biraz zorlayınca oynuyordu. İlerde trim sesi olarak kimse karşılaşmaz bu durumlarla inşallah.
  • Ronnie061 kullanıcısına yanıt

    Evet hız sabitlemede 8v'de yoktu daha doğrusu makyajlı kasa ile kaldırdılar. 2016 makyaj öncesinde ambiente , ambition falan diye donanımlar vardı.Onların birinde (ambiente sanırım) vardı ama o da 4 kollu çok klasik bir direksiyon ile geliyordu. Bizim makyajlı kasalar c.control olmadan gelmişti :(

    Ben eski aracımı alırken servise taktırmıştım hemen, aracı öyle almıştım Doğuş'tan.


    Elektrikli koltuk olayı diğer modellerde de böyledir ama. Bir zamanlar a4 veya a5 almaya niyetlenmiştim (1.4 tfsi motor varken almak lazımdı. Kaçırdık o şansı )

    Onlarda da spor donanımda manuel koltuk , desing donanımda elektrik koltuk vardı (ya da tam tersi).


    Yani Doğuş oto bu donanım farklarını hep yapıyor.

    Gerçi BMW'de de durum pek farklı değildi eskiden. Şimdi nasıldır bilmiyorum.

    Gene 2016 yılında 3 kasa sportline ile 40.yıl paket'li arabayı karşılaştırınca şaşkına dönmüştüm. Kapı kolları bile farklıydı.


    Orta konsol trim sesi yapmaz gibime geliyor nitekim titreşimi çok alan bir bölge değil ama belli de olmaz.

    Yaparsa benim için büyük hüsran olur.


    Ama bu belli bölgelerdeki plastik düşüşü çok abartılıyor gibi geliyor bana. Herkesin dilinde bu var ama kimse eklenen özelliklerden bahsetmiyor. Sizin de dediğiniz gibi otomatik park , pre sense gibi bir sürü özellik var.

    Evet o eski, sınıfının üstündeki kalitede malzemeye sahip Audi'lere alışkın insana ilk başta Audi'den indim de daha makul bir araca bindim gibi gelmiyor değil. Ama kullanınca onun hala bir Audi olduğunu anlıyorsunuz ve oyuncakları ile oynamaya başlayınca da "bak bu çok iyi olmuş ama" demeye başlıyorsunuz , merak etmeyin.


    Tabi pazardan ciddi tepki gelirse ya da ilerleyen zamanda araçlarımızda Audi'den beklenmeyen yıpranmalar ya da sorunlar yaşamaya başlarsak, makyajla beraber bazı iyileştirmeleri yapabilirler. O zaman çok güzel olur tabi.





  • A3'ün malzeme kalitesi evet biraz düştü doğrudur tamam bu bir yana.


    Dün showroom'da Q3'e oturdum. Lütfen gidin imkanınız varsa Q3'ün direksiyonundaki tuşlara basın, direksiyon üstündeki yuvarlak düğmeleri döndürün. Facia :)

  • gyrmann kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Araç teknoloji bakımından çok tatmin edici seviyeye çıkmış. Abartı olmasın ama 8-10 sene boyunca teknoloji anlamında güncelliğini kaybetmeyecektir(bugün bile kaç tane araçta kablosuz carplay, otomatik park, elektrik destekli mild hybrid motor sunuluyor ki).

    Kasa da yeni çıktığı için bence uzun yıllar hem tasarım hem donanım olarak güncel kalacak bir araç tercih etmiş olduk. İlk alanlar olarak bir kaç sorun yaşayacağız ilk etapta belki ama garantiden çözülecektir.
  • alkgs A kullanıcısına yanıt

    Evet, haklısınız.

    İlk alanlar olarak bazı kronik sorunları yaşama ihtimalimiz yüksek. Ama dediğiniz gibi garantiden hallolur.

    Mesela 2 önceki aracım Seat Leon(2013 yeni kasa) ilk gelen araçlardandı.

    Onunla dsg kavrama hariç hiç sorun yaşamadım. Zaten kavrama sorunu kronik vw group sorunuydu ve garantiden hemen değiştirdiler.


    Ayrıca ilk gelen araçlarda ekstra donanımlar da olur. Bir de en son kasa biterken çok dolu olur.

    Gene o Leon'umu örnek verirsem sunroof, full led gibi özelliklerin dışında alcantara deri-nubuk döşeme spor koltuk, kapı içi deri döşeme , ön arka park sensörü ve far yıkama vardı benim o aracımda.Hatta vites önündeki eşya gözünde dokunmatik bir kapak vardı.

    Sonradan gelenlerde bunların bir çoğu kalkmıştı.


    Tabi artık işin şirazesi kaydı. Yüksek kur + yüksek vergiler + pandemi sonrası dünyada yaşanan genel chip sıkıntısı sebebi ile üretim kısmalar vs. Neyin ne olacağı hiç belli olmuyor.


    Herkese araçları hayırlı uğurlu olsun.

    Bugün Şahin de alsanız çok pahalı, Bentley de alsanız çok pahalı.

    Bu koşullarda bu kadar yüksek fiyatlara araba alınca bizdeki beklentiler de çok yükseliyor tabi haklı olarak ama unutmamak lazım bunun sorumlusu üretici firma değil. Arabanın fabrika fiyatları bir önceki kasa ile 3 aşağı 5 yukarı aynı.

    Ama ben, 2016 yılında 3,09 kur ve %45 ötv'den aldığım arabanın aynısının yeni kasasını 2021 yılında 8,60 kurdan ve %80 ötv'den aldım.

    Malzeme kalitesinin düştüğü noktalardan ziyade bu noktaya daha çok üzülüyorum.


    Asıl sorun "neredeyse yarım milyon liralık araç bu" dememiz. Yarım milyon liralık bir araç değil a3. Biz bu fiyatlara alabiliyoruz maalesef :(





  • Gelen ozelliklerde abartilacak bir durum yok yahu, park asistani en az 6 senedir baska markalarda mevcut... Hatta su an BMW 1 serisi son 50 metreyi hafizaya kaydedip ayni rotadan kendi kendine geri geri gidebiliyor... :]


    Ayrica serit takipi sehiricinde kullanmanizi onermiyorum, kazaya yol acabilir bilginiz olsun... Gecen onume birisi kirdi aniden, ben sola hamle yapayim diye direksiyonu kirdim, sistem de tam tersi yonde kuvvet uyguladi, az daha carpiyordum...

  • 2020 tucsondan bu araca geçilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Bugun teslim aldım aracımı. Şu an çok yorum yapamıyorum ama genel anlamda memnunum. Araç eski aracım s60 a göre daha sessiz ve çevik. Ayrıca donanım olarak çok daha iyi. Zamanla daha iyi yorum yapabileceğimi düşünüyorum. Herkese iyi forumlar diliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.0 sline sedan bayi fiyati alan var mi yakin zamanda?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun aracınız.

  • kutay86 K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam güzel dilekleriniz için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muratakyol008 M kullanıcısına yanıt
    İzmir vosmer de mavi renk 460 bin idi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.