Şimdi Ara

Audi A4 1.4T FSI - Mercedes C 200d tercih kararsızığı! Sizce hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
9.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, böyle klasik karşılaştırma başlıkları daha önce açılmış ve tartışmalar olmuştur mutlaka. Seçim yapma zorluğunu yaşamasam böyle bir başlık açma ihtiyacı hissetmez, ÖTV ile ilgili konulara yoğunlaşılmasına engel olmazdım:)
    C sınıf bir aracı, çoklu seçenek içinde çok daha kolay tercih edebilmişken (A3 1.6 TDI), D sınıf araçlarda, az seçenekli olmalarına rağmen çok daha zor karar verme süreci yaşadım-yaşıyorum.
    Yaklaşık bir aydır, sıfır, premium D sınıfı bir araç almak için inceleme, okuma, araştırma yapıyorum lakin gelebildiğim son nokta, bu başlığı açmak, en başa yeniden dönmek oldu.
    3 araç için (A4, C200 d, 320 i ed) inceleme ve okumalar yaptım. Kasa değişme etkenini öne alıp BMW'yi aradan çıkardım, ki bu da kolay olmadı hiç. 40. yıl paketi adı altında sunulan donanımların, aracı muadillerinin önüne taşıması ve 170 beygirlik güçle sürüş dinamiğinin daha iyi oması gibi gerçeklerin yanında, bir daha üretilemeyecek olma ve yakıt sarfiyatının fazlalığı gibi gerçekler çok daha azametli göründü gözüme. Ve bu gerçekler aracı elememe neden oldu.

    Bir aylık izlenim ve değerlendirmelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

    A4 1.4 TFSI Sports

    Mercedes ve BMW sevenler kusura bakmasın ama insan bu araca binince bir başka hissediyor. İyi hissettirmesi ve sürüşe heves ettirmesinin yanında, malzemelerdeki işçilik, kalite, görünüm muazzam bir albeni sağlıyor. Araba, cezbediyor. Hiç bir aracın kokpitinde bunu hissetmedim ben. (hayalet gösterge muazzam)
    İncelediğim galeride A4'ten inip A6'ya bindiğimde de hayranlığım katlandı. A6 daha lüks olmasına rağmen, kokpit tasarımı olarak A4'ten kötü göründü gözüme. (kasa değişecek sanırım)
    Dış tasarımını da beğendim. Ama dış tasarımla ilgili eleştirilere de saygı duyuyorum.

    Led far+Sline dış paket+virtual cockpit+cc+geri görüş kamera donanımları olan tango kırmızısı aracı (bu özellikleri bir arada sunduğu için) beğendim ve pazarlığını yaptım. (190 bin lira civarı)

    Mercedes C 200 d

    Aracın kasasına diyecek yok. Dış tasarımda, rakiplerinden bir tık ötede. Ama aynı hissiyatı, içinde otururken alamadım maalesef. Kaliteli bir işçilik ve ergonomik konsola rağmen, sinyal kolu gibi olan vites, herkesin eleştirmekte haklı olduğu tablet ekran ve aynı işlemleri çok sayıda tuş-dokunmatik'le yapabiliyor olma (gereksizlik) beğeni eşiğimi iyice azalttı. Belki de bu araca, A4'ün yenilenmiş konsoluna fazlasıyla hayranlık duyduğum için haksızlık ediyorumdur; bilmiyorum.
    Test sürecinde, sürüş dinamiğinin hoşuma gitmediği de ayrı bir gerçek.
    Lakin aracın, insanlar arasındaki algısı ise bir başka. Bunu sağlayan şey, Mercedes'in adı. Kasanın şekli. Ve tabii yakıt! İnsanlar, "Merco olsun, taştan olsun" neviyle bakıyorlar bir de olaya.
    Hakeza, İstanbul'da hangi yolda seyredersem seyredeyim, mutlaka ve mutlaka bir iki C serisi araç görüyorum. (BMW de görüyorum:) Satan ve tutan, ikinci elde de üzmez diye düşündüğüm bir araç.
    Selenitgri+kızılcık kırmızı deri koltuk kombinli AMG donanımlı araç için de yukarıda bahsettiğim A4'ün fiyatıyla hemen hemen denk bir fiyat aldım.

    Ve yeniden sormak istiyorum; hangisi?

    Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.







  • audi a4 derim ben
  • C alınır tabikide hem de dizel yani çok düşünülmez bu karşılaştırmada.
  • A4 2.0tdi 2.el belki uygun araç olabilir. Her taraf c kasa dolu. 1.4 motorada 190bin çok para 2.el de baya zarar olabilir.
  • Audi a4 derim bende, gerek kasanın yeni makyajlanmış olması, yakıt tüketimi,bahsettiğiniz konsol rahatlığı hissiyatı ve fiyatının mercedesten daha uygun olması. Bende baya bir araştırmıştım, mercedes c200d için 156.000 tl fiyat verilirken, audi a4 1.4 tfsi için 126.600tl gibi bir fiyat verilmişti. Audide de 60.000tl sıfır faiz kampanyası var, mercedes tabiki güzel ama masrafları audiye göre ağırdır. Yeni kasa audi a4 şahane bir tasarım olmuş aşağıdaki linkte gurbetçi bir arkadaşımızın detaylı incelemesi var

    https://m.youtube.com/watch?v=ZDXJcZB-I6U


    Bahsettiğim rakamlar sıfır rakamlardır, audi fiyatı maslak doğuştan alınmıştı, mercedesin fiyatını forumdan bir arkadaş almıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzGüR-LüK -- 13 Kasım 2016; 9:52:11 >




  • Bmw nin 1.6 yakiyor, ama a4 1.4 te yakacak. Sonuc olarak ikiside benzinli.
  • Su ana kadar yasadigim deneyimlerim. Hemen hemen surdugum ve icinde bulundugum bircok audi ve mercedes modelleri.. c segmentini saymazsak, inanin audi, mercedes e rakip olabilecek seviyede bir marka degil. Bahsettiginiz ezberci insanlar, mercedes hakkinda pek de haksiz degil ne yazikki.

    W205 c genel anlamda b9 a4 den daha iyi bir otomobil. Gerek surus, gerek altyapi, malzeme kaltesi ve isciligiyle. Ben w204 ten sonra tasarimini begenmesem de w205 buram buram kalite, buram buram mercedes.
  • Audi genel anlamda özellikle de iç mekan kalitesi olarak bana çok daha başarılı geliyor.
    Ben A4'ü seçerdim.
  • İlla ikisi arasında tercih yapılacak ise A4 ü seçerdim. Çünkü C200 ün şanzımanı çok kötü ve araç gerçekten gitmiyor. Ayrıca C seriside makyajlanacak ve 7 GTRONİC+ yerine 9GTRONİC gelecek. Buda elemeniz için bir sebep zaten başlı başına.

    Şu durumda geriye sadece A4 kalıyor A4 ü alın geçin imkan varsa biraz daha zorlayın donanım az olsun ama araba 2.0 TDİ Quattro olsun. 40. yıl 320ied yi elemişsiniz ama yine motor-donanım-fiyat açısından en mantıklısı o gibi.
  • A4 benzinli, c 1.6 dizel arasından 320i ed 40th year alır geçerim
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Dizel olmasi disinda ne avantaji var c nin a4e gore .?
  • A4 gerçekten özenilerek yapılmış şu haliyle mercedes ve bmwden kalite olarak önde sline daki direksiyonda harika bu ara da epey indirim yapıyorlar
  • 40.yıl aracınız hayırlı olsun
  • C200d yi 136 lık kasa ve 7gtronic kombinasyonu götürmüyor bana kalırsa.
    7gtronic mevcut aracımın şanzımanı kararsızlık var şanzımanda.
    S tronicte bu kararsızlıkları sadece ilk kalkışta hissediyordum. 7 g tronic vites geçişlerinde de kararsız biraz.
    Ben olsam a4 ü alır geçerdim. Yaklaşık 7 yıl daha kasa değiştirmeyecek olmasıda önemli bir etken.

    Tabi 190 bin lirayı 1.4 motor arabaya ben vermem o ayrı. Ben büyük hacimli motor taraftarıyım. Ama siz 1.4 ü opsiyonlarla doldurup keyifle binmek istersiniz saygı duyarım.

    Ek olarak : Mercedes ve bmw fanboyları kızacak ama o kadar para verdikten sonra süslü reno ve pejoya binmem ben. 320ied fiyat performansı ile önde süslü peugeot olduğu gerçeğini değiştirmez bu. C200d ise de aynı şekilde süslü fluence benim gözümde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 13 Kasım 2016; 15:19:48 >
  • A4 kaç yıldır değişmeyen kasasına birşey demeyip bmw 3 yıl içinde kasa değiştirmesinden dolayı elemek bence biraz gereksiz olmuş, eğerki çok fazla yol giyorsanız dizel bir C alın ama diğer türlü ben 3 serisi alırdım ki öyle yaptım, bence audi, ne mercedesten nede bmw den öndedir, ha bu benim görüşüm siz içini begenirsiniz ona lafım yok.
  • Tüketim sizin için önemli bir nokta ise, A4 baya canınızı yakacaktır. Çok zorlanmadığı halde 10 litre civarında yakıyor, aklınızda bulunsun.
  • A4 çok güzel araç ancak 1.4tfsi araca 190 bin çok para

    2.0 tdi denk getirmek lazım.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    1.4 benzinli aracın önüne 1.6 dizel vites değiştirmeye üşenen 7-g tronic renault motorlu(turbo patlatan) c serisini koymak mantıklı mı
    Hiç değil
    320i ed daha mantıklı bir tercih olur
    A4 bana göre de süslü jetta ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler
  • a4 ün dışı cok sönük insan biraz değiştirir yahu .önceki kasadan ne farkı var sanki makyaj gibi.içi güzel gördüm yakından .güzel olmuş.audinin en güzel kasası audi a5 kasası.şuanki yeni gelcek olanı bilemiyorum yakından görmedim yeni kasa audi a5 i.mercedes c serisi nin dışı güzel bence.içide güzel.audi benzilyle dizel mercedes karşılaştırması farklı olmuş.tabiki performanslı olarak benzinli audi mercedes c sersinden iyi olacak.ama yakıtta dizel mercedes daha iyi.ikiside benzinli olarak karşılaşsa ikisinin performansı aynı sayılır.
  • A4 premium malzeme üst sınıf yalıtım öğeleri ile gerçekten başka hissettiriyor.Ama sadece hissettiriyor.Sürüş dinamikleri açısından 3 ve C'ye rakip olması söz konusu değil 1.4 modelin.2.0 Quattro olsa tamam..Aynı zamanda tercih edilmez değil ancak 2.el değer kaybı göz önüne alındığında tercih edilmez oluyor.

    2.0 TDI quattro Design paket 170 fiyat alan vardı S-line virtual kokpit LED far vs yok ama fiyat iyi bence.

    Bunun haricinde 136HP yeterli gelecekse C derim anca Mercedes makyajları aracı ciddi değiştiriyor.Seneye makyaj var.Bu açıdan geriye 3 serisi kalıyor.

    Özet: 3.20i 40.yıl aracınız hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.