Şimdi Ara

► AURIS FAN CLUB ◄ (718. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.400
Cevap
104
Favori
1.222.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 716717718719720
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kafayiko kullanıcısına yanıt
    Multimedya için mixsepet ürünlerine bakabilirsiniz. Youtubede nasıl taktıkları vs hepsi var. Ben taktıracaktım vazgeçtim.

    Araç içinde ben kolçak üstüne deri puf minder ve koltuk kafalıklarına deri boyunluk koydum. Direksiyonu deri kılıf ile diktim. Aracın gece renk ışığı mavi olduğu için mavi trim ipi taktım göğüs ve kapılara. Aracın altını komple yalıtım yaptıktan sonra paspastan önce süt vs dökülmesine karşın yumuşak plastik ile kapladım. Arkalara koltuk ısıtma ve kolçak arkasına çift hızlı şarj usb taktım. Kolonları değiştirip multimedya arkasına mini amfi taktım. Bagajda portatif bass var. İç ledler komple beyaz. Ayrıca bagaja güçlü led taktım. Kapı içleri kaput motor davlumbaz bagaj vs her yer yalıtımlı. Kapıların tutma yerleri ve cam açma yerlerini deri görünümlü folyo ile kapladım.
    Neyse bu böyle gidiyor habire yapıyorum bişeyler :)

    Koltuk kılıfı kullanmıyorum gerek yok bence çünkü kılıf hem ısıtmayı biraz da olsa engeller hem de kılıfın içine giren toz daha kötü yapışıp kalır. Kenarlar deri zaten. Tek yapmanız gereken temizlik haricinde saf vazelin sürerek arada bir beslemek. Kimyasal bişe sürmeyi tavsiye etmiyorum. Nemli bez yeter. Yıllardır bu şekilde yapıyorum daha çatlak vs yok şükür.

    Ben ikinci el aldım iki kere servise gittim onda da şanzıman yağını acaip ucuza yağla birlikte değiştiriyorlardı kampanya vardı. Bir de motor demir karter koruma kampanyası vardı çok ucuzdu gidip taktırmıştım onun haricinde servise gitmedim.

    Bayiler servislerden para kazanıyor zaten. O yüzden her şey pahalı diyebilirim ayrıca serviste çalışanlar sanayideki kendi işini yapan düzgün ustalardan daha iyi değil.

    Ben her zaman kendi malzemelerimi alıp ustaya sadece işçilik veririm gözümün önünde olur her şey.
    Aldığım ürünler Mann filtre takımı ( polen filtresi hariç ) ve Motul 8100 EFE 5w30 yağdır.
    Siz 60bin bakımını yapacağınız için bence tüm araç sıvılarını değiştirip balatalara disklere vs her şeye baktırın. Tüm yağları da değiştirmenizde fayda var. Zaten pahalı değil. Polen filtresini karbonlu almanızı tavsiye ederim. Sardes gibi uygun fiyatlı ürün alabilirsiniz ama diğer filtrelerde Mann dan şaşmayın. Bir de benzini aynı yerden almaya bakın yakıt filtreniz kolay kolay dolmaz :)

    Aklıma gelen son şey normalde yağ olarak benzinli toyotalara önerilen 0w20 yağdır. Aracınızın km si daha düşük olduğu için alıp deneyin bence. Yağ eksiltme yaparsa 5w30 la değiştirirsiniz. Serviste işlem yaptıracaksanız mutlaka yağı sorun. 10w40 koyuyorlarsa bence koydurmayın. Motor yağını km arttıkça inceden kalına doğru arttırmakta fayda var. Honlama çizgileri, bloklar pistonlar vs zamanla bir üst yağı ister zaten. Direk kalın yağ kullanmak bence doğru değil.

    Bunlar benim görüşlerim saygılarımla.




  • ilkeriscan İ kullanıcısına yanıt
    Maşallah iyi bakıyorsunuz araca, sizden araba alınır :) fırsat buldukça ben de yapacağım inşallah birşeyler.

    60 bin bakımı için yetkili servis 1200 civarı fiyat çıkacağını söyledi, özel servislerden fiyat almadım henüz, ciddi bir fark olmazsa yetkili serviste devam edeceğim, tüm bakımlar yetkili serviste yapılmış bugüne kadar, seriyi bozmak istemiyorum :)

    Multimedya için 2600 civarı fiyatlar var ama fazla çeşit yok, erteleyeceğim muhtemelen bu işi. İkinci el temiz bulmak da çok zor olur ama denk gelirse olabilir.
  • Yeni cila sürdüm düldüle 😂 Multimedya için acele etmeyin ve kablosuz androidouto veya iphone bağlantısı yapıp navigasyonu çalıştırabilen bir cihaz takın bence. Birsürü cihaz var piyasada ama wireless bağlantı sunan çok az ve pahalı

     ►  AURIS FAN CLUB  ◄

     ►  AURIS FAN CLUB  ◄




  • Merhaba. 2013 2014 model cam tavanlı otomatik araç bakıyorum almak için sizce dizel mi yoksa benİn lpg mi bakmalıyım?
  • ilkeriscan İ kullanıcısına yanıt
    Yıl sonuna kadar erteledim hocam multimedya işini, malum araba ilk alındığında tüm bütçe kullanılıyor neredeyse. Sizin araç maşallah çok bakımlı, nazar değmesin :)

    Bu arada konu aktif değil gibi, pek paylaşım yapılmıyor nedense.
  • Tamerb T kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bende dizel var ama benzin lpg bence daha mantıklı.
  • kafayiko kullanıcısına yanıt
    Amin sağolun. Konuda yazan tek benim gibi hissediyorum bazen 😂
  • ilkeriscan İ kullanıcısına yanıt
    Yakıt tasarrufundan dolayı mı hocam.
  • Tamerb T kullanıcısına yanıt
    Benim benzinli, biraz fazla yakması haricinde çok memnunum, araç az kullanıldığı için lpg taktırmayı düşünmüyorum.
  • ilkeriscan İ kullanıcısına yanıt
    Evet başka yazan yok son günlerde, hareketlenir umarım
  • Tamerb T kullanıcısına yanıt
    Lpgnin yakıt tasarrufu daha fazla, dizel gibi ilk çalıştırmada ve stop etmeden bekleme derdi yok, düzgün mazot arama ve risk alarak alma derdi yok, benzinlinin bakımı daha kolay ve biraz daha uygun gibi şeyler söyleyebilirim.

    Dizelin artısı olarak düşük devirde yüksek tork verdiği için az gaza dokunsan gitmem demiyor. Ses de çok çıkmıyor hızlanırken. Benzinlide ise tam tersi devir düşerse hızlanmak için gazı köklesen de gitmiyor. Vites düşürüp gazlıyorsun bu sefer hem çok yakıyor hem de çok motor sesi geliyor içeriye. O yüzden benzinli kullanırken bayır gördüğünüzde önceden hızınız kaç olursa olsun devir 3500 ün altında iken bayıra başlamayın. Yoksa bayılıyor sonra da uğraş dur.

    Otomatik viteste şanzıman kendi ayarlıyor ama durum değişmiyor. Hızlanma istiyorsan şanzıman vites düşürüp gazlıyor ama sonuç yine aynı.




  • ilkeriscan İ kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle merhaba, 2010 yılından bu yana toyotanın dizelini kullanıyorum (2010-2015 yaris 1.4 d4-d, 2015- günümüz Auris)


    Şunları ekleyebilirim ki, hiç bir zaman iki araçta da bekleme süremi (stop edince örneğin) 30 saniye üzerinde tutmadım. Zaten aracı kapatsanız da turbo yağlama yapmaya devam ediyor.


    Bir çok servisle çalışıyorum, diyebilirim ki bakım konusunda dizel daha avantajlı çünkü, yağ vb kullanılan malzemelerin fiyatları aynı, dizelde triger zincir (kolay kolay değişmez), benzinliler triger kayışı değişimine en az 2-4 arası harcar, kızdırma bujileri ateşleme bujilerine göre de daha uzun gider (101 bindeyim hala değişmedi mesela) fiyat farkı varsa bile bunlar kapatır diyebilirim =)


    Tork avantajı, az yakmak vb durumları sayarsak ben dizel derim. Benzinlinin öne çıkan avantajları cvt şanzıman ve arka süspansiyonların bağımsız olması bence. yani konfor odaklı şeyler =)


    son olarak yakıtta da benzinli araçların da yer seçerek alması gerek, dizele özgü değil. Onlarda da bir pislik kaçması etmesi durumunda yakıt pompası arızası vb bir durum olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erincar -- 6 Haziran 2021; 10:3:57 >




  • erincar kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler. Siz daha tecrübelisiniz benden araçlarla ve servislerle iç içe olduğunuz için. Ben turbo milinin stop ettikten sonra dönmeye devam ettiğini biliyorum. O yüzden yağsız döndüğü için turbo çabuk bozuluyor diye biliyorum.
    Sizin de dediğiniz gibi parçalar sağlam ama bozulmadığını varsayıyoruz hep konuşmalarımızda toyota olduğu ve güvendiğimiz için. Örneğin dizelde turbo, enjektör, triger zinciri, filtreler vs yüksek fiyatlı ürünler.

    Yakıt olarak lpg den bahsetmiştim ben. Nereden alırsan al lpg yi bir sıkıntı olmaz en kötü biraz fazla yakar araba.
  • ilkeriscan İ kullanıcısına yanıt

    Evet zincir değişimi muhakkak daha pahalıdır =) ama misal ben ustaya sorduğumda bana "ne o 400-500 bine kadar kullanacak mısın bunu" dedi. Turbo konusunda ben inanın aşırı bir dikkat hiç göstermedim iki araçta da ve bir sorun yaşamadım, belki burada Toyota faktörü ön plana çıkıyordur. Mesela 100 binde v kayışı değişimi var normalde (400TL civarı orjinal kayış) fakat bir baktılar çatlak vs hiçbir şey yok dediler devam et daha.


    LPG detayını kaçırmışım =) çok bilgim yok son sistemler hakkında ama ne yalan söyleyeyim ben bagajımda basınçlı bir tüple gezmeyi pek istemem açıkçası. izmir içerisinde yakıtımdan çok memnunum, maksimum 4.4 ile geziyorum, bütün kışı 4.1 ile geçirdim bu sene. Benzinli olsaydı da lpg'ye bulaşmazdım herhalde ön yargılarımdan =)


    Herkese kazasız-belasız sürüşler dilerim.

  • erincar kullanıcısına yanıt
    Bende de 2013 dizel otomatik premium var. Siz yine de ilk çalıştırdığınızda ve stop etmeden bir dakika kadar bekleseniz iyi olur. Ben de biraz takıntılı olduğum ve sanayide çok arkadaşım olduğu için hep sordum bilgi aldım. Özellikle soğuk havalarda beklenmesi gerek hatta çalıştırmadan önce kontak açıp kapayarak kızdırma bujilerini ısıtmak iyi oluyor.

    Mesela ben bindiğim gibi çalıştırıyorum sonra içerideki işleri hallediyorum zaman geçmiş oluyor böylelikle. Gerçi bazen de düşünüyorum ulan benimle mi yaşayacak anasını satim diyorum ama yine de gönlüm elvermiyor 😂
  • Aracımı 2017 Aralık ayında aldığımda bu konuyu bulmuştum.


    O zamanlar da aktif değildi. Facebook AurisClub grubuna dahil oldum ve halen takip ediyorum.


    Aracım 2014 model Advance MultidriveS


    2018 Mart ayında Candan Mühendislikte BRC Seq32 taktırdım. Şu an Platinum diye geçiyor. LPG'de en ufak bir sorun yaşamadım. Ancak bu kullanım durumumla paraleldir diye düşünüyorum. LPG ile performanslı kullanmıyorum. Uzun yolda 2 saatte bir 5 dakika kadar benzinle gidiyorum. LPG periyodik bakımlarını da aksatmıyorum.


    Bakım kataloğunda CVT şanzıman sıvısının değişiminin 80.000 km. veya 48 ayda bir (hangisi önce dolarsa) şeklinde olduğundan henüz km.si gelmeden (daha yeni 60.000 km. bakımına girdim.) yetkili serviste değiştirdim. Bu tür malzemenin yetkili serviste değiştirilmesi taraftarıyım.


    Onun haricinde araca stok olarak biniyorum. Tek şikayetim koltuk kılıfları ve kapı içi döşemelerinden. Bu konuda yarı deri Premium donanım koltuklarına özeniyorum açıkçası.


    Bundan böyle konuyu hareketlendirmek için ara ara paylaşımlarda bulunmaya çalışacağım.


    Tüm forumdaşlarıma kazasız sürüşler dilerim.


     ►  AURIS FAN CLUB  ◄



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 10 Haziran 2021; 13:27:34 >




  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Allah kazasız belasız ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin. En iyisini yapıyorsunuz ben de sizin gibi düşünerek davranıyorum her zaman.
    Benim dizel olduğu için her sene kaç km olursa olsun yağımı değiştiriyorum. Zaten genelde şehir içi kullanıyoruz o yüzden yağ çabuk deforme oluyor.Erken değiştirmekte fayda var.
    Aracınız için en iyi lpg kitini takmışsınız. Bizim avensis te de aynı kit var ve çok memnunuz. Çok uzun km yapmış kişiler de orada aynen memnundu.
    Lpg kaliteli yerden alırsanız daha fazla km yapıyor araç.

    Koltuk kılıfları ve kapı döşemelerinden neden memnun değilsiniz? Göze hoş gelmiyor diye mi?
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Servis aralıklarını nereden buluruz hocam, internette baktım biraz ama göremedim.
  • kafayiko kullanıcısına yanıt
    https://www.toyota.com.tr/world-of-toyota/safety-technology/caring-for-you-and-your-toyota.json

    Sayfadaki linklerden bakım rehberlerine bakabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kafayiko

    Servis aralıklarını nereden buluruz hocam, internette baktım biraz ama göremedim.

    Eğer aracınıza ait kullanıcı el kitabı yoksa, linkini eklediğim yerden aracınızın modeli ve yılını seçerek kullanıcı ve multimedya el kitabını PDF formatında indirebilirsiniz.


    Kullanıcı el kitabının 749'uncu sayfasında bakım programı mevcut.


    https://turkiye.toyota.com.tr/Kullanici_El_Kitabi/modeller/auris.html

  • 
Sayfa: önceki 716717718719720
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.