Şimdi Ara

► AURIS FAN CLUB ◄ (719. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.400
Cevap
104
Favori
1.222.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 716717718719720
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilkeriscan İ kullanıcısına yanıt

    Bundan önceki aracım 1999 model Luna Special Corolla idi.


    Kadifemsi ve çok kaliteli bir döşemesi vardı. Terra donanımlarda ise bu döşeme kumaştı.


    Bu aracı 2003-2017 arası tam 14 sene kullandım. Koltuk döşemeleri sattığımda hala yepyeni ve lekesizdi. Bu süre içerisinde sadece 1 kere İhlas'ın temizlik robotu ile yıkama yaptım.


    Auris'i 28.000 km'de 3,5 yaşındayken aldım. Benden önceki sahibi bir doktordu. Evin ikinci arabası (birinci araç bir BMW 3.20) olduğu için kapalı garajda yatmış. Ancak arabanın iç döşemesi aldığımda oldukça kirli görünüyordu.


    Geçen yıl bir detaylı temizlik yaptırdım. Bu sene içi yine gözüme kirli görünüyor. Tozu sanki içine çekiyor. Bir de kapılardaki siyah kumaşın altındaki malzeme beyaz renkli ve tozlaşarak elimi değdiğim yerden yüzeye çıkıyor. Yani parmağınızla biraz sert bastırsanız yazı yazarsınız.


    Aracımıza göre dikilmiş çok güzel koltuk kılıfları buldum internette. Ancak ön koltukların yanlarında olan yan perde hava yastıklarının açılmasına engel olabilir diye düşünüyorum. Bu kılıfların üreticileri her ne kadar hava yastıklarının şişmesini engellemez dese de yine de güvenemiyorum işte.


    LPG'yi de; Bu aracı da önceki aracım gibi 10+ yıl kullanırım diye aldığımdan, uzun araştırmalar sonucu en iyi kiti en iyi montaj yapan Candan Mühendislik'te taktırdım. O dönem Kocaeli'de ikamet ettiğimden İstanbul'a giderken ve montaj sonrası dönerken aracın performansını karşılaştırma fırsatım oldu. Hiç bir fark hissedemedim. Hala da uzun yolculuklarda benzine aldığımda bir fark hissedemiyorum. Oysaki Corolla'mda bu farkı bariz anlayabiliyordum. O aracımda da LPG'yi 80.000 Km.de taktırmıştım. Aracı 180.000 km.de satarken LPG ile ilgili en ufak bir sorun yaşamamıştım. Kiti, Atiker OBD II idi.


    Sorunsuz ve sağlam araçlarımız var. Sıfır araç fiyatları da ateş pahası olmuş. Uzun yıllar bineceğe benziyoruz. Bu nedenle onlara iyi bakalım.





  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Anladım. Kumaşlar konusunda size katılıyorum. Döşemecide o kısımları suni deri yaptırabilirsiniz. Ya da istediğiniz kumaş her neyse.

    Koltuk kılıflarındaki airbag patlama mevzusu malesef ölçülen bir şey olmadığından insan güvenemiyor haklısınız. Fakat o kısımları içten cırtlı yapabilirsiniz. Dıştan kapalı gözükür ama içten hava yastığı patladığında açılmama şansı yok çünkü direnmesi mümkün değil. Bunu da döşemecide yaptırabilirsiniz hatta alacağınız yere rica edin yapıp öyle göndersinler. Zaten kendileri dikiyor kılıfları dikerken o şekilde yaparlar.

    Eski kalite zaten hiç bir araçta yok. Maliyet düşürmek için ve insanların kullan at olarak herşeyi görme politikasından dolayı kalite düştü. Artık alayım da yıllarca kullanayım diye düşünmüyor kimse ama şu andaki piyasa böyle devam ederse mecbur gözü gibi bakar herkes arabasına.
    Sanayi orasını burasını yaptıran ve süs falan taktıran eski araba kaynıyor.
    Arabalarımıza iyi bakalım gerçekten dediğiniz gibi :)




  • Herkese mutlu günler dilerim . 2010 model comfort extra aurisim var . 60.000 km de şuan . Zamanında 0 aldık ve annem kullandı . Geçen gün benim kullanmam gerekti . Ancak şöyle bir şey farkettim . Araç 120 yi geçtikten sonra hatta tam 121 yaptığında bir yerden ıslık sesi gelmeye başlıyor ve 140 a geldiğinde de gezme yapıyor . Baya direksiyonu sabit tutmama rağmen sağa sola kaçıyor minik minik . Lastik basınçlarında ve rot ayarında problem yok . Araçta boya dışında da kusur yok . Sizce bu neyden kaynaklanıyor ? Annem yasal sınırlar içinde kullandığı için daha önce hiç farketmemiş .

  • ukiranta kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Muhtemelen disk ve balatalarla ilgili probleminiz var. Lastik balansına da baktırın derim
  • ilkeriscan İ kullanıcısına yanıt

    Açıkçası araç bakımlarında balataları değiştiriyorlar ve lastik değişimlerinde de rot balans ayarı yapıyorlar . Sizce yine de bunlardan olması söz konusu mu ? Yoksa internette yazan direksiyon kutusu vs den kaynaklı olabilir mi ?

  • Ben servis çalışanlarına asla güvenmem. Sanayide bildiğiniz düzgün bir USTAYA aracınızın balata ve disklerini gösterin. Eğer ondan değilse lastikciye gidip sorun rot balansına baksın. Eğer o da değilse direksiyon mili ve kutusuna baktırın. Aklıma başka bir şey gelmiyor
  • 2013 1.6 Premium 90bin'de, 180.000-185.000 TL civarında almayı düsünüyorum. Yakıt değerleri nedir? LPG taktırılmalı mı illaki?

  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Uzun süre kullanacaksanız taktırın derim. Sorunsuz motor ve lpg uyumu var. Tekirdağ şehir içi engebelidir. Kışın 9-10 litre yakıyor arkadaşın auris 1.6 otm.
    Yazın da zaten klima açık bir farkı yok. Lpg taksa 11-12 lt yakar. İstanbulda bu değerler 1-2 litre daha düşük çıkıyor. Hesabını yapıp kararınızı verebilmeniz açısından faydalı olur diye paylaştım
  • ilkeriscan İ kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim, Eskişehirde kullanacağım ben de, genelde düz yollar. Haftada maksimum 50-55 KM yapacağım, benzin durumu uzmeye baslar ise taktiririm o halde. Tesekkur ederim yorumlarınız icin.

  • Sizin takmanıza gerek kalmaz büyük ihtimal çünkü 7-8 lt bandında gezersiniz en fazla gibi duruyor. Km de az yapıyorsunuz zaten. Lpg yi taksanız amorti etmesi 4-5 seneyi bulabilir 🙂
  • Herkese merhaba.


    İş yerindeki arkadaşımın aracı olan Auris 2012 model 1.33 Comfort Benzinli aracını almayı düşünüyorum.

    Değişen yok. Tek parça lokal boya var.

    120.000 İstiyor.


    Genel olarak araç nasıldır ? Kullanan öneren varsa yorum yaparsa sevinirim.

  • Bu mesajı 2010 senesinde de yazmıştım, şimdi tekrar yazmak nasipmiş. Aracımı sattım arkadaşlar =) yine dışarıdan takibe devam.

  • Herkese iyi akşamlar,araba araştırması içerisindeyim gönlümden geçen araba golf 7.5 aslında ama araştırdıkça almaktan vazgeçtim,japonların disiplini ve dürüstlüğünden dolayı aurisi araştırıyorum,anladığım kadarıyla arıza yapmadan kafan rahat şekilde kullanabileceğin bir araba,sizce hangi modelini almak daha mantıklı,hibrit olanmı,1.6 olanmı,veya siz olsanız hangisini alırsınız dikkat etmem gereken birşey varmı ,birde kronik arızası felan varmı,birde artık aurisler corolla olarakmı devam edecek?bu arada lexus ct 200 hakkında ne düşünüyorsunuz,teşekkürler.
  • bersis576 kullanıcısına yanıt

    2013-2014 modeller makyajsız, 2015-2018 modeller makyajlı olarak geçiyor. Fark olarak multimedya ekranı ile ön ve arka farları ile tamponlar biraz farklı. Onun haricinde motor, iç döşeme, donanım olarak hiç bir fark yok.


    Dizeller tek kavrama MMT isimli şanzıman kullanırken 1.6 benzinliler MultiDriveS isimli CVT şanzımana sahip. CVT şanzıman, her 4 yıl veya 80.000 km.de şanzıman sıvısını değiştirdiğin ve saçma sapan hareketler yapmadığın ("D" konumunda giderken vitesi "R" ye almak veya tersini yapmak gibi.) sürece arabayı hurdaya ayıracak kadar sağlam bir şanzımandır.


    1.33 benzin motorlu Auris'lerin otomatiği yoktur.


    Premium, Advance ve Active donanımlı 1.6 benzinli Auris'lerin arka süspansiyonları tam bağımsız iken dizel motorlu Auris'lerin hiç bir donanımında tam bağımsız süspansiyon yoktur.


    1.6 cc. 132 Bg. Valvematic motoru LPG ile tam uyumludur. Kaliteli bir kit ve iyi bir işçilik ile arabayı 500.000 km sorunsuz kullanmak imkansız değildir. Bu nedenle LPG seçeneği varken, Hybrit biraz lüks kaçabilir.


    Kronik arıza olarak 2014 model Auris'imde hiç bir sorun yaşamadım.


    HB olayına gelince. Yanlış bilmiyorsam 2016 modele kadar zaten Corolla HB olarak geçiyordu. Sonra Auris dediler. Ama ABD ve uzakdoğu'da yine Corolla HB deniyordu. Şimdi yine Corolla HB'e geri döndüler. Sonuç olarak Corolla HB=Auris.





  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    hocam çok sağolun çok aydınlatıcı bir cevap oldu benim için.

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Altına imzamı attım
  • bersis576 kullanıcısına yanıt

    Çok dur kalk trafiğe girmiyorsanız 1.6 öneririm ben. Ekonomi önemliyse dizel. Lexus ct200 Auris'in (2013-2018) esin kaynağı olan araç. Bu kasa ilk tanıtıldığında öyle bir açıklama yapılmıştı çünkü araç çok fazla dönemin i30'una benzetilmişti. Lexus kalitesi tartışılmaz ama masraf/maliyetlerini bilemiyorum.

  • erincar kullanıcısına yanıt

    sağolun hocam cevabınız için.

  • Dostlar selamlar,


    Auris alma arifesindeyim. @Mehmet Serdar K. hocamın yazdıklarının büyük faydasını gördüm. Sizlerin de fikirlerini almak isterim. Mümkünse 140-180 bin TL arasına dizel otomatik bir Auris bakıyorum. Bulabilir miyim ? Bulursam nelere dikkat etmeliyim ? Şanzıman tercihim, paket tercihim vs nasıl olmalı ? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Herkese şimdiden teşekkürler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dekonline

    Dostlar selamlar,


    Auris alma arifesindeyim. @Mehmet Serdar K. hocamın yazdıklarının büyük faydasını gördüm. Sizlerin de fikirlerini almak isterim. Mümkünse 140-180 bin TL arasına dizel otomatik bir Auris bakıyorum. Bulabilir miyim ? Bulursam nelere dikkat etmeliyim ? Şanzıman tercihim, paket tercihim vs nasıl olmalı ? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Herkese şimdiden teşekkürler.

    DM yanıtını benzer durumda olan forumdaşlar için bilgi altyapısı olması babında buradan vereyim.


    Öncelikle dizel Auris'in özellikleri ve benzinli ile olan farklılıkları ile başlayayım.


    Dizel otomatiklerde MMT (MultiMode Transmission) diye adlandırılan tek kavrama robotize bir şanzıman bulunuyor. Bu şanzıman ile, düz vites kullanıcısıysanız 1 hafta, 10 gün içinde özelliklerini tanıyıp anlaşmaya başlıyorsunuz. Ancak, tork konventörlü tam otomatik veya CVT şanzımandan geçecekseniz alışma süreci biraz daha sancılı oluyor.


    Bütçeniz dahilinde talip olduğunuz 2013 veya makyajlı kasasının Active, Advance ve Premium donanımlarında HillHolder (Rampada geri kayma önleme sistemi) standart olarak bulunuyor. Bu sistem sadece arkaya değil, öne kaymaları da engelliyor. Bu özellik, dik bir rampada öne doğru paralel park yapılacaksa gerçekten çok işe yarıyor. Hele dizelin tek kavrama otomatiği ile günü kurtardığını bile söyleyebiliriz.


    Bu şanzımanla rampa çıkarken bazen kararsızlık yaşadığı oluyor. Manuel vites kullanıcıları kendilerine yabancı olmayan bu durumu şanzımanı manuel konuma alıp, vites değişimini kendileri yaparak aşabilirken, tam otomatik kullanıcılarının bu sürece alışması biraz daha zor olabiliyor.


    Bu şanzımanın belli km.lerde baskı balatası aşındıkça periyodik bakım esnasında bir takım ayarlamalarının yapılması gerekiyor. Yine belli km sonunda tıpkı manuel vites gibi baskı balatası değişimi gerekiyor. Ayrıca yoğun trafik veya hor kullanıma bağlı debriyaja sizin yerinize basan robotta da arıza olma ihtimali her zaman var.


    Bütün bu olumsuz yönlerin bir getirisi yok mu? Var elbette. Yakıt tasarrufu bağlamında, bazı durumlarda manuel vitesten bile daha ekonomik sürüşlere imza atıyor. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi yoğun trafiğin olduğu bir şehirde ve yoğun trafiğin içinde kullanılacaksa, ısınma sorunu nedeniyle kendisini korumaya alıp sizi yolda bırakabileceğini asla unutmamalısınız.


    Dizelin bir olumsuz yanı da bu kasanın hiç bir donanımında arka süspansiyonlar torsiyon çubukludur. Tam bağımsız değildir. Oysaki 1.6 Valvematic motorun her üç donanımında da tam bağımsız arka süspansiyon standarttır. Tam bağımsız arka süspansiyon, sürüş konforu ve yol tutuş bağlamında oldukça önemlidir. Daha geniş bilgiyi internette aratarak bulabilirsiniz.


    Aracımızı eşimle birlikte kullandığım için 1.6 benzinli MultiDrive S (CVT) şanzımanlı aldım. Sadece ben kullansaydım ve dizel alacak olsaydım manuel şanzımanı tercih ederdim. Benzinlide ekonomiyi sağlayabilmek için, Candan Mühendislikte BRC'nin üst sistemi olan Seq 32 kitini kendim taktırdım. Dizelcilere bunu anlatamıyorum ama LPG ile benzin arasında çekiş kaybı kesinlikle yaşamıyorum. Belki çok az bir miktar olabilir ama bunu sürücünün algılaması neredeyse imkansız. Önceki aracım olan 1999 Corolla'da Atiker kit ile çekiş farkını çok bariz algılıyordum. Hele klimayı açtığımda bu fark daha da bariz hale geliyordu. Ancak Valvematic motor ve BRC Seq 32 bu hissi şu ana kadar hiç yaşatmadı.


    Son husus LPG takılacaksa bunun tasarruf için takıldığı ve kullanılması gerektiği asla unutulmamalı. Otobanda 150 ve üzeri uzun süreli sürüşlerde aracı benzine alıp kullanmakta fayda var. Ben LPG'de iken uzun süreli sürüşlerde 130 km.yi geçmedim. Sollamalarda anlık 150-160 km.ye çıkmış olabilirim ama bu durum 15-20 saniyeyi geçmemiştir. Uygun yol koşullarında uzun süre 130 km üstü gitmem gerektiğinde aracımı benzine alır öyle giderim. Burada fazladan harcadığım yakıt parası, bana vermediğim tamir ücreti olarak geri dönecektir.


    Bu araçların Active ve Advance donanımında SkyPack eklentisi ile açılmayan panoramik cam tavan donanımı var. Ben almadan önce yaptığım araştırmada bu cam tavan ile ilgili bazı şikayetlere rastladım.


    Ana başlık olarak ;


    Trim sesi gelmesi,


    ok nadir de olsa su kaçağı,


    perdenin sarkması, perdenin arızalanması, perdenin kirlenmesi,


    yazın içinin çok ısınması bu nedenle klima performansının düşmesi,


    kışın ısınma


    sorunlarını ekleyebilirim.


    Premium donanımında cam tavan ayrıca alınmıyor, standart olarak geliyor.


    Aracımı ikinci el aldım ve bir hafta içinde almak mecburiyetinde olduğumdan çok fazla seçici davranamadım. Aldığımda 18.000 km.de bayan bir doktor tarafından kullanılmış, sağ ön çamurluğunda küçük bir kazaya bağlı boya olan oldukça temiz ve diri bir araçtı. Deyim yerindeyse içine bindiğinizde sıfır kokusunu alabiliyordunuz.


    Daha geniş vaktim olsaydı cam tavan sorunlarını göz ardı edip, Premium donanım düşünürdüm. Tabi bütçe bağlamında 18.000 km.de değil belki 98.000 km.de biraz daha hırpalanmış bir aracım olabilirdi.


    Premium donanımın hangi özellikleri beni kendisine çekerdi açıkçası kararsızım. Otomatik park özelliği çok verimli çalışmıyor diye duydum. Oturduğum sitede kapalı garaj olduğundan koltuk ısıtmaya ne kadar ihtiyaç duyarım orası da şüpheli. Ama yarı deri koltuklarına özenmiyor değilim. Çünkü aracımın en şikayetçi olduğum yanı koltuk döşemeleri. Eski Corolla'mın dahi kadifemsi kumaş döşemeleri Auris'e 5 çeker.


    Bir eksik noktada Multimedya sisteminde Navigasyon olmaması. Serviste ek bir modül ile bu özellik kazandırılabiliyor ama fiyatları o kadar pahalı ki dövizin şu anki seviyesi ile sanıyorum 10.000 TL.den aşağı değildir. Bluetooth ile sisteme bağladığım cep telefonu ile bu gereksinimi karşılamış olsam da, bu eksiklik bence Toyota'nın ayıbıdır.


    Ekleyeceklerim şimdilik bu kadar. Soruların olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.





  • 
Sayfa: önceki 716717718719720
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.