Şimdi Ara

Avantajlı Kablonet 2019 Akıllı Sınırsız Tarifeleri Açıklandı (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
672
Cevap
11
Favori
64.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    31 araliga kadar internetinizi uzatabilirdiniz. 2 sene daha ayni fiyattan tamamen sinirsiz kullanabiliyorsunuz. Ben 50 mbite yukselttim tv ile birlikte 86 lira veriyorum 2 sene de taahut yenilettim. Bircok kisi de oyle yapti. Siz de uzattiysaniz anlasmanizi neden yakiniyorsunuz hocam onu anlamadim. 2 sene boyunca yeni tarifelere gecmek zorunda degildiniz yeniletseydiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfamega

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    valla 150 gb gibi rakamları aşmayanlar için çok güzel tarifler vardı zaten şimdi onlarda yok oldu aks tam bir rezillik olduğu yakında dahada ortaya çıkacak 5 mb hız nedir bu devridi zaten yasal da değil en son yapılan anlaşmalara göre hızı 8 in altına düşüremiyordu servis sağlayıcılar
  • Benim taahhütüm 2019 sonuna kadar geçerli şu an için rahatım fakat sonra ne olur bilemem. Bence eski sistem daha iyiydi bu tam rezillik olmuş. 24mb 150gb kotalı tarifem vardı kota dolunca 8 oluyordu fakat 2-8 arası istediğim gibi indirme yapıyordum. Memnundum doğrusu bakalım bir sene sonra ne olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    eger 65-75 tl arasi ise aslinda 50 -100 mbit aks 'li tarifeleri de alabilirsiniz onlar da ayno fiyat ve dusen hızlar gene 20-25 mbit arasi ve sadece 5 saat dusuyor ..Onun disinda 6-12 mb/sn indirme yapabilirsiniz ve tv paketleri en üst paketler.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar, internetin bir sınır yoktur. Sonuçta birbirine bağlı bilgisayarlar bütünü. Bana neden aynı şeyle geliyorsunuz anlamıyorum. İşin bir de ticari tarafı var. Hiç bunu düşünmüyorsunuz. Nasılsa sınırsız diye firmalar bunu bedavaya verecek değiller. Ne kadar ekmek o kadar alt yapı. Elbette şu an ki fiyat/hizmet oranı çok çok yüksek. Ben de bunu diyorum zaten. Sadece şu an ki durum benim ve benim gibi interneti çok kullanmayanların avantajına olmadı diyorum.
  • gozcelik G kullanıcısına yanıt
    Biz de aksini iddia etmiyoruz. AKN güzellemesi yapmak yerine fahiş fiyatlara karşı mücadele edilmeli.
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Selam kardeş yeni gördüm bunu

    üslup için kusura bakma forum ortamı malum, ben de pek lafımı esirgemem.

    ya bunlar reklam böyle şeyler var evet ama bakın söleşme detayları diyorum. mesela daha yeni superonline sözleşmede 5tb ı geçemezsin uploadta 500gb ı geçemezsin filan dedi.

    bu tarifelerde de var benzer şeyler.

    derdim inatlaşmak değil ama 2019 da türkiyedeki internet şartları çok çok çok çok iyileşti bunu belirtmek istedim sadece.
  • Ömürcan kullanıcısına yanıt
    buyur peak saatlerinde 6mb internet hızı alıyormuş https://www.reddit.com/r/germany/comments/7ai28k/help_choosing_an_internet_provider/


    cep telefonu tarifeleri çek cumhhttps://www.reddit.com/r/czech/comments/8tpdct/mobile_internet_price_wtf/

    10gb internete 100 tl iyi para... türkiye daha iyi.

    başka bi rezalet https://www.reddit.com/r/germany/comments/5xay66/really_confused_about_alditalk_tariffs_can_you/

    buyrun yorumlarda önüne geleni öpmüşler, 100usd veren bile varhttps://www.reddit.com/r/cordcutters/comments/9tclhj/high_internet_prices_still_worth_it/

    gibi gibi gibi.

    altyapısı ve interneti çok ucuz yerler de vardır muhakkak ama yatırım matırım işleri kalmamıştır adamların. bizimkilerin daha çok yemesi lazım o da var tabi.

    vayy almanya ve ingilterede arkadaşların var demek, çok kıskandım bro ya hu adamlar benim kastettiğim limitleri geçmiyordur bile nerden farkedecekler.




  • mega_north kullanıcısına yanıt
    Şartlar kesinlikle iyileşti. Bunu hep birlikte sağladık. Tüketici lehinde gelişmeler oldu, bunu her defasında dile getiriyoruz.

    Bizim istediğimiz şey İtalya'da, Almanya'da 1 Gbps internet sattığı fiyata burada 35 Mbps satan Vodafone'un, Türk kullanıcılarına da aynı değeri verip bizlere de uygun fiyatlara 1 Gbps internet satıyor olması. Bu, diğer İSS'ler için de geçerli.

    İngiltere örneği üzerinden gidersek: Sözleşmede ve düzenlemelerde belli bir kullanım sınırı belirtilmiyor ve 5 - 10 TB gibi bir kullanım her ay yapılırsa elbette dürüstlük ilkesine aykırı olarak değerlendiriliyor. Bu şartlar ortaya çıktığında ilk önce uyarı yapılıyor, sonrasında dürüstlük ilkesine aykırı aşırı kullanımlar devam ederse hizmetin iptaline kadar gidiliyor. Bu, sadece internet için geçerli bir kaide değil, dürüstlük ilkesi temel bir hukuk kaidesidir. Daha önce verdiğim dönel kavşak örneği bunu çok güzel bir biçimde açıklıyor. Size trafikte araç kullanma yetkisini veren bir ehliyetiniz var diye dönel kavşak etrafında defalarca dönemezsiniz. 5 - 10 TB'lık sürekli kullanım günümüzde bireysel bir kullanıcının yapması beklenmeyen aşırı bir kullanımdır, bunun her ay yapılıyor olması dönel kavşağın etrafında defalarca dönülmesine benzer bir durumdur.

    Ancak, dürüstlük ilkesine aykırı kullanım hâlinde uyarı verme ve hizmet iptaline varan bu bahsettiğim durumu bir kenara bırakırsak, yoğun saatlere göre hız düşürme uygulaması bu ülkelerde yapılmıyor. Ortalama hızın ise belirtilmesi zorunlu. İngiltere'de "Advertising Standards Authority" adında düzenleyici bir kuruluş var. Bu kuruluş, firmaların yayımladığı reklam ve reklam benzeri her türlü içeriği denetliyor ve yaptırım gücüne sahip. Bu kuruluşun 2018 Mayıs ayında aldığı bir karar, İSS'lerin yoğun saatlerde kullanıcılarının en az %50'sinin erişebildiği hızları her türlü medyada (televizyon, sosyal medya, kendi web sayfaları vs.) tarife hızı olarak yayımlamasını zorunlu kıldı. Yani ortalama hızları belirtmek İngiltere'de zorunlu. Eğer kullanıcılar belirtilen bu ortalama hızların altında bir ortalama hız alırlarsa hak ihlali ortaya çıkıyor ve İSS aleyhine işlem yapılıyor.

    Avantajlı Kablonet 2019 Akıllı Sınırsız Tarifeleri Açıklandı


    Link:https://www.asa.org.uk/news/new-standard-on-broadband-speed-claims-in-ads-comes-into-force-today.html

    Romanya için de benzer bir durum geçerli. Romanya Reklam Konseyi, bu kararın bir benzerini yayımlamış durumda. Buna bir ekleme daha yaptılar ve yoğun saatlerde düşülebilecek minimum hızları da yayımlama zorunluluğu getirdiler. Minimum hızlar sadece ek bir gösterge, ortalama hız, belirtilen ortalama hız değerinin altında kalamaz. Eğer bunlara bir aykırılık tespit edilirse İSS aleyhinde işlem yapılır.

    Hırvatistan'da ise hız aralığı belirtilmek zorunda. "Bu paket 350 Mbps'den 500 Mbps'ye kadardır." gibi.

    Bunlar reklam ve bu reklamlarda yalan beyan ortaya koyamazlar, çünkü reklamları düzenleyen kuruluşlar bunlar için düzenleyici kararlar çıkartmış durumda ve denetim mekanizmaları işliyor. Yayımladıkları bu ortalama hız ve minimum hız değerlerini veremedikleri bir vaziyet onlar için pek iç açıcı olmayan sonuçlar doğurur.




  • alfamega A kullanıcısına yanıt
    tarifenin durumu belirli ..76 tl 100 , 66 50 mbit , 25 mbit 56 tl ..ama herkes gecemiyor 23 aydir aktif tarifenizin olmasi gerekiyor benim aralıksız 40-50 aydir tarifem var bilemiyorum kıllık yapmazlar insallh.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: streamin

    ben 2 yıl daha akn uzatmadigim icin pismanim dostum bence hic maceraya girme 24 mbit sınırsız kullnacaksiniz oraya o fiyatla bedava hizmet aliyorsunuz diyebilirim ..Ama kanal durumlarını ..vb bilemiyorum tabi...Bence bluray icerik ,4k media yada playstayion oyunları cok indirmiyorsaniz akıllı sınırsızları kaçırdım diye dusunmeyin ..24 mbit sinizrsiz 36 tl resmen turksat'a kazık atmıssınız :D
    Farkındayım. HD netflix aynı anda iki tane açık kullanıyorum; aynı anda cepten de youtube açabiliyorum. Ve bunları yaparken 25 mbs'den 16 mbs'ye düşmüş olarak yapıyordum. Zaten şu an fazla fazla yetiyor 24 mbs ama 2 sene de ihtiyaçların farklılaşabileceği kadar uzun bir süre. Teledünya zaten izlemiyorum; netflix var, ip tv var, d-smart var. İndirme çok nadir yapıyorum, nadir de olsa yaptığımda hemen inmesi iyi olurdu. Gerçi bu nadir indirmeler için günlük 100 mbs 3-4 liraya almam sürekli 40 lira fazla vermemden çok daha ucuza gelir. 36 değil bu arada 36.99 :)




  • kontratak kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, harika bir cevap ve paylaşım. şapka çıkarıyorum.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. İçinde bulunduğumuz durum şu an bunu gerektiriyor. Önceki sözleşmemin bitmesine 10 ay var. O zaman kadar çözelim lütfen :P



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 4 Ocak 2019; 8:26:46 >
  • Kablonet online bölümü güncellenmiştir.Avantajlı Kablonet 2019 Akıllı Sınırsız Tarifeleri Açıklandı
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.